Inhoud blog
  • Vakantie Weissenhorn Beieren 17 - 21 september
  • Route 5 Wandelen in de Achterhoek Gorssel
  • Museum Villa Mondriaan te Winterswijk
  • Route 3 en 4 uit Wandelen in de Achterhoek
  • Sagenlandroute Overijssel 29 juli 2023
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • dagblogje (102)
  • reisverslagen (5)
  • Weblinks (2)
  • Lientjes (reis)avonturen

    17-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scoty reis rondje Ijsselmeer

    Scootyvakantie sept. 2016

    dag 1 donderdag 8 september

    vanmorgen ben ik eerst naar therapie gegaan, dat heeft op mij zo'n positief effect, dat ik het niet wilde laten schieten.
    om 1 uur met de reis begonnen richting Medemblik. Otto heeft mij gebracht. onze 1e stop was bij cafetaria het Hoekje in Voorst, daar hebben we een lekker ijsje gegeten., de vakantie was nu echt begonnen.
    Via de dijk Lelystad - Enkhuizen zijn we naar Medemblik gereden. Daar hadden we geluk bij het eten, er was nl een aanbieding, alle hoofdgerechten voor €13.95, dus hebben we beide een varkenshaasje met patat en sla genomen. Het restaurantje heette "van zuks dus".
    Tegen 6 uur waren we bij mijn 1e slaapadres. Na alles besproken en uitgepakt te hebben zaten we heerlijk langs de havenkant op een bankje met een ondergaande zon. Afscheid van Otto genomen en nog even heerlijk genoten daar, ik kwam tot de conclusie dat ik weer met de neus in de boter gevallen was.

    dag 2 vrijdag 9 september

    Na een eenvoudig maar goed ontbijt, ben ik tegen 9 uur vertrokken. De route ging eerst nog een stukje door de havens van Medemblik. Daarna langs het IJsselmeer en via Onderdijk naar Werfershout. Van daaraf ging ik een stukje het binnenland in. Dat was ook wel nodig want dijk op en dijk af was een behoorlijke aanslag op de accu van scooty. 1e stop was bij een water, ik meende dat het Egboetstwater heette. Daar heb ik mama gebeld, dat deed ik elke morgen even, a hoorden we dan elkaars stem even en b konden we elkaars nieuwtjes delen. Ik sms altijd wel even, maar praten is toch weer iets anders.
    Via Houwerd en Nibbixwoud naar Wognum gereden. Daar bij een fietsrustpunt een kop thee, een krentencakeje genutigd, scooty mocht even aan de lader en een plaspauze ingelast. Dat laatste is nog wel eens een dingetje, er zijn best wel voorzieningen waar je versnapaeringen etc kunt kopen, maar een wc is hoogst zelden. Nu word je vindingrijk en ik kan voor iemand die dit ook wil doen enkele tips geven. Bij een fietsrustpunt kun je altijd naar de wc, je kunt ze herkennen aan een bordje met rustpunt erop. Ben je in een dorp en wil je niet in een restaurant iets gebruiken, kijk dan of er een Hema is, die hebben altijd een wc en zelfs een invalidetoilet. Ook kun je kijken of er een VVV is en daar vragen naar een wc, meestal is er een openbare wc in de buurt en anders mag je bij hun naar de wc. Dus er zijn mogelijkheden, maar je moet ze even weten. Bij dit adres hoefde je maar een vrije gift te geven, dat heb ik dan ook gedaan.
    2e pauze was in Westerkoggenland met uitzicht op veengebied. onderweg kwam ik deze ganzen tegen, zie foto, nooit geweten dat ze zo groot konden zijn, op de foto zijn er maar 2, maar uiteindelijk waren het er 6. Heb hier een poosje naar gekeken tot er een auto kwam en die had haast, dus de ganzen waggelden in een voor hun ijltempo naar de sloot waar ze verder zwommen.
    Opnieuw pauze bij een rustpunt, ditmaal was het een theetuin in Bobeldijk. Scooty was op en gelukkig zag ik dit rustpunt. Stond op het punt om een taxi te bellen, tot de dame des huizes aan kwam rijden en scooty mocht ook hier weer even aan de lader. Hier was het ook weer gratis, het enige wat ze vroeg was om iets in het gastenboek te schrijven, dit uiteraard gedaan.
    Je kunt merken dat we dichtbij Schiphol zitten, ik kon de vliegtuigen zo goed zien, dat ik zelfs raampjes kon herkennen.
    Helaas had het opladen niet veel nut gehad, normaal heeft hij 8 uur nodig en als ik 2 dijkjes op reed was hij alweer leeg. Dus toch maar even de taxi gebeld en die heeft mij afgezet bij een pannenkoekenboerderij wat de buurman was van mijn slaapplaats. Dat heette overigens Ootje Konkel.
    Weer op weg richting mijn slaapplaats, ik zit nu nog dichter op het IJsselmeer dan gisteren. Het was een hele mooie oude boerderij, waar de tijd had stil gestaan. Alles was van wit hout met mooie oude houten ovalen handvaten aan de deuren en kastjes. Als wandversiering hadden ze Ot en Sien prenten, heel toepasselijk en ook het aap not mies ontbrak niet. Het zou mij ook niets verbazen dat achter de deuren nog de bedsteden van vroeger zaten, waar ze nu kasten van gemaakt hadden. Ook de keuken was een plaatje, een mooie houten keuken in de kleur blauw, niet babyblauw, zoals de 60er jaren, maar meer azuurblauw. Er liepen drie poezen rond, met 2 was ik meteen al dikke maatjes, eentje zat zelfs al op scooty, de andere zag ik pas de volgende morgen.

    dag 3 zaterdag 10 september

    Weer een schitterende dag, vanmorgen mocht ik uitslapen, maar ik was op de gewone tijd wakker, dus heb ik me aangekleed en scooty weer ingepakt. Ik had nog wat tijd over, dus fijn buiten op een bankje zitten lezen, nu kwam ook kat nr 3 mij gedag zeggen.
    Na een goed ontbijt rond half 10 weer op pad gegaan. 1e dorpje was Beets, dus niet Beesd, het was een knus oud stadje met kleine smalle weggetjes, zo smal dat er geen 2 auto's langs elkaar konden, dus moest er op elkaar gewacht worden.
    In Oosthuizen bij de super wat boodschapjes gedaan en kreeg gratis een krant mee.
    Het was open Monumenten weekend en de plaatselijke kerk hield een boekenmarkt, ik heb een boek voor Otto gekocht. De kerk hing vol met een soort van ikonen, toen ik er naar vroeg bleek het herdenkingsborden te zijn van de plaatselijke notabelen, die ergens in de kerk begraven lagen en toendertijd veel geld aan de kerk hadden nagelaten.
    Purmerend vond ik helemaal niets, veel te druk voor mij, was blij dat ik weer in een natuurgebied was.
    Daar belde mijn schoonzuster dat een vriend van ons was overleden., hij zou dinsdag gecremeerd worden, dus ik kon er helaas niet bij zijn, maar daar kom ik later op terug.
    De rit ging verder naar Oostzaan, helaas was de accu weer op en moest de taxi weer bellen. Dit keer was de chauffeur niet zo aardig, hij reed als en onwijze over de drempels met als gevolg dat mijn beugel achter de stoel helemaal verbogen was. Toen ik hem erop aansprak, zei hij dat ik scooty te veel beladen had dat het daaraan ligt. Jullie weten dat ik dit al jaren doe dus grote onzin. Dit krijgt dus nog een staartje. gelukkig was de man des huizes van mijn slaappplaats mijn reddende engel.; Hij kon hem weer terug buigen en zo kon ik toch mijn reis voortzetten.
    Heb vanavond aan een bankje gezeten aan de Zaan en heb heel veel vliegtiugen gezien, dat is bijna net zo fascinerend voor mij als het volgen van een luchtballon. Er werd blijkbaar ook geoefend voor een "dam tot damloop" as weekend en dat was ook wel leuk om te volgen.

