Ik moet sorry zeggen tegen Thierry Theys...
Kort geleden werden we uitgenodigd in restaurant Nuance te Duffel, het restaurant van NJAM-chef Thierry Theys en ik moet zeggen dat het na Hof van Cleve onze beste culinaire ervaring was. Daarvoor moet men wel het globale plaatje nemen, van binnenkomen tot buitengaan. Mijn kritiek op Thierry, als ik hem zo bezig zag op NJAM-TV, was dat hij vooral met techniek en presentatie bezig was en minder met smaak. Die kritiek moet ik terugnemen... Ik erger mij nog steeds aan sommige, wat ik noem "treiterhoeveelheden" die op de borden worden gepresenteerd maar alles had SMAAK waarbij ik die hoofdletters niet hoef te schuwen. De reeks amuses (5 denk ik), 4 soorten brood en achteraan de mignardises bij de koffie omkaderden ons 4 gangenmenu in grote mate en maakten het af. Top genieten voor iemand die weet wat moeite het kost om dit niveau aan te bieden. Menu-inhoud: foodpairing=top & cuisson=perfect! Enig minpuntje was dat ik bij de apéro een Bourbon-whisky vroeg en na enig aandringen op wat ik nu wel had gekregen, bleek het een 23 jaar oude single malt te zijn @ 23€ voor amper 4 à 5 cl, het enige minpuntje...
04-02-2016, 14:47 geschreven door WillyVC
|