Onmiddelijk erbij vermelden dat de hier onder opgesomde gerechten ook elders gegeten worden en dus zeker geen Vlaamse claim... alhoewel  - (paarden)Steak met (witloof)slaatje en frieten - Mosselen met frieten - Stoofvlees met bruin (trappisten)bier, slaatje en frieten - Kip aan 't spit met sla en frieten - Filet américain (steak tartaar, préparé), slaatje en frieten - Slibtongetjes of grote zeetong in verse boter gebakken, sla en frieten - Tomaat- garnaal (Noordzee) met slaatje en frieten - Ballekens in tomatensaus met frieten of aardappelpuree - Tomatensoep met ballekens - Stoemp met worst (wortelstoemp, prei-, spinazie-, broccoli-, linzen-, spruiten- enz...) - Witloof met hesp en kaas uit de oven - Witloofsoep - Macaroni met hesp en kaas uit de oven - (kalfs-, ossen-)Tong met Madeirasaus en puree of kroketjes - Vleesbrood met krieken - Paling in het groen met frieten - Gebakken paling met tartaarsaus en puree of frieten - Konijn met pruimen en kroketjes of puree - Hutsepot (diverse vlees- en groentensoorten gebraiseerd) - Beuling (bloedworst) met appel - Wafels (Brusselse-, Luikse- of suiker-, stroop- of Lakmans) - Rijstpap met saffraan en donkere kandijsuiker - Bakharing of sprot met ajuinsaus en pellepatat (aardappel in de schil) - Koniginnehapje met puree of frieten - Kalfsstoverij met room en paddestoelen en puree of firten - Waterzooi van kip - Smeus (puree met karnemelk) met garnalen of/en kabeljauw en zachtgekookte eitjes - Rog met kappertjes en "zwarte" boter (met gebakken peterselie) - Garnaalkroketten - Vogelnestjes (gehaktbal met herdgekookt ei er midden in) - Streekgebonden vlaaien - Asperges op zijn Vlaams (botersaus met geplet hardgekookt ei, peterselie en nootmuskaat) - Schorseneren met witte saus en kook aardappelen - Rode kool met appel, ui, kandijsuiker, azijn en nootmuskaat - Speculaas ...
31-07-2016, 00:00 geschreven door WillyVC 
|