Foto
Startpagina !
Inhoud blog
  • tuut tuut, we gaan op stap
  • spelleke, stop op de 100
  • Raad het nummer
  • website translator
  • het weer
  • puzzel met geluid
  • tof filmke met muziek
  • Zoek de verschillen
  • Speel Galgje
  • Space Invaders
  • Pac Mania
  • een heel site met leuke spellekes
  • speciaal voor Laura
  • Wil je weten welke dag je geboren bent
  • Je achternaam
  • voor al die jarig zijn
  • wie is jouw engel ??
  • wil je even zingen
  • Sommen maken ???? wel tis weeral op aanrade van mijn kleindochter Laura
  • Kleinzoon Lee
  • kleinzoon Jason
  • kleindochter Hannah
  • Kleindochter Abigail
  • kleindochter Laura
  • Gerechten
  • collega op pensioen

    Achter elke foto zit een  spel
    of filmke

    Mijn gastenboekje
  • Groeten uit De Haan
  • hallo
  • hey
  • was leuk hier te mogen wandelen, fijn wekend nog
  • nog een fijne dag

    wil je mijn gastenboekje even tekenen, klik op het gastenboekje dan,en indien mogelijk met een linkje van je eigen site dat kan ik even bij jullie op bezoek komen groetjes Lady488

    Foto
    Kijk uit !!! Pas op met je muis

    Klik op de links
    en je ziet
    Bewerkte Foto's
    van
    Fam en vrienden

    foto's bewerkt met Photoshop

    klik op de foto en er zit een leuk
    spel achter voor de kinderen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Kalender
    Een interessant adres?
    Zoeken in blog

    mywebsite from lady488
    heel speciaal voor mijn kleinkinderen
    Een website met heel wat spellekes voor de kindjes,maar ook heerlijke gerechten voor de mamma's ook de voetbal uitslagen da zal voor papa zijn!!!
    16-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerechten




    Plattekaastaart:

    Benodigdheden :arrow:

    1 eierdooier

    4 zakjes vanillesuiker

    7 blaadjes gelatine

    500 gr platte kaas

    400 ml slagroom

    180 gr suiker

    0,5 l fruit (ananas- perzik,peren)

    citroen

    Gebruik:

    ä Gelatine weken in koud water als het wak is uitwringen

    ä Sap van fruit + gelatine opwarmen en laten afkoelen

    ä Platte kaas + suiker +eierdooier mengen

    ä Daarna sap bijdoen

    ä Slagroom kloppen + vanillesuiker

    ä Slagroom toevoegen aan plattekaas

    ä 1 dag in koelkast



    Chocomousse

    Benodigdheden

    300gr chocolate

    9 eieren

    100 gr suiker

    500 ml room

    bereiding

    å chocolade smelten in bain Marie

    å eiwit en eigeel scheiden

    å eiwit stijfkloppen samen met suiker

    å room stijfkloppen

    å gesmolten chocolade bij eigeel doen

    å dan eerst room voorzichtig onder spatelen

    å in andere kom doen dat de chocolade volledig eruit is

    å dan eiwit er onder spatelen en in glazen doen




    Tiramisu

     Benodigdheden :xml:namespace prefix = o />

     Voor 6 personen :

    500 g mascerpone

    4 eieren

    100 g suiker

    1 dl sterke koffie

    3 eetlepels baylais

    boudoirkoekjes  + tweede laag speculaas

    een beetje bittere chocolade voor de top

     

    Doe de baylais  bij de koffie en meng.Dompel de boudoir of speculaas

    koekjes in de koffie en bedek er de bodem van de schaal mee.Meng de eierdooiers onder de mascerpone, gevolgd

    door de suiker.Mix goed.Klop ondertussen de eiwitten goed

    op.Spatel ze voorzichtig onder de mascerpone.

    Giet dit mengsel over de koekjes in de schaal.

    Bestrooi dit geheel met cacaopoeder en zet in de koelkast,

    minstens 4 uur.

     

    Smakelijk!!!