    dag 4 11 september

    De dag begon met een ontbijtje buiten, voor de lezers die mij volgen, weten dat dit voor mij een extra toefje slagroom is op de taart.
    Ik heb me laten ophalen door de taxi,deze keer wel een aardige, naar Muiden. Omdat ik Purmerend en later ook Amersfoort veel te druk vond, leek het me beter om Amsterdam te mijden en daar heb ik geen spijt van. Want er zat een ouder echtpaar in de taxi en die gingen een dagje Schiphol doen, dus heb ik niet allee vliegtuigen vanuit de lucht gezien, maar ook op de grond, de meesten waren van de KLM. de chauffeur vertelde me nog een leuke anekdote over deze mensen. Ze waren ver in de 80 en hebben altijd gewoon in een drukke straat in Amdsterdam. Nu woonde ze noodgedwongen in een verzorginshuis od in een rustige omgeving en zij miste het drukke leven. Dus gingen ze elke zondag een dagje Schiphol doen, om mensen te ontmoeten, vliegtuigen te kijken en een hapje te eten en te drinken. Lief hé? Ik vond dit erg ontroerend.
    In Muiden dus uitgestapt, wilde eigenlijk nog naar het Muiderslot, maar de route ging anders, dus heb ik hem alleen via de verte gezien, zie foto.
    Via een mooie route kwam ik in het Naarder bos, daar ging de route dwars door een golfpark. Daarna kwam ik in Naarden, een mooie oude Vestingstad., zie foto's. Jullie zien oa de Utrechtse Poort, daarachter liggen de bunkers. Vanwege Monumentenweekend kon je veel oude gebouwen bezoeken., maar zonder rollator was dat voor mij niet te doen, wel heb ik even bij de VVV gekeken, die zat in de Utrechtse Poort.
    Via een mooi bosgebied kwam ik in Huizen terecht. Pauze genomen bij de Gooise Alpen, een kunstskibaan of eigenlijk 7 banen, zie foto. Was een grappig gezicht, buiten 30 graden en vele mensen op de latten. Huizen is denk ik van oudsher een klein oud stadje, maar door de jaren heen sterk uitgebreid. Het heeft dus een dorps karakter, ondanks dat het dus vrij groot is en ik denk ook christelijk. Overal waar ik was waren veel mensen op de been, zeker vanwege het monumentenweekend, maar hier liep 1.5 man en een paardenkop.
    Het slaapadres was super!, ik werd al verwelkomt net een lief bordje in de vorm van een hart waarop stond welkom Jacqueline en de man des huizes was super enthousiast. En het vertrouwen was erg groot. Ik ben de hele avond tot 9 uur alleen in huis geweest, had zelfs een privetuintje. Klein nadeel het ontbijt was al om 8 uur, omdat mijn gastvrouw schoonheidsspecialist is en zij om 9 uur haar eerste klant al had. Dus ben lekker vroeg onder de wol gegaan. Ben wel erg verwend, er lagen nootjes, chocola en een flesje wijn met glazen in een mandje. Nu is dat niet aan mij besteedt, maar aardig was het wel.

    dag 5 maandag 11 september

    Het is zoals de hele week stralend weer en ik werd wakker met het idee om er nog een dagje bij aan te plakken, dat heb ik dan ook gedaan.
    Het ontbijt was feestelijk. Nu zijn alle ontbijtjes die ik tot nu toe gehad heb goed en voldoende, de ene bb besteedt er wel iets meer aandacht aan als de andere, maar vandaag was het echt een feestje, zie foto. Zelfs op het ei stond de temperatuur van de dag en de woorden fijne dag. Heb nog een heel mooi en hartverwarmend gesprek met de eigenaresse gehad en we hebben elkaar zelfs geknuffeld tijdens het afscheid, kun je nagaan hoe goed het klikte tussen ons, we zaten echt op dezelfde golflengte zoals dat heet.
    Tegen 9 uur weer op pad gegaan, ik zeg letterlijk pad want het was ook echt een pad. Het is elke dag opnieuw een verrassing wat je onderweg tegen gaat komen, zowel qua mensen als wegen, gebouwen, natuur etc.
    Ben eerst op de Huizense heide geweest, nadat ik met mama gebeld had hoorde ik een specht met klopgeluiden op de boom.
    Via Blaricum en Laren langs hele chique huizen, naar de Gooise heide, geluncht bij theehuis het Bluk.
    Verder via de Utrechtse heuvelrug, waar ik ook weer een pauze heb ingelast.
    Weer verder richting Soest en paleis Soestdijk. Was mooi om te zien, maar het vele verkeer wat ervoor reed stoorde enorm, gelukkig ging de route naar een herdenkingszuil. Dus kon ik er van een afstandje toch van genieten, maar alleen de contouren, voor de details was het allemaal te ver weg.
    De laatste etappe was Amersfoort, ik kwam langs het dierenpark en een pannenkoekenrestaurant en besloot daar een lekkere sorbet te nemen. Helaas viel het ijsje tegen, bevroren vruchten en siroop terwijl ik extra gemeld had dat ik dat niet wilde hebben. Maar goed ik had vakantie dus heb er geen melding van gemaakt.
    Het adres was weer super, mooie wilde tuin en toch georganiseerd, leuk knus 1 pers. huisje en alles in de kleuren groen geel en wit, dus erg vrolijk.

    Dag 6 dnsdag 13 september

    Heb vanacht weer heerlijk geslapen en werd wakker door het vrolijke gekwetter van de parkietjes en kanaries in de voliere naast mijn huisje.
    Heb buiten genoten van een heerlijk ontbijt met oa verse aardbeien en ouderwetse ontbijtkoek met kandij.
    De stad Amersfoort vond ik verschrikkelijk en was weer blij dat ik de drukte uit was.Ik heb zelfs op het trottoir gereden en dat gaf al problemen, omdat er auto's op geparkeerd stonden en steigers etc en niet helpen, nee hoor dat woord kenden ze niet in Amersfoort. Dus toen ik eruit was en de rust van de natuur weer op kon snuiven, werd ik zelf ook weer rustig.
    Ik zocht een mooi plekje op om even stil te staan bij de crematie van mijn vriend, die op dat tijdstip plaats vond.
    Daarna weer verder gereden en ik kwam bij een rustpunt. Ben daar naar de wc gegaan en hoe gek het ook klinkt, maar daar hing een poster van een Japanse kers, de bloem waar mijn vriend van hield en het was ook nog een oud bakstenen huisje, dus heb opnieuw aandacht aan hem geschonken. Heb daar een flesje sinaasapelsap gekocht en dus ook de nadronk op hem gedronken.
    Daarna via Hoevelaken naar Nijkerken gegaan. Onderweg gepicknickt in het bos met zingende vogels op de achtergrond.
    Verder ging de reis, richting Putten. Het gebied wat ik toen doorkruist hebt, lijkt veel op de Achterhoek, weilanden, maisvelden afgewisseld met bospartijen en af en toe een kerkpad of zandweg. De eerste dagen was het vooral weilanden en aardappelvelden.
    Gestopt bij een rustpunt, ditmaal een boerderij in het bos, heb daar een ijsje gekocht. Ik werd eerst al verwelkomt door 2 grote Benner-Sennerhonden en later bleek er ook nog een puppie van 11 weken te zijn. Zij was al, net zo als onze kat, een Amsterdams meisje. (plat op de rug) en maar genieten van het kriebelen wat ik uiteraaard deed.
    Ik kwam rond half 5 op mijn laatste adres en ook hier weer een warm onthaal, kreeg zelfs spinaziesoep, had ik nog nooit gehad, maar smaakte wonderwel.

