Kookhistorie
Inhoud blog
  • Voor iedereen een gezond en gelukkig 2024!
  • Wat zal 2023 ons brengen?
  • Wat zal 2022 ons brengen?
  • Hou het vooral gezond in 2021!
  • Voor iedereen een gelukkig en gezond 2020
  • Twee dagen in Nieuwpoort voor de Kerst 20191225
  • Dagschotel 20191223 Zuiderse ragoût & aardappelpuree met olijfolie
  • Lunchen met familie thuis 20191222
  • Lunchen bij De Meating Room in Leuven 20191221
  • Dagschotel 20191220 Stoemp met snijbonen & Tiroler spek
  • Lunchen bij Aachener Brauhaus in Aken 20191219
  • Dagschotel 20191218 Teriyaki kip met shiitake en groenten
  • Dagschotel 20191217 Praagse schnitzel met erwten, sluimererwten en kruidenboter
  • 20191216 Witloof op (bijna) Luikse wijze ;-)
  • Dagschotel 20191215 Hazenrug en bloedworst met rode kool

    Zoeken in blog



    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Kookkunst is het schilderen van een melodie met smaken en geuren.
    24-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotel 20190324 Iberico varken côtelet met champignonssaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Af en toe breng ik Iberico côteletjes mee. Die zijn een beetje meer met vet dooraderd en als ze juist gebakken worden (roze), smakelijker dan de, soms te droge, exemplaren van onze gewone varkens.
    Er was nog kalfsfondssaus in de ijskast en weidechampignons en met wat look, zwarte peper en sjalot was er snel een lekkere afsmakende champignonssaus ineen gestoken.
    Daarbij een lekkere aardappelpuree en de lunch was weeral op een goed half uurtje klaar...

    24-03-2019, 13:28 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotel 20190323 Gegratineerde bloemkool met Turks vleesbrood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Onze normale trend voor de lunch is groenten, vlees en aardappelen of andere vulproducten, met in die volgorde afnemende hoeveelheden en mijn eega eet die groentjes liefst met veel lekkere saus. Vandaar de in zout water gepocheerde bloemkool met een kaas-melksausje en gegratineerd in de oven. IK gebruikte geraspte Emmentaler maar een iets meer afsmakende kaas had beter geweest.
    Vermits er nog rund-varkengehakt in de ijskast lag dat dan maar opgemaakt met Turkse kebabkruiden en in olijfolie aangestoofde rode paprika- en uisnippers en in een bakvompje zo'n 45' in een oven op 180°C gezet...

    24-03-2019, 13:21 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    22-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20190322 Ikke 70, bij Grand Café Brasserie Brasseur te Zwijndrecht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag tram 7... Ik voel geen verschil met gisteren en ik denk dat ik alles nog onder controle heb, alleen wat korte termijngeheugenproblemen ;-)
    Vandaag bij de zoon gaan lunchen voor mijn verjaardag. Een bourbon met ijs als apéro, een lekkere vissoep met toast en rouille, daarna een lasagna van zalm met een pikante tomatenroomsaus met een glaasje Spaanse rode Juan Gil yellow label. Geen dessert voor mij. MIjn eega nam een Cuba libre, aspergesoep, kabeljauw met mousselinesaus en een Irish Coffee. Weeral alles super lekker zoals steeds en wijn voldaan, vanavond zullen we het diner weer maar eens overslaan... alhoewel er staat nog een lekker soepje van groene asperges in de ijskast?

    22-03-2019, 17:38 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20190321 lunchen bij GUSTU in de verschansingsstraat te Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We spraken af met de zoon, architect, in Antwerpen wiens kantoor in de museumbuurt is gelegen.
    Hij troonde ons mee voor de lunch naar een restaurantje dat amper een maand open is in de verschansingssstraat.
    Strak ingericht, misschien nog wat extra aankleding nodig maar wat een feest voor ons palet! De kaart bevat een 15-tal tapas gerechten, Spaanse insteek maar Meditteraanse afwerking met Aziatische invloeden. Het beste uit die werelden.
    We selekteerden een aantal gerechten om onder ons 3 te verdelen: paella met kip, huisgemaakte merguez, octopus, sardienen, patatas bravas, buikspek, ribbetjes, runderlende met asperges, wortelen met sinaasappel en een lekkere ribera del duero rode wijn van de tempranillodruif.
    Alles was mooi gepresenteerd en top op smaak. We kunnen het alleen maar aanbevelen.

