NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Weekje vakantie met Dennis uit Finland
 • vakantie kalbe
 • vakantie Beierse Woud
 • scoty reis rondje Ijsselmeer
 • vakantie Kirchberg augustus 2016
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Categorieën
 • dagblogje (47)
 • reisverslagen (5)
 • Weblinks (2)
 • Lientjes (reis)avonturen

  19-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekje vakantie met Dennis uit Finland

  Dit wordt het verslag van ons weekje Nederland met onze vriend Dennis.

  Dag 1 maandag 6 maart:

  We hebben Dennis deze avond opgehaald op het vliegveld in Dusseldorf. Om 4 uur vertrokken we, want we wilden op tijd zijn en niet door files verrast worden. Goed kwart over 5 waren we op het vliegveld en moesten een uurtje wachten. Die tijd hebben we doorgebracht door een kopje koffie en cacao te drinken en mensen te kijken. Het was vrij rustig op het vliegveld. We wetenn inmiddels uit ervaring dat Dusseldorf een mooi rustig vliegveld is. Maar er viel genoeg te zien, dus de tijd vloog om. Er was even sprake van vertraging ivm een staking van Finair, maar die 5 minuten waren te verwaarlozen.

  Dennis was niet echt veel veranderd, na elkaar begroet te hebben gingen we richting auto en op weg naar huis. Dennis houdt erg veel van kroketten, die hebben ze nl in FInland niet. Dus toen we over de grens waren gingen we meteen naar de cafetaria aldaar. Hij genoot volop en heeft er zelfs een foto van gemaakt en op facebook geplaatst.

  Eenmaal thuis hebben we bij mama koffie gedronken en hebben we hem zijn slaapplaats gewezen. Alledrie gingen we moe maar voldaan naar bed.

  Dag 2 dinsdag 7 maart

  Een gezellige dag. Dennis wilde uitslapen, dus die zagen we pas tegen 12 uur. We zijn meteen op pad gegaan richting Lievelde. 1e stop was Erve Kots. dit openluchtmuseum heet zo omdat de 1e bewoners familie Kots was en de familie Weenink heeft het uiteindelijk geerfd. We kregen nog uitleg van een vrijwilliger over de rosmolen en de zaaginstallatie. De rosmolen werd vroeger gaande gehouden door rossen ofwel paarden. Op het terrein was verder oa een Loshoes te zien uit Twente. Een Los hoes betekende vroeger dat het vee en de woonkamer + bedsteden in 1 ruimte was. Verder de originele boerderij van familie Kots, een schuur met oa vervoersmiddelen, oude ambachten, zoals een smid en zadelmakerij. Kortom echt een aanrader om eens te gaan kijken als jullie in de buurt zijn.

  Daarna trakteerde Dennis ons op koffie en thee met pillewegge. Pillewegge is krentenbrood met een verhaal. Vroeger kreeg je pillewegge bij geboortes, de naobers, ofwel de naaste boeren gaven dat als geschenk, zodat de familie een vruchtbare periode tegemoet kon zien met hun nieuwgeborene. Tegenwoordig kennen we het beschuit met muisjes. Daar weet ik nog een leuke anekdote bij te vertellen. We hadden vroeger een Marokkaanse vriendin en toen zij in het ziekenhuis bevallen was en de verpleegster vroeg of ze ook beschuit met muisjes wilde, riep ze verschrikt "O nee ik lust geen muizen". Ze dacht echt dat, wij Nederlanders, muizen op beschuit aten. Maar dit terzijde.

  We hoorden in het restaurant ook waarom de huizen zowel binnen als buiten blauw geschilderd waren, dat was om de vliegen tegen te houden. Blijkbaar houden vliegen niet van blauw. Leuk weetje, nietwaar?

  Daarna gingen we naar de Kaasboerderij aan de overkant van het museum. We waren helaas te vroeg voor de excursie en geen tijd om te wachten, maar we mochten even door de ramen kijken. In het winkeltje hebben we nog hangop (een zuivelprodukt van uitgelekte yoghurt met slagroom) en gele vla gekocht. Dit was ook een wens van Dennis.

  Toen we richting huis gingen begon het te gieten, dus we hebben echt geluk gehad.

  Dag 3 woensdag 8 maart:

  Ondanks de regen hebben we een heerlijke dag gehad.

  We begonnen met een gezamelijk ontbijt en na getankt te hebben gingen we richting Montferland. Van daaruit naar de Posbank in Anrhem. Daar hebben we de regen getrotseerd en op het uitzichtpunt genoten van het mooie, maar druilerige uitzicht.

  Toen richting Otterlo waar we geluncht hebben. De volgende etappe was Park de Hoge Veluwe, waar we een groot deel van gezien hebben. Toegegeven als het mooi weer is, lijkt het allemaal wat mooier, maar het druilerige effect had ook wel wat en het was er erg rustig, dus konden we alles mooi zien. Zo hebben we zelfs een hert kunnen waarnemen in de bossen, zie foto onder.

  Weer gingen we verder, nu richting Kootwijk, Assel en Hoog Soeren, waar de moeder van Otto haar roots heeft liggen. Uiteindelijk kwamen we in Apeldoorn terecht waar Dennis 4 jaar als kleine jongen heeft gewoond. Het huis stond er nog en ook was het nog steeds van de kerk, waar het toen ook al van was. In zijn beleving was de voortuin iets groter, maar ja, een kind heeft zo wie zo een ander beeld van tijd en ruimte. Er kwamen meteen herinneringen naar boven, dat was leuk.

  Eenmaal thuis had mama een lekkere maaltijd klaar staan, na zo'n drukke dag ging dat er graag in.

  Dag 4 donderdag 9 maart:

  Weer een leuke dag. Ik moest eerst naar therapie, dus de dag begon wat later en wel rond 2 uur. Ons doel was Zwillbroek, een klein dorpje net over de grens bij Groenlo. Onze 1e stop was het biologisch station. Daar wordt op een leuke manier informatie gegeven over wat het Zwilbroek is, hoe het ontstaan is en hoe het door de jaren heen veranderd is. 

  Daarna zijn Otto en Dennis op pad gegaan om de flamingo's te zoeken en die hebben ze ook gevonden. Ik kon niet mee omdat het veel te dras was voor scooty, maar ik kan bij mooi weer zelf ook een keer kijken. Ze ontmoetten daar ook een wandelaar en die gaf ze een tip waar je een hele troep ganzen kon vinden. Dus toen ze weer in de auto zaten reden we daarheen. Het was vlakbij waar het maisdoolhof in de zomer is. Nu, de man had geen woord teveel gezegd, echt honderden waren er. Ze schrokken van onze auto, dus die hele troep vloog op, dat had voor ons weer een voordeel dat we ze mooi konden fotograferen.

  Een eindje verder was nog een uitkijktoren, waar de heren uiteraard even opgeklommen zijn. Diezelfde man was er ook en kon ze veel over de omgeving vertellen, dat was dus een gratis geluksmoment. Zo vertelde hij ze bv dat ganzen niet altijd op dezelfde plek zitten, dat hangt af van hoe de wind staat en hoe sterk de wind waait.

  Als laatste hebben we hem kamp Holterhoek laten zien. Er waren nl die dag 2 helikopters overgevlogen en Dennis wilde weten waarom. Van het kamp durfde hij geen foto's te maken, maar ik wist nog een weiland in de buurt waar antennes van het kamp stonden en daar heeft hij wel foto's van gemaakt. mama vertelde later nog dat wanneer Trump op zijn bewuste rode knop drukt, hier een signaal afgaat en dat dan de procedure van de kernbom od. in werking treed.

  dag 5 vrijdag 10 maart:

  Een interessante dag. Na het ontbijt gingen we op weg naar Kamp Westerbork, dat stond nl ook op Dennis verlanglijstje. De zon scheen volop en dat zou ook de hele dag zo blijven.

  Tegen 12 uur waren we in Westerbork. We gingen eerst naar het museum, dat was erg indrukwekkend. Dat heeft mij meer gedaan dan kamp Auschwitz waar mijn moeder en ik ook geweest zijn. Er waren veel koffers met bezittingen van kampbewoners, vele foto's en video- en geluidsfragmenten. Het was bijna tastbaar

  Kamp Westerbork is in de 30er jaren begonnen als vluchtelingenkamp, net als nu de azc's bij ons. In de oorlog werd het door de Duitsers geannexeerd en werd het een doorgangslager, waar mensen (joden, sinti's en Roma's) op de trein werden gezet richting het bovengenoemde Auschwitz en andere concentratiekampen. Ook na de oorlog werd het kamp gebruikt. Eerst waren het NSBérs en andere landverraders, daarna soldaten van het Indische leger en de laatste bewoners waren Molukkers. Deze laatste hebben er nog tot de 70ér jaren gewoond.

  Van het kamp zelf is weinig over, er staat een wagon, die gebruikt is voor transport, een ruine van een oude barak. Deze laatste is na de oorlog gebruikt als stal in Zelhem, maar toen dit kamp een monument werd, heeft hij het terug gegeven. Verder is het huis van de Ortskommandant nog intakt en werd het gerestaureerd. Het belangrijkste deel is het monument. bestaande uit een stuk spoor met gekromde rails, dat symboliseert dat het een uitzichtloze weg was. Het einde was een muur van kinderkopjes, dat de gevallenen symboliseerde en het stootblok was origineel uit die tijd. Verder was er een kunstwerk in de vorm van Nederland. Dit is opgebouwd uit grote en kleine steentjes, die de bewoners symboliseren. Het jammere vond ik dat ze geen foto van bovenaf erbij hadden gezet, dan was het voor mij nog indrukwekkender geweest. Maar zo riep het al veel emoties op.

  Ons 2e doel van deze dag was Giethoorn, u weet wel het Venetie van het noorden. We waren net te laat voor de Gondel, want in deze tijd vaart hij om het uur, dus besloten we te voet te gaan en ik met scooty. Dat was soms best spannend, want de paadjes waren behoorlijk smal, ook de bruggetjes en eentje ging behoorlijk omhoog en omlaag. De terugweg ben ik ook anders gegaan, maar dat terzijde. Ik ben niet zo'n grote held. Dat we te voet gingen was achteraf een puik idee, want Dennis wilde graag foto's maken en de gondels waren dicht ivm de temperatuur, dus had hij niet zulke mooie foto's kunnen maken. Overigens een aantal van onderstaande foto's zijn door hem gemaakt. Wilt u meer foto's van Dennis bekijken, klik dan op  https://flic.kr/s/aHskVUHund, wilt u zijn gehele album bekijken, met oa mooie foto's uit Finland, kijk dan hier:  https://www.flickr.com/gp/dennnis/2Ppg27

  We hebben nog even in een restaurantje wat genuttigd. Hij verbaasde zich over onze beleefdheidsnormen. Als je bij ons in een horecagelegenheid komt, zeggen ze je goedendag en vragen of ze iets voor je kunnen doen. In Finland bestel je gewoon koffie en dat is het enige wat je zegt. Ook dat de mensen hier elkaar begroeten als ze langs elkaar komen is hem vreemd, hij vond het wel een mooi gebaar en vond het jammer dat Finnen zo afstandelijk waren.

  Rond 7 uur waren we thuis en had mama Humkessoep klaar, sommigen zullen het kennen onder brokkebonensoep en anderen zullen het helemaal niet kennen want het is echt iets uit de Achterhoek en in Winterswijk wordt het met name gegeten tijdens het volksfeest.

  dag 6, zaterdag 11 maart:

  Vandaag hielden we het dichter bij huis, ons eerste doel was de markt in Winterswijk. Dennis wilde graag wat kaarten, DE koffie en tulpenbollen kopen. Dit hebben we ook allemaal gevonden. We hadden wat tijd over dus zijn we naar Groenlo gegaan, eerst naar de Groenlose Basiliek. Daarna nog even rondgelopen over de halve maan, een natuurpark midden in Groenlo, rond de gracht.

