Inhoud blog
  • tot rust komen
  • Bewustzijn verruimen
  • aangevallen worden
  • Kind van God
  • Ellende loslaten vervolg deel 2
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    levensvragen

    20-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik nodig je uit om samen op avontuur te trekken door de vele levensvragen die hier worden aangereikt, om naar de diepere waarheid te zoeken.

    Het is niet de bedoeling je ergens van te overtuigen, ieder zoekt zijn eigen weg.

    Schakel je analytische geest uit en voel met open hart.

    20-11-2011 om 22:44 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    26-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tot rust komen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 138
    Hoe kun je je geest en lichaam tot rust brengen?

    Leg je teveel druk op jezelf? Leg eens je drukke agenda opzij. Zorg even lekker voor jezelf. Neem een rustpauze om bezig te zijn met je ware gevoelens, gedachten en je ware verlangens van je hart te overwegen. Focus je alleen op jouw waarheid en jouw prioriteiten. Ga naar de plek van diepe stilte in jezelf, naar de plek van vrede waar de wereld niet bij kan komen.
    Een kleine rustpauze voor jezelf zal je verfrissen en je batterijen weer opladen. Het zal je nieuwe inzichten opleveren. Het is niet egoïstisch om goed voor jezelf te zorgen.

    Wat je moet leren is zowel hoe je stress in je leven kunt verminderen, als hoe je het effect ervan kunt beheersen.
    Door signalen van ziekte of pijn laat je lichaam je weten dat het stressniveau te hoog is geworden om er op een goede manier mee om te gaan en je lichaam nu hulp nodig heeft.

    Om de last van stress in je leven te verlichten is het noodzakelijk dat je assertief bent en "nee" leert te zeggen als iemand je iets vraagt dat je niet wilt doen of geven. Doe nooit iets uit schuld of uit verplichting. Doe alleen de dingen die je vanuit liefdevolle dienstbaarheid kunt doen.

    Vermijd een ruwe omgeving, geweldadige media en negatieve relaties. Zie elke situatie die je zorgen baart recht in de ogen. Het is beter bewust een plan te maken hoe je een probleem oplost, dan in voortdurende stress te zitten omdat je dat probleem uit de weg gaat.

    Stressbeheersing vraagt dat je heel goed voor jezelf zorgt. Dat betekent dat je voldoende beweging hebt, naar buiten gaat, de natuur in en dat je gezond eet en drinkt. Omring je met opwekkende muziek, bloemen, liefdevolle vrienden. Neem eens vrij en ga iets leuks doen, ontspanning werkt. Het kan ook betekenen dat je je uit een situatie terugtrekt totdat die ten goede veranderd is.
    Neem tijd voor jezelf in stilte, om tot rust te komen, te mediteren. Zorg dat je voldoende slaap krijgt, laat eventuele schuldgevoelens los.
    Adem rustig en laat alle woorden, alle zorgen, al je plannen voor wat ze zijn.
    Geef elke zorg of behoefte over in de handen van je Hoger-Zelf, Engelen, en vraag hen je te helpen alle hulp van Boven te herkennen en te ontvangen die je nodig hebt om stressvolle situaties goed aan te kunnen.
    Soms is ons hoofd zo gevuld met gebabbel en lawaai dat we de stem van ons Hoger Zelf niet horen. Veel mensen hebben moeite met mediteren (of vinden er geen tijd voor) zodat ze de boodschappen negeren.

    Je kunt bijvoorbeeld ook je lichaam, emoties, gedachten afremmen door je in verbinding te stellen met de natuur. Als je een wolk, boom, zingende vogel kan waarderen zal je een wonderlijke rust over je voelen komen. Laat je hart zwellen van waardering en dankbaarheid om de schoonheid. Het is gemakkelijker om je innerlijke stem te horen als je alleen bent in de natuur.

    Een andere manier om je geest en lichaam tot rust te brengen is diep ademhalen. Adem zoveel mogelijk lucht in en adem dan langzaam uit. Herhaal dit en stel je nu voor dat je prachtige gevoelens inademt; zoals ontspanning, vreugde en vrede. Wanneer je uitademt voel je hoe je spanningen en zorgen loslaat.

    Fysieke inspanning heeft ook een rustgevend effect. Na lichaamsbeweging bevatten de hersenen grotere hoeveelheden van de stemming en energie veranderde boodschappenstof  serotonine.

