Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kronieken van Leest
    bij Mechelen
    14-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    1995 – Uit de ‘Informatiebrochure 1995’ van de Kon. Fanfare St.-Cecilia Leest.

     

    Huidig bestuur
    Ere-voorzitter : Vic Verschueren.
    Voorzitter : Kamiel Verschueren.
    Ondervoorzitter : Pol Huybrechts.
    Penningmeester : Maggy De Borger.
    Verslaggever : Ilse Peeters.
    Jeugdverantwoordelijke : Roland Vanwelden.
    Instrumentenbeheerder : Emiel Verschueren.
    Feestsecretaris : Jef Lauwers.
    Secretaris : Stan Gobien.
    Leden : Bert De Borger, Rik Lauwens, Rik Peeters, Adrienne Pepermans, Marcel Van Loo.
    Dirigent : Johan De Win. 

    Geschiedenis & Doel
    De Kon. Fanf. ‘St.-Cecilia’ Leest werd opgericht op 5 maart 1899. In die beginjaren en later tot de fusies van de gemeenten in 1976 was de fanfare ook een dorpspolitieke vereniging.
    Op dit ogenblik heeft de vereniging geen enkele politieke bestaansreden of politieke binding meer en gaat de volle aandacht naar de amateurische muziekbeoefening. Vanaf 1986 werd ze een ‘vereniging zonder winstoogmerk’ waarvan de statuten werden goedgekeurd op 20 januari van datzelfde jaar.
    De voornaamste doelstellingen van de Leestse fanfare –zoals ze in de huidige statuten staan vermeld- bestaan erin :

    1.de amateurische kunstbeoefening te bedrijven door samen muziek te maken, door concerten en muziekwedstrijden in te richten en door de muziekbeoefening te bevorderen. Dit laatste heeft tot gevolg dat de fanfare een eigen muziekschool heeft uitgebouwd.

    2.een volksmuziekmaatschappij in stand te houden met het oog op ontspanning en muzikale vorming van de spelende en niet-spelende leden. Op het programma staan daarom plezierige en lichte muziekwerken, naast werken van een meer ernstige aard.

    3.de vriendschap, de samenwerking en het vertrouwen onder alle leden te ontwikkelen. Daarom wordt er veel aandacht gegeven aan het in stand houden van een goede sfeer.

    4.op te treden daar waar het nodig wordt geacht. Op aanvragen van Leestse verenigingen en organisaties wordt zoveel mogelijk ingegaan. Dit zal op een gunstige manier de samenwerking en de verstandhouding tussen de Leestse verenigingen beïnvloeden. 

    De stichters en vooraanstaande Leestenaars
    Theofiel Verschueren (foto onderaan), de grootvader van de huidige ere-voorzitter Vic Verschueren, wordt aanzien als de stichter en de vader van de Leestse fanfare. Theofiel Verschueren was voorzitter van ‘St.-Cecilia’ van 1899 tot 1942.
    Daarnaast waren er destijds nog twee belangrijke figuren, nl. Frans Beullens en Marcellinus Lemmens (foto’s onderaan).
    Later hebben andere bekende Leestenaars de fanfare meebestuurd, onder andere P. De Prins, Frans en Leopold Piessens, Emiel Verschueren sr. en Frans August Lauwers.
    Op de een of andere manier hebben zij de fanfare uitgebouwd tot een vereniging die in het Vlaamse land en zelfs daarbuiten nogal wat bekendheid heeft verworven.

    Bekendheid
    Die bekendheid is er vooral gekomen dank zij de organisaties van de Internationale Muziekwedstrijden die periodiek vanaf 1960 werden ingericht. Het eerste Europees Kampioenschap voor Brass Bands werd in 1975 georganiseerd met de medewerking van de Europese Gemeenschap en werd via de radio uitgezonden in een vijftiental landen.
    In de tweede plaats heeft de kwaliteit van de gebracht muziek ook een flink stuk bijgedragen tot deze bekendheid. De Kon. Fanfare ‘St.-Cecilia’ won twee keer het Wereld Muziek Concours in Kerkrade (NL) : in 1978 in de afdeling uitmuntendheid en in 1981 in de ere-afdeling. Daarbij kwamen nog een aantal Belgische en provinciale kampioenstitels.