    Dag 7 woensdag 14 september

    Ik kreeg meteen al een kadootje, het zonnetje wekte mij rond 7 uur en heb dit lekker even op me in laten werken, de zon geeft nl gratis vitamine d. Het 2e kadootje kreeg ik bij het ontbijt. Naast de gebruikelijke dingen kreeg ik een grote kom met vers fruit, niet uit blik of bevroren, nee echt vers en ook nog bijzondere dingen zoals aalbessen, mango, abrikoos etc.
    Tegen kwart over negen vertrokken voor de laatste etappe met als eindoel Harderwijk.
    Eerst over de Puttense Hei, heet iets anders, maar ben de naam vergeten. Daarna kwam ik in Ermelo, heb even gestruind over het winkelcentrum, was een gezelig centrum met bijna alle bekende winkels.
    Daarna gepicknickt, lees restjes eten in het Ermelose bos. Toen het laatste stukje naar Harderwijk gereden en een lekker softijsje gegeten op de boulevard, aldaar.
    Eindpunt was een bankje bij de ingang van het dolfinarum, waar mijn ouders me weer opgepikt hebben. Via een mooie binnendoorweg uiteindelijk in Vorden nog iets gedronken en een patatje gegeten in Groenlo.
    Bij thuiskomst lag de kat al te wachten, maar ze vond het te warm om te komen dus liep ik maar naar haar.
    Ik kan terugkijken op weer een superleuke vakantie, met veel mooie natuur, lieve mensen, leuke slaappplaatsen en puur genot. Volgende keer begint deze tocht dan weer in Harderwijk en dan gaan we naar boven. Dan heb ik mijn rondje Nederland volbracht.
    Maar eerst staat er nog een weekendje met Otto en een weekendje met mijn ouders op het programma, ergens dit jaar. Wanneer dat is, is voor u en mij nog een vraag, maar hou mijn blogje of de facebookpagina van Otto in de gaten, dan komt u het vanzelf een keer tegen.



















    17-09-2016 om 12:02 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (0)
    06-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vakantie Kirchberg augustus 2016

    Vakantie Oostenrijk

    Eindelijk kan ik jullie verslag doen van onze 2e vakantie naar Kichberg Oostenrijk. Vanwege het mooie weer en allerlei activiteiten kwam het er even niet van.

    Zondag 14 augustus dag 1
    Zoals gewoonlijk was ik weer veel te vroeg wakker, dus om 5 uur maar opgestaan, alles klaar gezet en om 7 uur waren we over de 1e grens.
    De rit verliep vlot. Tegen 9 uur zaten we aan het ontbijt in het Siegerland. Tegen 12 uur lunchten we in Geisselwind. Ook de verdere reis verliep goed en rond kwart over 5 waren we in Kirchberg, waar we weer hartelijk ontvangen werden.
    Gegeten hebben we bij Amber (Ephesus) en ook daar kregen we een warm ontvangst.

    Maandag 15 augustus dag 2 Maria Hemelvaart.

    Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt zijn we richting dorp gegaan. Vanwege Maria Hemelvaart, dat in Oostenrijk groots gevierd wordt, werd op het Marktplein een Frühshoppen georganiseerd, dat live door Radio ORF werd uitgezonden. Plaatselijke en landelijke bekenden traden daar op. Maar we vonden het zo druk, dat we de rust opgezocht hebben. Daarom gingen we naar ons favoriete restaurant Kalswirt en hebben daar op het terras gezeten. Het nodige gegeten en gedronken en natuurlijk mensen kijken, want of je nu in Nederland of Oostenrijk bent, het blijft leuk om mensen te kijken. Naarmate de tijd verstreek werd het al voller en voller. Om 3 uur begon het bloemencorso. Het was een mooi corso, maar niet te vergelijken met het corso bij ons in de regio. Maar men had zijn best gedaan en wat ik grappig vond, dat op bijna elke wagen kinderen zaten en die gooiden snoepgoed, wat we ook kennen van de carnavalsoptochten in Duitsland. Thema's waren oa dieren, jubilea en wat plaatselijke actualiteiten en er was oa een oude brandweerpomp.
    Daarna heb ik even geslapen en hebben we met zijn allen lekker gegeten

    Dinsdag 16 augustus dag 3

    Weer een dag met een gouden randje. We begonnen met een ontbijt buiten, daarna via een mooie route naar de Wolfgangsee. Wolfgang en Gabi zijn met ons meegegaan, dus we moesten toch ook even naar "zijn see".
    We voeren op de kaiser Franz Josef uit de 19e eeuw, een stoomraderschip, 10 jaar geleden in oude luister gerestaureerd. Aangemeerd hebben we bij St Wolfgang, eerst geluncht en de anderen hebben daarna even door het stadje gelopen. Terug zijn we met een modernere versie gegaan. Nog wat boodschappen gedaan en toen weer via dezelfde mooie oute naar Kirchberg.
    Na een kleine verfrissing hebben we gegeten bij Rosslwirt. We hadden geluk, er speelden een duo en voor ons speelden ze speciaal nog Tulpen uit Amsterdam. De bediende kenden ons zelfs daar ook weer, hoewel we er maar 1 jaar wat intensiever waren, vanwege een vakantie bij ons favoriete restaurant. Zo zie je maar weer die goed doet goed ontmoet.

    Woensdag 17 augustus

    We begonnen met shoppen in Kirchberg. Bij de NKD, een kledingwinkel, hebben we allemaal goed ingeslagen, we kregen op afgeprijsde dingen nog eens 30 % korting en ik had voor mijn verjaardag nog een tegoedbon gekregen, dus we hebben goede zaken gedaan. Daarna hebben we nog 2 flessen rum gekocht voor Otto.
    's middags hebben we een kleine tour gemaakt via Kufstein, achter langs de Wilde Kaiser. We zijn nog even gestopt bij de Sommerrodelbahn en we hebben ijs gegeten bij de forellenkwekerij. Via St Johann, waar we wat hebben gedronken, gingen we weer naar huis.

    Donderdag 18 augustus

    Vandaag hebben Wolfgang en Gabi een wandeltocht gemaakt in Kirchberg en wij reden naar de Gross Glockner. Deze keer hebben we ook de gletscher bekeken. Het was echt een plaatje, mooi weer en een wit besneeuwde top, zie fot's. Via de Felbertauerntunnel zijn we weer naar huis gegaan.
    Na een uurtje slapen hebben we weer bij Kalswirt gegeten, dit keer helaas voor het laatst. De moeder van de eigenaresse was deze week overleden en werd vrijdag begraven.

    Vrijdag 19 augustus

    Weer een mooie dag gehad. Eerst naar Hopfgarten bij de NKD, waar we nog enkele dingen gekocht hebben. Daarna naar Rattenberg, daar heb ik voor Otto een t shirt gekocht en een leuk armbandje. Margerite, de verkoopster was jarig en we hebben even voor haar gezongen, helaas hadden we de stroopwafels, die we voor hadden meegebracht, in Kirchberg laten liggen. Maar dat vond ze niet erg, het was al mooi dat we eraan gedacht hadden en dat we ook nog voor haar hadden gezongen.
    Verder ging onze tocht, via het Zillertal naar Gerlos. Helaas er liepen geen koeien los dit keer. Uiteindelijk via de Krimmlwatervallen en de Thunpas weer naar Kirchberg.

    zaterdag 20 augustus

    De laatste dag, we vertrokken na een laatste ontbijt, tegen half negen. We hebben opnieuw geluncht bij Geisselwind. Daarna nog een stop gedaan in Limburg aan de Lahn. Om goed 6 uur waren we in Vreden, waar we nog wat gegeten hebben en goed 7 uur waren we weer op honk en kunnen we terug kijken op weer een geslaagde vakantie.