    Baden of zwemmen in zoutwater (zeezout uit de dode zee) zorgt voor een magische energetische verandering in je lichaam. Het zout verdrijft alle emotionele en lichamelijke giftige stoffen. Zorg dat je borst en hart chakra zich onder het water bevinden.
    Brand een witte kaars om je geest te verlichten. Het kaarslicht versterkt je gedachten, gevoelens en geeft vertrouwen; denk na over je droomwensen (niet over je angsten).

    Je terugtrekken is geen daad van zwakheid, het is een daad van kracht. Zonder afzondering kan de toestand geen vaste grond in het heden krijgen. Door alleen te zijn ben je in staat ongestoord dingen te doen die je vreugde schenken.
    Denk eraan dat er wonderen kunnen gebeuren wanneer je uitrust.

    26-09-2014 om 19:38 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewustzijn verruimen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 137
    Wat gebeurt er wanneer we ons bewustzijn naar God willen verruimen?

    De meeste tijd van ons leven brengen we door als in een droom. We zijn druk en met illusies waar we ons levensdoel van gemaakt hebben, gebonden. Wijzelf dragen in ons de Goddelijke kracht en doen er alles aan om deze kracht te onderdrukken. Het zou de dood van het ego betekenen als we ons aan deze kracht zouden overgeven. Daarom houdt het vast aan de oude patronen en gedragswijzen. Daarmee verzekert het zich van het voortbestaan van zijn macht.

    De weerstand van ons ego om ons weer met ons ware Goddelijke Zijn te verbinden, veroorzaakt zowel psychische als lichamelijke klachten, en wij willen graag terug naar onze Zijnstoestand. Wanneer de Goddelijke kracht in ons ontwaakt, begint deze zich als een gloeiende lavastroom van beneden naar boven door ons lichaam te bewegen. Onderweg naar de kroon verbrandt deze alle onreinheden die onze ware aard als een sluier bedekt heeft. De communie met God begint in het hartchakra en de aard van de mensen begint in de Goddelijke kracht te transformeren.

    In sommige religies wordt deze slapende energie als Kundalini aangeduidt.
    Door de opstijging van de Goddelijke energie in ons worden de afzonderlijke centra van de ziel geactiveerd en tot bloei gebracht. De weg van Kundalini door de 7 energiecentra (chakra's) kan een pijnlijk proces zijn. Het lichaam brandt van binnen als vuur, omdat de lavastroom van de kundalini-energie zich een weg banen.
    Iedere energieblokkade en elk negatief gedachtenpatroon treedt daarbij aan de oppervlakte van het bewustzijn om getransformeerd te kunnen worden. Onze afstemming op God is in deze periode ons enige houvast.
    Aan het einde van het proces krijgen we echter onze Goddelijke aspecten terug en ervaren Gods heilige naam.

    Met ons ontwaken komt er een einde aan de dwalingen en illusies van het ego. Het ik - het ego- moet terrein prijsgeven en wegsmelten, zodat het Goddelijke in ons terrein kan winnen en wij binnengaan in het stralen van de Goddelijke zon.

    20-09-2014 om 10:35 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aangevallen worden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 136
    Waarom worden we soms door anderen aangevallen?

    Je leert het meest als je merkt dat je sterk reageert op wat iemand anders zegt of doet. Hoewel men in een dergelijke situatie geneigd is zich te concentreren op het gedrag van de ander, heeft jouw reactie in werkelijkheid niets met de ander te maken. Je reactie laat zien op welk punt jij in conflict verkeert, niet hoe het er met de ander voorstaat. Elk conflict ontstaat uit een of andere vorm van schuldgevoel of onzekerheid.

    Als je bv. naar bed gaat met iemand die getrouwd is en je daar schuldig over voelt, reageer je als iemand je een bedrieger noemt. Je reactie is gebaseerd op het feit dat je jezelf als bedrieger ziet en de ander maakt dat alleen maar los. Als je jezelf niet als bedrieger zag, zou je niet zo in het geweer komen tegen zo'n opmerking.
    Je krijgt de behoefte je te verdedigen doordat jij jezelf als schuldig ziet. Wanneer je door iemand anders aangevallen of beledigd wordt, kan dat je alleen maar kwetsen of boos maken als je denkt dat die aanval op een of andere manier gerechtvaardigd is. Je bent van mening dat je iets verkeerd hebt gedaan en nu zijn ze erachter gekomen. Je weet dat je straf verdient, dus is het enige wat je nog kunt doen om die straf te ontlopen, jezelf verdedigen.
    Door je te verdedigen geeft je toe dat je schuldig bent. Waarom zou je je verdedigen als je je niet schuldig voelt? Dan zou je alleen maar lachen en zeggen: "Leuk geprobeerd broeder".
    Je zou de aanval niet persoonlijk opvatten. Je zou zien dat iemand alleen zichzelf aanvalt en dat jij degene bent die dat losmaakt. Je zou weten dat het niet aan jou ligt dat hij ergens onder lijdt.

