Vandaag de beste ossobuco die ik ooit heb gemaakt, dus een receptje om op te schrijven... 250g in brunoise van elk: groene selder, wortel en sjalot + 5 teentjes verse look, gesnipperd + 1/2 verse rode piment + 3 gedroogde laurierbladen + een blikje tomatenstukjs met Italiaanse kruiden (Aldi) + een runderbouillonlokje + 1 dl kalfsfonds + verse kruiden uit de tuin: rozemarijn, salie, tijm + peper en selderijzout + een scheut suikersiroop. De schenkels in gekruide bloem gewenteld (zwarte peper, zout, nootmuskaat, espelettepeper) en goed aangebakken in hete olijfolie. Een bedje van die gemengde groenten, look en verse kruiden in een gietijzeren kookpot gedaan, de laurierbladen er op en de helft van de tomatenstukjes. Daarop de aangebakken schenkels, terug groenten en tomatenstukjes. De kalfsbouillon erover, het verkruimeld bouillonblokje en de suikersiroop er bij. Een deel van de overgebleven bloem-met-kruiden er bovenop gestrooid voor de latere binding van het geheel. Even zachtjes laten aan de kook komen boven op het vuur en dan de hete pot onder deksel in een op 200°C voorverwarmde oven zetten. Na een kwartier de oventamperatuur laten zakken tot 145°C en dan nog 2u15 verder laten garen. Voor het opdienen even voorzichtig omscheppen zonder de schenkels te breken. Opgediend met beetgare capellini en vers geraspte Parmigiano Reggiano en een lekker glas Italiaanse "ripasso" van 2013. Onze diepe terrasborden zijn blauw gekleurd... 
19-07-2019, 14:04 geschreven door WillyVC 
|