  Bij ons is het traditie dat elke gast op zijn laatste dag een bbq aangeboden krijgt en zo geschiedde. Rond 4 uur stak mijn vader de bbq aan. Mijn moeder had alleleri lekker dingen voorbereid en het weer was opperbest. Dus hebben we met zijn allen een gezellige middag/avond gehad.

  dag 7 zondag 12 maart:

  De laatste dag met Dennis en dat begon al emotioneel, want hij had een verrassing voor ons in petto, waar we heel blij mee waren. Daarna ging het richting 's Heerenbergh waar een neef van hem woont met zijn vrouw. Het was erg gezellig en ze had een lekkere lunch voorbereid. Ze vroeg van alles en ik vertelde over mijn nieuwe project en ik kreeg heel spontaan een boekje van haar. Ik ben die avond meteen begonnen met lezen.

  Tegen 1 uur weer vertrokken. Bij Etten hebben we nog een ijsje gegeten. Thuis hebben we nog even buiten gezeten, zodat Dennis zijn spullen kon pakken. Toen het tijd van vertrek daar was heb ik van hem afscheid genomen, we weten allemaal dat het de laatste keer zal zijn, dus dat was best even emotioneel. Vandaar dat ik ook niet mee ben gegaan naar het vliegveld. Otto heeft hem weggebracht. Ook nu kunnen we weer terugkijken op een hele mooie vakantieweek. Dat was het nl. voor ons ook, omdat ik nu plekken gezien heb waar ik tevoren nog niet geweest was, zoals bv Kamp Westerbork.

  Nu duurt het weer even, dat ik mijn blogje bijwerk. Ik hoop in mei of juni mijn laatste stukje rondje Nederland met mijn scooty af te maken en wie weet voor de tijd nog een paar dagen met mijn ouders ergens heen. Tot die tijd moeten jullie even geduld hebben.  19-03-2017 om 00:00 geschreven door lientje

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:dagblogje
  >> Reageer (0)
  13-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vakantie kalbe

  Vakantie Kalbe in Sachsen Anhalt Duitsland

  dag 1 zondag 6 november:

  Omdat we deze vakantie niet zo ver hoefden te reizen, konden we uitslapen. Rond half 8 opgestaan, de laatste dingen gedaan en afscheid genomen van mijn ouders en onze poes.
  Otto moest nog iets op zijn bedrijf ophalen, vandaar dat onze eerste stop Herne was. We vertrokken om half tien en kwamen rond 11 uur in Herne aan. Alles lag al klaar, zodoende konden we weer snel verder.
  Otto rijdt regelmatig dit deel van Duitsland en hij vertelde onderweg veel van zijn ervaringen en herinneringen, dat was leuk en gezellig.
  Onze lunchpauze hielden we in Gütersloh.
  De A2 is een mooie autobaan met veel glooiingen en heuvellandschappen, oa kwamen we langs het Teutoburgerwoud. Bij Wolfsburg gingen we van de A2 af. Via een mooie bosrijke route gingen we naar Kalbe, waar we de komende dagen zouden verblijven. ook deze vakantie waren de herfstkleuren weer een mooi schouwspel.
  In Kusey zagen we een mooie vakwerkkerk, dat had ik nog nooit gezien, zie foto. In dit deel van het oude "oostduitsland" zie je veel vakwerkhuizen, maar weer heel anders als bv in Beieren en het Sauerland. Hier hadden de huizen allerlei kleuren en ook veel natuursteen, dus niet witgekalkt of geverfd. Zelfs de houten balken varieerden soms van kleur. Een ander verschil is dat de balken elders in Duitsland een beetje speels zijn opgebouwd, hier waren ze loodrecht, een beetje als Piet Mondriaan om een beetje een indruk te krijgen.
  Tegen 4 uur kwamen we bij het hotel, het is een mooi hotel midden in het stadje Kalbe. Naast ons een supermarkt en een benzinepomp, onder het hotel een haarstudio, een invalidevoertuigreparatiebedrijf enz.
  Na ons geinstalleerd te hebben en met het thuisfront gebeld te hebben, gingen we eten. Net als onze vorige vakantie kon je elke dag 3 gangen eten in buffetvorm. Soep, hoofdgerecht en dessert. Daarna lekker uitgerust op de hotelkamer.

  Dag 2 maandag 7 november

  Na een lekker ontbijt besloten we vandaag de tourtocht te maken. Hoewel we begonnen met motregen, zei ik vrijwel meteen "Kijk we rijden naar het licht toe, daar is het droog en dan komt de zon" Otto's reactie "Dat is wel erg optimistisch Jacqueline" Maar ik kreeg gelijk, we hadden eerst droog weer met grijze luchten en na een klein uur brak de bewolking en kregen we niet alleen blauwe gaten in de lucht, maar ook de zon te zien. Zo zie je maar weer als je in de positiviteit in het leven gelooft, dan krijg je waar je aan denkt.
  Onze rit begon richting Osterberg, daarna Seehausen. Daar wilden we lunchen, maar maandags gesloten stond er overal. Overigens zoveel konditoreien en lunchrooms hadden ze niet in die regio. Bij ons over de grens hebben ze er veel meer. Daarna weer via een mooie route met een pontje over de Elbe gevaren. Ik heb diverse foto's van de rivier gemaakt, zie ook mijn fotosite, die ik hieronder nog even zal noemen.
  De route ging verder richting Arendsee, een vrij groot meer waar je in de zomer met een rondvaartboot kunt varen. Hier hebben we geluncht. Het gebouw en het haventje stamde uit 1953, dus al in DDR-tijd en zo gek veel was er niet veranderd. De mensen waren verder vriendelijk en het eten goedkoop, als voorbeeld een kop soep en meloen met ham kostte samen €7.00.
  Daarna weer richting hotel, de tocht was ca 140 km.
  Wat je in deze streek veel ziet is oud en gerestaureerd naast elkaar, een voorbeeld heb ik gefotografeerd, daar kun je goed zien hoe het was en hoe het moet worden. Maar er staat ook erg veel te vergammelen of half ingestort. Ook oude legerkazernes kwamen we tegen, althans we denken dat het dat geweest moet zijn. Nu werden er strobalen in opgeslagen. Ook de wegen zijn heel verschillend. Soms splinternieuw, soms kinderkopjes als bestrating (nee geen echte, maar dat is een type steen) en veel wegen waar ze volgens mij gewoon teer over de kinderkopjes gegooid hebben, Het rammelde namelijk als gek en onwijs je kon bij wijze van spreken niet met goed fatsoen koffie drinken zonder te morsen.
  Tegen 3 uur waren we weer in het hotel, even bij de super wat fruit gekocht en in het hotel genoten van een kop thee en een stuk gebak, dat hoorde nl bij ons arrangement. Je hoefde het niet te doen, wij hebben hier 2 x gebruik van gemaakt.
  Ik kleedde me voor het eten altijd om, omdat het in het restaurant veel te warm was voor mij. Deze avond heb ik voor het eerst een jurkje aan gehad met een maillot dus zonder lange broek en ik was zo trots als een pauw. Nu vraagt u zich af waarom? Nu ik heb vanwege lipoedeem vrij dikke benen, ik heb nu ca een jaar een pleistertherapie en mijn omvang is per been met 19 cm geslonken. Daarom kon ik vandaag eindelijk een jurkje aan en vandaar dus apetrots!

  Dag 3 dinsdag 8 november:

  Vandaag stond museum Phaeno op het programma. Na het ontbijt vertrokken we richting Wolfsburg. We vertrokken in de mist, daarom waren we blij dat we gisteren de tocht gereden hadden, maar we hebben hier geen sneeuw, dus alles verliep goed.
  De heenreis was mooi, ik had weer een andere route gevonden, dan van de dag van aankomst, was ietsjes om, maar als je ergens bent wil je toch zoveel mogelijk andere omgeving zien. Het 1e kadootje van vandaag was een groep kraanvogels, die in een weiland zaten langs de weg en zelfs ik kon ze goed zien.
  Tegen 11 uur waren we in Wolfsburg, Pheano was een museum als bv het Evoluon in Eindhoven, maar dan meer op natuurwetenschappelijk gebied. Echt alle facetten kwamen aan bod. Van de 4 elementen, zoals bv de grootste indoor vuurtornado. Verder veel dingen met techniek, maar ook optische dingen waarbij de ogen min of meer in het ootje genomen werd. Alles kon je zelf uitproberen met proefjes, testjes, computeroefeningen etc. Otto zat nog op een vliegend tapijt, zie foto. Het functioneerde net als een hoovercraft.
  De tijd vloog voorbij, want er werd omgeroepen dat het tijd was om te gaan en we hadden helaas lang niet alles gezien. Het was inmiddels 5 uur geworden. Otto heeft hierbij zijn record "niet roken" gebroken, 6 uur zonder sigaret goed hé? Ik zei tegen hem "We moeten hier vaker naar toe, dan kom je nog van je roken af....."
  Buiten was het inmiddels donker geworden, daarom hebben we nu de kortste weg naar het hotel genomen. Het was een klein uur rijden, dus ik heb in die tussentijd even lekker met mijn moeder gekletst. Dat deed ik elke avond even om onze avonturen te vertellen en horen of er nog nieuws was aan het thuisfront.
  Voor wie geinteresseerd is in het museum zie hun website http://www.phaeno.de
  Eenmaal in het hotel aangekomen stond er een grote bus, die sliepen net als wij tot donderdag in het hotel. Het was bij het eten een waar kippenhok en vooral een aantal dames hadden zo'n overdreven luide lach, dat ik het hoogst irritant vond. Normaal nemen we altijd even de tijd tussen de gangen, maar vandaag wilde ik zo snel mogelijk naar de kamer.

  dag 4 woensdag 9 november

  We werden wakker met een zonnetje, een goed begin van de dag. Na het ontbijt hadden we het plan om naar Salzwedel te gaan. Via wederom een mooie route, al was het ditmaal een grotere weg, kwamen we daar aan. Overigens zie je in dit gebied ontzettend weinig auto's en mensen op straat, zelfs maar een paar mensen die met een hond liepen. Wij denken dat het allemaal forenzendorpen zijn, zodat ze overdag in de grotere steden werken.
  We kwamen aan in Salzwedel en parkeerden de auto en gingen door een stadspoort Salzwedel binnen. Salzwedel is één van de Hanzesteden die Sachsen Anhalt rijk is. Wij kennen ook hanzesteden, denk maar aan Zutphen en Doesburg. Hanzesteden stammen al uit de middeleeuwen en waren handelssteden, in 1e instantie van duitse oorsprong, later werd dat uitgebreid met de zgn lage landen, waar Nederland toebehoorde.
  Het was een mooi oud stadje met leuke winkeltjes. Er was al redelijk veel kerstaanbod en ook ik kon de verleiding niet weerstaan en heb enkele leuke dingen gekocht.
  Salzwedel staat bekend om zijn Baumkuchen, een taart die als een boom is opgebouwd en hol van binnen is. Als je hem doorsnijdt, dan lijkt het net of het jaarringen heeft als een boom, vandaar ook de naam. Het is al een 100 jaar oude traditie. Wij hebben natuurlijk een stukje geprobeerd. Heel eerlijk ik vond hem erg zoet en machtig. Je koopt het per ons, pond of kg. We hebben ook voor mijn ouders een stukje meegebracht.
  Daarna met de auto nog een eindje gereden. We hadden nl onderweg veel reclameborden gezien van een kerstmarkt wat de 1e adventszondag gehouden zou worden in het plaatsje Kläden. Maar we waren het nog nergens tegengekomen. Ik was behoorlijk nieuwsgierig geworden, daarom de navigatie ingetoetst. Nu bleken er 2 te zijn in de buurt. We hebben de dichtsbijzijnde genomen, maar helaas fat bleek de verkeerde plaats te zijn, sterker nog dat waren een paar huizen en dat was het dan. Het andere Kläden lag in de buurt van het hotel, de bus in die richting gestuurd en via leuke kleine weggetjes het dorpje gevonden. We werden meteen verwelkomt door een kerstman en even verderop kaarsen, beiden gemaakt van hooibalen. zie foto.
  Toen terug naar het hotel. We zagen elke keer een supermarkt met de naam NP ofwel niedrig Preis. zoals ik al schreef ben ik een beetje nieuwsgierig aangelegd en was dus benieuwd hoe laag de prijzen daar dan wel waren. Nu dat viel een beetje tegen. Alleen de appels waren goedkoop, die heb ik dan ook gekocht. Ik eet nl elke dag een appel, want als je dat elke dag doet, dan houdt je de dokter buiten de deur en ik ben het voorbeeld. Ik ben zelden ziek en griep heb ik nog nooit gehad.
  In het hotel de koffers weer ingepakt en in de bus geladen, gegeten en vroeg naar bed gegaan.