    Er bestaan vele vormen van zelfbedrog. Het is belangrijk om inzicht te hebben in jouw versie.
    Verwijten aan het adres van de dader bevrijden je niet van de kringloop van geweld, omdat het een patroon is dat, zij het op onbewust niveau, zichzelf in stand houdt. Zolang je in slachtoffergevoelens en verwijten blijft hangen, draag je dat patroon met je mee, dat alles omdat je niet de moed hebt om "naar binnen te kijken". Houd voor ogen dat jij dat "object-spel" besloot te gaan spelen.

    Het probleem is nooit dat anderen je bedriegen. Anderen laten je slechts een afspiegeling zien van je overtuigingen over jezelf. Word je bewust van de angst en het zelfoordeel waardoor je je leven laat bepalen. Kijk naar het lage Zelfbeeld dat je hebt. Houd op met dat spel van reageren op anderen.

    Door je bewust te worden van het patroon, kun je het geweld dat je jezelf aandoet volkomen doorvoelen, jezelf vergeven en het weloverwogen besluit nemen niet langer slachtoffer te willen zijn. Dat maakt een einde aan de kringloop van het zelfbedrof. Dat is het drama van de bewustwording.

    Om een einde te maken aan die schendingen moet je zonder enige reserve kunnen zeggen: "Dit voelt niet goed. Ik vind dit niet juist. Wil je er alsjeblieft mee ophouden. Ik vind dit onaanvaardbaar". Je moet een ander duidelijk laten weten: Ik raak nog liever je liefde kwijt dan deze misstand te laten voortduren. Je moet voor jezelf opkomen.
    Zolang je de moed niet hebt om helemaal voor jezelf op te komen, zal er altijd iemand in je leven zijn die misbruik van je maakt. Sterker nog, je blijft dat soort mensen oproepen totdat je besluit dat het genoeg is geweest.
    Het is zo'n simpel verzoek en toch vind je het ongelooflijk moeilijk om dat verzoek te doen.
    Elke keer dat er een gevoelige snaar bij je wordt geraakt is dit een kans om je bewust te worden van jouw methode van zelfbedrog.

    Heb geduld. Je bent onderweg naar de volledige macht. Als het ik alle macht heeft, is misbruik onmogelijk.

    05-09-2014 om 23:23 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kind van God
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 135
    Wat betekent het echt om een zoon of dochter van God te zijn?

    Alles in de vormwereld is uit, of van, het wezen van God geschapen. Zonder Hem is er niets gemaakt. Elke levende ziel is daarom een zoon of dochter van God.

    God heeft je een vrije wil gegeven en Hij heeft je het vermogen gegeven om te scheppen. Je ziel was oorspronkelijk geschapen naar het beeld en de gelijkenis van God; dit betekent dat zij een unieke individualiteit bezat. Je hebt de vrije wil en het scheppend vermogen om je eigen individualiteit te bouwen op het fundament dat door je geestelijke ouders is gelegd. Dit is je eigenlijke bestemming.
    Het leven kan daardoor als een proces worden gezien waardoor je ziel onafgebroken haar identiteitsgevoel aan het opbouwen is. In algemene zin is het de bedoeling dat je blijft bouwen aan je identiteitsgevoel totdat je het punt bereikt waar je tot het besef komt dat je een individualisatie van God bent, en dat je scheppende vermogens van God zelf bezit.

    Wanneer een ziel echter in een lagere bewustzijnsstaat valt en haar geestelijke oorsprong vergeet, begint de ziel een onjuist gevoel van identiteit op te bouwen. Vanuit het standpunt van God is die valse identiteit, als een sterfelijk mens, niet werkelijk. Zolang je ziel echter dat identiteitsgevoel accepteert, wordt de pseudo-identiteit de enige werkelijkheid die de ziel kent. Omdat de ziel niets anders kent, beseft ze niet dat de pseudo-identiteit niet echt en tijdelijk is. Voor de ziel is dit de enige identiteit die er is.

