Inhoud blog
  • Brrrrr.....enkel dagen winter.
  • Examens, oef!!!!!!
  • Wensen
  • Fondue
  • garnaalkroketten
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Laatste commentaren
  • Goede start (jempie)
        op kreeft
  • Welkom op mijn blog!
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    het ruikt hier wel lekker.
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    Kookrubriek

    27-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brrrrr.....enkel dagen winter.

    Geen nood, ziehier het gepaste recept:
                    IRISH STEW, m.a.w. een stoverij uit Ierland maar toch zo lekker en eenvoudig.
    Aardappelen schillen en in dikke plakken snijden en spoelen. In eenzelfde verhouding uien pellen en in dikke plakken snijden. Schapevlees van de nek en de schouder, door de beenhouwer, in stukken laten snijden. Neem een braadslede en leg er afwisselend een laag aardappelen, een laag uien en laag vlees in. Doe zo verder tot alle ingrediëten zijn opgebruikt. Kruiden met peper en zout, begieten met water, een kruidenboeket toevoegen, afdekken met vetpapier en in de warme oven plaatsen gedurende ander half uur. 
    Zeer heet opdienen in diepe borden met wat
     mosterd. Laat nu maar de vrieskou komen.

    27-12-2005 om 10:45 geschreven door fred caroen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Examens, oef!!!!!!
    Oef, de examens zitten erop.
    Geslaagd of niet, misschien probleem voor later, maar eerst  genieten van enkele dagen niets doen, à propos, wie heeft er zich een appel met bruine suiker laten welgevallen? Benieuwd!!!!
                                   Kroket.

    23-12-2005 om 18:07 geschreven door fred caroen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wensen
    Beste bloggers,

           Aan allen prettige feesten, goede gezondheid en uiteraard nog heel veel blogplezier. Kroket

    22-12-2005 om 16:53 geschreven door fred caroen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fondue
    Beste Irene,
          Ik denk dat jouw probleem vlug en gemakkelijk is op te lossen.Velen hebben jouw  probleem ook reeds aan de lijve ondervonden en zijn ten rade geweest bij hun beenhouwer en allen kregen het enige en goede antwoord: neem het vlees voor de fondue enkele tijd vooraf uit de koelkast en laat het "ademen". Natuurlijk mogen we ook niet uit het oog verliezen, dat veel gebruikte olie eveneens een minpunt is. Zo, Irene, probleem hopelijk opgelost en laat de fondue nu maar komen. Fred.

    19-12-2005 om 20:34 geschreven door fred caroen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.garnaalkroketten
    Eerst de garnalen pellen en van deze laatste een afkooksel maken.
    Laat het afkooksel zolang mogelijk trekken(smaak) breng het aan de kook en voeg een weinig tomatenpurée toe. Al roerend binden met roux(bloem en gesmolten boter). Eens een vaste  massa verkregen afwerken met wat cayenne-peper, een scheut whisky en wat room. Werk af met de gepelde garnalen en stort uit op een geoliede plaat.
    Laat rusten en vast worden. Daags nadien uitstorten en paneren.
    Eerst in een "anglaise", dit is losgeklopt eiwit met een snuifje zout, scheut olie en enkele druppels water. Vervolgens in het paneermeel.
    Afbakken in een warme frituur en opdienen met kwartjes citroen.
    Succes en smakelijk, vanwege kroket.

    17-12-2005 om 18:56 geschreven door fred caroen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woordje van dank
    Alle bezoekers van de blog bedanken is natuurlijk onbegonnen werk. Toch bedankt Vera, Fats,Corry, Mikke Utta en de vele anderen.

    03-12-2005 om 15:53 geschreven door fred caroen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opas Stump

    In onze hedendaagse samenleving is het nu eenmaal zo dat
    zowel de mamas als de papas uitwerken gaan. De omas en de opas zijn dan ook meestal de geschikte opvang. Maar wat moet de pot dan altijd schaffen? Misschien eens volgend gerechtje uitproberen.
    Aardappelen schillen, koken en purée van maken.
    Bloemkool van groene bladeren ontdoen, spoelen en koken.
    Mager rundsgehakt, kort aanbakken in de pan.
    Verzamel in een vuurvaste schotel, achtereenvolgens:
                de aardappelpurée
                          de gekookte bloemkool
                                 het voorgebakken rundsvlees
    overgiet het geheel met een kaassaus, bestrooi met gemalen
    kaas, overgiet met een weinig gesmolten boter en gratineer.

    03-12-2005 om 15:31 geschreven door fred caroen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Examens

    Ja mamas en papas, de examens staan voor de deur. Tussen het blokken in, onze studenten eventjes verwennen kan zeker geen kwaad. Trakteer ze eens op een gestoofde appel.
    De appel rondom eventjes inkerven en het klokhuis verwijderen. De vrijgekomen holte opvullen met een mengsel van zachte boter en bruine suiker. In een vuurvaste schotel zetten en in de oven laten garen. Succes aan de ouders met hun bereiding en aan de kids met hun
    examens.

    03-12-2005 om 15:05 geschreven door fred caroen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kreeft
    men moet de smaak van een ander aanvaarden.
    Smaken verschillen nu eenmaal van mens tot mens,
    maar toch had ik graag eens geweten naar welke
    bereidingswijze van kreeft voor velen onder jullie  de voorkeur gaat. Is dit, belle-vue, thermidor of américaine? Dit is geen wedstrijd maar een nieuwsgierigheidsvraagje. Zin in een culinaire
    kwis? Daag.

    30-11-2005 om 18:05 geschreven door fred caroen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    24-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verwelkoming.
    Welkom met jullie culinaire (oplosbare) problemen. We gaan proberen er het beste van te maken. Freddy

    24-11-2005 om 18:25 geschreven door fred caroen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    24-11-2005 om 17:41 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 26/12-01/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!