Kookhistorie
Inhoud blog
  • Voor iedereen een gezond en gelukkig 2024!
  • Wat zal 2023 ons brengen?
  • Wat zal 2022 ons brengen?
  • Hou het vooral gezond in 2021!
  • Voor iedereen een gelukkig en gezond 2020
  • Twee dagen in Nieuwpoort voor de Kerst 20191225
  • Dagschotel 20191223 Zuiderse ragoût & aardappelpuree met olijfolie
  • Lunchen met familie thuis 20191222
  • Lunchen bij De Meating Room in Leuven 20191221
  • Dagschotel 20191220 Stoemp met snijbonen & Tiroler spek
  • Lunchen bij Aachener Brauhaus in Aken 20191219
  • Dagschotel 20191218 Teriyaki kip met shiitake en groenten
  • Dagschotel 20191217 Praagse schnitzel met erwten, sluimererwten en kruidenboter
  • 20191216 Witloof op (bijna) Luikse wijze ;-)
  • Dagschotel 20191215 Hazenrug en bloedworst met rode kool

    Zoeken in blog



    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Kookkunst is het schilderen van een melodie met smaken en geuren.
    24-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunchen bij l'Aile et la Cuisse in Ieper 20191124
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De "Vlerke en de Bille" kon ons gelukkig nog accomoderen om 14u na de discocompetitie van de kleinzoon. Het is de 2de zaak van het originele restaurant dat is te vinden op de Zwarteberg in Westouter.
    We kozen die gelegenheid, via het Internet, uit een waaier van keuzes in Ieper omdat het goede scores kreeg, het gezellige interieur en de originele kaart.
    Het onthaal en de bediening waren vriendelijk en het eten lekker. Het vlees van het Piemont rund was overheerlijk en de bakwijze perfect. Het glas huiswijn, een Bordeaux Toutigeac, paste er uitstekend bij.
    Aan alles merkt men dat ze hier met vakkennis werken en in functie van de klantentevredenheid. We beleefden een leuke dag.

    24-11-2019, 00:00 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    23-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunchen bij Bar Bulot in Brugge 20191123
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De echtgenote was jarig en ze houdt zoals ik van lekker eten. Daarom gereserveerd bij BarBulot, een pop-up in samenwerking met Hertog Jan die zo successvol was dat men de zaak voorts open houdt. Het interieur is eenvoudig maar smaakvol ingericht. De bediening is er uiterst correct en vriendelijk. Er is een mooie keuze aan originele gerechten: de betere brasseriekeuken zoals hersenen, kalfswang en nobele ingrediënten zoals tarbot, noordzeekrab en kaviaar.
    Ik nam de garnaalkroketten (21€) en de kalfswang (28€), de eega de aardappel Moscovite (65€ - 30g) en de gebakken tarbot met choronsaus (45€). Voor de bijgerechten o.a. de frietjes en de mousselineaardappeltjes rekent men 3,5€ extra. De wijnkaart is schappelijk te noemen alhoewel er ook prijzige doch originele kelderresten op prijken zijn uit het gesloten Hertog Jan*** restaurant. Ik betaalde in totaal 260€ voor 2 personen, een beetje overdreven voor deze toch aangename ervaring.

    23-11-2019, 18:08 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    22-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunchen bij restaurant 't Korenaer te Nieuwkerken-Waas 20191122
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op uitnodiging gingen we lunchen in restaurant 't Korenaer met de "dining with the stars" formule van Diningcity. We reserveerden voor een 4-gangen sterrenmenu voor 54€ p.p. Die formule bestond uit een carpaccio van langoustine, open ravioli van girollen en hazelnoot, eend met knolselderstructuren en een dessert.
    De locatie is mooi, de bediening voortreffelijk en de gerechten mooi gepresenteerd. Behalve de eend als hoofdgerecht en de kaas (+10€) misten de andere gerechten toch wat body. Onze gekozen wijnen waren lekker en de begeleidende mignardises bij de koffie/thee een mooie afsluiter van een aangename, doch prijzige lunch.

    22-11-2019, 16:57 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    21-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotel 20191121 Kippenbout op Brabantse wijze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met hetgeen in de koelkast lag geprobeerd creatief te zijn. Kippenbout, witloof en spruitjes bijgevolg "Cuisse de poulet façon Brabançonne" in elkaar gestoken. Nu ik (achteraf) daarover wat Internet-receptuur raadpleeg heb ik er niet echt aan gedacht deze stoofschotel te bevochtigen met een biertje en ontbraken ook gerookte spekjes maar, al bij al, had ik buiten receptuur spruitjes, sjalot en kippenbouillon gebruikt en het resultaat vergezeld van Hasselback aardappels in de schil was best in orde.

    21-11-2019, 14:40 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    20-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotel 20191120 Chili con carne, guacamole, gepofte aardappel en zure room
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Chili con carne is zowaar één van onze huisgerechten dat iedereen lust. Het zou afkomstig zijn uit het grensgebied tussen Mexico en Texas en voor het eerst gegeten zijn door het Amerikaanse leger ergens in de 19de eeuw (Tex-Mex keuken). Het is een pittige schoofschotel met vlees en groenten waarin vooral volgende kruiden niet mogen ontbreken: komijn, oregano, chilipepers, paprikapoeder en verse koriander. Met de groenten kan men variëren maar meestal gebruikt men kidney- of pintobonen, ui, paprika en tomaat. Het vlees meestal rund, maar niets kan ook, dan is het chili sin carne.
    Het kan verder gecombineerd worden met stokbrood, tortillachips, wraps of aardappelen en dikwijls wordt er guacamole, zure room en geraspte cheddarkaas bij geserveerd om de scherpte wat uit te vlakken en een frisse toets aan het gerecht te geven.

    20-11-2019, 00:00 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    19-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotel 20191119 Vegan spaghetti
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het receptje van de vegan saus blogde ik reeds eerder (201904). Gisteren had ik die reeds klaargemaakt en vandaag met verse spaghetti op minder dan 10 minuten op tafel gezet met wat geraspte Parmezaanse kaas. Voor mij met een extra toets harissa. Lekker en gezond.

    19-11-2019, 13:33 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    18-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagschotel 2019118 Schorseneren in kaassaus met vers spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is al van februari geleden dat we schorseneren aten tot vandaag. He is wel wat schilwerk maar met een goede dunschiller, handschoenen en het nodige krantenpapier is dit goed te doen. Ik kieper ze na het schillen en portioneren onmiddellijk in water met azijn, dat wast het kleverig sap een beetje weg en houdt ze wit.
    Ze waren nog niet geheel op smaak want de vriezeman had zijn werk onder de grond nog niet gedaan totnogtoe. Toch doenbaar met de kaassaus, een bechamel met echte Gruyèrekaas, vers geraspte nootmuskaat, een kippenbouillonblokje en vers gemalen zwarte peper.

    18-11-2019, 14:01 geschreven door WillyVC  

    Reageer (0)

    Foto

    Archief per week
  • 18/12-24/12 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 07/12-13/12 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 26/12-01/01 2017
  • 25/07-31/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006

    Mijn favoriete links
  • Mijn "home" page
  • Mijn "kookhistorie" website
  • Mijn "portaaltje"
  • Keukeningrediënten in 7 talen

  • Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!