    Vanuit Gods gezichtspunt is een verloren ziel nog altijd een van zijn zonen of dochters. Als je echter naar het identiteitsgevoel van de ziel gaat, ziet die ziel zichzelf niet als een zoon of dochter van God. In het hier en nu handelt de ziel niet als zoon of dochter van God. Als een ziel haar goddelijke oorsprong niet accepteert, kan het haar goddelijk potentieel niet uitdrukken of realiseren.

    Als mensen begrepen dat zij de vruchten van hun daden plukken, zouden ze hun gedrag veranderen. Zolang de ziel zichzelf met het menselijk denken identificeert zal de ziel nooit weten dat haar handeling schade berokkent.
    De reden daarvoor is dat de relativiteit van het menselijk denken altijd met een verklaring kan komen die de daden van de ziel en haar overtuigingen lijken te rechtvaardigen en de waarheid zal verwerpen. Als de ziel de waarheid accepteerde zou ze moeten veranderen.

    Als een ziel zich met het menselijk denken identificeert kan ze de Christus niet herkennen en volgen. Daarom zie je zoveel mensen met ingewikkelde argumenten komen waarom zij niet een bepaald aspect van Jezus' leringen hoeven te volgen. Uiteraard zullen zulke mensen ook voldoende redenen vinden om de innerlijke leringen te verwerpen en dat is de reden waarom ze die leringen gewoon niet kunnen ontdekken.

    Vandaag de dag zijn meer zielen dan ooit er klaar voor hun netten achter zich te laten en de Christus te volgen. Maar 2000 jaar geleden was dat niet het geval. Ze wilden in onwetendheid blijven zodat ze niet gestoord werden en hun manier van leven niet hoefden te veranderen.

    29-08-2014 om 20:05 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ellende loslaten vervolg deel 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 134 ellendes loslaten, deel 2
    Tibetaanse parabel

    Marpa hoorde over een meester. Hij ging naar de meester toe en gaf zich over aan hem; hij vertrouwde volkomen op hem. Hij vroeg de meester: "Wat moet ik nu doen?". De meester zei: "Zodra je eenmaal je aan mij hebt overgegeven, mag je niets meer doen, geloof alleen maar in mij. Mijn naam is de enige vertrouwelijke mantra voor jou. Telkens wanneer je in moeilijkheden zit, denk dan alleen maar aan mijn naam en alles komt in orde.

    Marpa probeerde het meteen; hij was een eenvoudig mens - en hij liep over de rivier. Andere discipelen die jarenlang bij de meester waren konden het niet geloven - hij liep op het water! Ze meldden het de meester. "Hij is geen gewoon mens, hij loopt op water".
    Ze renden allemaal naar de rivier en Marpa liep op het water terwijl hij zong en danste. Toen hij naar de kant kwam, vroeg de meester: "Wat is het geheim?"
    Hij zei: "Het is hetzelfde geheim dat u mij hebt gegeven - uw naam. Ik dacht aan u en zei, Meester laat me op water lopen en het gebeurde".

    De meester kon niet geloven dat zijn naam dit kon teweegbrengen. Hij kon zelf niet op water lopen. Hij had het nooit geprobeerd. Hij dacht dat het beter zou zijn een paar dingen te testen voordat hij het probeerde, dus zei hij tegen Marpa: "Kun je van die rots afspringen?".
    Marpa zei: "Wat u ook maar zegt". Hij ging omhoog de heuvels op en sprong van de rots af. Hij landde in de vallei en ging zitten onder een boom.
    De meester zei: " Dit is me wat! en je gebruikte mijn naam?".
    Hij zei: "Het was uw naam".
    De meester zei: "Dit is genoeg, nu ga ik het proberen", hij ging naar de  rivier, maar bij de eerste stap in het water zonk hij.

    Marpa kon, het niet geloven toen de meester zonk. Zijn discipelen sprongen in het water en trokken hem eruit.
    Marpa zei: "Wat is er aan de hand?".
    De meester zei: "Vergeef het me maar. Ik ben geen meester. Ik ben gewoon een huichelaar.
    Maar Marpa zei: "Als u een huichelaar bent, hoe komt het dan dat uw naam werkte?".

