Het kind moest een naam hebben. Het is ons eigen receptje van spirelli met gehaktballetjes, ui en 3 kleuren paprika's in een lichte currysaus. Snel klaar en de kleintjes lusten het ook. Voor 4 personen: een middelgrote rode, groene en gele paprika (paprikamix), een ui, 5dl kippen- of groentenbouillon, 500g of meer gehakt, curry voor de saus, 400g of meer spirelli. Breng de bouillon aan de kook en pocheer er niet al te grote balletjes van het gehakt in gedurende een vijftal minuten. Giet af door een zeef en breng het kookwater terug aan de kook. Doe er de in stukjes gesneden groenten in. Zelf snijd ik die ongeveer 1 tot 1,5 cm groot. Laat die pocheren tot de paprika beetgaar is en giet ook door de zeef. Bewaar weer het vocht. Nu kan je de voorbereidingen eventueel stoppen. De rest is klaar in nog geen 10 minuten. Zet de spirelli op in een ruime hoeveelheid gezouten water en kook hem beetgaar volgens de aanwijzingen op zijn verpakking. Bereid ondertussen een currysaus op basis van de bouillon en doe er curry naar believen in. Met toevoeging van room kan je de smaak minder scherp maken maar dat is volgens smaak. De saus kan je ook maken met instant currysaus. Doe dan het vlees en de groenten in de saus en laat doorwarmen. Giet de spirelli af en meng de sausbereiding er door. Dien op eventueel bestrooid met wat peterselie of bieslooksnippers. Smakelijk.
23-03-2009, 18:03 geschreven door WillyVC 
|