Gisteren met een koppel jeugdvrienden gaan lunchen in Brasserie de Mange-tout in Wijnegem. Zo'n 2 jaar geleden ontdekt als we regelmatig voor de discotraining van onze kleinzoon in Wommelgem moesten zijn en er enkele keren gingen lunchen. De formule "Crazy Lunch" is er schitterend en alhoewel nu 10% duurder dan vorig jaar (32,5€) en er geen smeuig, huisgedraaid schepijs als dessert meer inbegrepen is die formule toch nog altijd wreed aan te bevelen. Voor die prijs kies je een voorgerecht en een hoofdschotel uit de kaart (behave kreeftbereidingen) in een aangepaste, maar toch voldoende portie en geniet je van culinaire hoogstandjes zowel qua smaak als qua presentatie. Ben je met 2 dan moet je dezelfde gerechten kiezen maar ben je met 4 of meer dan kunnen er 2 verschillende voor-en hoofdgerechten per tafel genomen worden. Wij waren met 4, namen als voorgerechten 2x de kalfszwezerik, 2x trio van garnaal en als hoofdgerechten 2x griet en 2x handgesneden door de chef geprepareerde steak tartaar. Er is eveneens een mooi aanbod van wijn per glas. 't Was weer wreed gezellig bijpraten bij uitstekend eten, wat moet ne mens nog meer hebben... Vandaag ratatouille gemaakt in de wok met ui, courgette, aubergine, rode paprika, look, piment, laurier, tijm, rozemarijn en oragano. Alles vers en in olijfolie aangebakken, daarna verder gestoofd met met water aangelengde tomatenpuree uit blik. Daarbij hevig en kort gebakken runderreepjes (colruyt) en een aardappel uit de stoomoven in zijn schil gepoft op 200°C. De zure room met bieslooksnippers bracht wat verkoeling en smaakverbreding bij het pikante en complexe van dit gerecht. Het glas Black Horse Zinfandel uit Californië was in harmonie met het eten.
16-02-2019, 18:26 geschreven door WillyVC
|