NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Goede dag allemaal, en van harte welkom - Nî hâo -
Inhoud blog
 • Niets is zoals ik het wil !!!!
 • ik moet iets doen of ik word gek
 • kan /wil iemand me helpen ?
 • Allez, ik heb nog eens wat te vertellen
 • zaterdagavond - hier zijn we weer
 • ik heb enkele goede citaten voor jullie gevonden :
 • dinsdagavond
 • Nog een woordje chinees
 • Een gewone werkdag
 • Een werkfoto : deze komt uit een Linux magazine
 • Een paar foto's uit het leven van onze zoon.
 • Chinees Nieuwjaar
 • Valentijn - Yep : ik was jarig
 • Een beetje een weetje over 'Goed en slecht' volgens de chinese cultuur
 • nog wat chinese woordjes
 • 'k wil nog wat kwijt
 • wat zou je vinden van af en toe een chinees woordje ?
 • toch eens proberen om foto's toe te voegen
 • ok, we gaan verder
 • Vervolg van de voorstelling en begin van mijn verhaal
  A little bit about my life
  mijn verhalen
  16-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niets is zoals ik het wil !!!!
  Hoi bloggers daar allemaal, als ik jullie sites bekijk, valt er niet echt veel te beleven. Ik zie meestal enkel wat : weliswaar : mooie foto's en kunstwerkjes om doorheen te scrollen. Hier en daar eens een verhaal.  Ik vind eerlijk gezegd niet dat die rubriek 'dagboek- en 'dagboek/bedenkingen'... geworden is wat ik ervan verwachtte.
  Ik heb het dus een tijdje opgegeven, niemand zit blijkbaar te wachten op mijn berichtgevingetjes.
  Eigenlijk begon ik mijn blog met het idee (en de hoop) begrijpende medebloggers te vinden, die me af en toe eens een repliek zouden geven. Die eens af en toe wilden weten hoe het met me was. Maar dat is het dus niet geworden.
  Hier is er niet veel verandering te bespeuren. Een 3-tal weken geleden was er weer een opstoot : M. kwam me achterna de garage in (ik wou gewoon alleen vertrekken naar het feestje van mijn metekind) het zinde hem helemaal niet en hij trok me met mijn handtas terug, resultaat : GSM en rommel uit mijn tas, de vloer op - ik met mijn linkerborst tegen de deurklink ! Resultaat : een blauwe plek knal op mijn borst, zo groot als een 2€ munt, na 3 weken zalfje smeren tegen de blauwe plek is er nu een knobbeltje voelbaar. Ik ben bang, als ik naar de dokter ga (alweer eens) zegt die natuurlijk weer : allez vrouwke, zou je niet beter naar een gezinsterapeut gaan ? zo kan het toch niet verder. Of ik dat niet al 38 jaar weet, maar wat moet ik daar gaan doen? praten? alleen, want M vindt dat allemaal flauwe kul.
  Ik moet nog tot eind maart werken en krijg dan mijn brugpensioen. Dan kan ik misschien beginnen een leven voor mij op te bouwen. Dan kan ik weg, hoef ik niet naar mijn werk waar M me zowieso zou komen stalken of continue opbellen. Wie weet.....
  Ik heb nu wel zo iets van : .. en toch heb ik het moeten opgeven, na zoveel jaren proberen, steeds opnieuw. Ik had het oh zo anders gewild. Ooit, vroeger...
  Wat als ik de echtscheiding aanvraag, moet ik M dan nog zien? ik ben mijn leven dan toch niet meer veilig !!
  Ik heb recht op 1/2 van het huis, van de spaargelden.. En hij kan me mijn deel niet uitbetalen om zelf te kunnen blijven wonen. Dan staat hij op straat ! en dan ben ik dat geweest natuurlijk !! ik weet niet hoe ik dit moet aanpakken, ik weet alleen dat het niet meer gaat. Te is te nietwaar?