    De huichelaar zei: "Mijn naam heeft niet gewerkt, het komt door je vertrouwen. Het maakt niet uit wie je vertrouwt - het is het vertrouwen, de liefde en de totaliteit. Ik vertrouw mezelf niet. Ik vertrouw niemand. Ik bedrieg iedereen - hoe kan ik dan vertrouwen? Omdat ik zelf bedrieg, ben ik altijd bang dat ik door anderen word bedrogen. Jij bent een onschuldig mens, je vertrouwde mij. Het komt door je vertrouwen dat wonderen gebeuren.

    Of het verhaal waar is of niet, doet er niet toe.
    Eén ding is zeker, dat je ellende wordt veroorzaakt door je fouten en je gelukzaligheid wordt veroorzaakt door je vertrouwen, door je liefde.

    22-08-2014 om 15:20 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ellende loslaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 134 
    Waarom laten we onze ellendes niet los?

    Bomen zijn gelukkig, dieren en vogels zijn gelukkig. Het hele bestaan is gelukkig behalve de mens.
    Ellende voedt je ego, geluk is een staat van egoloosheid. Dat is de hele kern van het probleem.
    Telkens wanneer je je ellendig voelt, krijg je aandacht, voelt men met je mee, wordt er van je gehouden. Wanneer je ziek bent, depressief, in de miserie bent, komen vrienden je bezoeken, opbeuren, troosten. Wanneer je echt gelukkig bent, ontdek je dat de hele wereld zich tegen je heeft gekeerd. Niemand vindt een gelukkig mens prettig, want de gelukkige mens kwetst de ego's van anderen. De anderen gaan voelen: "Dus jij bent gelukkig geworden en wij kruipen nog altijd in het duister, in ellende, in de hel rond. Hoe durf je gelukkig te zijn wanneer we allemaal zo in de miserie zitten". Je hebt iets dat voor hen niet beschikbaar is.

    Het ego leeft van het negatieve, omdat het ego een negatief verschijnsel is. Het ego kan alleen bestaan als het vecht, als het strijd voert. Overal waar conflict is, ontstaat spanning en bestaat het ego, waar geen conflict is, verdwijnt de spanning en verdwijnt het ego.

    Aan de ene kant blijf je zeggen: "Nee, ik wil die ellende niet", en aan de andere kant blijf je eraan vasthouden. Wanneer iemand zegt: "Laat dit ellendig leven los dat je onnodig met je meedraagt", ontstaat er een belangrijk probleem. "Dit is alles wat we hebben!", als we het loslaten zijn we niemand, we verliezen onze identiteit. Als je dit allemaal loslaat is de vraag dan: "Wie ben ik. Ik ken de weg terug naar huis niet".

    Iedereen heeft het gevoel dat anderen verantwoordelijk zijn voor hun ellende. Je wilt geen verantwoordelijkheid nemen voor je eigen zijn, iemand anders moet het doen. Het is totaal onmogelijk dat iemand anders je gelukzalig kan maken.
    Als je iets verkeerd doet, ondervind je de ellende en accepteer je de gevolgen van je verkeerde daad. Misschien is dat de manier waarop je leert - door vallen en opstaan. Mensen willen de oorzaak van hun ellende niet wegnemen.

    Ellende wordt veroorzaakt door je fouten en je gelukzaligheid wordt veroorzaakt door je vertrouwen, door je liefde. Accepteer je verantwoordelijkheid en dan ontdek je dat alle oorzaken van gelukzaligheid, vrijheid, vreugde, verlichting, ontsterfelijkheid, gewoon binnenin je verborgen liggen.

    Je moet het hele mechanisme laten vallen. Leer hoe je gelukkig kunt zijn, leer gelukkige mensen te respecteren en besteed er aandacht aan. Dit is een geweldige dienst aan de mensheid. Sympathiseer niet te veel met mensen die ellendig zijn. Geef hen niet het idee dat ellende iets waardevol is. Laat hen duidelijk weten dat je hen helpt maar dat ellende verfoeilijk is en niet iets deugdelijks.
    Omdat we de verantwoordelijkheid voor onze ellende op anderen gooien hebben we het logisch gevolg geaccepteerd dat gelukzaligheid ook door anderen komt. Als je van anderen afhankelijk bent, verlies je je ziel.