  dag 5 donderdag 10 november

  We hebben een klein beetje uitgeslapen en wat later ontbeten, maar tegen tien uur zijn we vertrokken. Het motsneeuwde een beetje, maar dat mocht geen naam hebben. We konden daarom mooi een stuk binnendoor rijden, zoals we van plan waren.
  We hebben onderweg wel wat sneeuw gezien, maar dat was echt niet de moeite, je kon zeggen het was wit, maar het mooie winterplaatje was er niet. Er lag alleen wat op de grond en de bomen waren gewoon in hun eigen tooi te zien.
  We hebben in Sulingen geluncht, ook een mooi dorpje, maar we hadden geen tijd om het te bezoeken.
  Overigens toen we de oude Duitse grens overstaken konden we meteen het verschil zien, de huizenbouw was totaal anders, later kwamen er wel weer wat vakwerkhuisjes, maar het overgrote deel was toch de huizenbouw zoals wij die hier langs de grens kennen.
  We zijn binnendoor gereden tot Osnabrück, daar hebben we de autobaan gepakt, het was inmiddels ook half 3 geworden en omdat het mistte was het al vroeg schemerig.
  Tegen 5 uur waren we thuis en daar wachtte mijn moeder ons op met koffie en soep.

  We kunnen weer terug kijken op een mooie vakantie, voor dit jaar is dit de laatste. Ik wens u een mooie adventstijd toe en fijne feestdagen en wie weet tot volgend jaar. groetjes Lientje

  Meer foto's kunt u bekijken op https://www.flickr.com/photos/40979853@N03/?  13-11-2016 om 14:21 geschreven door lientje

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:dagblogje
  >> Reageer (0)
  04-11-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vakantie Beierse Woud

  Vakantie Beierse Woud,

  dag 1 23 okt 2016

  Om 5 uur opgestaan, alles klaar gemaakt en afscheid genomen van Otto en onze poes Chloë.
  Goed half 7 vertrokken we, iets na negen uur onze eerste stop in het Siegener Wald, daar hebben we weer lekker ontbeten. 12 uur hebben we geluncht in Geisselwind.

  Rond vier uur waren we in het Hotel in Phillipsreut, Het was een mooi hotel boven op een berg, dus we hadden een mooi uitzicht. het hotel ligt 4 km van de grens met Tsjechië.
  We konden de bus in de garage zetten, dat was voor ons gunstig, niet alleen omdat hij dan droog staat, maar ik kon ook via de lift naar de hotelkamer. Ook mocht ik via het terras naar de eetzaal, anders kon ik er niet komen ivm. trappen. Wat een service hé? Om 6 uur hebben we gegeten, we hadden elke avond keuze uit 2 hoofdmenu's die ze 's morgens al op een bord schreven bij het ontbijt. Menu 1 was een gerecht met vlees en menu 2 was vegetarisch. Je kon elke dag beginnen met een kop soep en een saladebuffet en ook kreeg je elke dag een dessert, varierend van gebak tot vruchtenbowl. Alles was zelfgemaakt, dus niet uit een potje en veel regionale gerechten, zoals knödel, dit zijn ballen van aardappels of brood, spaetzle is een soort meelgerecht etc.

  dag 2 maandag 24 oktober

  Weer een dag met een gouden randje. Na een lekker ontbijt, (buffet) zijn we richting Passau gereden. De zon scheen volop, dus we hebben een mooie tocht gehad. De boot, MS Sisi liet nog even op zich wachten, dus hebben we op een terrasje in de zon gewacht, Dat was geen straf want we hadden een erg mooi uitzicht op Passau en de Donau. Passau is een oude stad met een grote geschiedenis, daarom vind je er veel mooie oude gebouwen, kerken etc. De huizen en kerken zijn in vrolijke kleuren geschilderd variërend van wit tot blauw, roze en groen.
  Om 12 uur vertrok de boot, helaas konden we niet op het dek, niet vanwege het weer, maar vanwege de trappen, maar desalniettemin was het uitzicht erg mooi en indrukwekkend. Passau heeft 3 rivieren, de Donau, de Inn en de Ilz. Deze laatste noemden ze de zwarte rivier, omdat hij een donkere kleur had.
  Ondertussen genoten van een lekkere kop chocomelk en Apfelstrudel met slagroom. De tocht duurde 3 kwartier. Daarna nog even wat langs de kade geslenterd.
  Mijn vader heeft nog even door Passau gereden, waarbij we een goed beeld konden krijgen van de oude stad en het nieuwe gedeelte. Ik vond het oude deel mooier.

  Daarna gingen we op weg richting Freyung, Dit is een redelijk groot stadje met leuke vriendelijke huisjes. We hadden op internet tevoren al gezien dat er een NKD was en die hebben we ook gevonden. Heb 2 leuke kussentjes en een trui met passende sjaal gekocht en mijn moeder dezelfde maar een andere kleur. We hadden weer geluk, want juist vandaag was er op de dameskleding 20% korting en de kussentjes waren voor de helft.
  We hadden wat trek gekregen, daarom hebben we in een klein knus "rustikales" restaurantje wat gegeten, erg lekker en niet duur. Nog even door de plaatselijke super gelopen, daar vond ik nog een leuke pop voor mijn poppentafel en daar lag ook al kerstdeco, waar ik niet vanaf kon blijven, dus ook gekocht. Toen richting hotel gereden en na het eten vroeg in bed gegaan.

  dag 3 dinsdag 25 oktober

  We stonden op met mist, daarom hebben we na het eten even gewacht op beter weer. Omdat we bovenop een berg zitten zijn we na een poosje toch maar op pad gegaan en we hadden gelijk, beneden in het dal was het bewolkt, maar goed weer en we konden weer overal genieten van de mooie vergezichten. Zelfs de zon kwam later ook nog tevoorschijn. We wilden naar Lalling, waar een automuseum was, maar helaas hij was gesloten. De poort was erg mooi, helaas vergeten om een foto te maken, het was nl in de vorm van een oude auto.
  Toen hebben we onze plannen gewijzigd en zijn naar Grafenau gegaan, het oude station was omgebouwd tot restaurant en daar hebben we geluncht. We hadden helaas niet veel keus, want we waren net te laat voor de dinerkaart, die liep tot 2 uur. Duitsers eten nl warm in de middag, Dat kan daar ook, want de kinderen komen na 1 uur thuis en hebben dan geen school meer. Ze "moeten" dan de middag besteden aan huiswerk.

  Ook hier vonden we een NKD en die hadden ook nog een magazijnverkoop van de zomerartikelen, dus ook hier weer wat gekocht. Ook nog in enkele andere winkels gekeken, ben geen echte shopper, maar als je toch ergens bent, kun je ook even binnengaan, nietwaar..?
  Op de terugweg nog even door ons plaatsje gereden, dat stelde niet zoveel voor, maar ze hadden wel een hele mooie aparte kerk, zie foto. Later bleek dat we die bouwstijl nog vaker tegen zouden komen.

  Dag 4 woensdag 26 oktober

  Na een gezellig ontbijt, we hebben nl leuke buren uit Wurzburg en die kletsten gezellig met ons. Dat moet ik nog even vermelden. Normaal had je geen vaste plaatsen, maar voor ons werd een uitzondering gemaakt, we mochten dicht bij het buffet zitten, zodat ik niet zo ver hoefde te lopen en we waren blijkbaar leuk gezelschap, want dit paar ging altijd naast ons zitten. Zij bleven ook wat langer dan wij en toen we weggingen zeiden ze, we zullen jullie gezelschap missen, lief nietwaar? Zowel van de hotelbediening, als van het echtpaar.
  Dus na het ontbijt gingen we op weg naar Grafenau, daar zijn we eerst bij een Bauernmöbelmuseum geweest. Een leuk museum met veel mooie oude kasten en andere meubels. Het aparte was dat ze de 3 huizen, waar het museum uit bestond, op die plek weer hadden opgebouwd, net zoals het bij ons openluchtmuseum ook gebeurd is. Eén van de huizen was een gereedschapschuur, dat was natuurlijk interessant voor mijn vader.
  We hadden nog wat tijd over en onderweg hadden we een kringloopwinkel gezien, daar hebben mama en ik ook weer leuke dingen gevonden.

  Om 12 uur gingen we met de Waldbaan, een regionale trein naar Zwiesel, een mooie tocht door bossen en onderweg zagen we soms ook mooie vergezichten. de herfstkleuren waren de slagroom op de taart. Zwiesel is overigens bekend van het glasservies Scotch Zwiesel. Overigens het hele Beierse Woud staat bekend om de glaskunst, vele glasblazerijen en glaskunst-ateliers zijn daar te vinden.
  We zijn meteen weer terug gegaan, want we hadden nog meer plannen.

  Na de lunch gingen we weer terug naar Lalling, dit keer hadden we wel geluk en konden we het museum bekijken. Nu dat is echt een aanrader, hadden we vorig jaar in het Schwarzwald al een mooi museum, dit was nog mooier, hier kwam je echt ogen te kort en eigenlijk zou je hier uren moeten doorbrengen. Het was een privéverzameling en wat deze man allemaal bij elkaar gespaard had, echt ongelofelijk. Naast grote Oldtimers, als NSU, Corvette, Tempo bus en vrachtwagen, BMW, kevers en vele andere merken, had hij langs de muren vitrines vol met kleine modelvoertuigen. Hij had er echt honderden, varierend van auto's, bussen, graafmachines, vrachtauto's etc. Ook aan de dames had hij gedacht, want hij verzamelde ook nog glas en hij had één muur helemaal vol met vitrines met glaskunst, vazen, glazen, beelden enz.
  De grappigste auto vond ik een Peugeot, daar moest de schoonmoeder in een stoel in de achterbak zitten. Verder had hij nog alles wat ook maar iets met auto's te maken had, zoals boeken, reclameborden, benzinepompen, radio's en nog veel meer. Maar dan had je nog niet alles gezien want op de bovenverdieping had hij ook nog brommers, maar daar kon ik helaas niet bijkomen. Moe maar voldaan gingen we weer naar huis, Hoewel de weersberichten zeer somber waren, hebben we fantastisch weer gehad met zon en goede temperaturen.

  dag 5 donderdag 27 oktober

  Vandaag hebben we een 3 landentocht gemaakt. Eerst Duitsland, daarna Oostenrijk en als laatste Tsjechië. Het grappige was dat er duidelijke verschillen waren in de landen. In het Beierse Woud, heb je veel bomen, zowel den- als loofbomen. Zeker nu met de herfstkleuren, een plaatje. Het Oostenrijkse deel had zowel bos als wei, maar met nog veel meer vergezichten en piepkleine dorpjes, wat bij ons een buurtschap zou heten. In het Boheemse, dus Tsjechische gedeelte waren veel weilanden en vooral het Lipnomeer was groots aanwezig. Het is echt een behoorlijk groot meer, je kunt hier in de zomer ook op varen. Hier zijn blijkbaar ook erg veel Nederlanders, want er stonden borden met villa's te koop en nog meer Nederlandse reclame-aanduidingen. In Lipno hebben we geluncht. Ook hebben we bij de grens met Tsjechië een souvenirwinkel bezocht, u kent ze vast wel als u een keer in de buurt geweest bent. Ze zijn herkenbaar aan de vele tuinkabouters die buiten staan. Hier heb ik lekkere warme kousen gekocht. Natuurlijk hebben we hier ook getankt, het scheelde 10 cent met Duitsland. Dus dat was zeker de moeite waard.
  We zijn nog even naar Freyung geweest, want ik had in de folder van de NKD gelezen dat ze deze dag de kerstartikelen hadden. Helaas had ik niet goed gekeken, er stonden 2 data's in de folder, dus had ik het fout. Tegen 4 uur waren we weer in het hotel. Het was weer een mooie zonnige dag, waarin we genoten hebben van de prachtige natuur en de kleine dorpjes.

