Inhoud blog
  • LAATSTE KANS voor de workshop HOPPAS
  • Recept:
  • Workshop Hoppas
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    agenda

    Tussen Kunst en Koken
    Kookworkshops voor iedereen
    26-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gevulde parelhoenfilet met kruidensaus
    uit de workshop: Creatief koken

    benodigdheden voor 8 personen:
    4 parelhoenfilets, 1 sjalot, boter, olijfolie,
    1 klein bakje champignons, min 25 sneden breydelspek,
    16 groene asperges, citroen,
    1 zakje polenta, zongedroogde tomaten, witte wijn,
    gevogeltefond, room.
    groene kruiden: peterselie, bieslook, basilicum.


    Snij de parelhoenfilets open en sla plat tussen 2 vellen huishoudfolie.
    Kruid met peper en zout.
    Snipper een sjalot fijn stoof deze aan in een beetje boter. Voeg hierbij
    fijn gesneden champignons en kleine stukjes breydelspek, kruiden met
    een beetje cayennepeper en zout.
    Laat afkoelen en bestrijk met dit mengsel de parelhoenfilet.
    Blancheer de asperges en snij de kopjes eraf. Leg 2 stelen in het midden
    van de filets.
    Leg de parelhoenfilet op een stuk huishoudfolie waarop breydelspek
    dakpansgewijs is geschikt en rol de filet strak op. Draai de zijkanten
    strak aan.
    Leg deze worsten in water dat juist tegen het kookpunt is voor 12 Min.

    Bak in schuimende boter hele champignons, besprenkel met citroensap.
    (2 p.p.) afkruiden.

    Bereid de polenta en voeg hier in stukjes gesneden zongedroogde
    tomaten aan toe, de polente goed kruiden. Stort dit in een schaal en
    snij in vierkante blokjes. (2 p.p.) Bak deze in een pan met boter. steek de
    champignons met een prikker in de polenta.
    Haal de parelhoen uit de folie en bak deze langs alle zijden in een pan
    met hete boter. Laat verder warmen in een oven van 120°.
    Blus de pan met de witte wijn (eerst overtollig vet verwijderen) en maak
    het aanbaksel los. Giet de gevogeltefond in de pan en laat dit tot de
    helft inkoken. Giet de room erbij en laat nogmaals tot de helft inkoken.
    Als de saus de goede dikte heeft voeg hier dan de fijn gesneden groene
    kruiden toe en smaak af.

    Zet de polenta-blokjes op een bord naast elkaar. Snij de uiteinden van
    de rolletjes parelhoen en verdeel in mooie stukken (3 p.p.)
    Leg deze naast elkaar op het bord met daartussen de in boter
    opgewarmde aspergepunten bestrooid met fleur de sel.
    Giet de saus tussen de parelhoen en de polenta. (Giet eventueel in een
    busje)


     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!