Ingrediënten: sluimererwt, rode paprika, groene paprika, selder, shiitake, rode ui, wortel, sojascheuten, look, gember, tijm, laurier, rode piment, kippenbouillon, kippenmarinadekruiden, teriyakisaus, sesamolie, arachideolie, glasnoedels, aardappelmeel, pezo, sojasaus, verse koriander. Voorbereiding: de kip marineren met sesamolie, teriyakisaus en kippenmarinadekruiden. De shiitake ontstelen en portioneren. De groenten kuisen en voorsnijden. De sojascheuten in koud water zetten. Bereiding: de kip en de shiitake aanbakken in een wok in arachideolie. De groenten allemaal samen voorgaren gedurende 5 minuten in kippenbouillon met een blaadje laurier. De glasnoedels voorweken. De groenten afgieten, warm bij de kip voegen en wokken, de sojascheuten toevoegen en alles kort verder wokken. Eventueel van de groentebouillon toevoegen. Verder op smaak brengen met pezo en sojasaus. De geweekte glasnoedels bijvoegen. Het geheel binden met een weinig in water opgelost aardappelmeel en afwerken met gesnipperde koriander.
|