Tussen het solden-shoppen door in zijn we vorige week gaan lunchen bij het Japans restaurant Zaowang in Antwerpen aan de Koornmarkt, om er sushi en sashimi te eten. Mijn beide zonen, ook culinair geëngageerd en onderlegd, hadden het me al vroeger aangeraden, alhoewel ik vlees boven vis verkies. We bestelden de suchi-boot, een assortiment van sushi en sashimi. De meeste sushi's bestonden uit een hapje rijst in een rolletje van enkele centimeter met daartussen vis, schaaldieren of weekdieren, groenten enz. Sashimi zijn blokjes rauwe, superverse vis. Het heeft ons, ondanks mijn licht vooroordeel, prima gesmaakt. Alles was oppervers en de samenstellingen van groenten, kruiden en zeedieren was juist op smaak. Mijn voorkeur ging naar de "gebakken/gestoomde" versies van de sushi en de tonijn en Sint-Jakobsschelpen van de sashimi. Een aanrader als je licht en aangenaam wenst te lunchen. Wie er meer over wil weten kijkt hier. Wie wil proeven gaat zelf eens naar Zaowang, elk hapje kost net iets meer dan 1€.
12-01-2011, 17:33 geschreven door WillyVC
|