    Witte chocolade mousse

    400gr witte chocolade
    2 blaadjes gelatine
    4 eieren
    100gr suiker
    300gr room

    Bereiding:
    - Smelt de chocolade
    - Klop de eigelen op met 50gr suiker
    - Klop de room niet te stijf
    - Klop het eiwit met 50gr suiker
    - Smelt de gelatine in een weinig water
    - Doe eigeel bij de gesmolten chocolade en schep onder elkaar
    - Doe dit mengsel bij de room en roer dit door de room (voorzichtig, of de room schift)
    - Doe er de gelatine bij
    - Schep het eiwit eronder en stort in een vorm (niet meer roeren)
    - Na 2 uur in de koelkast kan u de mousse serveren of eventueel spuiten



    Vispannetje

    1 citroen
    1 stuk dikke vaste vis (1 moot per persoon)
    50gr bloem
    50gr boter
    1 lepel tomatenpuree
    2dl water
    groentenbouillon
    witte wijn
    gemalen kaas
    150gr garnalen
    150gr gemengde zeevruchten
    250gr champignons
    3 eigelen
    1dl room


    Bereiding:
    - Maak een blonde roux van boter en bloem
    - Maak hier een dikke saus van met water en witte wijn
    - Voeg een beetje bouillon toe
    - Maak een 2de binding met room en eigelen
    - Voeg de champignons toe
    - Leg er de vismoot in en laat 2 minuten pocheren
    - Roer de vis niet stuk
    - Doe de garnalen en de zeevruchten erbij en schik in een ovenschotel
    - Strooi er gemalen kaas over
    - Zet gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°

    Tips:
    - Gebruik een dik stuk vaste vis
    - Maak een dikke saus
    - Pocheren zonder te roeren



    Vol au Vent

    1 kip
    1 liter water
    1 soeplepel  Kippenbouillon
    1 prei
    1 stengel selder
    1 ui
    250gr gehakt
    1 citroen
    bloem
    champignons
    peterselie

    Voor de saus
    :
    75gr boter
    75gr bloem
    1/4 liter melk
    3/4 liter kookvocht

    2de binding:
    2 dooiers
    2dl melk

    Bereiding:
    - Zet water op en doe er de prei, selder en ui in zijn geheel in
    - Voeg de kippenbouillon bij en vervolgens goed afkruiden met peper en zout
    - Laat 45 minuten doorkoken
    - Rol ondertussen de balletjes allemaal even groot en rol ze door de bloem
    - Neem het kookvocht van de kip, doe dit in een apart pannetje en kook de balletjes gedurende 10 minuten
    - Haal de kip en de groenten uit het kookvocht en ontbeen de kip
    - Maak een roux van boter en bloem, doe er de melk en het kookvocht op en pers er een halve citroen in
    - Leg er de kip, de schijfjes rauwe champignons en de balletjes
    - Net voor het serveren binden met de liaison van ei en melk

    Tips:
    - Gebruik een hele kip
    - Haal de balletjes door de bloem
    - Kook de balletjes apart
    - Maak een tweede binding



    Lasagne

    1 ui
    2 teentjes look
    500gr gehakt
    2 blikken tomaten
    peper, zout en laurier
    2dl water
    1 blikje tomatenpuree
    500gr spinazie
    500gr hesp

    Bereiding:
    - Bak 1 teentje look samen met de ui in de vetstof
    - Doe er het gehakt bij (maak een bolognaise) en plet het goed fijn zodat er geen brokken meer inzitten
    - Bak goed aan en doe er de tomaten en de tomatenpuree bij
    - Zorg ervoor dat de tomaten in kleine stukjes gesneden zijn
    - Laat een half uur koken
    - Let op, het is de bedoeling dat de massa zo droog mogelijk gekookt wordt
    - Kijk uit voor het aanbranden

    - Maak bechamelsaus
    - Stoof 1 teentje look in een weinig vetstof en doe hier de spinazie bij
    - Wanneer alle ingrdiënten klaar zijn kan je beginnen bouwen: start met een klein beetje saus, leg er een laag lasagneblaadjes op, dan een laat ham, bechamel, lasagne, ham, spinatzie, lasagne, ham, bolognaise, etc ...
    - Plaats gedurende 3 kwartier in een voorverwarmde oven van 180°

