Na het (te veel) op restaurant gaan tijdens ons verlof vandaag nog maar eens mijn (onze) lievelingsgroenten klaargemaakt: snijbonen. Met een stukje krokant gebakken varkensschouder (spiering) en een vastkokend, gestoomd aardappeltje niet te versmaden. Onze maand aan zee hebben wij geprobeerd restaurantjes te vinden met een originele kaart, lekker en met democratische prijzen, toch gemiddeld meer dan 100€ per dag uitgegeven aan eten en drinken met ons 2. Te veel voor wat het was, denk ik dan, toch als je zelf graag thuis kookt. Quasi overal op de kaart als starter: tomatensoep, kaaskroketten, garnaalkroketten, carpaccio, scampi, tomaat-garnaal... Als hoofdgerecht: een stuk rundsvlees in diverse vormen, stoverij met bier, vol-au-vent, kabeljauw, zalm, scampi... IJsroom als dessert. Toch een paar keren een originele dagschotel gegeten voor weinig geld. Die zaken zaten dan ook altijd afgeladen vol (De Ark Nieuwpoort, Excelsior Veurne, Sing Inn Westende). Uitstekend gedineerd in Marquize in Westende maar er dan ook voor betaald. Op enkele uitzonderingen na toch vrij tevreden geweest over onze keuzes maar het heeft véél Internet research gekost. Ook quasi overal te weinig verse groenten gekregen en meestal frieten als standaard vulmiddel. De slaatjes waren meestal weinig origineel. Ik zal vermoedelijk als hobby-kok wel te hoge eisen stellen maar vanaf nu: minder op restaurant en enkel de betere n.l. diegenen die een originele kaart kunnen prezenteren - de klassiekers maak ik liever thuis zelf klaar.
29-06-2019, 00:00 geschreven door WillyVC 
|