Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kronieken van Leest
    bij Mechelen
    08-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    1981 – 21 en 22 november :  JAARLIJKSE TEERFEESTEN Kon.Fanf. St.-Ceciliaxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    “ ‘t Was zaterdagmiddag ! Half Leest stond in rep en roer ! De Dames stonden zelfs bijna allemaal op stelten. Zij hadden hun nieuwste kleedjes uit de kast gehaald en zich extra opgemaakt want vandaag begonnen de teerfeesten. De mannen hadden zich uiterst netjes geschoren want het zou een lange dag en misschien ook een lange nacht worden. Voor de muzikanten zou het ook wat worden : zij gingen voor ’t eerst naar het teerfeest in hun nieuw uniform.

    Traditioneel werd er gestart met een optocht naar de kerk en met een mis ter nagedachtenis van de overledenen van de vereniging. De mis werd opgeluisterd met eigen muziek.

    Na de mis trok heel de stoet naar de herberg bij Vic De Maeyer. Daar werd er al wat bier naar binnen gegoten om toch maar goed geluimd en in vorm aan tafel te komen. Deze aperitiefjes werkten bijzonder goed, zo goed zelfs dat het dienstpersoneel niet kon volgen met het opdienen van het feestmaal. ’t Kon bij die mannen (en vrouwen) van Leest niet rap genoeg gaan, gingen ze later vertellen. Maar wat willen zij ? Zij weten nog niet wat er over de Leestse dirigent wordt geschreven in een vooraanstaand muziektijdschrift. Daar stond letterlijk : Jan-Piet Leveugle : stijl en dynamisme ! We gaan dat niet ontkennen, maar deze titel is toch een beetje onvolledig ! Wij hadden daaraan minstens nog toegevoegd : TEMPO ! TEMPO ! Wie concerten bijwoont, die door J.P. worden geleid, zal begrijpen wat we bedoelen. Tussen twee werken hebben de muzikanten nog geen tijd om zich het zweet van hun voorhoofd te wrijven of om hun keel droog te slikken, zo rap moet het gaan. En dan komt het ervan dat er toch nog een muzikant of zelfs meerdere bijzitten, die het condenswater niet tijdig uit hun instrument krijgen. En dan krijg je zo’n opborrelende klanken, zoals dat het geval was tijdens de mis. Maar nu gaat J.P. verklaren dat hij toen niet dirigeerde, maar wel zijn vriend en hulpdirigent, Edward De Maeyer ! Inderdaad, maar die begint ook al stilaan het klappen van de zweep te kennen, d.w.z. harde fysische training en tempo…tempo…tempo… De muzikanten liggen er na de repetitie nog van te woelen in hun bed.

    Miele Van Steen en de echtgenoten van de muzikanten kunnen er nu zeker van zijn dat het niet komt van al dat gerstenat maar van dat tempo…tempo…Daarom ook dat het dienstpersoneel zoveel te verduren had die zaterdag ! Thuis kunnen de muzikanten nog wel rustig eten maar eens dat ze samen zijn, moet het vooruitgaan !

    Het financieel verslag liep eveneens van een leien dakje tot we in de goot van…170.000 fr. terecht kwamen. Er waren leden die bleek werden van de schrik, anderen tastten bijna onopgemerkt eens naar hun portefeuille en de meest ongerusten verlieten stilletjes de eetzaal en gingen buiten achter een hoekje hun brieven en briefjes eens natellen. Deze laatsten zaten al met dusdanige schrik dat hun jaarlijkse teerfeesten naar de vaantjes waren.

    En dan waren er ook de geboren optimisten, die zeiden dat het wel in orde zou komen want er zijn er in de fanfare die mooie brieven kunnen schrijven. Als de Minister van Nederlandse Cultuur dan nog een vrouw is (of was), dan kan die niet anders of die moet dadelijk ter hulp komen en een fikse subsidie toekennen. Deze laatsten hadden het bij het recht eind, maar ’t heeft moeite gekost.

     

    Terug naar de teerfeesten ! Er werd nog flink gegeten en na meer dan voldoende tijd raakte iedereen voldaan. Ondertussen waren ook al de hoofdprijzen van de jaarlijkse tombola getrokken. Een mevrouw in de zaal won de fiets en een meneer die ook in de zaal was, won het t.v.-toestel. Het feestmaal werd besloten met een lekker taartje van een Leestse bakkerij gevestigd aan de Dorpsstraat.

    En nu vlogen de muzikanten naar huis om van dat uniformpak verlost te raken. De meesten kunnen zich niet uitleven in zo’n waardevol ding tenzij dan op muzikaal gebied. En wat zouden de leden wel zeggen als er een vlekje op moest komen ?

    Omstreeks 22 uur waren de meesten al terug in de feestzaal, die nu omgetoverd was tot een balzaal. Anderen kwamen nog wat later, maar ja…die kunnen nog niet dansen met een lege maag en wat zou het dan worden met een gevulde maag ?

