De patatjes uit de oven, die Jamie Oliver regelmatig klaarmaakt op TV zaten al een tijdje in mijn geheugen: eerst zacht gekookt, een beetje geprakt in een ovenschotel en overgoten met gesmolten boter of olijfolie, goed gekruid en dan ovengeroosterd (grill om te kleuren). Vandaag was het daar de gelegenheid voor omdat ik van een stuk verse zalm een zalmslaatje had gemaakt en dat als koude schotel voor onze lunch wilde opdienen met nog een extra hardgekookt eitje, Romeinse sla, stukjes pijajuin, trostomaatjes en een vers bereide cocktailsaus. Het recept van de zalmsalade volgt hier. Ingrediënten: 200g verse zalm (Aldi), 50g stukjes puree aardappel, 1 dl groentebouillon, 1 elp azijn, 1 elp zure room, 1 elp mayonaise, 1 elp bieslooksnippers, 1 elp peterseliesnippers, 1 elp gesnipperde sjalot, 1 elp gesnipperde zure augurkjes, 1 geplet hardgekookt ei. Bereiding: de zalm zonder grijs vet (2x4’) en de aardappel (10’) langs beide zijden gaar pocheren in de groentebouillon met azijn, laten uitlekken, alles laten afkoelen. De bouillon eventueel voor iets anders gebruiken. De overige ingrediënten mengen, de afgekoelde aardappel prakken en eronder mengen, de afgekoelde zalm uit elkaar halen (vlokken) en voorzichtig onder de rest van het mengsel spatelen. Verder op smaak brengen met versgemalen zwarte peper en zout (proeven!). Smaakt naar nog...
23-09-2019, 13:46 geschreven door WillyVC
|