    Het allereenvoudigste in je bestaan is jezelf te zijn. Het kost geen inspanning, je bent het al. Gewoon een herinnering.... alleen maar ontsnappen aan al die dwaze ideeën die de maatschappij je heeft opgelegd.
    Op gelukzalige momenten verdwijnt het ego totaal, en als het ego verdwijnt; daalt de gelukzaligheid op je neer. Het leven kent geen ego, het kent enkel leven en nog eens leven. Geniet van de wereld, geniet van de zon, de maan, de sterren, de bloemen, de aarde. Leef in vreugde en vrede, zonder bezitterig te zijn. Gelukzaligheid is afhankeleijk van jezelf; van je stilte, je liefde, je vredigheid, je vertrouwen.

    Kijk dus eens naar je problemen. Hoe dieper je kijkt hoe kleiner ze lijken. Blijf naar ze kijken en langzaamaan verdwijnen ze. Blijf staren en plotseling ontdek je dat er leegte is - een prachtige leegheid omgeeft je. Niets om te doen, niets om te worden, want je bent het al. Het ego kan niet bestaan in leegte.

    Op het moment dat je niets bent, word je een toegang - een toegang tot het goddelijke, een toegang tot jezelf, een toegang die je naar thuis leidt, een toegang die je weer verbindt met je wezen. De wezenlijke aard van de mens is gelukzaligheid. Gelukzaligheid is niet iets om te bereiken. Het is er al. We zijn ermee geboren. We zijn het niet kwijtgeraakt, we zijn er eenvoudig verder vandaan gegaan. Op het moment dat er niets is, sta je plotseling van aangezicht tot aangezicht met jezelf en verdwijnt alle ellende.
    Help mensen te begrijpen dat gelukkig zijn het doel van het leven is. Telkens wanneer je een gelukzalig mens ziet, respecteer hem dan; hij is heilig.

    V

    14-08-2014 om 16:26 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chakra's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 133
    Wat zijn chakra's?

    Chakra komt uit het sanskriet en betekent "wiel". De term wordt gebruikt voor de zeven centra van levenskrachtenergie in het etherisch dubbel- of energie lichaam van de mens.
    De zeven chakra's zijn gesitueerd:
    - net onder het stuitbeen
    - ter hoogte van het heiligbeen
    - de navel
    - het hart
    - de keel
    - op het voorhoofd
    - en boven het hoofd.

    Chakra's zijn te vergelijken met een telefooncentrale, waarbij de energiekanalen voor de verbinding zorgen. Hoe belangrijker het chakra, hoe meer nadi's. Elk chakra ontvangt en verwerkt energie om het ook weer af te geven aan zijn eigen invloedsfeer, die zowel uit lichamelijke als geestelijke componenten bestaat. Chakra's regelen de wisselwerking tussen emoties, ideeën en het fysieke lichaam. Chakra's verwerken ook de informatie die door de zintuigen en de actieve organen (dat wil zeggen de handen, voeten, tong, geslachtsorganen en anus) wordt aangereikt en spelen deze informatie weer terug. Door energetische blokkades in je chakra's op te heffen, ontwikkel je je zintuigen en verhoog je je lichamelijke en geestelijke welzijn.

    Door regelmatig gericht op je chakra's te mediteren maak je je chakra's schoon, zodat ze optimaal kunnen werken. Daardoor wordt de energie die ze opnemen en weer afgeven zo zuiver mogelijk, zodat ook je lichamelijke gezondheid en je geestelijk en emotioneel welzijn wordt bevorderd.
    Chakrameditatie is een eenvoudige en effectieve methode om innerlijke rust te bereiken.

     

    08-08-2014 om 00:44 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nobelste schepsel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 132
    Wie is het nobelste schepsel op aarde?

