Dichterlijke schrijfselkes voor contactonderhoud met de tijd en mezelf
19-05-2007
Schoon schip
twee boerenzonen waren als water en vuur hun bloed kolkte zodra ze elkaar zagen steeds bang voor of zelf in hinderlagen maakten zich alledag het leven zuur
los van elkaar sloegen ze in vinkeveen twee tweelingzussies schoon aan de haak ongewild kwamen zij in een gemene zaak twee eeneiigen voor elk nog één alleen
omdat hun liefjes niet waren te onderscheiden sloten de twee onzeker met wie zij vrijden als zwagers in gewetensnood maar herenvrede
zij werden dikke maten alle leed leek geleden hun kinderen voelden zich echter vies genomen bij de prik om hun vader te weten te komen
plaatsvervanging na wederopstanding van Jezus de christus - bij opstijging in wolken aan het gezicht ontrokken - uit zittend surplus in stenen gebouwen uit rotsen gehouwen door één op één na hoogste eerwaarde
achter en vóór prikken en verdoven daar kwam die eikel met zijn tang trok drie kiezen onder en boven draaien rukken heer wees niet bang
vier dagen geleden gingen ze eruit door gemaskerde witjas aan een spuit met watjes afgedekt nog geen klagen daarna de verwekelijking en al dagen ben ik in het gelijknamige beleid één van mijn twee sporen kwijt
maar vandaag ga ik weer laden eerst flink schelden vloeken schreeuwen tot in alle hoeken wees gerust - nu achter de facade
het is toch van de zotte dat de juffrouw van de vis bij mij van kleur verschiet als ik gekleed beleefd verzoek om 400 gram venusmosselvlees 500 gram lulas in ringen haar baas erbij haalt die er politie bij haalt die er een professor bij haalt die het dan uit het hoofd vertaalt in 400 gram Miolo de améijoa en 500 gram calamares in anilhas
dat iedereen dan opgelucht adem haalt de juffrouw deze waren uit de vries haalt mij met een pokerface zegt gij zij van den zotten dat gij dat niet meteen zegt mijn recept vraagt om te kopiëren waarna ik de hele dag moet nablijven omdat iedereen het wil overschrijven
zodat 's nachts de conclusie thuis was dat ik niet goed wijs was dat ik te goed voor deze aarde was
500g calamares (Lulas), diepvries in ringen ("anilhas") 400 g venusmosselvlees ("Miolo de améijoa") of hartschelpvlees ("Miolo de berbigao") 300 g garnalen (Miolo de camarao) 1-2 stukken bleekselderij 1 sjalot verse thijm en peterselie 1-2 teentjes knoflook olijfolie van een goede kwaliteit, witte wijnazijn (witte Balsamico) zout, witte peper, citroensap