  Dag 6 vrijdag 28 oktober

  Dit was alweer de laatste dag, we zaten als eerste aan het ontbijt, ze deden zelfs de eetzaal voor ons open, want we wilden zo snel mogelijk vertrekken. Dat was wel grappig. Onze "buren" kwamen ook op tijd, dus we konden nog even afscheid nemen. Goed negen uur gingen we op pad. het verliep allemaal goed, ondanks dat ze deze dag in Beieren herfstvakantie kregen. Mijn vader wilde de weekendfiles vermijden, dus we zijn een heel stuk binnendoor door het Sauerland gereden. Dat was een extra kadootje en een mooi einde van onze vakantie. Op een gegeven moment trok de lucht dicht met mist, dus hebben we de autobaan weer opgezocht.
  Rond 7 uur waren we weer thuis en daar stond ons nog een verrassing te wachten, vrienden van ons hadden voor ons Goulash gekookt met aardappelen en rijst, dus dat ging er in als koek na zo'n lange rit. Hieronder een aantal foto's, meer foto's zijn te vinden op https://www.flickr.com/photos/40979853@N03/?

  Dat was dan weer een relaas van onze vakantie in Beieren, voor wie het leuk vindt om te lezen, hou mijn blogje in de gaten want de volgende vakantie staat ook alweer gepland en die maak ik samen met Otto naar Kalbe, net boven Maagdeburg, in het voormalige Oost Duitsland, dus tot snel....  04-11-2016 om 15:42 geschreven door lientje

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:dagblogje
  >> Reageer (0)
  17-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scoty reis rondje Ijsselmeer

  Scootyvakantie sept. 2016

  dag 1 donderdag 8 september

  vanmorgen ben ik eerst naar therapie gegaan, dat heeft op mij zo'n positief effect, dat ik het niet wilde laten schieten.
  om 1 uur met de reis begonnen richting Medemblik. Otto heeft mij gebracht. onze 1e stop was bij cafetaria het Hoekje in Voorst, daar hebben we een lekker ijsje gegeten., de vakantie was nu echt begonnen.
  Via de dijk Lelystad - Enkhuizen zijn we naar Medemblik gereden. Daar hadden we geluk bij het eten, er was nl een aanbieding, alle hoofdgerechten voor €13.95, dus hebben we beide een varkenshaasje met patat en sla genomen. Het restaurantje heette "van zuks dus".
  Tegen 6 uur waren we bij mijn 1e slaapadres. Na alles besproken en uitgepakt te hebben zaten we heerlijk langs de havenkant op een bankje met een ondergaande zon. Afscheid van Otto genomen en nog even heerlijk genoten daar, ik kwam tot de conclusie dat ik weer met de neus in de boter gevallen was.

  dag 2 vrijdag 9 september

  Na een eenvoudig maar goed ontbijt, ben ik tegen 9 uur vertrokken. De route ging eerst nog een stukje door de havens van Medemblik. Daarna langs het IJsselmeer en via Onderdijk naar Werfershout. Van daaraf ging ik een stukje het binnenland in. Dat was ook wel nodig want dijk op en dijk af was een behoorlijke aanslag op de accu van scooty. 1e stop was bij een water, ik meende dat het Egboetstwater heette. Daar heb ik mama gebeld, dat deed ik elke morgen even, a hoorden we dan elkaars stem even en b konden we elkaars nieuwtjes delen. Ik sms altijd wel even, maar praten is toch weer iets anders.
  Via Houwerd en Nibbixwoud naar Wognum gereden. Daar bij een fietsrustpunt een kop thee, een krentencakeje genutigd, scooty mocht even aan de lader en een plaspauze ingelast. Dat laatste is nog wel eens een dingetje, er zijn best wel voorzieningen waar je versnapaeringen etc kunt kopen, maar een wc is hoogst zelden. Nu word je vindingrijk en ik kan voor iemand die dit ook wil doen enkele tips geven. Bij een fietsrustpunt kun je altijd naar de wc, je kunt ze herkennen aan een bordje met rustpunt erop. Ben je in een dorp en wil je niet in een restaurant iets gebruiken, kijk dan of er een Hema is, die hebben altijd een wc en zelfs een invalidetoilet. Ook kun je kijken of er een VVV is en daar vragen naar een wc, meestal is er een openbare wc in de buurt en anders mag je bij hun naar de wc. Dus er zijn mogelijkheden, maar je moet ze even weten. Bij dit adres hoefde je maar een vrije gift te geven, dat heb ik dan ook gedaan.
  2e pauze was in Westerkoggenland met uitzicht op veengebied. onderweg kwam ik deze ganzen tegen, zie foto, nooit geweten dat ze zo groot konden zijn, op de foto zijn er maar 2, maar uiteindelijk waren het er 6. Heb hier een poosje naar gekeken tot er een auto kwam en die had haast, dus de ganzen waggelden in een voor hun ijltempo naar de sloot waar ze verder zwommen.
  Opnieuw pauze bij een rustpunt, ditmaal was het een theetuin in Bobeldijk. Scooty was op en gelukkig zag ik dit rustpunt. Stond op het punt om een taxi te bellen, tot de dame des huizes aan kwam rijden en scooty mocht ook hier weer even aan de lader. Hier was het ook weer gratis, het enige wat ze vroeg was om iets in het gastenboek te schrijven, dit uiteraard gedaan.
  Je kunt merken dat we dichtbij Schiphol zitten, ik kon de vliegtuigen zo goed zien, dat ik zelfs raampjes kon herkennen.
  Helaas had het opladen niet veel nut gehad, normaal heeft hij 8 uur nodig en als ik 2 dijkjes op reed was hij alweer leeg. Dus toch maar even de taxi gebeld en die heeft mij afgezet bij een pannenkoekenboerderij wat de buurman was van mijn slaapplaats. Dat heette overigens Ootje Konkel.
  Weer op weg richting mijn slaapplaats, ik zit nu nog dichter op het IJsselmeer dan gisteren. Het was een hele mooie oude boerderij, waar de tijd had stil gestaan. Alles was van wit hout met mooie oude houten ovalen handvaten aan de deuren en kastjes. Als wandversiering hadden ze Ot en Sien prenten, heel toepasselijk en ook het aap not mies ontbrak niet. Het zou mij ook niets verbazen dat achter de deuren nog de bedsteden van vroeger zaten, waar ze nu kasten van gemaakt hadden. Ook de keuken was een plaatje, een mooie houten keuken in de kleur blauw, niet babyblauw, zoals de 60er jaren, maar meer azuurblauw. Er liepen drie poezen rond, met 2 was ik meteen al dikke maatjes, eentje zat zelfs al op scooty, de andere zag ik pas de volgende morgen.

  dag 3 zaterdag 10 september

  Weer een schitterende dag, vanmorgen mocht ik uitslapen, maar ik was op de gewone tijd wakker, dus heb ik me aangekleed en scooty weer ingepakt. Ik had nog wat tijd over, dus fijn buiten op een bankje zitten lezen, nu kwam ook kat nr 3 mij gedag zeggen.
  Na een goed ontbijt rond half 10 weer op pad gegaan. 1e dorpje was Beets, dus niet Beesd, het was een knus oud stadje met kleine smalle weggetjes, zo smal dat er geen 2 auto's langs elkaar konden, dus moest er op elkaar gewacht worden.
  In Oosthuizen bij de super wat boodschapjes gedaan en kreeg gratis een krant mee.
  Het was open Monumenten weekend en de plaatselijke kerk hield een boekenmarkt, ik heb een boek voor Otto gekocht. De kerk hing vol met een soort van ikonen, toen ik er naar vroeg bleek het herdenkingsborden te zijn van de plaatselijke notabelen, die ergens in de kerk begraven lagen en toendertijd veel geld aan de kerk hadden nagelaten.
  Purmerend vond ik helemaal niets, veel te druk voor mij, was blij dat ik weer in een natuurgebied was.
  Daar belde mijn schoonzuster dat een vriend van ons was overleden., hij zou dinsdag gecremeerd worden, dus ik kon er helaas niet bij zijn, maar daar kom ik later op terug.
  De rit ging verder naar Oostzaan, helaas was de accu weer op en moest de taxi weer bellen. Dit keer was de chauffeur niet zo aardig, hij reed als en onwijze over de drempels met als gevolg dat mijn beugel achter de stoel helemaal verbogen was. Toen ik hem erop aansprak, zei hij dat ik scooty te veel beladen had dat het daaraan ligt. Jullie weten dat ik dit al jaren doe dus grote onzin. Dit krijgt dus nog een staartje. gelukkig was de man des huizes van mijn slaappplaats mijn reddende engel.; Hij kon hem weer terug buigen en zo kon ik toch mijn reis voortzetten.
  Heb vanavond aan een bankje gezeten aan de Zaan en heb heel veel vliegtiugen gezien, dat is bijna net zo fascinerend voor mij als het volgen van een luchtballon. Er werd blijkbaar ook geoefend voor een "dam tot damloop" as weekend en dat was ook wel leuk om te volgen.

  dag 4 11 september

  De dag begon met een ontbijtje buiten, voor de lezers die mij volgen, weten dat dit voor mij een extra toefje slagroom is op de taart.
  Ik heb me laten ophalen door de taxi,deze keer wel een aardige, naar Muiden. Omdat ik Purmerend en later ook Amersfoort veel te druk vond, leek het me beter om Amsterdam te mijden en daar heb ik geen spijt van. Want er zat een ouder echtpaar in de taxi en die gingen een dagje Schiphol doen, dus heb ik niet allee vliegtuigen vanuit de lucht gezien, maar ook op de grond, de meesten waren van de KLM. de chauffeur vertelde me nog een leuke anekdote over deze mensen. Ze waren ver in de 80 en hebben altijd gewoon in een drukke straat in Amdsterdam. Nu woonde ze noodgedwongen in een verzorginshuis od in een rustige omgeving en zij miste het drukke leven. Dus gingen ze elke zondag een dagje Schiphol doen, om mensen te ontmoeten, vliegtuigen te kijken en een hapje te eten en te drinken. Lief hé? Ik vond dit erg ontroerend.
  In Muiden dus uitgestapt, wilde eigenlijk nog naar het Muiderslot, maar de route ging anders, dus heb ik hem alleen via de verte gezien, zie foto.
  Via een mooie route kwam ik in het Naarder bos, daar ging de route dwars door een golfpark. Daarna kwam ik in Naarden, een mooie oude Vestingstad., zie foto's. Jullie zien oa de Utrechtse Poort, daarachter liggen de bunkers. Vanwege Monumentenweekend kon je veel oude gebouwen bezoeken., maar zonder rollator was dat voor mij niet te doen, wel heb ik even bij de VVV gekeken, die zat in de Utrechtse Poort.
  Via een mooi bosgebied kwam ik in Huizen terecht. Pauze genomen bij de Gooise Alpen, een kunstskibaan of eigenlijk 7 banen, zie foto. Was een grappig gezicht, buiten 30 graden en vele mensen op de latten. Huizen is denk ik van oudsher een klein oud stadje, maar door de jaren heen sterk uitgebreid. Het heeft dus een dorps karakter, ondanks dat het dus vrij groot is en ik denk ook christelijk. Overal waar ik was waren veel mensen op de been, zeker vanwege het monumentenweekend, maar hier liep 1.5 man en een paardenkop.
  Het slaapadres was super!, ik werd al verwelkomt net een lief bordje in de vorm van een hart waarop stond welkom Jacqueline en de man des huizes was super enthousiast. En het vertrouwen was erg groot. Ik ben de hele avond tot 9 uur alleen in huis geweest, had zelfs een privetuintje. Klein nadeel het ontbijt was al om 8 uur, omdat mijn gastvrouw schoonheidsspecialist is en zij om 9 uur haar eerste klant al had. Dus ben lekker vroeg onder de wol gegaan. Ben wel erg verwend, er lagen nootjes, chocola en een flesje wijn met glazen in een mandje. Nu is dat niet aan mij besteedt, maar aardig was het wel.