  16-11-2008 om 18:45 geschreven door krikri

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  13-01-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik moet iets doen of ik word gek
  he mannekes, ja, het is alweer heeeel lang geleden dat ik nog eens van me heb laten horen (lezen) he?
  Wel eerlijk : 'k had gewoon geen zin, geen fut meer. En toch : niks is opgelost, niks is beter geworden en toch is een nieuw jaar begonnen met 'geen' mooie beloftes of wensen (althans niet van M)
  Er is zoveel gebeurd sinds juli 2007 !!!
  Op 5/7/2007 ging M zijn laatse werkdag in. De 6de juli, s' anderendaags dus was een vrijdag en had ik een pre-pensioenfeestje georganiseerd : 96 mensen uitgenodigd ! (de ganse nachtploeg en buiten familie en buren nog zoveel anderen)  Een frituur kwam aan het dorpscafe staan om ieder de ganse avond a volonté :  fritjes met om't even wat erbij te voorzien. Om 12 uur kwamen de echte 'werkmakkers' ook binnen, na hun shift.
  Gelukkig gingen familie en oudere mensen dan stillekes aan naar huis. ! 
  Rond 2u : DAAR is ze !!! Yep : een striptieze-juffer (of beter : del) hadden de werkmakkers bijeengelegd als cadeau voor M. Hij zag de vrouwkes toch zo graag (???) en daarom vonden ze dit een goed idee.
  Nu ja, niet met mijn volle goesting, maar we hadden zo al een paar voorstellingen meegemaakt en 't kon me niet echt interesseren.
  Maar ::: deze ging volledig naakt, tijdens haar ACT spoot ze slagroom op haar tepels en M. maar aflikken !! (terwijl hij slagroom nooit wou eten als dat op een taart was gespoten) ook slagroom op haar billen en M. maar likken, genieten met de ogen toe en zachtjes haar borten vasthouden, haar achterste enz.. ik werd stillekes aan niet goed ervan en toen deed ze hem met de handen op een stoel voorover buigen, deed zijn broek half af en 'streelde ' zijn blote billen met een lederen zweepje, nadien mocht hij dat ook met haar doen.  Dan moest hij bloot bovenlijf intussen zelf op de grond gaan liggen en toen ging zij boven op zijn gezicht hangen (zitten in feite met een vlag als omhulling zodat de toeschouwers niks echt konden zien, maar ze wees met haar vinger naar haar uitgestoken tong !! en daar lag hij : mijne man, onder haar K..  (sorry) en likken maar?
  Ik ben weggegaan, naar huis, me op de logeerkamer opgesloten en;;; later : ruzie, zo erg  !!! ik kon 'en kan dit niet verwerken. Ben niet preuts, maar dit ? nee.
  De ruzies bleven duren, hij vond immers dat ik overdreef.
  Hallo !!Toen ik voor de zoveelste keer geen begrip ontving en met slaande deuren naar mijn mama vertrok heeft hij een aantal kalmeerpillekes genomen - toen ik thuis kwam hoorde ik zijn gesnork tot in de gang en hij lag langs de bureau op de grond; Een foto van onze zoon en zijn portefeuille met de autosleutels op tafel uitge-etaleerd. Ik heb zonder nadenken de 101 nummer gebeld, de ambulance heeft hem naar het ziekenhuis gebracht - ze hebben hem daar zo een zwart goedje laten drinken en hij is 3 dagen moeten blijven, heeft met iemand van CAW gepraat en voila, opgelost. De dokter vond eigenlijk dat IK hulp moest vragen !. Ik heb enkele persoonlijke spullen en wat kleding meegenomen en naar mijn moeder getrokken, ze woont alleen en er is ruimte zat. Ik had gehoopt daar een tijd te kunnen blijven om vooral rust te hebben, en om te kunnen nadenken.
  Uiteindelijk zijn we bij de vrederechter beland, met de gratis te downloaden afgedrukte foto's van internet in mijn handen kreeg ik te horen dat zulke spelletjes er nu eenmaal door de mannen als plezant werden omschreven en niet als erg bevonden. Maar toch kreeg ik toestemming om 1 jaar alleen te gaan wonen als ik dat verkoos en hij  moest een deel van de huur betalen (ik was zo stom hem in ons eigen huis te laten wonen !)
  Omdat ik niet zo direct wat vond dat betaalbaar was, was ik dus bij mijn oude (82) moeder ingetrokken toen hij in het ziekenhuis was. Maar ze kon dat niet aan en nu zit ik terug 'thuis' M vindt dat alles al lang terug OK is nu, het heeft lang genoeg geduurd en ik moet er over zwijgen of hij wordt kwaad ! Kan je volgen? Ik kan dit niet begrijpen hoor.
  Het leven gaat intussen gewoon door, niets stopt voor mijn radeloos verdrietvoor mijn woede ( en dit is nieuw)
  en als ik probeer met M te praten over : laten we ermee stoppen, elk zijn deel, elk opnieuw, in overleg met elkaar... dat wil hij niet, ah nee : zijn boekhouder, huishoudster, kok en slaafje comfortabel huis met tuin weg ?
  ...dan weer dreigen : gij krijgt me nog eens zo ver : dan neem ik in eens genoeg pillen, en rij ik ergens naartoe waar ze me niet op  tijd vinden en dan hebt ge uw zin. Is dat zo? neen natuurlijk niet, ik wil gewoon niks meer, gerust gelaten worden, kunnen slapen zonder dat kotsgevoel van die hoer !
  ik wil gewoon rust....

