Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kronieken van Leest
    bij Mechelen
    06-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Foto :xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Leon Bernaerts wordt gewijd door kardinaal Suenens.

    (foto Cesar Apers)

     

     

    1972 – Zondag 25 juni : Vertrek Romereis KVLV

                Voor vele Leestenaars werd dit hun luchtdoop. Met 49 vlogen ze met een DC6

                van Zaventem naar Rome en terug.

                In de Italiaanse hoofdstad werd o.m. het St.Pietersplein aangedaan. (DB)

     

    1972 – Zondag 2 juli : IJZERBEDEVAART

                Organisatie Davidsfonds met uitstap door Frans Vlaanderen.

     

    1972 – 6, 7 en 8 juli : ‘Dansavond in een tent’

                De Duivenbond ‘ de Snelle Vlucht“ organiseerde een driedaagse dansavond in een tent

               aan haar lokaal Juniorslaan 110 Leest.

     

    1972 – 8 juli : Leon Bernaerts priester gewijd door kardinaal Suenens in de parochiekerk

                van Leest. Leon is de enige Leestenaar die te Leest werd gewijd.

                (Wilfried Hellemans, 2009 – “Negen eeuwen Sint-Niklaasparochie)

     

                Feestelijke priesterwijding te Leest (Gazet van Mechelen 7 juni 1972)

    “Op zaterdag 8 juli wordt Leon Bernaerts in de parochiekerk van de H. Nicolaas te Leest tot priester gewijd door kardinaal Suenens.

    De Leestenaars hebben deze unieke gebeurtenis zorgvuldig voorbereid want zij willen dat die dag uitgroeit tot een hoogdag voor de parochie en voor gans de gemeente.

    De familie Bernaerts is altijd uiterst werkzaam geweest in alle bewegingen en ze geniet een goede faam. Leon zelf staat bekend als een zeer joviale en blijmoedige jongeman die steeds het leven beziet langs zijn zonnigste kant. Hij hield er aan dat de plechtigheden sober en eenvoudig zouden verlopen. Maar de feestvierende Leestenaars hebben hun eigen opvattingen over soberheid en eenvoud en zullen de wijdeling en de kardinaal verrassen door het feestelijk uitzicht zowel in de wijk Juniorslaan, als in het dorp en in de kerk.

    Leon werd te Leest geboren in 1944. Hij is steeds in Leest op school geweest en deed zijn plechtige  communie in 1956. Tot 1962 was hij student aan het Sint-Romboutscollege te Mechelen waar hij de Grieks-Latijnse afdeling volgde. Hij studeerde filosofie aan het Sint-Jozef Seminarie en theologie in het Johannes XXIII seminarie te Leuven.

     Zijn legerdienst deed hij in de jaren 66-67 te Aalst en als verpleger in het militair hospitaal te Brussel.

    Reeds tijdens zijn priesteropleiding werd Leon getroffen door de nood in de wereld en hij begreep dat men gemakkelijk discussieert  over ontwikkelingshulp maar dat alleen effectieve hulp die mensen kan helpen. Daarom nam hij het koene besluit zijn seminiariestudies te onderbreken om zich eerst te laten opleiden tot ontwikkelingshelper en daarna gedurende drie jaar ter plaatse in de gebieden van onderontwikkeling zijn steentje bij te dragen om de nood enigzins te lenigen.

    De opleiding tot ontwikkelingshelper vond plaats in Klausenhoff in Duitsland in het kader van de Mijarc en ook enkele maanden in Frankrijk. Daarna vertrok hij moedig voor drie jaar naar Luluaburg in het huidige Zaïre. Het was daar dat hij vrij onverwacht een telegram uit België ontving met de droeve tijding dat zijn vader, steeds zeer flink en gezond, door een virus was aangetast en na enkele weken plots overleden was.

    Leon mocht naar huis overkomen en nam na enkele dagen terug afscheid van zijn moeder, om naar zijn armen in de broesse terug te keren.

    Volharding

    Toen de termijn van drie jaar ontwikkelingshulp voorbij was, meenden sommigen dat Leon nu voortaan een andere weg zou inslaan dan deze van het priesterschap.

    Het was immers de tijd dat hier en daar priesters vaarwel zegden aan hun ambt, dat vele seminaristen voor goed naar huis weerkeerden en dat er weinig roepingen te bespeuren vielen. Maar voor Leon Bernaerts betekenden de drie jaar Kongo geen eervolle overgang van het seminarie naar het burgerleven. Vastberaden zette hij zijn studies verder en liet zicht op twee maart van dit jaar tot diaken wijden.

