Kookhistorie
Inhoud blog
  • Voor iedereen een gezond en gelukkig 2024!
  • Wat zal 2023 ons brengen?
  • Wat zal 2022 ons brengen?
  • Hou het vooral gezond in 2021!
  • Voor iedereen een gelukkig en gezond 2020
  • Twee dagen in Nieuwpoort voor de Kerst 20191225
  • Dagschotel 20191223 Zuiderse ragoût & aardappelpuree met olijfolie
  • Lunchen met familie thuis 20191222
  • Lunchen bij De Meating Room in Leuven 20191221
  • Dagschotel 20191220 Stoemp met snijbonen & Tiroler spek
  • Lunchen bij Aachener Brauhaus in Aken 20191219
  • Dagschotel 20191218 Teriyaki kip met shiitake en groenten
  • Dagschotel 20191217 Praagse schnitzel met erwten, sluimererwten en kruidenboter
  • 20191216 Witloof op (bijna) Luikse wijze ;-)
  • Dagschotel 20191215 Hazenrug en bloedworst met rode kool

    Zoeken in blog



    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Kookkunst is het schilderen van een melodie met smaken en geuren.
    11-08-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotel 20190811 Goudmerk mosselen met verse look
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nogmaals de Goudmerk mosselen gehaald aan de automaat en de enkele weken verschil met de vorige keer leverden "beesten van mosselen" op. Alle schelpen goed gevuld met exemplaren van minstens 3 cm. Kort gekookt, deze keer met extra veel verse look bij de groene selder, ui en bladpeterselie leverde een uitstekend resultaat. Daarbij een frisse Duvel en nu tijdens het schrijven van dit blogje een grappa Cellini recht uit de diepvries en de dag is al half gewonnen...

    11-08-2019, 13:35 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    10-08-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotel 20190810 Gevulde paprika op zuiderse wijze & gele rijst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog eens gevulde rode paprika bereid, deze keer met een zuiders tintje. Evenveel verse groentjes er in (selder, wortel, ui, look) plus verse kruiden (peterselie, tijm, oregano) als vlees (gehakt rund-varken). Alles aangestoofd in zachte olijfolie en gebonden met enkele lepels frito (tomatensaus van Heinz). De paprika's met dat goed afgekruid (bouillonblokje, peper, zout, espelettepeper) mengsel  opgevuld en dan een uurtje op 180°C in een voorverwarmde oven gebakken.
    Als aperitiefje een échte picon met witte wijn en een vleugje sinaasappellikeur (zie dit blog op 02/10/2010) en zelfgemaakte hummus & chips, daarna een glaasje Zinfandel bij de lunch.

    10-08-2019, 13:17 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    09-08-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotel 20190809 Eenpansgerecht met kip, witloof en krieltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn echtgenote eet niet graag couscous en dat is wel mijn lievelingsgerecht. Bijgevolg als ik het voor mezelf klaarmaak, maak ik voor haar met de kip (nu haasjes) een eenpansgerecht met gebakken witloof, haar favorietje. Witloof is nu immers gans het jaar verkrijgbaar. Ik heb er gelijk krieltjes bij klaar gemaakt.
    In mijn wokpan boter met een scheut arachideolie gemengd en daarin het witloof en de krieltjes rondom aangebakken. Dan de, in kruiden en een vleugje sesamolie gemarineerde, kip in dezelfde pan gekleurd. Een half kippenbouillonblokje er over verkruimeld, een scheutje suikersiroop, zwarte peper van de molen en vers geraspte nootmuskaat, vervolgens geblust met een weinig water en het deksel er op. Na 20 minuutjes is alles klaar. Het sasuje komt er vanzelf op en dat is superlekker.
    Noot: met kippenonderbouten bliijft het vlees sappiger maar dan moet alles een 10-tal minuten langer laten garen.

