Sinds 24 februari radiostilte... Te druk en op reis met weinig WiFi, dus geen blogje. 25/2 lunchten we bij mijn zus, 26/2 couscous lunch met kippenvleugeltjes, 27/2 wortelstoemp met gerookte spekjes (ijskastoverschotjes) en 28/2 ribbedebie naar Senegal tot vrijdag 16 maart. Senegal is een wreed arm land in zwart Afrika. Toerisme is een voorname bron van inkomsten want in onze winter is het daar droog en altijd boven de 20°C. Ons hotel was prima (Royal Horizon Baobab**** in Somone, Senegal), veel respectvol personeel, lekkere buffetten met veel variatie. Buiten het slaveneiland op het Gorée eiland en het roze meer (was niet zo roze) en de vissershaven van M'Bour was er niet veel te beleven. Maar alle dagen zon en temperaturen tot boven 35°C (oceaan 20°C), zelfs iets te warm voor mijn eega zodat we in de namiddag een paar uurtjes airco-denop de kamer. Het voornamelijk Franssprekend moslimland eet veel kip, kalf en rund en massa's vis waar m.i. de "Capitaine" ons het beste smaakte, een stevige vis die rauw ook lekker was. Voor de rest de nationale stoofpotten zoals Mafé (met pindasaus), Tiebou Dieune (rijstgerecht) en Poulet Yassa (kip met mosterd en uien) waarvan ik het laatste zeker eens ga klaarmaken met gevleesde buikribben van het varken ;-) Dessertbuffetten met meer dan 30 verschillende koekjes, taartjes, vla's, mousses, flan ... Op bijgevoegde foto de wortelstoemp met gerookte spekjes van voor ons vertrek.
22-03-2019, 16:22 geschreven door WillyVC
|