    Dit was dan mijn relaas, hou mijn blogje in de gaten want binnenkort vertrek ik met mijn scooty om een deel van het Rondje IJsselmeer te rijden en dat komt uiteraard dan weer hier te staan















    06-09-2016 om 20:38 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (0)
    03-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verjaardagsuitje

    Dagje naar het westen:

    Een supergeslaagde verjaardag. Het begon allemaaal met een leuke app van mijn kleinzoon van bijna 4.
    Na het ontbijt zijn we op weg gegaan. Eerst een pakje in Aalten opgehaald voor mijn ouders en in de Heurne getankt. Daarna op naar het westen van Nederland.
    Eerste stop was Delft, een kleindochter van een kennis van mij heeft daar een koffiehuis, genaamd KEK. Ze was een spontane meid en de ambiance van het koffiehuis was fantastisch., vooral veel jeugdige bezoekers, dus het heeft toekomst. We hebben genoten van een Fins appelgebak, een kop zoethoutthee met echte zouthoutstaven en Otto had Amerikaanse koffie.
    We hadden wat tijd over, dus gingen even kijken hoe de pier er bij lag in Scheveningen, wat me opviel was dat er heel weinig mensen waren en dat terwijl het overal vakantie is, goed het was niet echt strandweer, maar ook geen slecht weer, de zon scheen en er waren wolken, gewoon oerhollands weer dus.
    Daarna richting Corpus, dat was echt super. Ik vind dat elke leerling van groep 8 daar naar toe moet, het is super leerzaam en het wordt op een hele mooie manier gebracht, met allelei filmpjes, sommige in 3 d geluidseffecten, etc en echt alle zintuigen worden geprikkeld. eerst krijg je een audiotour en daarna kun je allerlei quisjes, spelletjes etc doen om spelenderwijs datgene wat je in de tour gezien hebt uit te proberen of te testen. Tip wel van te voren aanmelden, anders loop je het risico dat je tot laat in de middag moet wachten. Als voorbeeld wij moesten ons om 15.15 uur melden en als je geen kaartjes had gereserveerd moest je wachten tot half 6.
    Tegen 6 uur stonden we weer buiten, we wilden de file vermijden dus hadden we het plan om ergens wat te gaan eten. Dat werd dus Katwijk aan zee. Eerst wilde we naar een restaurant aan de Boelevard, tot Otto een geplaveid pad naar beneden vond en ik dus met scooty ook richting zee kon gaan. Ben er niet helemaal gekomen, maar wel bij een strandtent waar we lekker gegeten hebben en fijn uitgewaaid, de zon scheen, alleen toen we weggingen trok de lucht helemaal dicht, maar we hebben het droog gehouden. Even na tienen waren we weer thuis en daar werden we getrakteerd op een "standchen" van Duitse vrienden. Kortom dit was een geslaagde verjaardag!


















    Bijlagen:
    PTT-20160729-WA0000.opus (19.9 KB)   
    PTT-20160729-WA0000.opus (0 KB)   

    03-08-2016 om 21:20 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (0)
    05-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie Kirchberg juni 2016

    Donderdag 23 juni dag 1

    Om half 6 na een onrustige nacht opgestaan. De laatste dingen gepakt en rond kwart voor 7 op weg gegaan met mama, Gerard en Andreas, onze Duitse vriend. Rond 7 uur de eerste grens gepasseerd.
    Ons ontbijt hebben we genoten bij Siegen West in het Siegerland.
    Daarna de reis vervolgt naar de volgende stop Geisselwind, daar hebben we geluncht. Onze vriendin Petra, hoefde niet te werken, ze was op vakantie, maar op de terugweg hebben we haar wel getroffen.
    De laatste grens hebben we om 5 uur gepasseerd, daarna nog een kleine drie kwartier rijden om in Kirchberg te komen. Na wat boodschappen gedaan te hebben, gingen we naar ons pension Schwaigermühle in de Reithergasse. Daar werden we hartelijk onvangen door Leni, oma, Florian en Markus. Kristina, het andere kleinkind had een schoolconcert, ze speelt saxofoon. Leni had voor de mannen al bier koud gezet, wij kregen water en haar lekkere eigengemaakte limonade.
    Wij hadden snoep en stroopwafels bij ons en dat ging er in als koek, met name oma liet het zich lekker smaken.
    Gerard haalde scooty uit de bus en toen bleek dat de voorband zacht was. Gelukkig mochten we de rolstoel van oma even lenen. Ik had nl de rollator bij me en de rolstoel thuis gelaten. Maar naar het restaurant was echt te ver.
    We hebben gegeten bij Ephesus, een cafetaria, maar met iets meer allure. Daar werden we meteen herkend door Amber, die ons bediende. Maar ook door gasten die op het terras zaten. Zo zie je maar weer wie goed doet goed ontmoet.

    Vrijdag 24 juni dag 2

    De dag begon al geweldig, de zon scheen en Leni had buiten de ontbijttafel gedekt, echt een vakantiegevoel dus. De mannen haden ons afgezet bij de NKD, een kledingwinkel en zij gingen op jacht naar een fietsenmaker voor een voorbandje voor scooty. Uiteindelijk zijn ze in Westendorf geslaagd, ze hebben ook nog een reserveband meegenomen en met arbeidersloon waren ze €20.00 euro kwijt. Dus dat viel reuze mee.
    Ondertussen hebben mama en ik kleding uitgezocht, in totaal 8 dingen en we waren €30.00 kwijt, dus ook dat was een koopje.
    Daarna overlegt wat het programma verder was. We kwamen uit bij Rattenberg. Daar 2 paar schoenen gekocht voor Otto en lekker ijs gegeten. Rattenberg staat bekend om zijn glas, mama vond daar een kraampje met kerstballen in de vorm van een engel, meteen een paar gekocht. Ook voor Gabi, die onze kat heeft verzorgd.
    Daarna naar het Zillertal gereden, we gaan daar altijd even langs bij Trachtenwelt, dat doen we ook in Rattenberg, maar soms hebben ze daar leuke koopjes, die ze in Rattenberg dan weer niet hebben. Maar deze keer hadden we pech, wel heb ik daar nog wat kleine kadootjes kunnen vinden.
    Via de Gerlospas zijn we weer naar Kirchberg gereden, Gerlos staat bekend om zijn loslopende koeien, in een gebied van 19 km hebben zij vrij spel. Men moet ze voorrang geven, mag niet toeteren etc., Ondanks het warme weer, lees 29 graden, hebben we er toch een heleboel gezien, langs de kant en op de weg lopend of liggend. Ook konden we op de hoogste toppen nog redelijk wat sneeuw zien liggen.
    Nadat we ons een beetje hadden opgefrist hebben we gegeten bij Kalswirt. ook daar werden we hartelijk ontvangen en uiteraard hebben we daar lekker gegeten.

    Zaterdag 25 juni dag 3

    Weer een dag om in te lijsten.
    We begonnen weer met een ontbijt buiten. De zon scheen volop. Na weer een mooie tocht kwamen we in Achenkirch aan bij de Achensee. Daar hebben we eerst genoten van thee, koffie en Marillenkuchen, ofwel abrikozentaart. We waren nl nog iets te vroeg voor de boot.
    We hebben een boottocht gemaakt van 2 uur en konden heerlijk op het dek zitten. Het is een hele mooie omgeving daar en we konden heerlijk even uitwaaien,
    We hebben geluncht bij de spar in Rattenberg.
    Toen we thuis kwamen heb ik even een uurtje geslapen. Na het eten, gingen we weer huiswaarts en toen stuitten we op een verrassing. We hoorden nl muziek en waren nieuwsgierig en werden toen onverwacht getrakteerd op een concert van een jongerenkoor. Die bleken later uit Amerika te komen en heten Electric Youth. Ze waren zo goed, dat Andreas en ik een cd gekocht hebben voor een tientje. Als je die op zet word je vanzelf vrolijk.