    Zaterdag a.s. zal hij dan tot priester worden gewijd. In stoet voorafgegaan door de ruiterij van Hombeek, de Chiro en de muziekmaatschappij Sint-Cecilia en door zijn buren en vrienden zal hij tegen halfvier aan de Sint-Jozefkapel aankomen, opgewacht door geestelijken, burgerlijke overheden en de koncelebranten.

    Aan de ingang van de kerk wordt hij verwelkomd door kardinaal Suenens.

    In de namiddag zal er tweemaal een autobus rijden naar de woning van de wijdeling, om 14u15 en om 14u30. Deze autobussen vervoeren gratis iedereen die de wijdeling van thuis uit wil afhalen.

    De Chiro en de muziekmaatschappij kunnen alzo gemakkelijk ter plaatse aankomen.

    Tijdens de plechtigheden zal het gemengd koor van Leest de gezangen verzorgen.

    Na de H. Mis met priesterwijding zal er een receptie worden aangeboden in de parochiezaal. Iedereen is daar welkom en kan de wijdeling gelukwensen en oude kennissen weer eens ontmoeten.

    In de zaal is er een fototentoonstelling uitgewerkt over het leven van de wijdeling.

    De geschenken waarvoor elke inwoner zijn bijdrage heeft gegeven zullen in de kerk na de mis aan de nieuwe priester worden overhandigd.

    Op de speelterreinen naast het parochiehuis is er parking voor ruim 500 wagens.”

     

    Leo Bernaerts kreeg priesterwijding te Leest

    “Te Leest werd zaterdagnamiddag in de parochiekerk van Sint Niklaas Leo Bernaerts, priester gewijd door kardinaal Suenens, in tegenwoordigheid van meerdere priesters o.m. Leonard Bernaerts, pastoor van Ruisbroek-Sauvegarde en oom van de wijdeling, pastoor Lornoy, de h. Moyson, de h. Brieven, secretaris van de kardinaal, E. Paters Vermoesen en Bimwemyi uit Zaïre, Stefaan Van Calster, president van het Johannes XXIII seminarie en diaken Bert De Smedt.

    Toen de wijdeling even voor halfvier zijn woning aan de Juniorslaan op de Leestse Heide verliet hadden de grijze wolken plaats geruimd voor enkele zonnestralen.

    Aan elke huisgevel hing ofwel een spreuk of een vlag, want iedereen vierde mee met de wijding van Leo Bernaerts.

    In de stoet, geopend door de ruiters van Hombeek, stapten tevens alle verenigingen van de gemeente mee op.

    De Kon.Fanfare St.-Cecilia zorgde voor de muzikale omlijsting. Achter deze fanfare ging de wijdeling met zijn moeder, broers en zusters, omringd door een grote groep familie, vrienden en kennissen.

    Aan de St-Jozefskapel werd de stoet opgewacht door de gemeentelijke overheid. Burgemeester Lauwers, schepenen en raadsleden stapten vervolgens mee op naar de parochiekerk.

    Overvolle Kerk

    Gelukkig had hier de Leestse pastoor zijn voorzorgen genoemen. Voor vier uur mocht niemand in de kerk. Nadat de familie en genodigden het godshuis hadden betreden werd de poort voor iedereen opengezet. Het duurde slechts enkele minuten alvorens de kerk vol was gelopen. Het was voor Leest de eerste maal in de geschiedenis dat een priesterwijding in hun parochie gebeurde.

    Na de lezing van het evangelie gebeurde de priesterwijding van Leo Bernaerts, met de handoplegging door de bisschop op het hoofd van de wijdeling gevolgd door een inwijdingsgebed. Aan deze handoplegging namen ook alle aanwezige priesters deel ten teken dat de priester niet alleen de medewerker van de bisschop is, maar ook van heel het priesterkorps. Deze handoplegging werd voorafgegaan door een toespraak van de kardinaal. De bisschop vroeg de steun van de bevolking, opdat niet alleen deze wijdeling, maal al de priesters hun werk zouden kunnen voltooien. De priesters moesten openstaan voor de gelovigen, omdat Christus zou kunnen binnen dringen in de harten van de evenmensen. Hierna ging de wijding verder met een ondervraging van de wijdeling gevolgd door iin litaniegebed, samen met de aanwezige kerkgemeenschap.

    Dan kwam de kleding van de priester met de liturgische gewaden, het zalven van de handen, en de eucharistieviering besloot deze plechtigheid.

    Het werd een prinselijke priesterwijding waarop verschillende mensen hun dankbaarheid uitspraken.