    "Hij die altijd tevreden is". Alleen iemand die tevreden is, kan worden beschouwd als een groot mens. Leer daarom deze innerlijke tevredenheid te krijgen. Verlies jezelf niet in de wereld door te verlangen naar voorbijgaand plezier, vergankelijke rijkdom, naar een tijdelijke positie, naar kortstondige luxe. Houd liever een groter doel voor ogen.
    Parabel:
    Er was eens een rijk man die besloot een huis te bouwen, dat nergens werd geëvenaard, iets wat geen mens ooit had gezien of gedroomd. Ingenieurs uit verschillende landen werden voor dit doel bijeengebracht.
    Zijn prachtig verblijf was ten slotte voltooid.
    De rijke man vroeg aan vele experts: "Kunnen jullie ergens in dit bouwwerk gebreken vinden of constructiefouten, hoe gering ook?"
    Zij konden er geen vinden, het gebouw scheen volmaakt te zijn. De rijke man nodigde allerlei mensen uit om zijn gebouw in te wijden en stelde nogmaals dezelfde vraag.
    Een yogi stapte naar voor en zei: "Heer, ik zie in dit gebouw twee belangrijke gebreken, en het ligt niet in uw vermogen om deze gebreken te verhelpen"
     "Het eerste gebrek is dat na verloop van tijd dit hele gebouw zal instorten en zal vervallen tot puin. Dat is een defect waaraan niets te doen valt. Het tweede gebrek is dat de man die dit gebouw heeft neergezet ook zal vergaan en in vergetelheid zal raken. Ook daaraan is niets te veranderen".
    "Omdat u deze waarheid niet beseft, denkt u dat u iets tot stand heeft gebracht dat volmaakt en geweldig is. U denkt dat uw prestatie blijvende waarde heeft. Dat is echter niet het geval: deze twee gebreken zullen ten slotte de overhand krijgen".

    Alleen wanneer je voor ogen houdt wat blijvend is, alleen wanneer je de blik gericht houdt op het "Atma" zal je een tevreden mens worden en altijd vervuld zijn van vreugde en geluk. Wanneer je innerlijke vrede hebt en tevreden bent, dan bezit je een woning die niet kan vergaan, want dan heb je de woning van het Atma zelf.

    (Atma: werkelijkheid, het Zelf, goddelijkheid)

    31-07-2014 om 19:10 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loslaten negatieve gewoonten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vraag 131
    Welke negatieve gewoonten kunnen we nu in deze samenleving loslaten?

    De mensheid als geheel, maar ook het individu, is nog immer gevangen in de halve waarheden en ideeën die duizende jaren geleden ontstonden.
    De moeilijkste dingen die we nu voor elkaar moeten krijgen is het loslaten van verouderde bevooroordeelde gedachten en gedragspatronen. Diepgewortelde gewoonten, tradities, sociale, raciale en religieuze invloeden uit het verleden zijn de ketenen waarvan wij ons dienen te bevrijden.

    Wij zijn een samenstelling van al onze ervaringen, niet alleen uit vorige levens, maar ook de ervaringen die we hadden als we voor het eerst tevoorschijn traden als een geïndividualiseerd bewustzijnsaspect van onze Schepper.
    Voor vele van die gedachtenpatronen is er geen plaats meer in de nieuwe wereld van hoger bewustzijn. Het vasthouden van mensen of dingen en weerstand bieden aan verandering zijn de belangrijkste oorzaken van menselijk pijn en lijden. In werkelijkheid bezitten we niets en niemand.
    Wanneer je oude gewoonten en patronen je niet meer aanstaan wat je hebt geschapen, til ze op naar een hogere frequentie en neem waar hoe je wereld te goede verandert. Daarvoor heb je zelfdiscipline, verhoogd bewustzijn en vastberadenheid nodig. Als je toestaat dat je Hoger Zelf de leiding neemt, hoe makkelijker dit proces zal verlopen.

    Alles waar we van verzekerd zijn is een "moment in de tijd" of wat wij het "NU MOMENT" noemen. Alles en iedereen in je leven kan in een oogwenk verdwijnen.
    Ben je eigenaar van je bezittingen of bezitten ze jou?
    Door de perfectie van het NU MOMENT te ervaren, scheppen we meer volmaakte momenten in plaats van de uitzinnige levensstijl die voor zo veel mensen in deze huidige wereld de norm is geworden.

    Oude energieën, symptomen, gedachten en pijn komen je mentale en fysieke lichaam binnenwaaien teneinde te transmuteren. Verwelkom alle gevoelens die je krijgt van eenzaamheid, waardeloosheid, schaamte, woede, angst enz. Deze zijn er om u attent te maken op de illusies die je in de greep houden.
    Bepaal nu welke gehechtheden je hoogste goed niet langer dienen. Doe alle moeite om die gehechtheden los te laten en vul de ontstane leegte op met een puur kristallijne lichtsubstantie.

    Heel het verleden, schrijf je toekomst, leef in het NU.
    Waar wij naar verlangen in de "KWALITEIT" van het leven of een staat van "ZIJN".

    25-07-2014 om 07:30 geschreven door witte.raaf

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!