Men kan van zowat alle groenten lekkere taarten bakken. Het komt er op aan de vulling niet te nat noch te droog te krijgen en juist gaar dus dient men rekening te houden 1° met het vocht dat nog kan vrijkomen als de taart gebakken wordt en 2° de baktijd. Goed kruiden zodat alles goed afsmaakt is eveneens een vereiste. Het "bakvocht" kan gecontroleerd worden door een deel van het vocht op voorhand uit de vulling te halen zoals bijvoorbeeld voor de meeste bladgroenten kan (spinazie, witloof, snijbiet...). Dus even bakken, blancheren, voorkoken of aanstoven indien nodig. De baktijd van een groententaart bedraagt al gauw meer dan een half uur en ook daar moet men rekening mee houden om een juist gare inhoud te bekomen zonder de taart te verbranden. Meestal kan een mengsel van room, eieren en kruiden gebruikt worden om de vulling af te werken al dan niet verrijkt met kaas (gruyère, mozarella, feta...). Op de foto een broccolitaart gebakken in gekocht bladerdeeg en een springvorm.
20-06-2016, 08:34 geschreven door WillyVC
|