    Zondag 26 juni dag 4

    Vanmorgen weer een keer binnen ontbeten en er was binnen weinig veranderd, wel stond er een muziekdoosje, wat ze blijkbaar van Nederlandse gasten gekregen had. Wie gerard een beetje kent, weet dat hij speledingetjes niet kan laten staan, dus werd het opgedraaid en het alom bekende tulpen uit Amsterdam werd ten gehore gebracht.
    Het was droog weer dus gingen we koffie drinken bij Adriana, een oude bekende, die we weer kenden van Poppy, een café dat niet meer bestaat. Nu werkt ze bij Hotel Seehof bij het zwembad. Daar waren we nog nooit geweest en het is een heel mooi zwembad. Eigenlijk hebben ze er 2 naast elkaar, de ene is een natuurbad, daar kijkt Seehof op en ze hebben een chloorbad.. Of het nu kwam omdat het zo vroeg was of omdat het iets minder weer was, weet ik niet, maar er was maar 1 dame in het water.
    Daarna zijn we weer richting Rattenberg gegaan, daar zou een rommelmarkt zijn. We waren een uur te vroeg, dus eerst geluncht. Helaas begon het te regenen. mama en de mannen gingen toch even kijken. Maar ik heb niets gemist, want er stonden maar een paar kraampjes.Toch hebben ze nog een ketting voor mij gevonden.
    Het was nog vroeg, dus nog even naar St Johann geweest. Daar moesten we nog iets bij kennissen door de brievenbus doen, bovendien zou er een ridderfeest zijn, dachten we. Maar helaas fout gedacht, het was vrijdag en zaterdag en wij waren er op zondag. maar in het souvenirwinkeltje, wat altijd open is, vond Gerard een tiroler hoed en ik een leuk tirols tasje.
    Zoals jullie weten is het EK voetbal aan de gang en elke avond konden we er naar kijken, we zaten nl onder de tv. Voor mij niet zo belangrijk, maar Andreas kon vandaag zo wel zijn Duitsland zien winnen.

    Maandag 27 juni dag 5

    Na het ontbijt hebben we wat laatste boodschappen gedaan, oa 2 flessen kirschrum voor Otto gekocht en voor mezelf wat plantenzaadjes. Die zijn bij de ADEG overigens een stuk goedkoper dan bij de Mpreis, een tip voor degene die ook een keer die kant opgaan en groene vingers heeft.
    Tegen 11 uur zijn we via een mooie route naar Bad Tolz gereden. Misschien kennen jullie de plaats van de duitse tv serie, die Bulle von Tolz.
    Het is een mooi oud stadje met veel gekleurde huizen en muurschilderingen. Het loopt aardig steil, de weg, maar scooty heeft zich kranig gehouden. Ook de terugreis was een mooie rit.
    Onze afsluiting is steevast een Grillplatte bij Kalswirt voor 4 personen. Als toetje hebben we alle vier ijs genomen. Thomas, de eigenaar kwam ons nog een afscheidsgroet brengen in de vorm van een afscheidsborrel en ik kreeg een alcoholvrij drankje.
    Toen we thuiskwamen, de koffers weer ingepakt en vroeg naar bed gegaan, want de wekker zou rond half 7 weer gaan.

    Dinsdag 28 juni dag 6

    Helaas de laatste dag alweer, om half 7 ging dus de wekker en om 8 uur zaten we aan de ontbijttafel. Daarna afscheid genomen, gelukkig duurt het deze keer niet zo lang, want over 6 weken gaan we weer naar Kirchberg. Daarom hebben we scooty ook daar gelaten, dat scheelt weer in gewicht en ik heb er nog eentje, dus dat zou geen probleem zijn.
    De terugweg verliep vlotjes, geen files en geen ongelukken gezien. Gegeten hebben we in Stadlohn en de laatste etappe gereden, rond 8 uur waren we weer thuis.
    Het was een zeer geslaagde vakantie, heb voor mijn doen veel gelopen en dat ging erg goed.. Had voor het eerst sinds jaren echt spierpijn en daar was ik erg trots op en dat alles dankzij de nieuwe pleistertherapie!
    Over een aantal weken volgt dus het vervolg op onze avonturen in Kirchberg, dan gaan Gabi en Wolfgang, 2 andere Duitse vrienden, met ons mee.



















    05-07-2016 om 21:57 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (0)
    08-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weekendje Moezel ivm 12,5 jarige huwelijksdag

    reisverslag moezel ivm ons 12,5 jarig huwelijk

    dag 1 5 december:

    Een superleuke 1e vakantiedag. Om 8 uur opgestaan, de laatste dingen ingepakt, bij mama nog even een ei gegeten en tegen tien uur vertrokken. De reis verliep voorspoedig. Tegen half 1 geluncht in het Brohltal. Daarna de laatste etappe gereden en tegen 2 uur kwamen we aan in ons hotel zum Trauben in Lof aan de moezel. We werden vriendelijk ontvangen en ze hadden al een tafel voor ons gereserveerd aan het raam, waar ik met de rolstoel kon zitten, super service, nietwaar.... Nog een service, we hoefden pas aan het einde te betalen, over vertrouwen in de mensheid gesproken. Het voelde meteen goed.
    Het weer was goed, beetje bewolkt, maar de zon kwam er duidelijk zichtbaar doorheen, een beetje sluierachtig.
    We hadden nog zin om wat te ondernemen, dus gingen we richting Bernkastel-Keuss  langs de moezel op. Een mooie rit, maar eenmaal daar aangekomen was het zo vol, er was geen parkeerplek meer vrij en er stonden wel 20 bussen, dus zijn we weer teruggegaan richting hotel. We hadden onderweg nl gezien dat er in Cochem ook een kerstmarkt was en daar was bijna niemand. De markt bleek grotendeels in een tent te zijn, dus lekker warm ook nog. Heb voor een leuke prijs een paar mooie dingen gekocht, deels voor mezelf en deels om cadeau te geven. Helaas wel een vreemd avontuurtje beleefd, ik had iets gevonden en zocht Otto om zijn mening te horen. Dus ik had het ding in mijn hand en keek zoekende rond. Daarop zei een man dat ik dat ding betalen moest, waarop ik zei natuurlijk. Met dat ik dat zeg, stuift er een dame op mij af en beschuldigt mij van stelen. Ik uitgelegd dat ik mijn man aan het zoeken was en natuurlijk van plan was te betalen, maar dat het nu niet meer hoefde. Ik voelde me beledigd en teleurgesteld tegelijk. Net of iemand in een rolstoel een beroepsjatter is. Maar voor de rest was het een vrolijk en vriendelijk geheel, we hebben hele mooie dingen daar gezien, echt handwerk, het meeste.
    Terug in het hotel kregen we een heerlijk 4 gangen diner, heb zelfs gerookte zalm gegeten, wat ik normaal nooit doe.

    dag 2 6 december ons 12,5 jaar jubileum:

    Een mooie huwelijksdag. We zijn bewgonnen met een lekker ontbijt. Ik had op internet gelezen dat er een boottocht werd georganiseerd, dus om 10 uur stonden we klaar om aan boord te gaan. De tocht duurde bijna 2 uur, de bewolking was aan het breken, dus genoten we van mooie uitzichten.
    Tegen 12 uur gebrainstormd wat we zouden gaan doen, we hadden 4 opties, maar uiteindelijk kozen we voor een autoroute. We gingen eerst zuidwaarts achter de heuvels van de moezel langs. Echt een aanrader. De meesten rijden langs de Moezel op en neer, maar de route die wij gereden hebben is zeer de moeite waard. Veel vergezichten, mooie kleine dorpjes met huizen van basalsteen, kronkelwegen etc.
    Pauze gehouden in Wintrich, bij een soort overdekte Biergarten, geheel in kerstsferen. Zo wie zo was er veel kerstsfeer om en langs de moezel. Bij Schweig zijn we over de moezel gegaan enm via de Hondsrückhochstrasse weer naar Löf gereden. Heel eerlijk deze route was wat minder als ik verwacht had, maar toch was het een mooie weg.
    Bij het hotel eerst even geslapen en daarna opnieuw genoten van een 4 gangen diner. Beide keren kregen we wat apartere gerechten, die ik, althans normaal niet zo snel eet. We zeiden ook beide dat dit voor het geld uit kan is een raadsel. We betaalden nl maar 98 euro per persoon en dat was dus incl het eten en ontbijt.