  13-01-2008 om 16:57 geschreven door krikri

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kan /wil iemand me helpen ?
  ik zou mijn gevoel over dit alles aan iedereen willen vertellen, ik zou van iedereen willen horen wat ik nu aan moet vangen ? Ik raak hier niet uit.
  En er is nog zoveel meer - er zijn nog zovele lijken die uit de kast kunnen vallen als ik eens begin van me af te schrijven. Maar wat lost het op? Ik heb mijn werk, mijn chinese les en mijn stilaan dementerende moeder - en mijn gevoel van IK BEN NIET GELUKKIG .
  Deze namiddag is het stil, M. speelt beneden Patience op de vaste PC en ik zit boven in mijn Bib. met mijn portable.
  Ik zou chinees moeten studeren, we hebben donderdag mondeling examen. Maar ik krijg er niks in, het gaat niet, ik zit precies volgepropt met verdriet en met woede om dat onbegrip.
  De Zondagkrant pakte vandaag uit met een nieuw blaadje erbij en op een van de eerste pagina's stond een foto over : Carwash 'sexy' grieten . En wie denk je op de foto? ja :ZIJ.!!
  Gisterenavond gingen we naar het dorpscafé - M ging kaarten en ik dronk mijn de-cafje. WAT zat er aan de tafel, net langs M? een paaldanseres/zangeres - enfin zo iets! Ik word stilaan allergisch aan dat soort vrouwen ! En fier dat ie weer was !!
  Gevolg : ja, zoals ge ziet : ik zit hier : alleen - ver weg van M, op mijn kamerke, gelukkig is het hier gezellig, mijn bib heb ik zelf ingericht, een vlucht-oordje voor mij alleen want boeken : da's flauwe kul (vindt M). Hij denkt daar niet bij na dat door zoveel boeken te verwerken op school, ik een zeer goed betaalde job heb, terwijl hij (boeken hatend) altijd tegen zijn zin als fabrieksarbeider heeft moeten werken.
  Een half jaar is nu verstreken van mijn 'uitspraak om alleen te mogen wonen' van de vrederechter, niks is opgelost, ik denk na en denk na, en wil eigenlijk een punt zetten achter alles. Maar omwille van de agressieve man waarmee ik getrouwd ben, die nu ook nog begint te dreigen er een eind aan te maken als ik niet stop 'met zagen' over dat mens, omwille van zijn aard, durf ik gewoon niet !!!
  Wat moet ik doen? Hoe pak ik dat aan? Ik wil vrij kunnen ademen, leven in alle rust.
  Wie heeft raad?

  13-01-2008 om 00:00 geschreven door krikri

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  25-05-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allez, ik heb nog eens wat te vertellen
  He daar allemaal, vrijdagavond, net voor een lang weekend - en heel rustig thuis.
  M. is werken, geen TV dus, rust en mijn PC-ke. 'k heb net wat gechat met zoonlief.
  Het is daar nog voormiddag- remember? (California)

  Er is een mooi 'Frontpage' artikel over hem verschenen in het Trends Business ICT magazine.  'k Heb een exemplaar aangevraagd en 't wordt me opgestuurd.
  "Mister Unbreakable Linux" heet het.
  Altijd al waren er artikels in 't engels (natuurlijk ook he : hij werkt in de States), maar nu eens een echt interview in 't nederlands, dus : 'k ben er trots op !

  Gisteren hebben we examen (schriftelijk) chinese les gekregen. En 't was moeilijk !. Al de uitzonderingen en regels zaten wel ergens in een oefening. 'k Kan niet zeggen of 't nu goed of slecht geweest is. Gelukkig is er ook nog mondeling volgende week, en hopelijk trek ik een goede vraag - ttz. over iets wat ik goed ken, om wat reserve te hebben he?
  Ik heb nochtans iedere dag geleerd, op 14 dagen moet dat zo een kleine 20 uur geweest zijn hoor - dus dan is het spijtig moest ik geen goede cijfers hebben niet?

