Voor dit familliebezoek had ik als hapjes een slaatje van gerookte forel gemaakt, een tapenade van gedroogde tomaat en nacho chips met een chipotle-salsa dip. Daarna een romige seldercrèmesoep met merg en kleine vleesballetjes, als hoofdgerecht stoofvlees met donkere Westmalle, Romeinse sla en friet en als dessert een "Solid Don Pedro" naar het dessert dat mijn eega eerder deze week at in Leuven. Alles geserveerd in een rustig tempo tussen 12 & 16u... Voor dat dessert verving ik het vanille-ijs door mascarpone die ik opwerkte zoals voor tiramisu (eigeel, opgeklopt eiwit, suiker, vanillesuiker) en de amaretto door een shot J&B whisky en een shot Kahlua koffielikeur. Met lobbig opgeklopte slagroom erdoor kreeg het geheel een heel zachte romige, doch nog vaste structuur. Ik serveerde het resultaat in een whisky tumbler en bestrooide het met een crumble van geplette amandelkoekjes maar vergat wel een foto te nemen. Voor herhaling vatbaar.
|