    09-08-2019, 13:32 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    08-08-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunchen bij Restaurant Alex in Waasmunster 20190808
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Weer met een Diningcity-aanbieding gaan lunchen voor 25€ p.p. voor een 3-gangenlunch en het was nog een groter succes dan vorige zondag...
    Prachtig kader, toffe bediening en super lekker eten midden in de bossen van Waasmunster.
    Olijfjes en toast met hummus direct op tafel, daarna een mousse van foie gras met olijfolieparels als hapje, voorgerecht: mosselen op Mediterraanse wijze (halfgedroogde tomaat, ui, look, olijfolie, basilicum), hoofdgerecht: kabeljauw met groentjes (zalf van gele wortel, mini-courgette, groene asperge, erwten, kleine bospee, zeekraal, mini-venkel, spinazie, botersausje, gebakken aardappel), dessert: vers gebakken appeltaartje met dito schepijs. Vers gebakken broodjes met olijfolie op tafel...
    Bij de koffie van de eega een hele reeks (12 soorten) versnaperingen, en voor mij geen koffie maar een Calvados Du Breuil 8 ans. Bij het geheel een mooie Spaanse Sauvignon Blanc uit Navarra, een Inurrieta Orchidea van 2017 op aanraden van de vrouwelijke sommelier, die de prachtige en uitvoerige wijnkaart samenstelde.
    Onze dinigcity lunch was de daglunch die normaliter in 2 gangen voor 29€ p.p. wordt opgediend maar nu aangevuld werd met de hapjes en het dessert.
    A la carte eten is er niet goedkoop maar m.i. zeker het geld waard. We gaan er zeker terug.

    08-08-2019, 16:49 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    07-08-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotel 20190807 Fishsticks & Calamares met aioli & tartaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er was nog aioli en tartaarsaus over van onze "gourmet" alsook gemarineerde kerstomaatjes... Met enkele calamares à la Romana, Iglo fishsticks en een smeuïge aardappelpuree was dit weeral snel omgetoverd in een (h)eerlijke maaltijd.
    De kleinzoon kwam op bezoek en smulde mee, dan smaakte alles nog beter.

    07-08-2019, 14:28 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    06-08-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotel 20190806 Mini-hamburger & gemarineerde spiering côtelet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er was nog heel wat over van de "gourmet" van gisteren dus vandaag al een eerste overschotje opgewerkt. De rest is vacuüm getrokken en in de diepvries gestoken.
    Voor de hamburgers was ik vertrokken van 4 klassieke hamburgers maar heb die wat gepimpt: 2 vermengd met Mexicaanse kruiden en zeer fijn gesnipperde zoete ui en 2 met curry en dito opgelegde gember. Ze dan per 2 in 3 verdeeld zodat ik uiteindelijk 3 Mexicaanse en 3 Indiase burgertjes had. De spiering had ik gemarineerd gekocht in Carrefour en die was prima voorbereid.
    Daarbij de overschot van het binnenste van de kropsla en de groene boontjes met gepekelde rode ui en een lekkere vinaigrette (gemixt: zoete ui, platte peterselie, arachideolie, gewone azijn, gewone D+L mosterd, vleugje suikersiroop, een scheutje water, peper en zout). Met  frietjes was dit OK. Een glas zelfgemaakte sangria (ook van gisteren) paste er ook prima bij.
    Sangria: 1 fles Spaanse rode wijn, 5 cl sinaasappellikeur, 10 cl Spaanse brandy, suikersiroop volgens smaak, halve citroen en halve sinaasappel in schijven en dan in partjes, aanvullen ijsblokjes voor het opdienen. Best een dagje op voorhand maken.

     

    06-08-2019, 14:12 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    05-08-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gourmet op ons terras 20190805
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het kwik klom op tot 26°C onder onze zonnetent, gelukkig was er een zachte bries. Grand Café Brasserie Brasseur gaat pas op donderdag terug open na een welverdiend verlof maar de voorbereidingen zijn al volop aan de gang. De zoon en schoondochter hadden toch even tijd om te komen terassen en wij hadden een "gourmet" voorbereid. Ik doe dit liever dan BBQ en het is ook gezonder.
    Gemarineerde kippenhaasjes, varkensspiering, kalfslever, spek, Ierse striploin (Lidl) en mini-hamburgers, aardappel-, tomaten-, prinsessen- en kropsla en een salade van parelcouscous met veel groentjes waaronder rauwe paddenstoelen. Als sausjes: tartaar, aïoli en Brazil allemaal eigen maaksels.
    De zoon had een lekkere Spaanse wijn bij van Juan Gil, een limited edition voor de 20se verjaardag van de samenwerking van die bodega met de Belgische wijnhandelaar Monard (ad bibendum) in 2016. Een klepper van 15,5° alcohol en gemaakt van 100% Monastrell wijndruiven. Lekker maar een tikkeltje te zwaar...

    05-08-2019, 00:00 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    Foto

    Archief per week
  • 18/12-24/12 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 07/12-13/12 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 26/12-01/01 2017
  • 25/07-31/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006

    Mijn favoriete links
  • Mijn "home" page
  • Mijn "kookhistorie" website
  • Mijn "portaaltje"
  • Keukeningrediënten in 7 talen

  • Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!