  Ik ga nu wat rondneuzen bij jullie - nog een fijn pinksterweekend gewenst aan al de collega-nog actieve werkers (en alle anderen natuurlijk ook)

  De groetjes,
  Krikri

  25-05-2007 om 19:59 geschreven door krikri

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-04-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdagavond - hier zijn we weer
  't Lijkt me niet te lukken om dikwijls mijn blogje aan te vullen, deze avond is weer zo een weekend begin(paas-weekend dan nog) dat ik alleen thuis zit en om niet te kniezen schrijf ik nog maar eens wat over mijn dag.
  Even bij mama langs geweest. Dan M afgezet aan 't dorpscafé, want iedere week zaterdags om 21 u stipt wil hij daar zijn. Een paar mannen zijn er dan aan 't wachten om met z'n 4-en te zijn om dan te kaarten (en te drinken!!)
  Want amaai, de keren dat ik al eens mee ga : ik raak de tel kwijt en moet meer 'passen' dan bestellen- 15 pinten en meer op 1 avond is volgens mij al in de buurt. Dus zondags is het middageten klaar en heeft hij niet zo'n honger (zal wel) Dan namiddags eens ergens naartoe? liever niet, hij is moe,  heeft hoofdpijn of er is sport op TV. Dat is dan mijne zondag.
  Ach ja, als het weer wat wil meevallen kan ik nog altijd gaan fietsen.
  En gelukkig maar hebben we in de buurt een mooi, rustig natuurgebied met een fietspad er om heen.
  Zo lieve mensen, dat is het voor nu, ik ga een hapje eten en met mijn leesboek mijn bedje inkruipen.
  Tot later dan maar weer. Hopelijk zal jullie paas weekend er wat rooskleuriger uitzien.

  07-04-2007 om 21:42 geschreven door krikri

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik heb enkele goede citaten voor jullie gevonden :
  Deel je brood en het smaakt beter, deel je geluk en het wordt groter

  Phil Bosmans
  Elk afscheid betekent de geboorte
  van een herinnering.

  S. Dali


  Als je nooit door een kind gehaat bent,
  ben je nooit een ouder geweest.

  Bette Davis  Alles wat je verliest verdubbelt automatisch in waarde.

  Mignon McLaughlin  Het leven is wat je overkomt terwijl je bezig bent andere plannen te maken.

  John Lennon

  04-03-2007 om 18:53 geschreven door krikri

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdagavond
  oei oei, M is ziekjes. De wereld vergaat hier zowat !
  Een griepke denk ik. Hij heeft het koud. En ligt in de zetel. Zijn ogen pikken en hij heeft overal pijn. Zijn middag heeft niet zo goed gesmaakt.
  Zijn sigaret wel !
  Ja, is niet plezant natuurlijk.  Maar wat als ik hart-ritme storingen krijg?(en het zijn dan geen gewone hartkloppingen - ik ken intussen het verschil al wel.) Die soms niet over gaan met medicatie, waardoor ik in spoedopname terrecht kom en minstens een nacht in het ziekenhuis moet blijven ? Dat is precies maar niks : Ik heb dan geen pyjama of toiletgerief mee natuurlijk. En dat nabrengen ? allez gij ! Die komedie allemaal.
  Wat moet ik nu met zijn griepke? Ocharme?  Sorry, niet echt.
  Heb ik nu een slecht karakter?
  M. Zal het onthouden zegt hij. Dus : als ik het nog eens krijg kan ik een taxi nemen.
  ach ja, we zien wel.

  27-02-2007 om 19:25 geschreven door krikri

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  20-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een woordje chinees
  Hier gaan we dan :


  Kom binnen, ga zitten
  Qing3 jin4, qing3 zuo4

  朋友 在哪
  Is mijn vriend hier ?
  wo3 nan2 pengyou2 zai4 nar3 ?

  对不起 我不 知道
  Sorry ik weet het niet
  Dui4buqi3 wo3 bu4 zhidao1

  关系
  Niet erg
  Mei2 guanxi1

  再见
  tot ziens
  zai4jian4


  (de uitspraak-tonen staan er in cijfers bij)
  veel plezier ermee

  20-02-2007 om 19:59 geschreven door krikri

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gewone werkdag
  't Is alweer dinsdag avond. Tijd voor wat blog-werk.
  Dag allemaal trouwens en bedankt voor je bezoek.
  Vandaag op mijn werk de correctieposten geboekt voor de definitieve eindbalans. Is altijd plezant werk. Nu nog de bijhorende tabelletjes enz.
  En terug wat rustiger aan. 't Is nodig, want ik heb het laatste dagen goed druk gehad.
  Er is vanavond op TV het programma : 'Koppen ' met een bijdrage over Burn-out. 'k ga dat zeker volgen, heb ook 2 jaar geleden zo iets meegemaakt en wil wel eens weten wat men erover te vertellen heeft. Het is niet niks en is ook nauwelijks gekend.