  dag 5 maandag 11 september

  Het is zoals de hele week stralend weer en ik werd wakker met het idee om er nog een dagje bij aan te plakken, dat heb ik dan ook gedaan.
  Het ontbijt was feestelijk. Nu zijn alle ontbijtjes die ik tot nu toe gehad heb goed en voldoende, de ene bb besteedt er wel iets meer aandacht aan als de andere, maar vandaag was het echt een feestje, zie foto. Zelfs op het ei stond de temperatuur van de dag en de woorden fijne dag. Heb nog een heel mooi en hartverwarmend gesprek met de eigenaresse gehad en we hebben elkaar zelfs geknuffeld tijdens het afscheid, kun je nagaan hoe goed het klikte tussen ons, we zaten echt op dezelfde golflengte zoals dat heet.
  Tegen 9 uur weer op pad gegaan, ik zeg letterlijk pad want het was ook echt een pad. Het is elke dag opnieuw een verrassing wat je onderweg tegen gaat komen, zowel qua mensen als wegen, gebouwen, natuur etc.
  Ben eerst op de Huizense heide geweest, nadat ik met mama gebeld had hoorde ik een specht met klopgeluiden op de boom.
  Via Blaricum en Laren langs hele chique huizen, naar de Gooise heide, geluncht bij theehuis het Bluk.
  Verder via de Utrechtse heuvelrug, waar ik ook weer een pauze heb ingelast.
  Weer verder richting Soest en paleis Soestdijk. Was mooi om te zien, maar het vele verkeer wat ervoor reed stoorde enorm, gelukkig ging de route naar een herdenkingszuil. Dus kon ik er van een afstandje toch van genieten, maar alleen de contouren, voor de details was het allemaal te ver weg.
  De laatste etappe was Amersfoort, ik kwam langs het dierenpark en een pannenkoekenrestaurant en besloot daar een lekkere sorbet te nemen. Helaas viel het ijsje tegen, bevroren vruchten en siroop terwijl ik extra gemeld had dat ik dat niet wilde hebben. Maar goed ik had vakantie dus heb er geen melding van gemaakt.
  Het adres was weer super, mooie wilde tuin en toch georganiseerd, leuk knus 1 pers. huisje en alles in de kleuren groen geel en wit, dus erg vrolijk.

  Dag 6 dnsdag 13 september

  Heb vanacht weer heerlijk geslapen en werd wakker door het vrolijke gekwetter van de parkietjes en kanaries in de voliere naast mijn huisje.
  Heb buiten genoten van een heerlijk ontbijt met oa verse aardbeien en ouderwetse ontbijtkoek met kandij.
  De stad Amersfoort vond ik verschrikkelijk en was weer blij dat ik de drukte uit was.Ik heb zelfs op het trottoir gereden en dat gaf al problemen, omdat er auto's op geparkeerd stonden en steigers etc en niet helpen, nee hoor dat woord kenden ze niet in Amersfoort. Dus toen ik eruit was en de rust van de natuur weer op kon snuiven, werd ik zelf ook weer rustig.
  Ik zocht een mooi plekje op om even stil te staan bij de crematie van mijn vriend, die op dat tijdstip plaats vond.
  Daarna weer verder gereden en ik kwam bij een rustpunt. Ben daar naar de wc gegaan en hoe gek het ook klinkt, maar daar hing een poster van een Japanse kers, de bloem waar mijn vriend van hield en het was ook nog een oud bakstenen huisje, dus heb opnieuw aandacht aan hem geschonken. Heb daar een flesje sinaasapelsap gekocht en dus ook de nadronk op hem gedronken.
  Daarna via Hoevelaken naar Nijkerken gegaan. Onderweg gepicknickt in het bos met zingende vogels op de achtergrond.
  Verder ging de reis, richting Putten. Het gebied wat ik toen doorkruist hebt, lijkt veel op de Achterhoek, weilanden, maisvelden afgewisseld met bospartijen en af en toe een kerkpad of zandweg. De eerste dagen was het vooral weilanden en aardappelvelden.
  Gestopt bij een rustpunt, ditmaal een boerderij in het bos, heb daar een ijsje gekocht. Ik werd eerst al verwelkomt door 2 grote Benner-Sennerhonden en later bleek er ook nog een puppie van 11 weken te zijn. Zij was al, net zo als onze kat, een Amsterdams meisje. (plat op de rug) en maar genieten van het kriebelen wat ik uiteraaard deed.
  Ik kwam rond half 5 op mijn laatste adres en ook hier weer een warm onthaal, kreeg zelfs spinaziesoep, had ik nog nooit gehad, maar smaakte wonderwel.

  Dag 7 woensdag 14 september

  Ik kreeg meteen al een kadootje, het zonnetje wekte mij rond 7 uur en heb dit lekker even op me in laten werken, de zon geeft nl gratis vitamine d. Het 2e kadootje kreeg ik bij het ontbijt. Naast de gebruikelijke dingen kreeg ik een grote kom met vers fruit, niet uit blik of bevroren, nee echt vers en ook nog bijzondere dingen zoals aalbessen, mango, abrikoos etc.
  Tegen kwart over negen vertrokken voor de laatste etappe met als eindoel Harderwijk.
  Eerst over de Puttense Hei, heet iets anders, maar ben de naam vergeten. Daarna kwam ik in Ermelo, heb even gestruind over het winkelcentrum, was een gezelig centrum met bijna alle bekende winkels.
  Daarna gepicknickt, lees restjes eten in het Ermelose bos. Toen het laatste stukje naar Harderwijk gereden en een lekker softijsje gegeten op de boulevard, aldaar.
  Eindpunt was een bankje bij de ingang van het dolfinarum, waar mijn ouders me weer opgepikt hebben. Via een mooie binnendoorweg uiteindelijk in Vorden nog iets gedronken en een patatje gegeten in Groenlo.
  Bij thuiskomst lag de kat al te wachten, maar ze vond het te warm om te komen dus liep ik maar naar haar.
  Ik kan terugkijken op weer een superleuke vakantie, met veel mooie natuur, lieve mensen, leuke slaappplaatsen en puur genot. Volgende keer begint deze tocht dan weer in Harderwijk en dan gaan we naar boven. Dan heb ik mijn rondje Nederland volbracht.
  Maar eerst staat er nog een weekendje met Otto en een weekendje met mijn ouders op het programma, ergens dit jaar. Wanneer dat is, is voor u en mij nog een vraag, maar hou mijn blogje of de facebookpagina van Otto in de gaten, dan komt u het vanzelf een keer tegen.  17-09-2016 om 12:02 geschreven door lientje

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:dagblogje
  >> Reageer (0)
  06-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vakantie Kirchberg augustus 2016

  Vakantie Oostenrijk

  Eindelijk kan ik jullie verslag doen van onze 2e vakantie naar Kichberg Oostenrijk. Vanwege het mooie weer en allerlei activiteiten kwam het er even niet van.

  Zondag 14 augustus dag 1
  Zoals gewoonlijk was ik weer veel te vroeg wakker, dus om 5 uur maar opgestaan, alles klaar gezet en om 7 uur waren we over de 1e grens.
  De rit verliep vlot. Tegen 9 uur zaten we aan het ontbijt in het Siegerland. Tegen 12 uur lunchten we in Geisselwind. Ook de verdere reis verliep goed en rond kwart over 5 waren we in Kirchberg, waar we weer hartelijk ontvangen werden.
  Gegeten hebben we bij Amber (Ephesus) en ook daar kregen we een warm ontvangst.

  Maandag 15 augustus dag 2 Maria Hemelvaart.

  Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt zijn we richting dorp gegaan. Vanwege Maria Hemelvaart, dat in Oostenrijk groots gevierd wordt, werd op het Marktplein een Frühshoppen georganiseerd, dat live door Radio ORF werd uitgezonden. Plaatselijke en landelijke bekenden traden daar op. Maar we vonden het zo druk, dat we de rust opgezocht hebben. Daarom gingen we naar ons favoriete restaurant Kalswirt en hebben daar op het terras gezeten. Het nodige gegeten en gedronken en natuurlijk mensen kijken, want of je nu in Nederland of Oostenrijk bent, het blijft leuk om mensen te kijken. Naarmate de tijd verstreek werd het al voller en voller. Om 3 uur begon het bloemencorso. Het was een mooi corso, maar niet te vergelijken met het corso bij ons in de regio. Maar men had zijn best gedaan en wat ik grappig vond, dat op bijna elke wagen kinderen zaten en die gooiden snoepgoed, wat we ook kennen van de carnavalsoptochten in Duitsland. Thema's waren oa dieren, jubilea en wat plaatselijke actualiteiten en er was oa een oude brandweerpomp.
  Daarna heb ik even geslapen en hebben we met zijn allen lekker gegeten

  Dinsdag 16 augustus dag 3

  Weer een dag met een gouden randje. We begonnen met een ontbijt buiten, daarna via een mooie route naar de Wolfgangsee. Wolfgang en Gabi zijn met ons meegegaan, dus we moesten toch ook even naar "zijn see".
  We voeren op de kaiser Franz Josef uit de 19e eeuw, een stoomraderschip, 10 jaar geleden in oude luister gerestaureerd. Aangemeerd hebben we bij St Wolfgang, eerst geluncht en de anderen hebben daarna even door het stadje gelopen. Terug zijn we met een modernere versie gegaan. Nog wat boodschappen gedaan en toen weer via dezelfde mooie oute naar Kirchberg.
  Na een kleine verfrissing hebben we gegeten bij Rosslwirt. We hadden geluk, er speelden een duo en voor ons speelden ze speciaal nog Tulpen uit Amsterdam. De bediende kenden ons zelfs daar ook weer, hoewel we er maar 1 jaar wat intensiever waren, vanwege een vakantie bij ons favoriete restaurant. Zo zie je maar weer die goed doet goed ontmoet.

  Woensdag 17 augustus

  We begonnen met shoppen in Kirchberg. Bij de NKD, een kledingwinkel, hebben we allemaal goed ingeslagen, we kregen op afgeprijsde dingen nog eens 30 % korting en ik had voor mijn verjaardag nog een tegoedbon gekregen, dus we hebben goede zaken gedaan. Daarna hebben we nog 2 flessen rum gekocht voor Otto.
  's middags hebben we een kleine tour gemaakt via Kufstein, achter langs de Wilde Kaiser. We zijn nog even gestopt bij de Sommerrodelbahn en we hebben ijs gegeten bij de forellenkwekerij. Via St Johann, waar we wat hebben gedronken, gingen we weer naar huis.

  Donderdag 18 augustus

  Vandaag hebben Wolfgang en Gabi een wandeltocht gemaakt in Kirchberg en wij reden naar de Gross Glockner. Deze keer hebben we ook de gletscher bekeken. Het was echt een plaatje, mooi weer en een wit besneeuwde top, zie fot's. Via de Felbertauerntunnel zijn we weer naar huis gegaan.
  Na een uurtje slapen hebben we weer bij Kalswirt gegeten, dit keer helaas voor het laatst. De moeder van de eigenaresse was deze week overleden en werd vrijdag begraven.

