Inhoud blog
  • LAATSTE KANS voor de workshop HOPPAS
  • Recept:
  • Workshop Hoppas
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    agenda

    Tussen Kunst en Koken
    Kookworkshops voor iedereen
    26-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gevulde parelhoenfilet met kruidensaus
    uit de workshop: Creatief koken

    benodigdheden voor 8 personen:
    4 parelhoenfilets, 1 sjalot, boter, olijfolie,
    1 klein bakje champignons, min 25 sneden breydelspek,
    16 groene asperges, citroen,
    1 zakje polenta, zongedroogde tomaten, witte wijn,
    gevogeltefond, room.
    groene kruiden: peterselie, bieslook, basilicum.


    Snij de parelhoenfilets open en sla plat tussen 2 vellen huishoudfolie.
    Kruid met peper en zout.
    Snipper een sjalot fijn stoof deze aan in een beetje boter. Voeg hierbij
    fijn gesneden champignons en kleine stukjes breydelspek, kruiden met
    een beetje cayennepeper en zout.
    Laat afkoelen en bestrijk met dit mengsel de parelhoenfilet.
    Blancheer de asperges en snij de kopjes eraf. Leg 2 stelen in het midden
    van de filets.
    Leg de parelhoenfilet op een stuk huishoudfolie waarop breydelspek
    dakpansgewijs is geschikt en rol de filet strak op. Draai de zijkanten
    strak aan.
    Leg deze worsten in water dat juist tegen het kookpunt is voor 12 Min.

    Bak in schuimende boter hele champignons, besprenkel met citroensap.
    (2 p.p.) afkruiden.

    Bereid de polenta en voeg hier in stukjes gesneden zongedroogde
    tomaten aan toe, de polente goed kruiden. Stort dit in een schaal en
    snij in vierkante blokjes. (2 p.p.) Bak deze in een pan met boter. steek de
    champignons met een prikker in de polenta.
    Haal de parelhoen uit de folie en bak deze langs alle zijden in een pan
    met hete boter. Laat verder warmen in een oven van 120°.
    Blus de pan met de witte wijn (eerst overtollig vet verwijderen) en maak
    het aanbaksel los. Giet de gevogeltefond in de pan en laat dit tot de
    helft inkoken. Giet de room erbij en laat nogmaals tot de helft inkoken.
    Als de saus de goede dikte heeft voeg hier dan de fijn gesneden groene
    kruiden toe en smaak af.

    Zet de polenta-blokjes op een bord naast elkaar. Snij de uiteinden van
    de rolletjes parelhoen en verdeel in mooie stukken (3 p.p.)
    Leg deze naast elkaar op het bord met daartussen de in boter
    opgewarmde aspergepunten bestrooid met fleur de sel.
    Giet de saus tussen de parelhoen en de polenta. (Giet eventueel in een
    busje)


     

    26-08-2011 om 15:12 geschreven door Tussen Kunst en Koken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:workshop, koken, kookworkshop, recept, parelhoen, polenta
    >> Reageer (0)
    24-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
     

    volledig HOPPAS Menu

    aperitief
    DEUS

    kalfstartaar met makreelmayonaise
    VEDETT WHITE

    kruidenpuree met hand-gepelde garnalen
    PETRUS BLOND

    berlotti-bonensoep met zure room
    WESTVLETEREN TRIPPEL

    rammenas met bloedworst
    KARMELIET

    kwartelfilet met puree van erwtjes en groene asperges
    ORVAL

    gebraiseerde kalfsswang onder een jasje
    WESTVLETEREN 12°

    warme toast met chimay-kaas, speculaas en walnoten
    GOUDEN CAROLUS

    flensje met pruimenpuree
    MC CHOUFFE



















    24-08-2011 om 13:55 geschreven door Tussen Kunst en Koken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    22-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAATSTE KANS voor de workshop HOPPAS
    23 augustus zijn er nog een paar plaatsen vrij voor de workshop Hoppas.
    Dan maken we allemaal samen verschillende culinaire hapjes en degusteren we hier de beste bieren van Belgie bij!!
    Kijk onderaan voor een voorbeeld van enkele hapjes die we klaarmaken en belangrijker, welke bieren hierbij worden gedronken.