    Dag 3 maandag 7 december:

    Om 7 uur ging de wekker, we wilden nl vroeg vertrekken. Dus na het aankleden heeft Otto de bus ingepakt en na het ontbijt togen we richting huis. Maar niet via de autobaan, nee eerst zijn we via een mooie route naar de Vulkanstrasse gereden en die een heel stuk gereden richting Noorden. Tegen 12 uur de autobaan weer opgereden bij Remagen, je weet wel van de bekende brug.
    Onderweg nog een kop koffie met gebak genomen en tegen 3 uur waren we weer thuis. Daar werden we ook hartelijk ontvangen, maar deze keer door mama en Gerard. Het is fantastisch om er even tussen uit te zijn, maar het is ook heerlijk om weer thuis te komen.



















    08-12-2015 om 17:50 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (0)
    14-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lang weekend Schwarzwald
    Reisverslag weekend Schwarzwald

    Dag 1 vrijdag 9 oktober:

    We zijn ditmaal om 8 uur vertrokken, omdat we nu niet zo ver hoefden als normaal naar Kirchberg. Het was droog en de zon kwam op. Tegen tien uur hebben we ontbeten in Königsforst. Rond 3 uur kwamen we via een mooie route aan in ons hotel "Hotel Resort Freudenstadt. Na het inchecken waren we totaal verbaasd over de ruimte van onze kamer. We hadden een kamer voor 3 personen besteld. Het was zo groot, dat ik kon walsen met mijn kleine scooty en de kledingruimte was zo groot als een kinderkamer in een éénsgezinshuis. Echt een superluxe kamer met alles erop en eraan, zelfs een bad hadden we tot onze beschikking, meestal blijft het bij douches.
    Omdat we een arrangement hadden kregen we koffie met gebak in de lounge. Om 6 uur ging het restaurant open en konden we elke dag genieten van een driegangendiner, waarbij je soep en salade van het buffet kon eten. Verder kon je elke dag kiezen uit drie menu's, een hoofdgerecht bestaande uit vlees, eentje met vis en eentje voor vegetariërs. en je eindigde met een toetje. Het eten smaakte goed, alleen was ik niet zo kapot van de aardappelpuree van zoete aardappels, maar verder hebben we alles met smaak gegeten. Helaas ging het met de drank niet altijd even vlotjes, omdat ze daar met 3 personen bedienden en ze niet snapte dat we liever leidingwater hadden dan uit de fles, (dit omdat mama en ik niet tegen de mineralen in fleswater kunnen). Maar later werd het beter en werd zelfs onze tafel gereserveerd, zodat ik er beter met mijn scooty bij kon.
    Het hotel ligt overigens aan een bosrand aan de rand van Freudenstadt, maar binnen loopbereik naar het centrum, maar wij gingen altijd met onze bus. je kreeg bij het arrangement ook nog een kaart waarbij je gratis met trein en bus in het Schwarzwald kon reizen.

    Dag 2 za 10 oktober:

    Om half 8 werd ik wakker, het was een beetje mistig, maar dat deerde ons niet. Na het ontbijt zijn we eerst naar een rommelmarkt geweest, waar ik een jas en een leuk uitgaanssetje heb gekocht en wat kleine dingetjes. Daarna even bij NKD geweest, die bezoeken we ook altijd in Oostenrijk en daar slagen we altijd, dus ik had hoge verwachtingen. Helaas dat viel wat tegen, de kleding was vrij donker en daar houden mama en ik niet zo van, dus daar waren we snel weg. Er was ook nog een KIK en daar zijn we wel geslaagd, leuke kerstspullen gekocht, beetje vroeg, maar dan heb je weer wat anders dan dat je hier hebt. Daar was ook net een eettentje geopend en daar hebben we even pauze gehouden, aardige mevrouw, die volgens ons daar helaas geen brood in heeft, gezien het tijdstip en de weinige bezoekers die daar liepen. Zo wie zo was er weinig volk op de been, het hele weekend, alleen zondags, maar daar kom ik later op terug.
    Daarna hebben we een mooie route gereden. We hebben oa de grootse koekoeksklok gezien, er waren er 2, de originele, dus de 1e en de grootste, die was inderdaad een stuk groter, maar de 1e vonden we het mooist, die was echt authentiek zoals we een koekoeksklok kennen. We wilden ook naar de grootste waterval van Schwarzwald in Triberg, maar daar konden we met de auto niet komen en voor scooty was het veel te steil.
    De route was heel afwisselend, de heenweg was zoals we ons Schwarzwald herinneren met veel bomen, daar komt immers ook de naam vandaan. Maar ik had veel dennen verwacht, maar er waren ook veel loofbomen en omdat daar de herfst al in volle gang was, was het een scala aan kleuren echt supermooi om te zien, ik heb al die dagen enorm genoten van die kleuren. Hier in de Achterhoek is het nog lang niet zo volop aanwezig. Het 2e deel bestond uit glooiende wei- en akkerlanden waardoor je enorm ver weg kon kijken. Sinds ik geholpen ben aan mijn rechteroog is dat echt een bijzonder iets, ik heb geen extra bril meer nodig om ver weg te kunnen kijken en daarom genoot ik denk ik dubbelop. Het grappige vond ik dat we alledrie andere interesses hadden, ik dus grotendeels de natuur, mama vond de kleine dorpjes en stadjes leuk, met heel veel vakhuizen en beschilderde muren en Gerard keek meer naar auto's, trekkers en aanverwante artikelen. Zo genoot ieder op zijn of haar eigen manier. Dit was weer een geslaagde dag.

    dag 3 zondag 11 oktober:

    Na het ontbijt zijn we naar Schramberg gegaan, daar hebben we eerst een klokken en automuseum bezocht, De klokken waren van het merk Junghans, die daar vervaardigd waren, ze maakten klokken, wekkers, wekkerradio's, horloges, maar ook autoklokken, ze maken overigens nog steeds horloges en klokken in Schramberg. De oudste was een wijzerplaat en de gewichten waren stenen die hingen aan een touw. Er waren echt hele mooie bij waaronder schilderijklokken. Ik denk dat jullie allemaal wel een Junghans wekker of klok hebben gehad, want er zaten vele herkenbare exemplaren tussen.

    De auto's liepen uiteen van wagens van in of net na de oorlog tot de 70ér jaren. Uiteraard veel auto's uit Duitsland, zoals VW, Opel en Mercedes, maar ook DKW, dat werd later auto Union en nu kennen we dat als Audi. Maar er waren ook amerikaanse merken etc.
    De apartste vond ik de auto's die op hout gestookt werden, die liepen dus niet op benzine, want dat was in en na de oorlog erg schaars en op de bon. Daarom hadden ze auto's omgebouwd, zodat ze met hout gestookt konden worden, er zat een gastank voorop en zo kon hij rijden.
    Wat ik ook erg leuk vond was de voorlopers van mijn scooty. Al in 1945 -1950 hadden ze al invalidewagens met een hulpmotor, dit omdat er vele soldaten gewond uit de oorlog waren gekomen.
    Het mooie van dit museum is dat ze ook taferelen uit die jaren lieten zien. bv een "tante emmaladen", een kapsalon, fietsenmaker, postkantoor, maar bv ook een keuken en wasruimte en speelgoed uit vervlogen tijden. Zodat het niet alleen een mannenmuseum is, maar ook voor dames en kinderen.