  Vrijdag 19 augustus

  Weer een mooie dag gehad. Eerst naar Hopfgarten bij de NKD, waar we nog enkele dingen gekocht hebben. Daarna naar Rattenberg, daar heb ik voor Otto een t shirt gekocht en een leuk armbandje. Margerite, de verkoopster was jarig en we hebben even voor haar gezongen, helaas hadden we de stroopwafels, die we voor hadden meegebracht, in Kirchberg laten liggen. Maar dat vond ze niet erg, het was al mooi dat we eraan gedacht hadden en dat we ook nog voor haar hadden gezongen.
  Verder ging onze tocht, via het Zillertal naar Gerlos. Helaas er liepen geen koeien los dit keer. Uiteindelijk via de Krimmlwatervallen en de Thunpas weer naar Kirchberg.

  zaterdag 20 augustus

  De laatste dag, we vertrokken na een laatste ontbijt, tegen half negen. We hebben opnieuw geluncht bij Geisselwind. Daarna nog een stop gedaan in Limburg aan de Lahn. Om goed 6 uur waren we in Vreden, waar we nog wat gegeten hebben en goed 7 uur waren we weer op honk en kunnen we terug kijken op weer een geslaagde vakantie.

  Dit was dan mijn relaas, hou mijn blogje in de gaten want binnenkort vertrek ik met mijn scooty om een deel van het Rondje IJsselmeer te rijden en dat komt uiteraard dan weer hier te staan  06-09-2016 om 20:38 geschreven door lientje

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:dagblogje
  >> Reageer (0)
  03-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verjaardagsuitje

  Dagje naar het westen:

  Een supergeslaagde verjaardag. Het begon allemaaal met een leuke app van mijn kleinzoon van bijna 4.
  Na het ontbijt zijn we op weg gegaan. Eerst een pakje in Aalten opgehaald voor mijn ouders en in de Heurne getankt. Daarna op naar het westen van Nederland.
  Eerste stop was Delft, een kleindochter van een kennis van mij heeft daar een koffiehuis, genaamd KEK. Ze was een spontane meid en de ambiance van het koffiehuis was fantastisch., vooral veel jeugdige bezoekers, dus het heeft toekomst. We hebben genoten van een Fins appelgebak, een kop zoethoutthee met echte zouthoutstaven en Otto had Amerikaanse koffie.
  We hadden wat tijd over, dus gingen even kijken hoe de pier er bij lag in Scheveningen, wat me opviel was dat er heel weinig mensen waren en dat terwijl het overal vakantie is, goed het was niet echt strandweer, maar ook geen slecht weer, de zon scheen en er waren wolken, gewoon oerhollands weer dus.
  Daarna richting Corpus, dat was echt super. Ik vind dat elke leerling van groep 8 daar naar toe moet, het is super leerzaam en het wordt op een hele mooie manier gebracht, met allelei filmpjes, sommige in 3 d geluidseffecten, etc en echt alle zintuigen worden geprikkeld. eerst krijg je een audiotour en daarna kun je allerlei quisjes, spelletjes etc doen om spelenderwijs datgene wat je in de tour gezien hebt uit te proberen of te testen. Tip wel van te voren aanmelden, anders loop je het risico dat je tot laat in de middag moet wachten. Als voorbeeld wij moesten ons om 15.15 uur melden en als je geen kaartjes had gereserveerd moest je wachten tot half 6.
  Tegen 6 uur stonden we weer buiten, we wilden de file vermijden dus hadden we het plan om ergens wat te gaan eten. Dat werd dus Katwijk aan zee. Eerst wilde we naar een restaurant aan de Boelevard, tot Otto een geplaveid pad naar beneden vond en ik dus met scooty ook richting zee kon gaan. Ben er niet helemaal gekomen, maar wel bij een strandtent waar we lekker gegeten hebben en fijn uitgewaaid, de zon scheen, alleen toen we weggingen trok de lucht helemaal dicht, maar we hebben het droog gehouden. Even na tienen waren we weer thuis en daar werden we getrakteerd op een "standchen" van Duitse vrienden. Kortom dit was een geslaagde verjaardag!


  Bijlagen:
  PTT-20160729-WA0000.opus (19.9 KB)   
  PTT-20160729-WA0000.opus (0 KB)   

  03-08-2016 om 21:20 geschreven door lientje

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:dagblogje
  >> Reageer (0)
  05-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie Kirchberg juni 2016

  Donderdag 23 juni dag 1

  Om half 6 na een onrustige nacht opgestaan. De laatste dingen gepakt en rond kwart voor 7 op weg gegaan met mama, Gerard en Andreas, onze Duitse vriend. Rond 7 uur de eerste grens gepasseerd.
  Ons ontbijt hebben we genoten bij Siegen West in het Siegerland.
  Daarna de reis vervolgt naar de volgende stop Geisselwind, daar hebben we geluncht. Onze vriendin Petra, hoefde niet te werken, ze was op vakantie, maar op de terugweg hebben we haar wel getroffen.
  De laatste grens hebben we om 5 uur gepasseerd, daarna nog een kleine drie kwartier rijden om in Kirchberg te komen. Na wat boodschappen gedaan te hebben, gingen we naar ons pension Schwaigermühle in de Reithergasse. Daar werden we hartelijk onvangen door Leni, oma, Florian en Markus. Kristina, het andere kleinkind had een schoolconcert, ze speelt saxofoon. Leni had voor de mannen al bier koud gezet, wij kregen water en haar lekkere eigengemaakte limonade.
  Wij hadden snoep en stroopwafels bij ons en dat ging er in als koek, met name oma liet het zich lekker smaken.
  Gerard haalde scooty uit de bus en toen bleek dat de voorband zacht was. Gelukkig mochten we de rolstoel van oma even lenen. Ik had nl de rollator bij me en de rolstoel thuis gelaten. Maar naar het restaurant was echt te ver.
  We hebben gegeten bij Ephesus, een cafetaria, maar met iets meer allure. Daar werden we meteen herkend door Amber, die ons bediende. Maar ook door gasten die op het terras zaten. Zo zie je maar weer wie goed doet goed ontmoet.

  Vrijdag 24 juni dag 2

  De dag begon al geweldig, de zon scheen en Leni had buiten de ontbijttafel gedekt, echt een vakantiegevoel dus. De mannen haden ons afgezet bij de NKD, een kledingwinkel en zij gingen op jacht naar een fietsenmaker voor een voorbandje voor scooty. Uiteindelijk zijn ze in Westendorf geslaagd, ze hebben ook nog een reserveband meegenomen en met arbeidersloon waren ze €20.00 euro kwijt. Dus dat viel reuze mee.
  Ondertussen hebben mama en ik kleding uitgezocht, in totaal 8 dingen en we waren €30.00 kwijt, dus ook dat was een koopje.
  Daarna overlegt wat het programma verder was. We kwamen uit bij Rattenberg. Daar 2 paar schoenen gekocht voor Otto en lekker ijs gegeten. Rattenberg staat bekend om zijn glas, mama vond daar een kraampje met kerstballen in de vorm van een engel, meteen een paar gekocht. Ook voor Gabi, die onze kat heeft verzorgd.
  Daarna naar het Zillertal gereden, we gaan daar altijd even langs bij Trachtenwelt, dat doen we ook in Rattenberg, maar soms hebben ze daar leuke koopjes, die ze in Rattenberg dan weer niet hebben. Maar deze keer hadden we pech, wel heb ik daar nog wat kleine kadootjes kunnen vinden.
  Via de Gerlospas zijn we weer naar Kirchberg gereden, Gerlos staat bekend om zijn loslopende koeien, in een gebied van 19 km hebben zij vrij spel. Men moet ze voorrang geven, mag niet toeteren etc., Ondanks het warme weer, lees 29 graden, hebben we er toch een heleboel gezien, langs de kant en op de weg lopend of liggend. Ook konden we op de hoogste toppen nog redelijk wat sneeuw zien liggen.
  Nadat we ons een beetje hadden opgefrist hebben we gegeten bij Kalswirt. ook daar werden we hartelijk ontvangen en uiteraard hebben we daar lekker gegeten.

  Zaterdag 25 juni dag 3

  Weer een dag om in te lijsten.
  We begonnen weer met een ontbijt buiten. De zon scheen volop. Na weer een mooie tocht kwamen we in Achenkirch aan bij de Achensee. Daar hebben we eerst genoten van thee, koffie en Marillenkuchen, ofwel abrikozentaart. We waren nl nog iets te vroeg voor de boot.
  We hebben een boottocht gemaakt van 2 uur en konden heerlijk op het dek zitten. Het is een hele mooie omgeving daar en we konden heerlijk even uitwaaien,
  We hebben geluncht bij de spar in Rattenberg.
  Toen we thuis kwamen heb ik even een uurtje geslapen. Na het eten, gingen we weer huiswaarts en toen stuitten we op een verrassing. We hoorden nl muziek en waren nieuwsgierig en werden toen onverwacht getrakteerd op een concert van een jongerenkoor. Die bleken later uit Amerika te komen en heten Electric Youth. Ze waren zo goed, dat Andreas en ik een cd gekocht hebben voor een tientje. Als je die op zet word je vanzelf vrolijk.

  Zondag 26 juni dag 4

  Vanmorgen weer een keer binnen ontbeten en er was binnen weinig veranderd, wel stond er een muziekdoosje, wat ze blijkbaar van Nederlandse gasten gekregen had. Wie gerard een beetje kent, weet dat hij speledingetjes niet kan laten staan, dus werd het opgedraaid en het alom bekende tulpen uit Amsterdam werd ten gehore gebracht.
  Het was droog weer dus gingen we koffie drinken bij Adriana, een oude bekende, die we weer kenden van Poppy, een café dat niet meer bestaat. Nu werkt ze bij Hotel Seehof bij het zwembad. Daar waren we nog nooit geweest en het is een heel mooi zwembad. Eigenlijk hebben ze er 2 naast elkaar, de ene is een natuurbad, daar kijkt Seehof op en ze hebben een chloorbad.. Of het nu kwam omdat het zo vroeg was of omdat het iets minder weer was, weet ik niet, maar er was maar 1 dame in het water.
  Daarna zijn we weer richting Rattenberg gegaan, daar zou een rommelmarkt zijn. We waren een uur te vroeg, dus eerst geluncht. Helaas begon het te regenen. mama en de mannen gingen toch even kijken. Maar ik heb niets gemist, want er stonden maar een paar kraampjes.Toch hebben ze nog een ketting voor mij gevonden.
  Het was nog vroeg, dus nog even naar St Johann geweest. Daar moesten we nog iets bij kennissen door de brievenbus doen, bovendien zou er een ridderfeest zijn, dachten we. Maar helaas fout gedacht, het was vrijdag en zaterdag en wij waren er op zondag. maar in het souvenirwinkeltje, wat altijd open is, vond Gerard een tiroler hoed en ik een leuk tirols tasje.
  Zoals jullie weten is het EK voetbal aan de gang en elke avond konden we er naar kijken, we zaten nl onder de tv. Voor mij niet zo belangrijk, maar Andreas kon vandaag zo wel zijn Duitsland zien winnen.

  Maandag 27 juni dag 5

  Na het ontbijt hebben we wat laatste boodschappen gedaan, oa 2 flessen kirschrum voor Otto gekocht en voor mezelf wat plantenzaadjes. Die zijn bij de ADEG overigens een stuk goedkoper dan bij de Mpreis, een tip voor degene die ook een keer die kant opgaan en groene vingers heeft.
  Tegen 11 uur zijn we via een mooie route naar Bad Tolz gereden. Misschien kennen jullie de plaats van de duitse tv serie, die Bulle von Tolz.
  Het is een mooi oud stadje met veel gekleurde huizen en muurschilderingen. Het loopt aardig steil, de weg, maar scooty heeft zich kranig gehouden. Ook de terugreis was een mooie rit.
  Onze afsluiting is steevast een Grillplatte bij Kalswirt voor 4 personen. Als toetje hebben we alle vier ijs genomen. Thomas, de eigenaar kwam ons nog een afscheidsgroet brengen in de vorm van een afscheidsborrel en ik kreeg een alcoholvrij drankje.
  Toen we thuiskwamen, de koffers weer ingepakt en vroeg naar bed gegaan, want de wekker zou rond half 7 weer gaan.