    Tips:
    - Kook lasagnebladen nooit op voorhand
    - Laat de bolognaisesaus goed inkoken zonder deksel
    - Gebruik genoeg lasagnebladen om te bouwen


    Appelstrudel

    4 appels
    filodeeg
    4 soeplepels rozijnen
    een mespunt kaneel
    2 soeplepels suikers
    een beetje vetstof
    eigeel

    Bereiding:
    - snij de appels (met schil!!) in blokjes en bak in de gesmolten vetstof
    - laat 4 minuten goed aanbakken
    - verwarm de oven op 200gr
    - strooi er de rozijnen over en doe er de suiker bij
    - voeg op het einde de kaneel toe
    - leg het filodeeg open en leg een dubbele laag in het midden
    - doe er het appelmengsel op en vouw goed dicht
    - kleef het geheel dicht met eigeel
    - bak gedurende 8 minuten op 200gr

    Tips:
    - Behoud de schil voor de smaak
    - Vermijd vocht
    - Gebruik het juiste deeg
    - Bakken aan 200gr




    Meringue

    Voor 30 meringues

    250gr kristalsuiker
    250gr bloemsuiker
    250gr eiwit
    bakpapier
    1 eetlepel maïszetmeel

    Bereiding:
    - Doe het eiwit in een kom en voeg er de griessuiker bij
    - Verwarm de oven op 120gr
    - Mix het geheel goed aan alle kantjes
    - Blijven mixen tot je de strepen van de kloppers ziet
    - Spuit het eiwit op bakpapier met voldoende ruimte tussen de verschillende meringues
    - Bak gedurende 1u op 120gr met de oven op een kier zodat het vocht weg kan

    Tips:
    - Het eiwit proper houden en afwegen
    - Goed draaien met de mixer, vergeet de randjes niet
    - Dubbel zoveel eiwit als suiker
    - Spuit nooit op aluminiumfolie
    - Bakken met de oven open



    Zandkoekjes


    125gr bloem
    een goed snuif zout
    50gr bloemsuiker
    10gr vanillesuiker
    80gr boter
    1 eigeel
    een weinig kristalsuiker

    Bereiding:
    - Doe de bloem in en kom, maak een kuiltje en doe hierin de boter en de suiker
    - Kneed lang en stevig tot een homogene massa
    - Maar er een rol van, doe er plasticfolie over en leg een half uur in de ijskast
    - Zet de oven op 180gr
    - Haal de rol uit de ijskast en snij in schijfjes van een halve centimeter
    - Rol deze met de zijkant door het eigeel en de suiker en leg ze op bakpapier op een bakplaat
    - Bak ze gedurende 20 à 25 minuten op 180gr

    Tips:
    - Geen ei in dit deeg
    - Bloemsuiker i.p.v. kristalsuiker
    - Lang genoeg kneden zodat er binding kan ontstaan


    Chili con carne

    Benodigdheden voor 4 personen:

    · 250 gr bruine bonen

    · 1 l water

    · Belolive olijfolie

    · 500 gr gehakt

    · 3 ajuinen

    · 2 teentjes look

    · Mexican mix

    · 8 tomaten

    . rode wijn

    Bereiding:

    · Week de bonen 1 nacht op voorhand en kook ze in eigen nat

    · Hak ajuin en look en stoof aan in Belolive olijfolie, voeg er het gehakt aan toe en blijf roeren tot alles mooi uit elkaar valt. Voeg de gepelde en ontpitte tomaten toe en bevochtig met wat water+ rode wijn

    · Als alles mooi gebonden is mogen de bruine bonen er bij, laat nog even goed doorkoken en breng op smaak met chili, opgepast, deze is zeer sterk!!