    Schrijf je nu in via de website: www.kunstenkoken.be of mail mij even info@kunstenkoken.be

    We maken er samen een lekkere en gezellige avond van.

    Kun je niet voor de Hoppas? Er zijn natuurlijk nog andere onderwerpen en data voor open workshops.
    Hopelijk tot later!

    22-08-2011 om 19:51 geschreven door Tussen Kunst en Koken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:workshop, 23 augustus, bier, degusteren, culinair, culinaire hapjes, kunst en koken,
    >> Reageer (0)
    19-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht

    Mini Parmentier met zalm

    benodigdheden voor 8 personen:
    400 gr verse zalm, 200 gr gerookte zalm,              1 citroen, 8 grote wortelen, .
    Puree:
    ½ bloemkool, 8 aardappelen, room, boter, peper, zout, nootmuskaat.
    Bloemkoolvichysoise:
    ½ bloemkool, room, gevogeltebouillon, peper, zout, vanillestokje.
    Garnering: wortelen.

    Schil de wortelen en snij 2 wortelen in flinterdunne repen en 2 wortelen in hele dunne julienne.
    Blancheer de repen kort en rol strak op.
    De julienne frituren op 170°, op een papier laten uitlekken en direct zout overstrooien.

    Gaar de bloemkool in ruim gezouten water en pureer in de blender.
    Giet hier room bij tot een gladde puree.
    Gaar de aardappelen ook en pureer met een vork.
    Meng de helft van de bloemkoolmousse door de aardappelen samen met de goede boter. (Deze mogen niet té plat worden) Kruid met zout, peper en nootmuskaat.

    Meng de andere helft van de bloemkoolmousse met een klein beetje kippenbouillon.
    Schraap het merg uit de vanillestok en meng onder de mousse, afkruiden.

    Snij de rest van de wortelen in gewone julienne en stoof in een beetje boter, kruiden met peper en zout.
    Schik de wortelen in een kleine ring en leg hierop de gerookte zalm, daarop de verse zalm en kruid met peper (geen zout) en vul op met de bloemkool-aardappelpuree.
    Bestrooi met een beetje paneermeel en bak af in een  oven van 180° voor 20 min

    bord: schep een lepel van de bloemkool-saus op het bord en trek een streep. Leg hier de parmentier half op. De gefrituurde wortel op de parmentier en drie wortelspiraaltjes naast de saus. Versier eventueel met platte peterselie of dille.

     

    19-08-2011 om 00:00 geschreven door Tussen Kunst en Koken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Tags:recept, bloemkool, zalm, wortelen,
    >> Reageer (0)
    18-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Workshop Hoppas
    Op dinsdag 23 augustus zijn er nog enkele plaatsen voor de workshop Hoppas.
    Kom samen koken in een slinternieuwe keuken speciaal voor dit doel ontworpen.
    We degusteren dan de beste Belgische bieren samen met de bijbehorende gerechten.
    Kijk voor nog meer info op www.kunstenkoken.be

    18-08-2011 om 11:23 geschreven door Tussen Kunst en Koken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:kookworkshop, workshop, teambuiling, koken, recept
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    18-08-2011 om 11:07 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voorbeeldmenu voor de workshop Hoppas
    Deus

    kalfstartaar met makreelmayonaise
    VEDETT WHITE

    Kruidenpuree met handgepelde garnalen
    PETRUS BLOND

    Bruinebonensoep met zure room
    WESTVLETEREN TRIPEL

    Kwartelfilet met erwtencreme en groene asperges
    ORVAL

    Gebraiseerde varkenswang onder een jasje
    WESTVLETEREN 12°

    Flensje met pruimencreme
    MC CHOUFFE

    18-08-2011 om 00:00 geschreven door Tussen Kunst en Koken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Workshop, hoppas, biertapas, bier, westvleteren, koken, recept, teambuilding, kunst en koken, www.kunstenkoken.be
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!