Thuis is het ook genieten, als het weer wat meezit. We zijn al terug in ons gewone doen. Ik tokkel wat op mijn computer en kokkerel met in gedachten de lekkere dingen die ik noteerde in Madeira om thuis eens uit te proberen. Het eerste daarvan is verse groentjes opgelegd in azijn dewelke mijn echtgenote geserveerd kreeg bij een tonijnslaatje op het terras van restaurant El Almirante in Funchal en die krokant en lekker waren. Ik zocht daarvan verschillende receptjes op en pleegde dan volgende bereiding: een dikke wortel in schijven van 5 mm, 20 bloemkoolroosjes van +/- 2cm diameter, 12 mini-maïskolfjes (Delhaize), 6 halve uitjes van +/- 3cm diameter, 2 takken witte selder in stukjes van 3 cm, 1 rode piment, 1 groene piment en 1 gele piment van de zaadlijsten ontdaan dit alles overstrooid met 3 eetlepels grof zeezout en 24h in de koelkast gezet. Vervolgens goed gespoeld en afgedroogd. Voor de marinade: 1 liter alkoholazijn, 100g suikersiroop, 2 laurierbladen, 20 peperkorrels, 1 takje tijm samen 10 minuutjes laten koken en zeven. De groentjes in een glazen bokaal met deksel schikken en de kokende marinade er op gieten tot ze onder staan. Laten afkoelen, afdekken en in de koelkast zetten. Sommige groentjes drijven boven maar ze zakken na enkele dagen. Enkele weken laten trekken. Ik zal dus pas later kunnen vertellen of het gelukt is...
13-05-2009, 09:08 geschreven door WillyVC
|