  20-02-2007 om 19:14 geschreven door krikri

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een werkfoto : deze komt uit een Linux magazine
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Onze Wim zie :

  18-02-2007 om 18:16 geschreven door krikri

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een paar foto's uit het leven van onze zoon.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hij woont en werkt al 10 jaar in the States !
  Is intussen : VP of Linux engineering bij Oracle in Redwood Shores beter gekent als : Silicon Valley in California voor de computer freaks.
  Hij heeft zich daar een huis gekocht, heeft leren 'vliegen' - heeft een heus  vliegbrevet gehaald. En op dit moment speelt hij ping pong - samen met de top uit de States. Ja, als ie iets doet is dat wel goed ! (denk met fierheid dat hij dat trekje van mij moet hebben meegekregen)

  18-02-2007 om 00:00 geschreven door krikri

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-02-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees Nieuwjaar
  Aan al mijn medestudenten : een voorspoedig nieuwjaar gewenst.  Chinees Nieuwjaar
  het jaar van het varken 2007


  De Chingay Parade

  Op straat zijn grote optochten. Mannen voeren de dans van de draak of de dans van de leeuw uit. Ze dragen een grote draak, gemaakt van papier, hout en stof. In felle kleuren rood, blauw en groen. De datum waarop het Chinese nieuwjaar wordt gevierd wordt vastgesteld volgens de Chinese maankalender. Deze kalender bestaat uit een cyclus van 12 maanden. De kalender maakt gebruik van een dierenriem, wat inhoudt dat ieder jaar een specifiek dier heeft met een bepaalde betekenis voor de mensen die in dat jaar geboren zijn.

  Kek Lok Si (Penang)
   

  Het jaar 2007, bijvoorbeeld, staat in het teken van de varken.  Zo zijn er twaalf dierentekens. Na twaalf jaar begint het weer bij het eerste dier.
  De volgorde is deze: 1.
  RatXML:NAMESPACE PREFIX = O />

                                        2. Os (rund)

                                        3. Tijger

                                        4. Konijn

                                        5. Draak

                                        6. Slang

                                        7. Paard

                                        8. Schaap

                                        9. Aap

                                      10. Haan

                                      11. Hond

                                      12. Varken

  Klik hier voor meer feesten in ChinaChinees Nieuwjaar
  China - 18 februari 2007

  Dit feest (en de twee dagen er op volgend) wordt gevierd door vrijwel geheel Azië - en overal waar een duidelijke Chinese bevolkingsgroep zich gevestigd heeft. Het wordt gevierd op de eerste dag van de eerste maand van de Chinese kalender, dat is de dag waarop de tweede nieuwe maan ná het winter-solstitium plaatsvindt.

  Het is gebruikelijk dat men schulden betaalt, nieuwe kleren worden gekocht, en het huis wordt schoongemaakt. Er is gewoonlijk een groot familiemaal en de goden worden geëerd. De mensen geven elkaar cadeaus, ingepakt in rood papier, in rood papier verpakt vuurwerk wordt afgestoken.

  De feesten kunnen ook drie of zelfs vijf dagen lang zijn. De 3e dag is ook de Verjaardag van Che Kung. Dezelfde data zijn ook geldig voor Tet in Vietnam en het Maannieuwjaar in Mongolie.

  Chinees Nieuwjaar valt elk jaar op een andere datum:
  29 januari 2006
  18 februari 2007
  7 februari 2008
  26 januari 2009
  14 februari 2010
  3 februari 2011
  23 januari 2012
  10 februari 2013
  31 januari 2014


