Inhoud blog
  • LAATSTE KANS voor de workshop HOPPAS
  • Recept:
  • Workshop Hoppas
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    agenda

    Tussen Kunst en Koken
    Kookworkshops voor iedereen
    19-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept:

    Voorgerecht

    Mini Parmentier met zalm

    benodigdheden voor 8 personen:
    400 gr verse zalm, 200 gr gerookte zalm,              1 citroen, 8 grote wortelen, .
    Puree:
    ½ bloemkool, 8 aardappelen, room, boter, peper, zout, nootmuskaat.
    Bloemkoolvichysoise:
    ½ bloemkool, room, gevogeltebouillon, peper, zout, vanillestokje.
    Garnering: wortelen.

    Schil de wortelen en snij 2 wortelen in flinterdunne repen en 2 wortelen in hele dunne julienne.
    Blancheer de repen kort en rol strak op.
    De julienne frituren op 170°, op een papier laten uitlekken en direct zout overstrooien.

    Gaar de bloemkool in ruim gezouten water en pureer in de blender.
    Giet hier room bij tot een gladde puree.
    Gaar de aardappelen ook en pureer met een vork.
    Meng de helft van de bloemkoolmousse door de aardappelen samen met de goede boter. (Deze mogen niet té plat worden) Kruid met zout, peper en nootmuskaat.

    Meng de andere helft van de bloemkoolmousse met een klein beetje kippenbouillon.
    Schraap het merg uit de vanillestok en meng onder de mousse, afkruiden.

    Snij de rest van de wortelen in gewone julienne en stoof in een beetje boter, kruiden met peper en zout.
    Schik de wortelen in een kleine ring en leg hierop de gerookte zalm, daarop de verse zalm en kruid met peper (geen zout) en vul op met de bloemkool-aardappelpuree.
    Bestrooi met een beetje paneermeel en bak af in een  oven van 180° voor 20 min

    bord: schep een lepel van de bloemkool-saus op het bord en trek een streep. Leg hier de parmentier half op. De gefrituurde wortel op de parmentier en drie wortelspiraaltjes naast de saus. Versier eventueel met platte peterselie of dille.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!