    Het 2e museum was een autoverzameling van iemand. Dat varieerde van de Duitse merken tot Rolls Royces, Caddilacs en captains. Er was ook nog een modelspoormuseum, maar daar zijn we niet geweest omdat we graag de stad in wilde, er was nl open zondag en een kunstmarkt. Daar hebben we ook nog een volksdansgroep of Trachtengruppe gezien. De klederdracht daar is weer heel anders dan in Oostenrijk, veel soberder en donkerder, maar dit was dan ook een vrij gelovige groep, ze hadden in elk geval dit jaar een prijs gewonnen voor hun kleding.
    Ook dit was weer een mooie vakantiedag.

    dag 4 maandag 12 oktober:

    Na het ontbijt hebben we de bus ingepakt en gingen rustig huiswaarts. Ook deze dag is een vakantiedag, dus hebben we niet meteen de autobaan gepakt om snel thuis te komen, nee we hebben eerst de Schwarzwaldhochstrasse gereden (B500) naar Baden Baden, Een route van 55 minuten door de heuvels van het Schwarzwald met vele mooie vergezichten en stralend mooi weer. Baden Baden is van oorsprong een mondain kuuroord en dat kon je nog zien aan de statige herenhuizen en villa's.
    Om de files te ontwijken hebben we een stukje Frankrijk gereden, daar hebben we oa een joekel van een Outlet gezien, het kon ook een woonwijk zijn als je niet beter wist. Dus we hebben vandaag 3 landen gezien, leuk hé?
    De lunch hebben we doorgebracht in Dollenberg, bij Wetzlar. tegen 5 uur waren we in Stadlohn, waar we een hapje gegeten hebben en tegen zessen waren we ook weer thuis.

    We kunnen weer terugkijken op een heerlijke vakantie en wij zeggen altijd als engelen op reis gaan lacht de hemel, daar was dit weer een goed voorbeeld van, we begonnen 's morgens met nevel, wat ook zijn charme had, maar in het middaguur brak de zon door en dat was helemaal super!

    Meer foto's kunnen jullie bekijken op 
    https://www.flickr.com/photos/127582512@N06/?






    14-10-2015 om 20:44 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (6)
    13-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vakantie in Kirchberg

    Verslag vakantie Kirchberg in Tirol Oostenrijk

    Dag 1 woensdag 1 juli:

    Een leuke 1e vakantiedag. Om kwart voor 6 opgestaan, de laatste dingen
    ingepakt. Om iets over 7 de 1e grens gepasseerd. Eerst een heel stuk
    binnendoor. Ontbeten in Siegen, lekker broodjes en gratis melk, dat laatste
    komt omdat het eigenlijk bij de cornflakes hoorde en ze geen melk in de
    kassa hadden staan, dus alweer een gelukje. Geluncht hebben we bij
    Geiselwind, maar helaas onze kennis Petra was er weer niet, overigens de
    terugweg ook niet. tegen half zes waren we in Kirchberg, waar we hartelijk
    werden ontvangen door Leni, onze pensionhoudster, met eigengemaakte
    vlierbessensiroop voor de dames en de heren kregen een glas bier.
    Daarna bus uitgepakt en gegeten bij Ephesus, heette vroeger mac Hansi
    en is nu een leuk Turks cafetaria.

    dag 2 donderdag 2 juli

    Om half 8 werd ik wakker, rustig mijn oefeningen gedaan en aangekleed.
    Heerlijk buiten ontbeten. Daarna in Kirchberg gewinkeld, een paar mooie
    kleren gekocht bij NKD. Gerard heeft bij Josefine, de eigenaresse van een
    souvenirwinkeltje een hoed gekocht. Daarna een lekkere aardbeiencoupe
    gegeten en weer richting auto gegaan.
    Als 1e naar Hopfgarten geweest, dat noemen we gekscherend huppeltuin,
    vanwege de naam. Al zijn we er achter gekomen dat ze niet hopfen als
    werkwoord bedoelen, maar hopf als graansoort voor het bier, ons beter
    bekend als hop.. Ook daar bij de NKD kleren gekocht, die is wat groter dan
    in Kirchberg en dus ook meer assortiment. In Worgl getankt en achter de
    wilde Kaiser, een bergketen, weer richting huis gereden. Halverwege
    hebben we heerlijk aan het water gezeten bij een forellenkwekerij en wat
    bleek nu, mama en ik zijn daar dertig jaar geleden ook al eens geweest. Zo
    leuk omdat weer gevonden te hebben. Via Sankt Johan en Kitzbühel weer
    terug naar ons pension.
    Deze keer hebben we gegeten bij Bechlwirt, maar dat was een fiasco. We
    konden eerst geen leidingwater krijgen, mama en ik kunnen nl niet tegen
    mineraalwater. Toen we zeiden "dan gaan we ergens anders heen", ja toen
    kon het wel, als we maar betaalden. Nu daar hebben we abslouut geen
    probleem mee, we komen zelf uit een ondernemingsgezin dus we weten
    echt wel dat niet alles voor niets kan zijn. Maar heel eerlijk tot op heden
    hebben we daar nooit problemen mee gehad. Maar goed hier dus wel.
    Daarna besteld en in een ommezwaai kwam het eten, dat vonden we al
    vreemd, maar goed als het dan smaakt..... Maar helaas het eten was lauw,
    alleen de aardapelprodukten niet, die hadden ze in de frituur gegooid, de
    rest waarschijnlijk in een steamer, maar de kwaliteit haalde het bij lange na
    niet bij wat we gewend waren in Kalswirt en Rösslwirt, waar we de andere
    dagen gegeten hebben. Maar we hebben netjes gegeten en betaald en wat
    heeft ze nu uiteindelijk gerekend voor het water 0.30 cent en daar had ze
    dan zo'n poeha over. Nee je betaald waarschijnlijk een euro meer, maar je
    krijgt én lekker eten én een vriendelijke bediening. We gingen erheen
    omdat een vriend van mij daar altijd vol lof over is, maar helaas voor ons
    was het een eenmalig bezoek. mama en ik hebben bij Ephesus nog een
    broodje knakworst gegeten, omdat onze maag niet vol was. We werden
    daar vol liefde bediend door Amber, een leuke vlotte spontane meid.

    dag 3 vrijdag 3 juli,

    Vandaag zijn we naar de Wolfgangsee geweest, via een mooie tocht zijn we
    via Salzburg naar Sankt Gilgen gereden, Daar zijn we op de boot gestapt.
    Dit keer zijn we in Sankt Wolfgang uitgestapt, een leuk oud toeristendorpje
    met oa. de Weissen Rössl, bekend van de filmoperette im Weissen Rössl
    am Wolfgangsee. met Peter Alexander uit de jaren 60. We hebben geluncht
    bij Hotel Franz Josef. iets wat ik nog niet kende, een tosti met een spiegelei
    erop, ga ik zeker thuis ook eens proberen.
    Toen de boot weer aanmeerde hebben we de rest van de tocht gedaan. In
    totaal vaar je drie uur op de Wolfgangsee.
    Na de tocht hebben we ons nog verwend met een ijsoupe die ze daar zelf
    gemaakt hadden en de eigenaren waren er zeer trots op en terecht.
    Gegeten weer bij de turkse cafetarie met het Platzconcert op de
    achtergrond. 2 Kleinkinderen van Leni speelden mee.

    dag 4 zaterdag 4 juli

    Zaterdag is altijd een vast agendapunt, dan gaan we eerst naar Rattenberg
    en daarna naar het Zillertal. In Rattenberg heeft Gerard een vriendin bij het
    Trachtenwelt, dus gaan we altijd even kijken en we kopen daar onze
    schoenen voor Otto. We hadden geluk, want op alles was 50% korting, dus
    nu hebben we 2 paar voor 100 euro, koopje dus. en ik 2 paar kousen,
    verder enkele souveniertjes.
    Toen verder richting Zillertal, daar zit het hoofdfiliaal van Trachtenwelt, maar
    daar hadden ze deze keer niet zoveel nieuws.
    Vanavond voor het eerst gegeten bij Rösslwirt, leuke bediening, lekker eten
    en niet moeilijk doen en ook hier zijn ze niet duur, je hebt al een dag menu
    voor een tientje en een iets luxere voor 15 euro en dan heb je dus voor en
    hoofdgerecht en een toetje.

