Kookkunst is het schilderen van een melodie met smaken en geuren.
02-03-2013
De Belgische Ardennen
Voorbije dagen een mid-weekje doorgebracht in de Ardennen met nog 2 koppels goede vrienden. We hadden het chalet reeds enkele maanden geleden gereserveerd en moesten het weer er dan maar bij nemen zoals het zich voordeed. Bij aankomst nog goed besneeuwde en beijzelde wegen eens men van de hoofdwegen af was en met onze zomerbanden was dat een hele uitdaging. Gelukkig zijn Walen vriendelijke mensen die ons goed hebben geholpen als we vastreden en de laatste hellingen niet opkonden. Geen blikschade, dat is toch al veel...en er geraakt met weinig vertraging. Mooi ingericht chalet met alles op en aan en een hartelijke verwelkoming door de eigenaar. Wat mij het meeste opviel waren de tweetalige borden FR/NL in de gemeenten, het feit dat men in de winkels zijn best deed om NL te spreken en de matige prijzen van het eten in de restaurants. De drankenprijzen quasi gelijk maar de gerechten zo'n kwart goedkoper. Een zalmforel van 30cm met een in verse boter gebakken grote portie amandelschilfers voor 13, Luikse bouletten voor 10 en een copieus "Oeufs à la Russe" voor 7, als voorgerecht aangekondigd maar smakelijk en voldaan als hoofdgerecht gebruikt... Uiteraard van de streekbieren genoten zoals de Rochefort 8, één van mijn favoriete bruine bieren, gebrouwen door één van onze 6 trappisten-brouwers. De choucroute garnie van Brasserie François heeft dit mid-weekje op waardige wijze afgesloten. Vanaf vandaag kunnen we het zand weer wat rijkelijker laten lopen...