  Dinsdag 28 juni dag 6

  Helaas de laatste dag alweer, om half 7 ging dus de wekker en om 8 uur zaten we aan de ontbijttafel. Daarna afscheid genomen, gelukkig duurt het deze keer niet zo lang, want over 6 weken gaan we weer naar Kirchberg. Daarom hebben we scooty ook daar gelaten, dat scheelt weer in gewicht en ik heb er nog eentje, dus dat zou geen probleem zijn.
  De terugweg verliep vlotjes, geen files en geen ongelukken gezien. Gegeten hebben we in Stadlohn en de laatste etappe gereden, rond 8 uur waren we weer thuis.
  Het was een zeer geslaagde vakantie, heb voor mijn doen veel gelopen en dat ging erg goed.. Had voor het eerst sinds jaren echt spierpijn en daar was ik erg trots op en dat alles dankzij de nieuwe pleistertherapie!
  Over een aantal weken volgt dus het vervolg op onze avonturen in Kirchberg, dan gaan Gabi en Wolfgang, 2 andere Duitse vrienden, met ons mee.  05-07-2016 om 21:57 geschreven door lientje

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:dagblogje
  >> Reageer (0)
  08-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weekendje Moezel ivm 12,5 jarige huwelijksdag

  reisverslag moezel ivm ons 12,5 jarig huwelijk

  dag 1 5 december:

  Een superleuke 1e vakantiedag. Om 8 uur opgestaan, de laatste dingen ingepakt, bij mama nog even een ei gegeten en tegen tien uur vertrokken. De reis verliep voorspoedig. Tegen half 1 geluncht in het Brohltal. Daarna de laatste etappe gereden en tegen 2 uur kwamen we aan in ons hotel zum Trauben in Lof aan de moezel. We werden vriendelijk ontvangen en ze hadden al een tafel voor ons gereserveerd aan het raam, waar ik met de rolstoel kon zitten, super service, nietwaar.... Nog een service, we hoefden pas aan het einde te betalen, over vertrouwen in de mensheid gesproken. Het voelde meteen goed.
  Het weer was goed, beetje bewolkt, maar de zon kwam er duidelijk zichtbaar doorheen, een beetje sluierachtig.
  We hadden nog zin om wat te ondernemen, dus gingen we richting Bernkastel-Keuss  langs de moezel op. Een mooie rit, maar eenmaal daar aangekomen was het zo vol, er was geen parkeerplek meer vrij en er stonden wel 20 bussen, dus zijn we weer teruggegaan richting hotel. We hadden onderweg nl gezien dat er in Cochem ook een kerstmarkt was en daar was bijna niemand. De markt bleek grotendeels in een tent te zijn, dus lekker warm ook nog. Heb voor een leuke prijs een paar mooie dingen gekocht, deels voor mezelf en deels om cadeau te geven. Helaas wel een vreemd avontuurtje beleefd, ik had iets gevonden en zocht Otto om zijn mening te horen. Dus ik had het ding in mijn hand en keek zoekende rond. Daarop zei een man dat ik dat ding betalen moest, waarop ik zei natuurlijk. Met dat ik dat zeg, stuift er een dame op mij af en beschuldigt mij van stelen. Ik uitgelegd dat ik mijn man aan het zoeken was en natuurlijk van plan was te betalen, maar dat het nu niet meer hoefde. Ik voelde me beledigd en teleurgesteld tegelijk. Net of iemand in een rolstoel een beroepsjatter is. Maar voor de rest was het een vrolijk en vriendelijk geheel, we hebben hele mooie dingen daar gezien, echt handwerk, het meeste.
  Terug in het hotel kregen we een heerlijk 4 gangen diner, heb zelfs gerookte zalm gegeten, wat ik normaal nooit doe.

  dag 2 6 december ons 12,5 jaar jubileum:

  Een mooie huwelijksdag. We zijn bewgonnen met een lekker ontbijt. Ik had op internet gelezen dat er een boottocht werd georganiseerd, dus om 10 uur stonden we klaar om aan boord te gaan. De tocht duurde bijna 2 uur, de bewolking was aan het breken, dus genoten we van mooie uitzichten.
  Tegen 12 uur gebrainstormd wat we zouden gaan doen, we hadden 4 opties, maar uiteindelijk kozen we voor een autoroute. We gingen eerst zuidwaarts achter de heuvels van de moezel langs. Echt een aanrader. De meesten rijden langs de Moezel op en neer, maar de route die wij gereden hebben is zeer de moeite waard. Veel vergezichten, mooie kleine dorpjes met huizen van basalsteen, kronkelwegen etc.
  Pauze gehouden in Wintrich, bij een soort overdekte Biergarten, geheel in kerstsferen. Zo wie zo was er veel kerstsfeer om en langs de moezel. Bij Schweig zijn we over de moezel gegaan enm via de Hondsrückhochstrasse weer naar Löf gereden. Heel eerlijk deze route was wat minder als ik verwacht had, maar toch was het een mooie weg.
  Bij het hotel eerst even geslapen en daarna opnieuw genoten van een 4 gangen diner. Beide keren kregen we wat apartere gerechten, die ik, althans normaal niet zo snel eet. We zeiden ook beide dat dit voor het geld uit kan is een raadsel. We betaalden nl maar 98 euro per persoon en dat was dus incl het eten en ontbijt.

  Dag 3 maandag 7 december:

  Om 7 uur ging de wekker, we wilden nl vroeg vertrekken. Dus na het aankleden heeft Otto de bus ingepakt en na het ontbijt togen we richting huis. Maar niet via de autobaan, nee eerst zijn we via een mooie route naar de Vulkanstrasse gereden en die een heel stuk gereden richting Noorden. Tegen 12 uur de autobaan weer opgereden bij Remagen, je weet wel van de bekende brug.
  Onderweg nog een kop koffie met gebak genomen en tegen 3 uur waren we weer thuis. Daar werden we ook hartelijk ontvangen, maar deze keer door mama en Gerard. Het is fantastisch om er even tussen uit te zijn, maar het is ook heerlijk om weer thuis te komen.  08-12-2015 om 17:50 geschreven door lientje

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:dagblogje
  >> Reageer (0)
  14-10-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lang weekend Schwarzwald
  Reisverslag weekend Schwarzwald

  Dag 1 vrijdag 9 oktober:

  We zijn ditmaal om 8 uur vertrokken, omdat we nu niet zo ver hoefden als normaal naar Kirchberg. Het was droog en de zon kwam op. Tegen tien uur hebben we ontbeten in Königsforst. Rond 3 uur kwamen we via een mooie route aan in ons hotel "Hotel Resort Freudenstadt. Na het inchecken waren we totaal verbaasd over de ruimte van onze kamer. We hadden een kamer voor 3 personen besteld. Het was zo groot, dat ik kon walsen met mijn kleine scooty en de kledingruimte was zo groot als een kinderkamer in een éénsgezinshuis. Echt een superluxe kamer met alles erop en eraan, zelfs een bad hadden we tot onze beschikking, meestal blijft het bij douches.
  Omdat we een arrangement hadden kregen we koffie met gebak in de lounge. Om 6 uur ging het restaurant open en konden we elke dag genieten van een driegangendiner, waarbij je soep en salade van het buffet kon eten. Verder kon je elke dag kiezen uit drie menu's, een hoofdgerecht bestaande uit vlees, eentje met vis en eentje voor vegetariërs. en je eindigde met een toetje. Het eten smaakte goed, alleen was ik niet zo kapot van de aardappelpuree van zoete aardappels, maar verder hebben we alles met smaak gegeten. Helaas ging het met de drank niet altijd even vlotjes, omdat ze daar met 3 personen bedienden en ze niet snapte dat we liever leidingwater hadden dan uit de fles, (dit omdat mama en ik niet tegen de mineralen in fleswater kunnen). Maar later werd het beter en werd zelfs onze tafel gereserveerd, zodat ik er beter met mijn scooty bij kon.
  Het hotel ligt overigens aan een bosrand aan de rand van Freudenstadt, maar binnen loopbereik naar het centrum, maar wij gingen altijd met onze bus. je kreeg bij het arrangement ook nog een kaart waarbij je gratis met trein en bus in het Schwarzwald kon reizen.

  Dag 2 za 10 oktober:

  Om half 8 werd ik wakker, het was een beetje mistig, maar dat deerde ons niet. Na het ontbijt zijn we eerst naar een rommelmarkt geweest, waar ik een jas en een leuk uitgaanssetje heb gekocht en wat kleine dingetjes. Daarna even bij NKD geweest, die bezoeken we ook altijd in Oostenrijk en daar slagen we altijd, dus ik had hoge verwachtingen. Helaas dat viel wat tegen, de kleding was vrij donker en daar houden mama en ik niet zo van, dus daar waren we snel weg. Er was ook nog een KIK en daar zijn we wel geslaagd, leuke kerstspullen gekocht, beetje vroeg, maar dan heb je weer wat anders dan dat je hier hebt. Daar was ook net een eettentje geopend en daar hebben we even pauze gehouden, aardige mevrouw, die volgens ons daar helaas geen brood in heeft, gezien het tijdstip en de weinige bezoekers die daar liepen. Zo wie zo was er weinig volk op de been, het hele weekend, alleen zondags, maar daar kom ik later op terug.
  Daarna hebben we een mooie route gereden. We hebben oa de grootse koekoeksklok gezien, er waren er 2, de originele, dus de 1e en de grootste, die was inderdaad een stuk groter, maar de 1e vonden we het mooist, die was echt authentiek zoals we een koekoeksklok kennen. We wilden ook naar de grootste waterval van Schwarzwald in Triberg, maar daar konden we met de auto niet komen en voor scooty was het veel te steil.
  De route was heel afwisselend, de heenweg was zoals we ons Schwarzwald herinneren met veel bomen, daar komt immers ook de naam vandaan. Maar ik had veel dennen verwacht, maar er waren ook veel loofbomen en omdat daar de herfst al in volle gang was, was het een scala aan kleuren echt supermooi om te zien, ik heb al die dagen enorm genoten van die kleuren. Hier in de Achterhoek is het nog lang niet zo volop aanwezig. Het 2e deel bestond uit glooiende wei- en akkerlanden waardoor je enorm ver weg kon kijken. Sinds ik geholpen ben aan mijn rechteroog is dat echt een bijzonder iets, ik heb geen extra bril meer nodig om ver weg te kunnen kijken en daarom genoot ik denk ik dubbelop. Het grappige vond ik dat we alledrie andere interesses hadden, ik dus grotendeels de natuur, mama vond de kleine dorpjes en stadjes leuk, met heel veel vakhuizen en beschilderde muren en Gerard keek meer naar auto's, trekkers en aanverwante artikelen. Zo genoot ieder op zijn of haar eigen manier. Dit was weer een geslaagde dag.

  dag 3 zondag 11 oktober:

  Na het ontbijt zijn we naar Schramberg gegaan, daar hebben we eerst een klokken en automuseum bezocht, De klokken waren van het merk Junghans, die daar vervaardigd waren, ze maakten klokken, wekkers, wekkerradio's, horloges, maar ook autoklokken, ze maken overigens nog steeds horloges en klokken in Schramberg. De oudste was een wijzerplaat en de gewichten waren stenen die hingen aan een touw. Er waren echt hele mooie bij waaronder schilderijklokken. Ik denk dat jullie allemaal wel een Junghans wekker of klok hebben gehad, want er zaten vele herkenbare exemplaren tussen.

  De auto's liepen uiteen van wagens van in of net na de oorlog tot de 70ér jaren. Uiteraard veel auto's uit Duitsland, zoals VW, Opel en Mercedes, maar ook DKW, dat werd later auto Union en nu kennen we dat als Audi. Maar er waren ook amerikaanse merken etc.
  De apartste vond ik de auto's die op hout gestookt werden, die liepen dus niet op benzine, want dat was in en na de oorlog erg schaars en op de bon. Daarom hadden ze auto's omgebouwd, zodat ze met hout gestookt konden worden, er zat een gastank voorop en zo kon hij rijden.
  Wat ik ook erg leuk vond was de voorlopers van mijn scooty. Al in 1945 -1950 hadden ze al invalidewagens met een hulpmotor, dit omdat er vele soldaten gewond uit de oorlog waren gekomen.
  Het mooie van dit museum is dat ze ook taferelen uit die jaren lieten zien. bv een "tante emmaladen", een kapsalon, fietsenmaker, postkantoor, maar bv ook een keuken en wasruimte en speelgoed uit vervlogen tijden. Zodat het niet alleen een mannenmuseum is, maar ook voor dames en kinderen.

