Al een paar keer gaan aperitieven en snacken in La Siesta in de Wittenonnenstraat in Oostende in een Zuid-Amerikaans sfeertje. Niet alleen de cocktails en longdrinks zijn er lekker maar ook de snacks. En de prijzen redelijk gehouden. Ik ben een fan van "scampi fritti": garnalen in een jasje in olie gefrituurd. Met een look- (aïoli), tartaarsaus of afgeleiden daarvan zijn die een lekkere snack of voorgerecht. In La Siesta ontdekten we de "butterflied scampi": de scampi breed opengelegd, het staartje er nog aan en omgeven door een heerlijk panko-korstje en opgediend met een cupje tartaar, 8 stuks voor 6€. In de meeste gevallen is de scampi om fritti te maken omhuld met een beignetdeeg. Niet alleen wordt dat snel wak na het frituren maar als je de scampi in vers beslag dompelt dan is ook je frituurvet al gauw een zootje... Dus beter en krokanter met Panko gepaneerd. Wij vonden ze diepgevroren, gereed om te frituren, ~60 stuks (1kg) voor 14,2€ bij Metro en dienden ze gisteren als voorgerechtje op met een gribichesaus. Gribichesaus (1dl): kook 2 eieren hard in 10 minuten. Spoel ze af onder de koude kraan. Hak 1 eetlepel zure augurkjes fijn. Hak ook 1 eetlepelkappertjes fijn. Was, droog en hak voor 1 eetlepel peterselie en 1/2 eetlepel dragon. Maak in een kom de eidooiers fijn. Voeg er een theelepel mosterd bij, wat zout en peper en roer het tot een homogene massa. Doe daar 3 eetlepels mayonaise onder. Snij de eiwitten in brunoise en voeg deze bij de saus. Voeg er ook de augurkjes, kappertjes bij, de peterselie en dragon. Meng goed. Proef nog even en breng de saus op smaak met zout, peper en een snuifje suiker. Een paar uurtjes laten trekken voor het beste resultaat.
11-07-2016, 09:34 geschreven door WillyVC 
|