    De dirigenten
    De Leestse fanfare heeft een groot aantal bekende dirigenten gehad. Rik De Bruyn (1909-1991) heeft op muzikaal gebied waarschijnlijk wel de grootste bijdrage geleverd. Hij was dirigent van 1938 tot 1965 en onder zijn leiding werden op muziekwedstrijden uitsluitend eerste prijzen behaald, waarvan de meeste met lof van de jury. Na Rik De Bruyn werden achtereenvolgens Theo Fierens, Frans Dierickx, Jan-Piet Leveugle en Frans Violet dirigent van de fanfare. Allen hebben ze op een of andere manier hun bijdrage geleverd tot de verdere muzikale uitbouw van ‘St.-Cecilia’ Leest. De invloed van J.-P. Leveugle en Frans Violet klinkt nu nog door in het korps. Tijdens hun beleid is het korps geleidelijk meer gaan klinken als een echt groot koperensemble.
    De huidige dirigent is Johan De Win (°3/8/1968) die seders halfweg 1994 het korps onder zijn leiding heeft. Hij is de kleinzoon van wijlen Rik De Bruyn. Johan De Win heeft zijn basisopleiding in de Leestse fanfare gehad en is –naast een aantal andere jonge Leestenaars van zijn generatie- beroepsmuzikant geworden.
    Op dit ogenblik is hij leraar aan de muziekacademieën van Willebroek, Sint-Niklaas en Boom waar hij notenleer en muziekgeschiedenis ‘doceert’.
    Hij studeert nog contrapunt, fuga, althoorn en hafabra-directie aan het Kon. Conservatorium te Antwerpen. Daarnaast is hij ook nog dirigent van de Kon. Harmonie ‘De Rupelzonen’ in Boom en muzikant in Brass Band Willebroek.
    Met de Leestse fanfare heeft hij in zijn korte loopbaan als dirigent reeds één merkwaardig succes op zijn naam staan : de hoogste score voor harmonieën, fanfares en brass bands in het Provinciaal Concerttornooi Antwerpen van oktober-november 1994.

    De muziekschool van de fanfare
    De Kon. Fanfare ‘St.-Cecilia’ Leest is in het omliggende steeds gekend geweest om de degelijke muzikale opleiding van haar muzikanten.
    Op dit ogenblik volgen 30 kinderen en een vijftal volwassenen de cursussen notenleer en een aantal onder hen leren een koperblaasinstrument bespelen. Deze instrumenten worden gratis ter beschikking gesteld van de leerlingen.
    De eerste jaren worden de cursussen gegeven in Leest en hoeven de leerlingen geen verplaatsingen te maken. Vanaf het derde jaar volgen ze meestal de cursussen notenleer aan de Muziekacademie in Willebroek en krijgen ze daar –indien ze dat wensen- bijkomend onderricht in het bespelen van een koperblaasinstrument.
    Het inschrijfgeld voor de academie wordt door de fanfare aan de ouders terugbetaald op voorwaarde dat de leerlingen aan de jaarlijkse eindexamens deelnemen.
    Leerlingen die de cursus notenleer volgen aan het Mechels Stedelijk Conservatorium kunnen ook een instrument aanvragen bij de fanfare. In dat geval wordt echter gevraagd dat ook zij later muzikant worden bij ‘St.-Cecilia’ Leest.
    Het is steeds de bedoeling van de vereniging geweest om goede muziekinstrumenten aan te kopen. Op lange termijn is dat ook voordeliger omdat ze langer meegaan. Daarnaast is de klankkwaliteit eveneens in verhouding met de kostprijs.
    In de loop van 1995 zullen een vijftiental leerlingen een degelijk en goed instrument ontvangen zodat ze in de beste omstandigheden kunnen leren muziek spelen.

