Vandaag gezellig gekerstmarkt in Leuven en gaan lunchen in restaurant De Meating Room op de Oude Markt in Leuven. Dat staat bekend voor zijn vleesgerechten. Ik nam als voorgerecht "Lagrimas Iberico con salsa de tomate y piperrada", stukjes varkenvlees die van tussen de ribben zijn gesneden. Een hemels gerecht waarvan ik het recept achteraf vond op het Internet en een versie gemaakt door Karlos Arguiñano, mijn favoriete Spaanse kok, hier te vinden is. Daarna, op aanbeveling, een mooie ribeye van het wit-blauwe ras (Blanc Bleu Belge), perfect bleu-chaud gegrild, mals en toch nog met een lichte bite van binnen. Ik nam daar enkel een stukje brood bij en sneed het vlees met mijn speciaal Japans vlijmscherp zakmes dat ik voor dat doel steeds bij mij heb. Steakmessen met tandjes schaden de structuur van het eten en je kan er moeilijk dunne plakken mee snijden. Dat was eveneens top. Daarbij een stevige rode wijn: de MachoMan Jumilla van 2017 gemaakt van de Monastrell druif (Frans: Mourvèdre) die eigenlijk zijn oorsprong vindt in Catalonië (Mataro) en na de Garnacha de belangrijkste rode wijndruif is van Spanje. Mijn echtgenote koos een "Don Pedro" als dessert, een smeuige milkshake gemaakt met vanille-ijs, room, whisky en Kahlua. Het is een typisch Zuid-Afrikaans dessert en kan ook met diverse andere likeuren gemaakt worden. Een adresje dat ik aan de échte vleeseter/gourmet kan aanbevelen.
|