    22-03-2019, 17:27 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een drukke week na de reis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog van alles te doen na onze reis... Terug thuis eerste werk één van mijn lievelingsgroenten klaarmaken: snijbonen. Ik braiseer ze met een ui, boter en een scheutje kippenbouillon en bindt de saus lichtjes met aardappelmeel. Kruiden met peper, een vleugje nootmuskaat en bonenkruidpoeder. Eventueel een ietsiepitsie suikersiroop.
    Zondag 17/3 gaan dineren met vrienden in Ninove (ik nam choucroute op zijn Oostenrijks klaargemaakt), maandag 18/3 met een vriendin lunchen in Brasserie De Lindekes in Wilrijk (de eerste asperges) waar ik een heerlijke Ierse Hereford zesrib opsmulde, dinsdag 19/3 thuis middeleeuws gekookt voor vrienden, woensdag 20/3 aspergesoep gemaakt van groene asperges en witte asperges bereid met peterseliesaus en hardgekookte eieren (foto).
    Voor het middeleeuws dineetje maakte ik Ypocras - Roffioelen van Vleesche - Soep van gebroken asperges en paddenstoelen - Kalfspoot met saffraanrijst, bioerwten, harde kaas en saffraan - frambozentrifle. Ik had het te druk en vergat foto's te maken

    22-03-2019, 16:40 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotels en Senegal esbattement
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sinds 24 februari radiostilte... Te druk en op reis met weinig WiFi, dus geen blogje.
    25/2 lunchten we bij mijn zus, 26/2 couscous lunch met kippenvleugeltjes, 27/2 wortelstoemp met gerookte spekjes (ijskastoverschotjes) en 28/2 ribbedebie naar Senegal tot vrijdag 16 maart.
    Senegal is een wreed arm land in zwart Afrika. Toerisme is een voorname bron van inkomsten want in onze winter is het daar droog en altijd boven de 20°C.
    Ons hotel was prima (Royal Horizon Baobab
    **** in Somone, Senegal), veel respectvol personeel, lekkere buffetten met veel variatie. Buiten het slaveneiland op het Gorée eiland en het roze meer (was niet zo roze) en de vissershaven van M'Bour was er niet veel te beleven. 
    Maar alle dagen zon en temperaturen tot boven 35°C (oceaan 20°C), zelfs iets te warm voor mijn eega zodat we in de namiddag een paar uurtjes airco-denop de kamer.
    Het voornamelijk Franssprekend moslimland eet veel kip, kalf en rund en massa's vis waar m.i. de "Capitaine" ons het beste smaakte, een stevige vis die rauw ook lekker was. Voor de rest de nationale stoofpotten zoals Mafé (met pindasaus), Tiebou Dieune (rijstgerecht) en Poulet Yassa (kip met mosterd en uien) waarvan ik het laatste zeker eens ga klaarmaken met gevleesde buikribben van het varken ;-)
    Dessertbuffetten met meer dan 30 verschillende koekjes, taartjes, vla's, mousses, flan ...
    Op bijgevoegde foto de wortelstoemp met gerookte spekjes van voor ons vertrek.

    22-03-2019, 16:22 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    Foto

    Archief per week
  • 18/12-24/12 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 07/12-13/12 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 26/12-01/01 2017
  • 25/07-31/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006

    Mijn favoriete links
  • Mijn "home" page
  • Mijn "kookhistorie" website
  • Mijn "portaaltje"
  • Keukeningrediënten in 7 talen

  • Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!