    Openbare hulde

    De reeks van toespraken werd geopend door burgemeester Lauwers. Namens de bevolking dankte spreker vooreerst de kardinaal omdat hij naar Leest was gekomen om zelf de wijding te doen. De feesteling wenste hij daarna een vruchtbaar apostolaatschap toe. Namens de kerkfabriek drukte Constant Buelens zijn vreugde uit omdat Leest weer een priester rijker werd.

    Als geschenk van de gemeente werd dan een schrijfmachine en een draagbaar altaar aangeboden. Pastoor Lornoy wees nadien op het vruchtbaar apostolaatswerk dat Leo Bernaerts gedurende drie jaar heeft verricht.

    Namens de geburen was het Maurice Van de Putte die enkele woorden van dankbaarheid en lof uitsprak over de nieuwe wijdeling.

    Daarna kwamen er nog gelukwensen van honderden kajotters en kajotsters uit Zaïre. Deze gelukwensen in het Frans opgesteld, werden afgelezen door Pater Vermoesen.

    Alvorens de feestzitting verder werd gezet in het parochiecentrum, dankte de nieuwe priester iedereen, maar vooral zijn moeder, broers en zusters en zijn grote familie omdat deze het hem hadden mogelijk gemaakt voor priester te kunnen studeren.
    Aan zijn moeder bood hij een ruiker bloemen aan, wat met een geweldig applaus van de honderden aanwezigen werd beantwoord.

    Ook bleef hij in gedachten even stilstaan bij zijn vader zaliger, die hem veel te vroeg was ontvallen. Tenslotte vroeg Leo Bernaerts de steun van gans de bevolking opdat hij zijn roeping vruchtbaar zou kunnen toltooien.” (GvM)

     

    Leo drukte schriftelijk zijn dank uit op 29 augustus datzelfde jaar in De Band :

     

    Leo Bernaerts

    Kapelstraat 4

    2660 Willebroek                                                    Willebroek, 29 oogst 1972.

     

    Vriend,

     

    Ik kom tot u vandaag om u te bedanken. Het is wel wat laat, maar ik hoop dat u me dit niet kwalijk neemt. Van harte bedankt om uw aanwezigheid en uw blijken van meeleven op de dag van mijn priesterwijding. In een tijd waar priesterzijn niet onbesproken is, kwamen uw sympathiebetuigingen mij als een riem onder het hart, als een bevestiging van mijn roeping en zending. Ik hoop op deze steun te mogen blijven rekenen.

    Mag ik u ook – en niet zonder fierheid – meedelen dat mede door uw toedoen ik op deze dag 68.335 BF heb kunnen overhandigen aan mijn JAC-vrienden in Zaïre.

    Zij zullen het investeren in vormingswerk van kaders uit het landelijk milieu. In een zee van onrecht ben ik blij om dit stukje redding dat wij samen mogelijk maakten op de dag van mijn priesterwijding. Mogen wij nog lang samen blijven in eenzelfde aandacht en inzet voor deze mensen opdat onrechtvaardige verhoudingen niet langer meer onze vriendschapsbanden met hen belasten.

    Dat ik zo laattijdig tot u kom is niet alleen en zelfs niet op de eerste plaats te wijten aan de verlofperiode. (ik hoop echter dat u er deugd aan gehad hebt. Ik voor mijn deel heb de “Wittebruidsweken” te Taizé doorgebracht, was op een chirokamp te Kasterlee met de mannen van Heffen en was met een KWB-KAV bedevaart te Lourdes als medeverantwoordelijke van het jongerenprogramma)

    De ware reden van dit laattijdig schrijven ligt hierin dat ik zolang gewacht heb om u ook mijn toekomstige werkplaats te kunnen meedelen. En dit ben ik nu te weten gekomen. Kardinaal Suenens heeft me benoemd tot medepastoor van Mr. Verbeek in de parochie van het H. Kruis te Willebroek. Het is een arbeidersparochie (5.000 inwoners) jong en in volle expansie.

    Ik woon voorlopig in bij de pastoor (adres vindt u bovenaan) tot ik binnenkort elders in de parochie een huis hoop te betrekken.

    U zijt hier steeds welkom !

    Dat is dan mijn bijzonderste nieuws dat ik u mocht meedelen. Dat het met u goed blijve en wij aan mekaars vriendschap nog lang gelukkige mensen mogen zijn.

                Leo Bernaerts.”



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    10-12-2022
    vraagje over Leo bernaerts
    Hallo, Kan er iemand mij het telefoonnummer van Leo bezorgen aub. We willen een interview doen met Leo voor de radio. Bedankt voor een reactie Marc Van Praet Radio Rivierenland 0477 615544

    10-12-2022 om 11:16 geschreven door Marc Van Praet




    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!