Ook een mooie verzameling trollen heb ik bij elkaar
Een stukje kunst
Zelf gemaakt gedroogde orchideën
Zelf gekweekte en gedroogde Edelweis
Dagje uit langs de kustlijn
Jachten op de IJzer in Diksmuide
11-02-2009
geflambeerde kikkerbillen met witte wijn saus foto claeys ronny
GEFLAMBEERDE KIKKERBILLEN MET WITTE WIJN-SAUS Benodigheden voor 2pers 500 gr. Kikkerbillen Cajun kruiden 4 cl. Congac 40% DE SAUS:4 fijngesneden Sarlotten 1/2 Citroen uitgeperst Een scheutje Azijn 1 glas witte wijn 1 glas water 1 groote eetlepel Vis fond maggi Aroma & Peper klontje boter Express Maizena scheutje Room Werkwijze:DE KIKKERBILLEN langzaam ontdooien in de koelkast. kikkerbillen met zorg uit zijn zakje halen en zeer goed afdrogen met keukenpapier dan kruiden met Cajun. 2 uren laten rusten in de koelkast... Verdeel de kikkerbillen in 2 pannen daar ze mooi kunnen bakken.Na het bakken alles in een pan doen en flamberen met Congac. DE SAUS: De sarlotten lichtjes stoven in boter, dan doe je de uitgeperste citoen+ een klein scheutje Azijn bij, blus het met witte wijn en na een 1/2 min.de vis-boullon erbij doen, kleine 15 min. lichtjes laten sudderen dan wat aroma & peper& express maizena. Op het laatst een scheutje room bij...KLIK OP FOTO