    RECEPT VOOR KWARKTAART  (calloriearm)

    Ingrediënten :
    - 2 pakjes klop-klop (2 doosjes)
    - 2 tassen melk
    - 100 gr. suiker of ongeveer 17 koffielepels canderel
    - 6 bladeren gelatine
    - 250 gr. magere platte kaas
    - 1 pakje klop-klop fix
    - nobosprits koekjes (zandkoekjes) 1 pak ongeveer

    Bereiding :
    - gelatine weken in koud water (10 min.)
    - fruitsap opwarmen, niet koken
    - gelatine uitknijpen, in het fruitsap doen en laten afkoelen, de gelatine moet
    goed oplossen in het warme fruitsap.
    - 2 tassen melk, suiker en klop-klop mengen tot het stijf is, daarna 250 gr. magere
    platte kaas, koud fruitsap en klop-klop fix erbij voegen.
    - vorm inwrijven met olie (maïs, ..)(springvorm) of bakpapier gebruiken
    - koekjes op de bodem leggen (vol)
    - het mengsel rustig over de koekjes uitgieten.
    - bovenaan versieren met stukjes fruit
    - 24 uur in de koelkast laten rusten.

    Veel succes en vooral smakelijk,



    Orloff-gebraad
    1 varkensgebraad van 1 kg
    1 bakje champignons
    200gr gemalen Gruyère
    10 sneetjes Gruyère-kaas
    10 sneetjes gekookte ham
    vetstof
    peper en zout
    250gr room
    Bereiding:
    - Kruid het gebraad en bak het aan één kant gedurende 10 minuten, daarna aan de andere kant gedurende 15 minuten
    - Let goed op dat de vetstof niet aanbrandt, voeg geregeld een klontje koude vetstof toe
    - Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord, dek af met zilverpapier
    - Doe ondertussen de champignons in de pan en stoof ze aan
    - Voeg een beetje bouillon toe, doe er de room bij en laat even opkoken
    - Snij ondertussen het vlees in schijven en leg om beurt een stukje gebraad, een sneetje kaas en een sneetje hesp tot heel het gebraad in de ovenschaal ligt
    - Giet er de champignonsaus over en strooi kaas over het geheel
    - Zet gedurende 10 minuten onder de grill

    Tips:
    - Bak het gebraad in zijn geheel
    - Maak de saus in de pan waar het gebraad in klaargemaakt werd
    - Alles terug schikken in de ovenschaal

    Smakelijk Lief




    Gegratineerde aardappelen met spekjes
    Voor 4 personen:

    - 4 dikke aardappelen
    - 200 gr spekblokjes
    - 100 gr gemalen gruyère
    - 250 ml melk
    - 30 gr bloem
    -30 gr boter
    - peper en zout

    BEREIDING :
    35 min

    1. Verwarm de oven voor op maximale grillstand.
    2. Laat de aardappelen ongeveer 30 minuten in gezouten water koken.
    3. Bak de spekjes even op in een hete pan, zonder vetstof toe te voegen.
    4. Smelt de boter in een pan en meng er de bloem onder.
    5. Voeg er geleidelijk aan de melk bij en breng op een zacht vuur aan de kook terwijl je voortdurend roert.
    6. Kruid met een klein beetje zout en peper en doe er de spekreepjes bij.
    7. Hol de aardappelen gedeeltelijk uit met een koffielepel en vul ze weer op met de bechamelsaus met spekjes.
    8. Bestrooi met de gemalen gruyère.
    9. Laat 5 à 10 minuten bruinen onder de grill. Smakelijk Lief  

     
    Chocoladetaart:
     
    250 gr mascarponekaas
    2 eieren
    250 ml room ( min. 35 %)
    3 soeplepels suiker
    150 gr melkchocolade
    150 gr pure chocolade ( cote d'or)
    1 doos boudiorkoekjes
    1 tas sterke koffie
     
    chocolade smelten
    eierdooiers en suiker kloppen, gesmolten chocolade toevoegen, mascarpone toevoegen,
    opgeklopte room onderscheppen, stijfgeklopt eiwit onderscheppen.
    in een springvorm de koekjes gedrenkt in koffie schikken, de massa erovergieten, afdekken en 1 nacht in de koelkast zetten.

