Kerstmisavond vierden we met ons 2. Vermits veel restaurants gesloten waren die in onze buurt, die we OK vonden, alle volzet besloten we onze kans te wagen in Nieuwpoort aan zee waar we ook graag vertoeven en vonden op de valreep een goede B&B ('t Ponton) en plaats in één van onze favoriete restaurants aldaar (Au Bistro). De B&B was zeer mooi en comfortabel, het ontbijt en de service prima. In het (vis)restaurant hadden we garnalenbisque met armagnac en garnalen met groentenpuree en gepocheerd ei als voorgerecht en kreeft uit de oven met kruidenboter als hoofdgerecht. Om 11 uur in bed... Op Kerstdag zelf deden we een deugddoende wandeling langs de havengeul en kregen signaal van de jongste zoon om samen met zijn familie te lunchen in Blankenberge in Restaurant Venitien. Dat was een prettig initiatief. Ik nam er de speciaal gerookte zalm en geconfijte eendenbout beide een schot in de roos. We zaten aan het raam met zicht op de (woeste) golven in aangenaam gezelschap en werden vriendelijk bediend. Twee leuke dagen gehad.
|