  17-02-2007 om 23:01 geschreven door krikri

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijn - Yep : ik was jarig
  He jullie allemaal : ik was jarig op 14/2 - werd 56.
  Op 't werk tractatie met gebakjes, da's leuk. Van de baas een fles champieter gekregen, een bloemekee, een cadeaucheque voor bij de 'nog te openen' out-door shop van zijn zoon.(ergens in april)
  Best leuk.
  Onze Maurice had een bloempotje gehaald, ook mooi - maar kon niet wachten tot 14/2 - dus 13/2 's avonds al gekregen.!?!?
  Onze Wim (mijne zoon uit California : remember ?) heeft even gebeld : proficiat gewenst, snel snel - want de volgende meeting kwam eraan...
  Nu ja : toch lief dat hij me niet vergeten was.
  Een aantal kaarten en een paar SMS'jes. 'k werd goed bedeeld. Tof als zoveel mensen even aan je denken.
  Maar dat was het dan alweer, 56 - hopelijk wordt dit een beter jaar dan 't vorige. Hopelijk mag ik dit jaar gezond blijven. 'k heb me alvast voorgenomen wat meer te gaan wandelen en fietsen.
  Dat is het dan voorlopig weer.
  Slaapwel allemaal - tot later dan maar weer.

  17-02-2007 om 22:35 geschreven door krikri

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een beetje een weetje over 'Goed en slecht' volgens de chinese cultuur
  Yin en Yang  Het begrip YinYang is een van de essentiele elementen in het Daoïsme. Het verschaft een handvat voor het begrijpen van de wereld om ons heen. De twee onstonden uit de termen voor de zonzijde van een berg (Yang) en de schaduwzijde van een berg (Yin).

  Het Chinese idee van het menselijk lichaam is dynamisch en het wordt niet slechts beschouwd als een chemisch vat waar af en toe iets toegevoegd moet worden om een goede werking te garanderen. De Chinese geneeskunde gaat uit van een energetisch lichaam waarbinnen de bloed en Qi stroom het belangrijkst zijn. Tevens is zij niet causaal gericht. In tegenstelling tot de westerse, hypocratische manier van denken, waarbij iedere 'ziekte' een oorzaak heeft, is de traditionele Chinese arts gericht op het in stand houden van de balans tussen yin en yang. Het is zelfs zo dat een arts pas goed wordt gevonden als zijn patienten niet ziek worden.

  Yin en Yang in het lichaam

  Net zoals alle dingen bestaat het lichaam uit yin en yang gedeeltes. Yin zijn: holle, donkere, negatieve, receptieve, creatieve en vrouwelijke zaken. Yang zijn solide, heldere, actieve, lome en mannelijke zaken. Alles kun je onderverdelen in Yin en Yang. Het menselijk lichaam heeft als yang-elementen: de rug, de achterkant van de benen, de buitenzijde van de armen en de handruggen. Yin zijn: de borstkas, het gelaat, de binnenzijde van de armen, de handpalmen en de voorzijde van de benen.

  De twee delen yin en yang zijn niet elkaars tegengestelden. Beide kunnen niet zonder elkaar, maar hebben elkaar nodig om te kunnen bestaan! Een voorbeeld: het idee 'vol' kan eenvoudig niet bestaan als er geen idee, of woord bestaat voor 'leeg'. Elk onderscheid kan weer verder verdeeld worden in yin en yang, zo kun je bijvoorbeeld de voorzijde van het lichaam, wat in zijn totaliteit Yin is, weer onderverdelen in de borstkas die meer yang is dan het bekken en buik gebied. Het concept Yin-Yang helpt de Chinees het lichaam te begrijpen. Yin en yang zijn in een continue proces verwikkelt van toe- en afname, afhankelijk van omgeving, levensstijl en emoties. Het lichaam en haar functies is een dynamisch geheel, en wordt dan ook steeds als geheel bekeken.

  Enkele voorbeelden:

  Yin
  Yang
  Maan Zon
  Aarde Hemel
  Ontvankelijke Gevende
  Vrouwelijke Mannelijke
  Leegte Volheid
  Koude Warmte
  Nacht Dag
   

   

  26-01-2007 om 15:46 geschreven door krikri

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog wat chinese woordjes
  he daar bloggers, ik heb het gehaald he : examen chinees : geslaagd met 90 % - niet slecht he?
  Hier gaan we dus weer :

  Wil je een tasje koffie ?

  你【 you 

  要【yào want - desire - want to; wish to; must; should

  咖啡【kāfēi coffee.

  吗【ma ? intential particle expressing general interrogative;

  en : Ik wil koffie :

  我【 I; we; self.

  要【yào want 

  咖啡【kāfēi coffee.


  of misschien liever water?
   water =

  水【shuǐ water


  Zo, dat was het alweer - probeer eens uit misschien ? in het chinees restaurant zijn ze meestal  blij als je probeert iets in hun taal te zeggen.