  Het 2e museum was een autoverzameling van iemand. Dat varieerde van de Duitse merken tot Rolls Royces, Caddilacs en captains. Er was ook nog een modelspoormuseum, maar daar zijn we niet geweest omdat we graag de stad in wilde, er was nl open zondag en een kunstmarkt. Daar hebben we ook nog een volksdansgroep of Trachtengruppe gezien. De klederdracht daar is weer heel anders dan in Oostenrijk, veel soberder en donkerder, maar dit was dan ook een vrij gelovige groep, ze hadden in elk geval dit jaar een prijs gewonnen voor hun kleding.
  Ook dit was weer een mooie vakantiedag.

  dag 4 maandag 12 oktober:

  Na het ontbijt hebben we de bus ingepakt en gingen rustig huiswaarts. Ook deze dag is een vakantiedag, dus hebben we niet meteen de autobaan gepakt om snel thuis te komen, nee we hebben eerst de Schwarzwaldhochstrasse gereden (B500) naar Baden Baden, Een route van 55 minuten door de heuvels van het Schwarzwald met vele mooie vergezichten en stralend mooi weer. Baden Baden is van oorsprong een mondain kuuroord en dat kon je nog zien aan de statige herenhuizen en villa's.
  Om de files te ontwijken hebben we een stukje Frankrijk gereden, daar hebben we oa een joekel van een Outlet gezien, het kon ook een woonwijk zijn als je niet beter wist. Dus we hebben vandaag 3 landen gezien, leuk hé?
  De lunch hebben we doorgebracht in Dollenberg, bij Wetzlar. tegen 5 uur waren we in Stadlohn, waar we een hapje gegeten hebben en tegen zessen waren we ook weer thuis.

  We kunnen weer terugkijken op een heerlijke vakantie en wij zeggen altijd als engelen op reis gaan lacht de hemel, daar was dit weer een goed voorbeeld van, we begonnen 's morgens met nevel, wat ook zijn charme had, maar in het middaguur brak de zon door en dat was helemaal super!

  Meer foto's kunnen jullie bekijken op 
  https://www.flickr.com/photos/127582512@N06/?


  14-10-2015 om 20:44 geschreven door lientje

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:dagblogje
  >> Reageer (6)
  13-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vakantie in Kirchberg

  Verslag vakantie Kirchberg in Tirol Oostenrijk

  Dag 1 woensdag 1 juli:

  Een leuke 1e vakantiedag. Om kwart voor 6 opgestaan, de laatste dingen
  ingepakt. Om iets over 7 de 1e grens gepasseerd. Eerst een heel stuk
  binnendoor. Ontbeten in Siegen, lekker broodjes en gratis melk, dat laatste
  komt omdat het eigenlijk bij de cornflakes hoorde en ze geen melk in de
  kassa hadden staan, dus alweer een gelukje. Geluncht hebben we bij
  Geiselwind, maar helaas onze kennis Petra was er weer niet, overigens de
  terugweg ook niet. tegen half zes waren we in Kirchberg, waar we hartelijk
  werden ontvangen door Leni, onze pensionhoudster, met eigengemaakte
  vlierbessensiroop voor de dames en de heren kregen een glas bier.
  Daarna bus uitgepakt en gegeten bij Ephesus, heette vroeger mac Hansi
  en is nu een leuk Turks cafetaria.

  dag 2 donderdag 2 juli

  Om half 8 werd ik wakker, rustig mijn oefeningen gedaan en aangekleed.
  Heerlijk buiten ontbeten. Daarna in Kirchberg gewinkeld, een paar mooie
  kleren gekocht bij NKD. Gerard heeft bij Josefine, de eigenaresse van een
  souvenirwinkeltje een hoed gekocht. Daarna een lekkere aardbeiencoupe
  gegeten en weer richting auto gegaan.
  Als 1e naar Hopfgarten geweest, dat noemen we gekscherend huppeltuin,
  vanwege de naam. Al zijn we er achter gekomen dat ze niet hopfen als
  werkwoord bedoelen, maar hopf als graansoort voor het bier, ons beter
  bekend als hop.. Ook daar bij de NKD kleren gekocht, die is wat groter dan
  in Kirchberg en dus ook meer assortiment. In Worgl getankt en achter de
  wilde Kaiser, een bergketen, weer richting huis gereden. Halverwege
  hebben we heerlijk aan het water gezeten bij een forellenkwekerij en wat
  bleek nu, mama en ik zijn daar dertig jaar geleden ook al eens geweest. Zo
  leuk omdat weer gevonden te hebben. Via Sankt Johan en Kitzbühel weer
  terug naar ons pension.
  Deze keer hebben we gegeten bij Bechlwirt, maar dat was een fiasco. We
  konden eerst geen leidingwater krijgen, mama en ik kunnen nl niet tegen
  mineraalwater. Toen we zeiden "dan gaan we ergens anders heen", ja toen
  kon het wel, als we maar betaalden. Nu daar hebben we abslouut geen
  probleem mee, we komen zelf uit een ondernemingsgezin dus we weten
  echt wel dat niet alles voor niets kan zijn. Maar heel eerlijk tot op heden
  hebben we daar nooit problemen mee gehad. Maar goed hier dus wel.
  Daarna besteld en in een ommezwaai kwam het eten, dat vonden we al
  vreemd, maar goed als het dan smaakt..... Maar helaas het eten was lauw,
  alleen de aardapelprodukten niet, die hadden ze in de frituur gegooid, de
  rest waarschijnlijk in een steamer, maar de kwaliteit haalde het bij lange na
  niet bij wat we gewend waren in Kalswirt en Rösslwirt, waar we de andere
  dagen gegeten hebben. Maar we hebben netjes gegeten en betaald en wat
  heeft ze nu uiteindelijk gerekend voor het water 0.30 cent en daar had ze
  dan zo'n poeha over. Nee je betaald waarschijnlijk een euro meer, maar je
  krijgt én lekker eten én een vriendelijke bediening. We gingen erheen
  omdat een vriend van mij daar altijd vol lof over is, maar helaas voor ons
  was het een eenmalig bezoek. mama en ik hebben bij Ephesus nog een
  broodje knakworst gegeten, omdat onze maag niet vol was. We werden
  daar vol liefde bediend door Amber, een leuke vlotte spontane meid.

  dag 3 vrijdag 3 juli,

  Vandaag zijn we naar de Wolfgangsee geweest, via een mooie tocht zijn we
  via Salzburg naar Sankt Gilgen gereden, Daar zijn we op de boot gestapt.
  Dit keer zijn we in Sankt Wolfgang uitgestapt, een leuk oud toeristendorpje
  met oa. de Weissen Rössl, bekend van de filmoperette im Weissen Rössl
  am Wolfgangsee. met Peter Alexander uit de jaren 60. We hebben geluncht
  bij Hotel Franz Josef. iets wat ik nog niet kende, een tosti met een spiegelei
  erop, ga ik zeker thuis ook eens proberen.
  Toen de boot weer aanmeerde hebben we de rest van de tocht gedaan. In
  totaal vaar je drie uur op de Wolfgangsee.
  Na de tocht hebben we ons nog verwend met een ijsoupe die ze daar zelf
  gemaakt hadden en de eigenaren waren er zeer trots op en terecht.
  Gegeten weer bij de turkse cafetarie met het Platzconcert op de
  achtergrond. 2 Kleinkinderen van Leni speelden mee.

  dag 4 zaterdag 4 juli

  Zaterdag is altijd een vast agendapunt, dan gaan we eerst naar Rattenberg
  en daarna naar het Zillertal. In Rattenberg heeft Gerard een vriendin bij het
  Trachtenwelt, dus gaan we altijd even kijken en we kopen daar onze
  schoenen voor Otto. We hadden geluk, want op alles was 50% korting, dus
  nu hebben we 2 paar voor 100 euro, koopje dus. en ik 2 paar kousen,
  verder enkele souveniertjes.
  Toen verder richting Zillertal, daar zit het hoofdfiliaal van Trachtenwelt, maar
  daar hadden ze deze keer niet zoveel nieuws.
  Vanavond voor het eerst gegeten bij Rösslwirt, leuke bediening, lekker eten
  en niet moeilijk doen en ook hier zijn ze niet duur, je hebt al een dag menu
  voor een tientje en een iets luxere voor 15 euro en dan heb je dus voor en
  hoofdgerecht en een toetje.

  Dag 5 zondag 5 juli

  Na het ontbijt zijn we naar de rommelmarkt in Ebbs geweest, heb daar 3
  paar sokken gevonden, heb nu dus 5 verschillende kleuren, dus ik kan
  even vooruit. Mama heeft wat tirolerkleding gevonden voor de tirolermiddag
  die ze as zaterdag organiseert.
  Daarna zijn we op een oldtimertreffen geweest in Oberndorf bij Sankt
  Johan. Door het warme weer waren de meeste trekkers helaas al weg,
  maar we konden er toch nog een paar bewonderen en een idee krijgen hoe
  het was geweest. Er was ook nog live muziek en toen hij onze nl auto zag
  begon hij meteen tulpen uit Amsterdam te spelen, dat was wel weer
  grappig.

  Dag 6 maandag 6 juli

  Onze auto kreeg een mankement, dus moesten we eerst naar de garage in
  Sankt Johan. Wij, de dames, hebben in Sankt Johann rondgewandeld en
  de heren gingen richting garage. Er was dus een slang kapot en die moest
  vervangen worden, maar die hadden ze niet op voorraad, dus moest
  besteld worden, dus kregen we een extra dagje Kirchberg. Wat ik niet erg
  vond uiteraard. "s middags zijn we bij huis gebleven, want ik was erg moe
  en de heren hadden ook niet veel puf om iets anders te doen.

  dag 7 dinsdag 7 juli

  Gelukkig ging het vandaag weer een stuk beter, al was het wel bloedje
  heet. Ik heb in de tijd dat de mannen naar de garage gingen geslapen en
  daarna hebben we een broodje gekocht bij de plaatselijke supermarkt en
  vanwege de warmte zijn we weer richting forellenkwekerij gereden en
  genoten van een verkoelende ijscoupe. Deze keer waren en er een paar
  aan het vissen en daar hebben we nog gelachen. Een man en vrouw waren
  daar bezig, de vrouw ving vissen en de man wilde het op de foto zetten.
  Maar elke keer als ze beet had was hij met de camera bezig en de vrouw
  kon de vis niet in haar eentje houden. Tot Gerard zei, je moet eerst de vis in
  het net doen en dan de foto maken, en zo geschiedde. De vrouw kon aan
  het thuisfront laten zien dat ze daadwerkelijk een vis had gevangen, in
  werkelijkheid was dit al nummer 4.

  dag 8 woensdag 8 juli

  De laatste dag, de terugtocht, om half 8 ontbeten. Ik kreeg van Leni een
  grote pot eigengemaakt appeljam, nee geen stroop, maar jam en die vond
  ik erg lekker. Dus nu kan ik elke dag een beschuitje eten met appeljam en
  even mijmeren naar onze vakantie in Oostenrijk.
  tegen 12 uur geluncht in Geisselwind, ditmaal was er veel hectiek, want er
  waren 2 bussen aangekomen en dat was te merken aan het personeel.
  tegen 7 uur weer in Vreden, daar bij de Berkelsee gegeten en toen de
  laatste kilometers richting huis.
  Het was weer een geslaagde vakantie, waar we met veel plezier op
  terugkijken.  13-07-2015 om 18:19 geschreven door lientje

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:dagblogje
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 13/03-19/03 2017
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 07/12-13/12 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/09-21/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!