Welkom laat gerust een kribbel achter in mijn gastenboek, dank u wel.
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Koninklijk Belgisch Instituut
  • MEGA SPEELSTAD
  • geurige kaneelstokjes
  • Hongaarse stoofschotel
  • Kotelet 'Kopenhagen'
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Wie kookt er meest in huis?
    man
    vrouw
    beiden evenveel
    Bekijk resultaat

    Foto
    Zoeken in blog

    Welkom op lekker kookhoekje
    voor iedereen die graag eet en weet
    08-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza binnenstebuiten


    Omschrijving Een van de bekendste gerechten waarbij de vulling naar binnen verhuist, is de dubbelgeklapte pizza of pizza calzone. Gebruik eventueel een mix voor pizzadeeg in plaats van bloem, gist, zout en olie. Hou dan voor het maken van het deeg de instructies op de verpakking aan.
    Ingrediënten Hoofdgerecht voor 2 personen

    175 g bloem
    1 tl (à 3 ml) gedroogde gist
    1 tl (à 3 ml) zout
    2 el olijfolie
    1 teen knoflook, gepeld
    0,5 blik tomatenblokjes
    1 volle el tomatenpuree
    1 blikje tonijn op olie
    1 el kappertjes
    1 bol mozzarella
    4 takjes basilicum
    Instructie · Roer de gist en het zout door de bloem, schenk 1 el van de olijfolie erbij.
    · Schenk er al roerende met een pollepel 1 - 1,25 dl warm water bij tot je een deegmassa krijgt die na enkele minuten kneden niet meer aan je handen plakt.
    · Kneed goed door en laat het deeg dan afgedekt op een warme plaats (bijvoorbeeld in een lauwe oven op maximaal 40 °C) 1 uur rijzen.
    · Verwarm intussen de rest van de olie en bak hierin een uitgeperste teen knoflook.
    · Schenk er de tomatenblokjes bij en roer de tomatenpuree er doorheen, neem de pan van het vuur.
    · Roer de kappertjes door de saus en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
    · Laat de tonijn uitlekken.
    · Verwarm de oven voor op 225 °C.
    · Verdeel dan het gerezen deeg in 2 stukken en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot 2 dunne ronde lappen van ca. 25 cm doorsnede.
    · Leg ze op een ingevette bakplaat.
    · Laat langs de rand 1,5 cm vrij en schep de vulling over de helft van het deeg.
    · Verdeel de tonijn erover, snij de mozzarella in plakjes en leg die erop.
    · Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en leg ze erop.
    · Klap het deeg over de vulling dubbel en knijp de deegranden met duim en wijsvinger goed dicht.
    · Bak de pizza’s in de oven bruin in ca. 20 minuten.
    Serveer ze met een groene salade.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Veel plezier op mijn blog en smakelijk.
    Archief per week
  • 19/11-25/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007

    Gastenboek
  • blog.seniorennet.be
  • groetjes
  • Hallo!
  • groetjes
  • prettig weekend van Joke

    laat jou kribbel achter


    Foto

    Foto

    Rondvraag / Poll
    wat eet je het liefst?
    frietjes
    pizza
    pita
    pasta
    salades
    eenvoudige aardappels, groenten, vlees
    chinees
    Bekijk resultaat


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Een interessant adres?

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!