    De muzikanten
    Van de muzikanten van de vereniging wordt verwacht dat ze –zoveel als dat mogelijk is- aan de repetities en de optredens van de fanfare deelnemen. Om tegemoet te komen aan de jonge of studerende muzikanten worden de optredens tijdens de examenperiodes zoveel mogelijk vermeden. Tijdens de zomervakantie worden voor iedereen zo weinig mogelijk optredens geprogrammeerd.
    Op officiële plechtigheden in een zaal treden ze op in uniform, eveneens bij openluchtoptredens vanaf mei tot september.
    In de Leestse fanfare geldt niet meer de stelregel : ‘Geen drank, geen klank.’ Het gaat er nog wel plezierig aan toe, echter op een beschaafde wijze. Nu is het gezegde : ‘Eerst goede klank, dan af en toe wat drank.’
    Muzikanten worden vrijgesteld van lidgeld en krijgen het ledenblad ‘Toeters en Trompetten’ gratis. Ze kunnen in het bestuur en in werkgroepen zetelen. Ze werken ook mee aan de verschillende organisaties. Daarbij kunnen ze de zaal ‘St.-Cecilia’ huren aan een gunsttarief. De echtgenoot of echtgenote van een muzikant is automatisch een erelid dat is vrijgesteld van lidgeld.

    De ereleden
    De ereleden zijn de niet-spelende leden. Zij zijn onmisbaar voor een muziekvereniging, vooral omdat ze door hun aanwezigheid op de organisaties van de fanfare en op concerten op hun manier kunnen bijdragen tot de doelstellingen van de fanfare.
    In de eerste plaats moedigen ze de muzikanten aan en verdedigen ze de doelstellingen van hun vereniging. Bij concertoptredens in Leest wordt van de ereleden gevraagd zoveel mogelijk aanwezig te zijn, ook al worden die georganiseerd door andere plaatselijke verenigingen.
    Het jaarlijks lidgeld bedraagt 500 BEF te betalen in het voorjaar.
    De ereleden ontvangen het viermaandelijks fanfaretijdschrift gratis en worden schriftelijk uitgenodigd op alle optredens en organisaties. Ereleden kunnen de feestzaal van de fanfare huren tegen een gunsttarief.
    Ze kunnen ook effectief meewerken aan de feestelijkheden die door de vereniging op het getouw worden gezet. Daarbij kunnen ze toetreden tot de verschillende werkgroepen.
    Een gedeelte van hen wordt verkozen in het bestuur.

    Café-Zaal ‘St.-Cecilia’
    Sedert een paar jaar heeft de fanfare een eigen lokaal met repetitie- en feestzaal (incl. keuken) , gevestigd aan de Dorpstraat 6 te Leest. Zo goed als alle fanfareactiviteiten worden dan ook daar georganiseerd. Als de fanfare de feestzaal open stelt, is tegelijkertijd ook het café open.
    Op vrijdagavond is er repetitie vanaf 20 u. Terwijl de muzikanten oefenen in de repetitiezaal wordt het café opengesteld voor de ereleden en voor de sympathisanten tot 0.30 u. Iedereen kan er dan eens langs komen om met vrienden te praten of om een kaartje te leggen.
    De feestzaal kan worden gehuurd op de dagen dat ze niet wordt gebruikt door de fanfare. Voor inlichtingen wendt u zich tot Jef Lauwers, Kouter 68 te Leest.
    Speciale gunstvoorwaarden voor rouwmaaltijden ! 

    Belangrijkste organisaties voor 1995
    -De jaarlijkse restaurantdagen (18 en 19 februari). De opbrengst van dit jaarlijks gelegenheidsrestaurant gaat integraal naar de aankoop van nieuwe instrumenten.
    -Het Palmzondagconcert (9 april). Dit concert wordt iets speciaals omdat het 50 jaar geleden is dat onze vereniging haar eerste (palmzondag)concert gaf in de zaal ‘St.-Cecilia’.
    -Posse Leest (16 en 17 april). Optreden ter gelegenheid van de opening van de kermis op 16 april. ‘Paasmaandag bij de fanfare’ op 17 april in de zaal ‘St.-Cecilia’.
    -Ceciliafeesten 1995 (15,16 en 17 september) . Op vrijdag 15/9 wordt een kwisavond georganiseerd. Vorig jaar deden hieraan veertig ploegen mee.
    -Jaarlijks ledenfeest (18 en 19 november). Hieraan kan enkel worden deelgenomen door muzikanten en ereleden. Wie zich hiervoor interesseert, dient dus eerst bij de vereniging aan te sluiten.
    -Kinderfeest 1995 (16 december). Dit feest wordt georganiseerd voor de kinderen van de muzikanten en de ereleden en voor de leerling-muzikanten.

     

    Foto’s :
    -Theofiel Verschueren, de stamvader van de Leestse fanfare.
    -Frans Beullens.
    -Marcelinus Lemmens.

     









    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!