Vandaag moesten we thuis wachten op een Internetbestelling uit Groningen (NL). Alhoewel slecht weer werd aangekondigd zien we buiten alleen zon en wolken en is het droog. Het thuis zijn was een gelegenheid om de nu optimaal rijpe coeur de boeuf tomaten die we uit Frankrijk meebrachten te bereiden. Ik koos ervoor ze te presenteren met witte tonijn op olijfolie (Colruyt-Boni) geïnspireerd op de wijze van Antibes, daarbij jonge sla, gekookte prinsessenbonen, een hardgekookt eitje en een vinaigrette gemaakt van de tonijn-olie, ciderazijn en Colman's mosterd. Voor de vulling, van de van zaadjes uitgedane tomaten, gebruikte ik een (gekochte) pikante tonijnsalade die ik oppepte met (afgevallen) stukjes van de mooie stukken tonijn, gesnipperde rode ui, idem zure augurkjes, idem groene paprika, idem zwarte olijven. De Hasselback aardappeltjes smaakten er heerlijk bij: in schijfjes insnijden zoals op de foto, bedruipen met gesmolten boter of olijfolie, kruiden met tijm, peper en zout en gedurende 45' in een voorverwarmde oven van 200°C plaatsen (kan ook ongeschild).
13-06-2019, 14:11 geschreven door WillyVC
|