Tijd voor een blogje na 3 weken rondreis in Zuid-Afrika. Naast het klimaat, de mooie landschappen en de wilde dieren viel het eten ook nog mee... Alhoewel hun keuken is beïnvloed door Afrikaanse (inheemse), Europese (kolonisten) en Aziatische (slaven) culturen werden we in de hotels toch meestal Engelse getinte gerechten voorgeschoteld. Het nationaal gerecht, bobotie, kon mij niet echt bekoren maar onze gids beweerde bij hoog en bij laag dat zijn enkel zijn vrouw dat perfect kon maken. Het 2de nationaal gerecht, biltong, ook niet, alhoewel een vergelijking met het "viande de grison" grotendeels opgaat, maar dat laatste is m.i. véél lekkerder. Hun braai (bbq) was altijd goed, mals en sappig vlees met veel smaak. Spijtig dat ze ook op een fijn, blauw gebakken stuk rundsvlees steevast een "basting" smeerden - een gekruide, zoetzure saus. Groenten zijn dezelfde zoals bij ons maar de aardappelsoorten zijn beter, men gebruikt er dikwijls butternutpompoen zoals o.a. in een voortreffelijke soep (recept). Dagelijks prima wijnen geproefd met een restaurantprijs rond de 10€ voor een 75cl fles. Voor 2 personen kon je lunchen voor 30€ all-in. De woningprijzen zijn er een fraktie van die bij ons. Misschien moeten we eens overwegen om van november tot mei in Cape Town door te brengen...
26-02-2015, 00:00 geschreven door WillyVC 
|