Inhoud blog
  • 10 oktober
  • Een variatie op puree
  • zondagse prol
  • Vol-au-vent
  • vol au vent
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    koken met bo en veerle
    kokerellen
    De magie van koken ..
    13-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eerste benodigdheden
    anders kun je niet mee doen !

    09-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 oktober
    Gestoofde visfilets
    worteltjes
    Aardappelen
    Griesmeelpudding met bessensap.


    8 Kleine schelvislilets
    3dl witte wijn
    een scheutje scherry
    peper en zout
    150 gram boter of olie
    peterselie.

    Leg de filets in een schaal 'bedek ze met wijn
    zout en peper.
    laat dit geruime tijd in trekken.
    Smeld de boter roer hier 2 eetlepels peterselie door.
    Bedenk de vis die in de wijn blijft liggen met
    gesmolten boter en zet de schaal in de oven.
    laat de vis gaar stoven.

    een eenvoudig ,snel klaar te maken recept .

    Vooral dat scheutje sherry door de wijn
    geeft een heel apart maar lekker smaakje.

    Eet smakelijk ....


     bo en veerle

    21-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een variatie op puree
    Momenteel voel ik me niet zo lekker. Uitgebreid koken komt er dan ook even niet van.
    Vandaag heb ik gewoon puree-aardappeltjes gemaakt met gebakken kabeljauw.

    Bij de puree heb ik gebakken pijpajuintjes gevoegd en er op het einde verse sla bij gevoegd.
    Dit geeft er een hele frisse toets aan en is zeker het proberen waard.

    Veel succes en zeker eens proberen.

    Smakelijk!


    18-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondagse prol
    Om een indruk te geven wat gewone mensen vroeger aten !

    200 gr runderborstlap
    50   gr pekelvlees (1 plak)
    11/2 liter water
    noodmuskaat
    zout.

    100gr schoongemaakte prei in ringen
    50  gr vastkokende aardappels in blokjes
    25  gr droogkokende rijst
    1 eetlepel fijngesneden peterselie

    2 sneetjes roggebrood
    boter rn bieslook.

    kook het vlees met kruiderij en vlees 2 uur
    op een laag pitje.

    45 min in de snelkookpan.

    voeg prei,aardappels en rijst toe,
    kook die nog eens 20 min mee.

    snij het vlees in blokjes voeg het weer bij de soep.

    geef hierbij driehoekjes roggebrood ,
    besmeerd met boter en bestrooid met bieslook.

    eet smakelijk.....

    15-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vol-au-vent
    Aangezien we morgen gaan uit eten en ik in het weekend een snelle hap klaar maak, zal ik dit recept van Bo pas volgende woensdag kunnen maken.
    Maandag ben ik niet thuis en dinsdag komen ze aan de waterleiding werken in onze straat.
    We gaan dus een ganse dag zonder water zitten.
    Ik ga wel voor kipfilets maar voor mijn bouillon ga ik een soepkieken gebruiken.
    Daarbij zou ik een gratin van aardappeltjes maken.
    De foto's zet is woensdagavond of donderdagmorgen op dit blogje.
    Bedankt Bo voor het recept!


    14-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vol au vent

    Ingrediënten

    • 1 kip
    • 1 liter water
    • 1 soeplepel kippenbouillonpoeder of 1 blokje kippenbouillon
    • 1 prei
    • 1 stengel selder
    • 1 ui
    • peper en zout
    • 250gr gehakt
    • 1 citroen
    • bloem
    • champignons
    • peterselie

    Voor de saus

    • 75gr boter
    • 75gr bloem
    • 1/4 liter melk
    • 3/4 liter kookvocht
    • 2 dooiers
    • 2dl melk

    Bereidingswijze

    1. Doe 1 liter water in een kom met (bij voorkeur) dikke bodem
    2. Leg hierin de kip in z’n geheel
    3. Doe er de prei, selder en ui in zijn geheel in.
    4. Voeg de kippenbouillon bij en kruid goed met peper en zout.
    5. Laat 45 minuten doorkoken
    6. Rol met het gehakt balletjes ter grootte van een knikker (zorg dat ze allemaal even groot zijn) en rol ze door de bloem.
    7. Haal na 45 minuten de kip en de groenten uit het kookvocht (kookvocht niet weggieten, maar drie kwart liter in een ander pannetje gieten)
    8. Kook de balletjes in het kookvocht geduren 10 minuten
    9. Ontbeen de kip en snij in middelgrote stukken
    10. Maak een roux van boter en bloem
    11. Doe er de melk en het kookvocht bij en roer goed met een garde
    12. Doe het sap van een halve citroen bij de roux
    13. Doe er de kip, de schijfjes rauwe champignons en de balletjes bij
    14. Klop in een aparte kom 2 eierdooiers en 2dl melk losjes door elkaar
    15. Vlak voor het serveren meng je dit door de rest van mengsel

    Extra tips

    • Gebruik een hele kip, en niet enkel kippeborsten of billen. Het vel en de beenderen geven die extra smaak
    • Haal de balletjes door de bloem zodat ze meer aan elkaar blijven plakken
    • Kook de balletjes apart in het kookvocht, zodat ze gekookt bij de roux komen
    • De eitjes en de melk er achteraf bijvoegen zorgt voor een vol au vent die meer gebonden is.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat ik ook zal nodig hebben

    want ik klieder wel serieus

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koken
                                          koken 

                 Er zit verschil tussen koken en koken.
                   Met liefde koken is het lekkerst.

    Eten met smaak , maakt eten een gezellige gebeurtenis.

                                         




    Archief per week
  • 03/10-09/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek





    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!