    Smakelijk Marleen van de Volleybal
     
     
    Frambozenkaastaart
     
    500 gr halfvolle platte kaas
    250 ml room
    6 blaadjes gelatine
    150 gr suiker
    een beetje frambozen ( uit de diepvries van de colruyt)
    2 pakjes coulis ( uit de diepvries van de colruyt)
    3 pakjes vanillesuiker
     
    coulis warmen met de suiker, uitgewrongen gelatine toevoegen
    platte kaas mengen met de opgeklopte room, daarna de afgekoelde coulis ondermengen
    de frambozen in een vorm doen, de massa erovergieten
    1 nacht in de koelkast zetten
     
     
    Smakelijk  Marleen!


    Rijsttaart (heel gemakkelijk )

    het recept van de rijstaart

    Benodigdheden:
    1 tas melk
    1 tas suiker
    1 tas zelfrijzende bloem (zeven)
    4 eieren
    1 blik rijstpap

    Melk , suiker , bloem, eierdooiers bijeen mengen.
    eiwit kloppen en erbij mengen
    Oven voorverwarmen
    Rijst erbij doen en alles goed mengen
    Bakvorm met boter inwrijven en daarna met paneermeel bestrooien.
    Mengsel in de bakvorm doen.
    25 a 30 min. op 175 graden laten bakken.
    5 min. laten afkoelen en daarna uit de vorm doen.
    Versieren met room en chocoladeschilfers.
    Smakelijk Viviane van de Volleybal.



    Moussaka voor 4 personen
     
    Benodigdheden:
    - 1 a 2 kg aardappelen
    - 1 aubergine
    - gehakt (ongeveer 750 gr.)
    - 400 gr tomatenpuree, liefst met italiaanse kruiden
    - olijfolie
    - oregano
    - boter
    - bloem
    - melk
    - geraspte kaas
    - eventueel mozzarella of feta
     
    Werkwijze:
    - Snijd de aardappelen in schijfjes en kook ze beetgaar.
    - Snijd de aubergine in schijfjes en bak ze in de pan met olijfolie. Let op de aubergines zijn als een spons, ze slurpen veel olijfolie 
      op.
    - Bak het gehakt en voeg er de tomatenpuree en de oregano toe. Indien de tomatenpuree niet gekruid is, kan men
      spaghettikruiden toevoegen.
    - Maak een bechamelsaus met boter bloem en melk. De saus mag niet te dik zijn.
    - Men neemt een vuurvaste schotel en maak laagjes met de verschillende ingrediënten als volgt:
      - één laagje aubergines
      - één laagje aardappelen
      - één laagje gehakt
      - één laagje aubergines
      - één laagje aardappelen
      - één laagje gehakt
      - één laagje bechamelsaus
      - mozzarella of feta
      - geraspte kaas
     
    - Men zet deze substantie in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende ongeveer 20 minuten.
     
    Smakelijk eten !!! Greta van de Volleybal




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    10-08-2005
    zo maar
    hem mij deze avond eens aant amuseren gewest van jolanda is heeeeel mooi en leuke spellekes recepten kom ik bij a is proeven groetjes karin

    10-08-2005 om 22:37 geschreven door karin




    < Welkom op deze site van me, hopelijk zie ik jullie snel terug
    Cybersenior van de maand Oktober 2005 op www.seniorennet.be


    Op dit moment zijn er bezoekers op deze pagina.
    Op , rond waren hier wel bezoekers tegelijkertijd aanwezig.


    vind je deze blok leuk neeja
    Dikke van Dalen



    Klik hier en mail deze site aan je vrienden en bekenden.


    oxo







    Wil je weten hoeveel  8 Engelse pond is
    of iets anders van  geld
    wel klik op het biljet en je  kan het vinden


    Foto

    Foto's  gemaakt met  photoshop,
    klik op elke foto en er zit oftewel een spel
    of een filmpje in


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Google

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    bigflappy
    blog.seniorennet.be/bigflap
    goede links en photo's bewerkt
  • wat ben je ??
  • Pc software
  • ken je aarderijkskunde
  • dit is een goede site om je foto's te verkleinen



  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!

     

    Website Zoom