  26-01-2007 om 14:25 geschreven door krikri

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'k wil nog wat kwijt
  Dag lieve Bloggers,

  Vandaag heb ik nog 'een klein stukje dag' : waarin ik snel quasi ongestoord nog eens wat kan typen, zonder dat er over mijn schouders heen wordt meegekeken. En al zeker : zonder de nodige commentaar.

  Ik heb het dan zover gekregen : na 11 jaar mag het papier in de living vervangen worden ! We zijn behang en verf gaan kopen en ik heb de vlies en glasvezel zelf mogen kiezen, zonder al te veel gemopper over de prijzen.  M. gaat dat nu allemaal in orde brengen in april. (Vraag me niet waarom in april ?) hij heeft dat nu zo beslist zie.

  Ik heb van de cardioloog te horen gekregen dat mijn hartje niet slechter geworden is, dus dat was meteen een sein : M was tevreden, dan kon ik toch zeker wel een handje helpen toch?
  Enfin, één per één, we zullen wel zien, ik mag het niet, maar een 'handje helpen' zal dan wel moeten, temeer dat ik wel nog steeds mag gaan werken - dus moet het lukken thuis ook wat handenarbeid te verrichten zonder meteen een attack te moeten krijgen.

  We zijn nu bijna 36 jaar getrouwd en ik heb altijd alles alleen moeten doen, ik werkte full-time, maakte lange dagen en als ik moest behangen was dat bijvoorbeeld : per avond een streepke of 2-3 , opruimen en tot de volgende dag maar weer, dat duurde dan zo een dikke week en de plaats was klaar.

  M. zal 3 weken thuis zijn aan één stuk, en ik zal moeten helpen.(wat had ge dan gedacht misschien?)

  M. is nu zijn verlof-tegoed gaan opvragen op zijn werk : tot eind juni nog arbeiden en dan fini - weet je nog?

  Ik durf er echt niet aan denken. 't Lijkt me alsof vanaf dan er mij een  persoonlijke klok op de voet zal volgen : op / af / zit / ga / doe dit / doe dat/ enz...

  Pfff. 'k krijg het warempel benauwd.
  Allez, tot in de week

  24-01-2007 om 17:02 geschreven door krikri

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat zou je vinden van af en toe een chinees woordje ?
  Misschien zijn er 'Weirdo's' (als mezelf misschien ?) die het interessant vinden af en toe een woordje chinees te leren ?

  Wat leren we vandaag ?
  'Goede dag'  zeggen  : of zo iets van : hallo, hoe gaat het met je?
  (uitspraak als volgt : 'nie chauw ma') 


  你【 you ; one; anyone.

  好【hǎo good; fine; nice; friendly; kind; be in good health;

  吗【ma ?  (= vraagzin)

  Het antwoord is als bij de engelsen : how are you ? -  antwoord : how are you?  21-01-2007 om 16:22 geschreven door krikri

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  19-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toch eens proberen om foto's toe te voegen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Bedankt voor jullie bezoek  - gek he? ben ineens niet meer zo alleen !!??!!

  19-01-2007 om 16:43 geschreven door krikri

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ok, we gaan verder
  M. kijkt TV, is al 2 keer achter me gepasseerd en hoorde de muziek van mijn blogje, dacht dat het van internet gedownload was en dat ik daar mee bezig ben. Dat wil concreet zeggen : rust, M. terug in de zetel, TV kijken want gratis muziek : dat is OK.
  Waar was ik gebleven?
  Ach what ever..
  Na het eten vanavond toevallig eens naar enkele nieuwe wagens gekeken op internet (autosalon)- M. heeft een Honda Accord, tiptronic, met alle mogelijke opties. Krikri heeft het wagentje van overleden papa, ok, was slechts 2 maanden oud (nu alweer 10 jaar geleden), maar toch, zure noot : ik heb nog nooit een auto kunnen kiezen, er was altijd wel : die ene die het moest worden, want die was nog zo goed als nieuw en : kostte niet te veel !! ik verdien verdorie (sterk afgezwakte vloek)250 € per maand meer dan M. dit al meer dan 30 jaar lang ! Waar is mijn recht op eigen keuze?  Ik hoorde dus vandaag weer wat nieuws : ik heb gene auto meer nodig want M. zal over een paar maanden op prepensioen zijn en als mijn wagentje het niet meer doet is zijne nog goed genoeg voor mij toch?, dus... niks noppes eens iets voor mezelf kunnen kiezen ! KL......
  Wat had ik eigenlijk verwacht?

