Gisteren op stap geweest in Antwerpen en geluncht in "Le Zoute Zoen" in de Zirkstraat. De setting is er mooi, de bediening verzorgd maar het 3-gangen menu @39€ pp presenteerde mooier dan dat het smaakte. Met de extra 2 amuses en een tussendoor proevertje, die wel prima waren, een aangenaam tijdverdijf maar toch ietwat teleurstellend qua geur- en smaakcombinaties in voor- en hoofdgerecht. Mijn eega, die koos voor de visbereidingen, was meer tevreden. Vandaag niet veel tijd om te koken, dan maar een Praagse schnitzel (Lidl) in diep vet (1 cm arachideolie) in de pan gebakken + in boter, ui en groentebouillon en daarna licht gebonden, gestoofde fijne erwtjes (diepvries Delhaize) + gestoomde Charlotte aardappel + zelfgemaakte kruidenboter (gezouten boter van Marc Guiselin, Aldi) met verse tijm, peterselie, salie, dragon en zwarte peper verrijkt. Ik maak die boter in ietwat grotere hoeveelheid, rol ze in plastiekfolie en steek ze in mijn vrieskist. Ze is ook lekker bij mosselen in aluminiumfolie in de oven gegaard, bij lamsvlees... De schnitzel trek ik vacuum en laat die een dagje in de ijskast zodat het kruim en het vleessap goed mengen en ik een stevig korstje krijg dat niet meer kruimelt. Daarna gebakken in de hete olie vormt het een lekkere korst. Voor meer info over de geschiedenis zie hier.
19-01-2019, 15:02 geschreven door WillyVC 
|