    Er was heel wat jong volk. Volgens sommigen –wij zijn die mening niet toegedaan- waren het zelfs ‘snotneuzen’. Maar die jonge mensen brachten sfeer en beweging in de massa. Er werd geen dansje overgeslagen door die jonge snaken. Soms trapten ze wel eens op de tenen van een ietwat oudere dame of heer, maar die vonden dat niet zo erg omdat het toch teerfeesten waren. En dan kwam er weer eens een erfelijk verschijnsel te voorschijn ! ’t Komt ook nog van de Oude Belgen : ze dronken en dronken en ze…gokten. In hun tijd speelden ze met stenen dobbelsteentjes en de Belgen van deze tijd spelen op de ‘lotto’.

    In de vroege uurtjes werden ze dan toch eindelijk moe. Het was een opperbest orkest geweest die avond. Die muzikanten speelden alles en ’t was niet zo klassiek of vooruitstrevend als dat bij de fanfare het geval was; Maar we zien nog niemand dansen op muziek als ‘Canadian Impressions’ of ‘Resurgam’. Degenen die nog niet moe waren, herinnerden zich dat er morgen nog een dag kwam en in de late of vroege uurtjes trokken ze dan ook maar naar huis.

     

    ’t Was nu al zondagmorgen. De mensen van Leest Dorp werden wakker gemaakt door het klokkengelui voor de hoogmis. Bij sommigen waren dat geen klokken meer, maar mokerslagen.Ze dachten dat de wereld verging en sprongen in een razendsnel…tempo…van tussen de lakens.

    Enfin, ze waren nu toch wakker en ze zouden maar eens hun beafstuk gaan eten. ’t Was zoals steeds een lekker brokje, maar dat kon ook niet anders want die kwam van een Leestse slager. Het vlezig hapje ging er smakelijk door en de meesten voelden zich herboren en een nieuw mens worden.

    ’t Weer was ook niet te best. Om te natte pakken te vermijden, besloot het bestuur dat er van de muzikale rondgang in Leest niets kwam. Dan maar met de wagens naar de Heide. Er werd afgesproken dat wie zou rijden geen alcoholische dranken zou gebruiken of toch met mate. Er zijn er die zich aan die afspraak hebben gehouden, maar voor een groot gedeelte was het een ijdele belofte geweest. Na een paar uurtjes reed de hele karavaan terug naar het Dorp.

    Een paar honderd meter voor de feestzaal  werd er geprobeerd de muzikanten terug in optocht te krijgen. Sommigen hadden zoveel op dat hun kepie als een aureool van een heilige wel tien centimeter boven hun kruin zweefde.

    Tenslotte geraakte iedereen zonder al te veel ongelukken toch terug in het dorp. De mars ‘Alte Kameraden’ werd op zodanige wijze uitgevoerd dat het meer leek op die andere compositie ‘Beschonken Muzikanten.’  Vroeger zei men : ‘Als de wijn is in de man, is de wijsheid in de kan,’ en nu hebben er (misschien) velen gehoord ‘Als het bier is in de muzikant, hoort men de gekste muziek van ’t land’. En ’t klonk gek, maar ’t was toch nog wat plezant…Zo plezant dat de dirigent bijna de ganse weg krom liep van het lachen, of was dat ook van wat anders ?

    De muzikanten schrokken zich bijna een dronken aap toen ze de dames daar zo bijna broodnuchter zagen zitten. Die wisten zich tenminste te gedragen !!! Gelukkig maar, want die hadden nog meer weg afgelegd dan de muzikanten en de leden !

    Iedereen raakte tenslotte aan een tafel. En daar begon het ! Er waren nog een 200 deelnemers en de man die de eetmalen leverde, had slechts 4 personeelsleden gezonden. Met het voorgerecht ging het nog, maar de soep liet al wat langer op zich wachten. En de rest kwam met uren vertraging op tafel. Gelukkig waren er nog bereidwillige leden die de wenende dienstertjes niet alleen gingen troosten maar ook helpen. Na een onnoemlijk lange tijd had iedereen toch wat gekregen. Er waren er die de volgende plechtige eed aflegden : ‘Dat nooit meer !!!’

    ’s Avonds was er weer een bal en het ging er nog plezanter aan toe dan de avond voordien.

    Sommigen dachten al dat het carnaval was. En weer in de vroege ochtend trokken ze naar hun slaapstede. Het moet een opluchting geweest zijn als ze daarin terecht kwamen.

    Voor een groot deel van de muzikanten en de leden waren de teerfeesten afgelopen.

    Een aantal muzikanten en leden gingen ook nog de maandag door. Die zouden wel weken doorgaan…als ze dat konden, maar hun tempo zou dan ook zienderogen vertragen. De week die volgde op de jaarlijkse teerfeesten was te Leest een  van de rustigste uit de geschiedenis. Velen krijgen nog steken in het achterhoofd als ze aan de teerfeesten 1981 terugdenken, maar ’t is een zoete pijn, zeggen ze. Maar je moet niet alles geloven wat de mensen zeggen…” (‘Toeters en Trompetten’, Januari ’82)

     

    Menu van zaterdag (prijs : 500 fr.)

    -Voorgerecht : pâte du chef

    -Cresson roomsoep

    -Twee soorten gebraad + groenten + kroketten

    -Nagerecht : gebak met koffie

     

    Menu van zondag

    -Beafstuk met brood (120 fr.)

     Namiddag : (230 fr.)

    -Kardinaal roomsoep

    -Koude vleesschotel met aardappelen

    -Nagerecht : gebak met koffie

     

    De muzikanten en de drumbandleden mochten gratis aan tafel.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!