  17-01-2007 om 21:44 geschreven door krikri

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-01-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolg van de voorstelling en begin van mijn verhaal

  Yep, als M. wil eten : alles laten liggen en hop-hop : voor zijn eten zorgen !
  Ik lijk wel gek.

  Tot over een jaar of 2 terug is me dat allemaal ontgaan, altijd druk bezig, Thuis - binnen, buiten, - op het werk : begin uur was gekend : 8 u, doch wanneer de dag om was ? soms tegen 18 u - soms 19 u, soms nog wat mee naar huis..en dan zorgen voor M.
  De menopauze ging zelfs quasi ongemerkt aan me voorbij.

  Dan ineens : op vakantie bij de zoon, in California : HET BESEF.

  Iedere dag gewerkt, gewerkt - de zoon heeft een huis gekocht, als ouder wil je alles netjes, goed ingericht enz. Zoon mag niks te kort komen. OK, 3 weken 'vakantie' om daar te gaan werken, niet dat erom gevraagd werd - integendeel zelfs. Dus bij wijze van ontspanning : wij een der laatste dagen naar San Fransisco, vanaf Fishermanns Warf naar boven : Japan-town (is eens iets anders dan China-town !) : het ernaar toe gaan was al zwaar, maar nadien terug tot aan een bushalte om naar het station te gaan, dat viel niet mee : ik kon niet meer vooruit, mocht uiteindelijk wat rusten van M. en dan weer vooruit. Toen is het gebeurd : 'ene knack' gekregen moet dat heten. 't was gedaan, 't ging niet meer, onder de commentaar van M. dat het nu wel duidelijk was dat er met zo een vrouw niet meer op vakantie zou gegaan worden.
  Heb dikwijls geslikt, voor de zoon verstopt dat het niet meer ging en na een vermoeiende vlucht thuis geraakt. Wat later naar de dokter - doodmoe  - lamme benen - hartkloppingen en weet ik veel, dat was het gevolg. Dus je kent dat : van ene naar de andere specialist. Uiteindelijk naar Leuven : Camera onderzoek in het hart zelf. Verdikt : een 40 % vernauwde linker kransslagader. Maar : er werd niks aan gedaan, was nog lang niet nodig. Dus naar huis, wat rust en ..een reeks pillen.

  Ik heb toen beseft dat ik mezelf moest gaan 'beschermen'.
  Liefst was ik een klein appartementje ingetrokken, voor mij alleen, liefst had ik niemand om me heen gehad, enkel rust. Maar dit is met M. niet zo evident !  Weer geslikt, weer over me heen laten gaan, gelukkig hebben een paar weken rust en nadien de collega's  me er weer wat bovenop geholpen.

  Hoe pak je dat aan ? Weggaan ? Stoppen met het verleden ? en met M.?
  Praten kan niet, is al gebleken, dat geeft al bij de eerste zin : niet beginnen te zagen he.  Ik moet nog minstens 5 jaar gaan werken en M. zal in juni dit jaar volledig thuis zijn. Wat dan? Steeds controle op elke stap die ik wel of niet zet, ik krijg het al benauwd als ik erover nadenk.

  Nu gaan we op familiebezoek, tot later dus maar weer..want ik heb nog zoveel te vertellen.

  13-01-2007 om 19:06 geschreven door krikri

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Archief per week
 • 10/11-16/11 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 21/05-27/05 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 08/01-14/01 2007

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Over mijzelf
  Ik ben Kris, en gebruik soms ook wel de schuilnaam krikri.
  Ik ben een vrouw en woon in limburg (België) en mijn beroep is boekhouder.
  Ik ben geboren op 14/02/1951 en ben nu dus 67 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: mijn job, mijn PC met de Blogjes van jullie allemaal, mijn zoon zijn werk opvolgen, wandelen, fietsen, chinees leren en lezen.
  'k heb het niet altijd gemakkelijk gehad en probeer nu (eindelijk) wat voor mezelf te leven?
  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Schoolbord
 • Supermitty
 • Myette


 • *Als deze kaars wordt verplaatst
  van de ene naar de andere site
  dan zal de vlam van spirituele
  liefde en genezing doorgaan met
  de weg te verlichten voor hen die
  zoeken naar hun ware ik. Breng
  dit licht naar je eigen homepage
  zodat ze de weg naar liefde en
  genezing zal
  verlichten.*


  Ik hou van hondjes, we hebben er altijd wel 1 of 2 gehad,
  maar het doet zo'n pijn als ze er niet meer zijn. We hebben
  dus beslist voorlopig geen meer in huis te halen.  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!