Weer een nieuw woord voor velen, en wat is het? Iedereen gebruikt het maar weet soms niet goed hoe men het moet en kan gebruiken. Ik zal alles niet ineens opsommen anders zal het voor sommigen onder ons te zwaar worden. Kort wat is "Convenience food" letterlijk uit het engels "Gemakkelijk voedsel" Dat is voedsel die een bewerking heeft ondergaan En die bewerkingen zijn zowel kuisen en of voorwassen, fileren en of portioneren, blancheren of voorbakken, met of zonder garnituur. Ik geef hier een voorbeeld van de bewerkingsgraden van vis: graad 0 = rauwe vis (kabeljauw) gevangen en gekuist graad 1 = gefileerde kabeljauw. graad 2 = filets geportioneerd graad 3 = gekookt of gebakken graad 4 = met saus graad 5 = met groenten en saus en aardappelen vb: kant en klare kabeljauwfilet met bieslooksaus en aardappelen. Dus als U aan de visboer vraagt een kabeljauw te fileren en in gelijke stukken te portioneren dan heeft u reeds 2 bewerkingen laten uitvoeren die het u thuis gemakkelijker zullen maken het gerecht verder af te werken en U spaart tijd en hebt minder afval. Dit is een voorsmaakje van gemaks voedsel. Wordt vervolgt. Abatis.