Vissoepmaken zoals het hoort en nog lekker ook: Benodigdheden voor 10 personen: 3stalen prei. 1 kleine witte selder 300 gr venkel 300 gr wortelen 300 gr uien 5 teentjes look 1 kg tomaten (pellen en concasseren) 1 dl olijfolie 100 gr tomaten puree 3 dopjes saffraan 1/2 l witte wijn ( blanc de blanc) 4 l visfumet zout en peper van de molen voor de garnituur reken ik ongeveer 150 gr vis per persoon in bruinoise gesneden
Bereiding: Was en snij alle groenten in een fijne brunoise (dobbelsteentjes). Warm de olijfolie in een tamelijk grote soeppot en stoof alle groenten aan uitgezonderd de tomaten. Bevochtig de groenten met de visfumet en de witte wijn doe de saffraan en de tomaten bij en kruid lichtjes met peper en zout.Breng op kookpunt en laat gedurende een 15 tal min. licht doorkoken. Proef en kruid bij naar eigen smaak.De soep niet mixen. De rauwe verse vis op het allerlaatste ogenblik toevoegen en eens laten opkoken, niet te lang anders wordt de vis taai. Opdienen met sneetjes brood die ingevreven zijn met look, en rouille afzonderlijk opdienen. Smakelijk. HEEFT U EEN KEUKENPROBLEEM VRAAG GERUST OM RAAD. Abatis.
|