Welkom laat gerust een kribbel achter in mijn gastenboek, dank u wel.
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Koninklijk Belgisch Instituut
  • MEGA SPEELSTAD
  • geurige kaneelstokjes
  • Hongaarse stoofschotel
  • Kotelet 'Kopenhagen'
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Wie kookt er meest in huis?
    man
    vrouw
    beiden evenveel
    Bekijk resultaat

    Foto
    Zoeken in blog

    Welkom op lekker kookhoekje
    voor iedereen die graag eet en weet
    07-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsoep

    Ingrediënten

    1 bloemkool
    1 preiwit
    20 g boter (bakboter)
    1.25 dl bouillon
    peper
    zout
    4 sneetjes wit brood
    1 theelepel kerriepoeder
    1 dl room

    Bereidingswijze

    De bloemkool reinigen, wassen en in roosjes verdelen. De prei reinigen, wassen en in zeer fijne ringen snijden.De helft van de boter verwarmen en hierin de bloemkoolroosjes en driekwart van de prei bakken gedurende 3 minuten. De bouillon toevoegen en op een zacht vuurtje laten sudderen tot de groenten gaar zijn.De soep doorsteken en op smaak brengen met zout en peper.De korsten van het brood snijden en de broodsneetjes in driehoekjes verdelen.De rest van de vetstof heet laten worden in een braadpan, het kerriepoeder toevoegen, goed mengen en hierin de stukjes brood bakken.De soep afwerken met de room en de rest van de preiringen. De croûtons apart opdienen zodat ze knapperig blijven

    07-08-2007 om 22:02 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tompoes van aardappel met mosterd

    Ingrediënten

    10 aardappelen (Bintje)
    3 eierdooiers
    1 eetlepel mosterd (Gentse mosterd)
    peper
    zout
    nootmuskaat
    250 g bloem (tarwebloem)
    30 g boter (bakboter)
    1 cl arachideolie
    2 eieren
    5 dl melk (halfvol)
    6 eetlepels peterselie (fijngehakt)

    Bereidingswijze

    Met de bloem, eieren, melk, gesmolten boter en olie een flensjesbeslag maken. De gehakte peterselie erdoor mengen en kruiden met peper en zout.De geschilde aardappelen koken, afgieten en goed laten drogen op het vuur. Terwijl ze nog heet zijn, doorsteken met een draaizeef of met een stamper. Vermengen met de eierdooiers en kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Naar voorkeur meer of minder mosterd door de puree roeren.Van het flensjesbeslag dikke flensjes bakken; drie per persoon. Met een vorm van 5 centimeter diameter rondjes uitsteken uit de flensjes. Met een spuitzak met getand spuitmondje het aardappelmengsel op twee van de drie flensjes spuiten. Op elkaar leggen en afdekken met het derde flensje. Aandrukken tot een hoog taartje.Opwarmen in een matig warme oven.Opdienen als begeleiding van bijvoorbeeld een malse biefstuk of een gebraad van een wit-blauw rund.

    07-08-2007 om 22:00 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biscuit met boterroom

    Ingrediënten

    80 g suiker
    4 eieren
    80 g bloem (tarwebloem)
    1 theelepel maïszetmeel
    75 g hagelslag
    250 g boter (roomboter)
    5 eierdooiers
    125 g suiker
    1 dl water
    1 zakje vanillesuiker

    Bereidingswijze

    De eieren en de suiker zeer luchtig opkloppen in een warmwaterbad. Laten afkoelen.De bloem zeven en door het ei-suikermengsel spatelen.Een springvorm lichtjes beboteren en vullen met het beslag. Bakken in een voorverwarmde oven van 220 graden tot de biscuit mooi bruin is en laten afkoelen.Ondertussen de boterroom maken. Hiervoor de suiker en het water aan de kook brengen en opkloppen tot een klare, kleverige siroop. De suikersiroop beetje bij beetje bij de eierdooiers voegen en kloppen tot een schuimig mengsel. De zachte boter in kleine hoeveelheden bij het mengsel voegen en roeren tot een lichte crème wordt bekomen.De taart met een groot mes in 2 schijven snijden. Een schijf bestrijken met boterroom en de tweede schijf er terug opleggen. Ook de zijkanten insmeren met boterroom en de taart door de hagelslag rollen.Versieren met toefjes boterroom.

    07-08-2007 om 21:59 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Veel plezier op mijn blog en smakelijk.
    Archief per week
  • 19/11-25/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007

    Gastenboek
  • blog.seniorennet.be
  • groetjes
  • Hallo!
  • groetjes
  • prettig weekend van Joke

    laat jou kribbel achter


    Foto

    Foto

    Rondvraag / Poll
    wat eet je het liefst?
    frietjes
    pizza
    pita
    pasta
    salades
    eenvoudige aardappels, groenten, vlees
    chinees
    Bekijk resultaat


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Een interessant adres?

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!