    Dag 5 zondag 5 juli

    Na het ontbijt zijn we naar de rommelmarkt in Ebbs geweest, heb daar 3
    paar sokken gevonden, heb nu dus 5 verschillende kleuren, dus ik kan
    even vooruit. Mama heeft wat tirolerkleding gevonden voor de tirolermiddag
    die ze as zaterdag organiseert.
    Daarna zijn we op een oldtimertreffen geweest in Oberndorf bij Sankt
    Johan. Door het warme weer waren de meeste trekkers helaas al weg,
    maar we konden er toch nog een paar bewonderen en een idee krijgen hoe
    het was geweest. Er was ook nog live muziek en toen hij onze nl auto zag
    begon hij meteen tulpen uit Amsterdam te spelen, dat was wel weer
    grappig.

    Dag 6 maandag 6 juli

    Onze auto kreeg een mankement, dus moesten we eerst naar de garage in
    Sankt Johan. Wij, de dames, hebben in Sankt Johann rondgewandeld en
    de heren gingen richting garage. Er was dus een slang kapot en die moest
    vervangen worden, maar die hadden ze niet op voorraad, dus moest
    besteld worden, dus kregen we een extra dagje Kirchberg. Wat ik niet erg
    vond uiteraard. "s middags zijn we bij huis gebleven, want ik was erg moe
    en de heren hadden ook niet veel puf om iets anders te doen.

    dag 7 dinsdag 7 juli

    Gelukkig ging het vandaag weer een stuk beter, al was het wel bloedje
    heet. Ik heb in de tijd dat de mannen naar de garage gingen geslapen en
    daarna hebben we een broodje gekocht bij de plaatselijke supermarkt en
    vanwege de warmte zijn we weer richting forellenkwekerij gereden en
    genoten van een verkoelende ijscoupe. Deze keer waren en er een paar
    aan het vissen en daar hebben we nog gelachen. Een man en vrouw waren
    daar bezig, de vrouw ving vissen en de man wilde het op de foto zetten.
    Maar elke keer als ze beet had was hij met de camera bezig en de vrouw
    kon de vis niet in haar eentje houden. Tot Gerard zei, je moet eerst de vis in
    het net doen en dan de foto maken, en zo geschiedde. De vrouw kon aan
    het thuisfront laten zien dat ze daadwerkelijk een vis had gevangen, in
    werkelijkheid was dit al nummer 4.

    dag 8 woensdag 8 juli

    De laatste dag, de terugtocht, om half 8 ontbeten. Ik kreeg van Leni een
    grote pot eigengemaakt appeljam, nee geen stroop, maar jam en die vond
    ik erg lekker. Dus nu kan ik elke dag een beschuitje eten met appeljam en
    even mijmeren naar onze vakantie in Oostenrijk.
    tegen 12 uur geluncht in Geisselwind, ditmaal was er veel hectiek, want er
    waren 2 bussen aangekomen en dat was te merken aan het personeel.
    tegen 7 uur weer in Vreden, daar bij de Berkelsee gegeten en toen de
    laatste kilometers richting huis.
    Het was weer een geslaagde vakantie, waar we met veel plezier op
    terugkijken.



















    13-07-2015 om 18:19 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (0)
    23-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vakantie in kroatië

    Verslag vakantie

    Zondagmorgen zouden we tegen tien uur vertrekken, dus om 8 uur opgestaan, de laatste dingen in de bus gestopt, even bij mama wezen koffiedrinken en broodjes gegeten en toen op weg naar Kroatië.

    We hadden afgesproken dat we het in 2 keer zouden doen, want tenslotte was het 1200 kilometer en na ons feest zou dat het beste zijn. Dus ik had voor de tijd al een bb geregeld in de buurt van Würzburg. Het weer was prachtig, dus de rit verliep voorspoedig. Tegen 12 uur geluncht en rond 4 uur kwamen we bij Autohof Geisselwind. Daar gaan we meestal eten als we in de buurt zijn, we kennen daar een serveerster, maar helaas beide keren was ze er niet. We hebben beiden een Brummipfanne gekozen,
    Daarna dus naar onze bb, een kleine 15 km verderop. Een superadres voor 50 euro per kamer krijg je een riante kamer en ook nog "s morgens een ontbijtbuffet. Als je het adres weten wil, gewoon even een berichtje doen. Het is een heel klein boerenplaatsje waar het heerlijk toeven is. We konden daar ook nog wat drinken in de tuin. nadat we dat op hadden waren we beide zo moe, dat we heerlijk naar bed gegaan zijn.

    Dag 2

    Na dus een heerlijk ontbijtbuffet togen we weer verder, we gingen de heenweg via Regensburg, Karintië, een stukje Slovenië en via Zagreb naar ons plaatsje Novaki Ozalsjki. het gekke vond ik dat je bij de Kroatische grens nog gecontroleerd werd, terwijl ze inmiddels tot de eu behoren. Maar volgens Otto zouden ze het Schenge-verdrag nog niet ondertekent hebben. Ze hebben daar overigens ook nog geen euro, dus je moet weer alles omrekenen. Een Kuna is ongeveer 14 cent, maar we rekenden altijd 15 cent dat is wat makkelijker.
    Tegen 7 uur kwamen we aan in het huisje van onze kennis, een leuk klein optrekje op een berg. Het huisje heeft alles wat je wenst en het ligt op een prachtlocatie. Als je op de veranda zit hoor je een geweldig vogelconcert en ook de koekoek was hier weer van de partij.

    We werden hartelijk welkom geheten door de buren, de dochter kan engels, dus er was geen taalbarriëre voor ons. We werden rondgeleid en ze wensten ons een fijne avond. Die duurde niet zo heel lang, dus gingen we lekker vroeg onder de wol.

    dag 3

    Weer een superdag. Otto had in het dorp, een kleine 10 km verderop, broodjes gehaald en we begonnen met een heerlijk ontbijt buiten op het terras. Daarna hebben we een schitterende tour gemaakt door de omgeving. Ze noemen ons wel eens de "witte weggetjes ridders", dus ook hier weer witte weggetjes gereden, zo wit dat we zelfs een karrespoor gereden hebben en dat bleek dan ook nog een heuse weg naar een dorpje te zijn. Eerst dachten we dat we verkeerd waren, niet dus, mijn kaartlezen heb ik nog steeds niet verleerd. Tomtom is leuk, maar zelf routes uitstippelen is nog steeds het leukste.
    We hebben onderweg een ijsje gegeten. Toen we weer in Ozalj kwamen hebben we boodschappen gedaan in een hele gtrote supermarkt, vergelijkbaar met Real in Duitsland, maar dan iets kleiner. Het bleek ook dat het de enige winkel was in de buurt, voor shoppen moet je daar echt niet zijn, dan zul je naar Zagreb of een andere grote stad meten. het is nl totaal niet toeristisch ingesteld, voor ons dus ideaal, maar voor wie van winkelen houdt een absolute ramp. Ik heb zelfs geen souvenirwinkeltje gezien. Het leven is voor ons spotgoedkoop. We hadden 2 volle tassen en we waren omgerekend nog geen 15 euro kwijt. Maar voor hen zijn dat grote bedragen. Onze buurvrouw is gepensioneerd en krijgt maandelijks 200 euro en dan moeten wij klagen over ons pensioen. Overigens in verhouding is de drank duurder dan het eten en dan bedoel ik niet alleen alcohol. Bv 2 glazen water of limonade kost evenveel als een hoofdmaaltijd.

    Over eten gesproken, we hebben deze avond gegeten in een plaatselijk hotel restaurant, waar ook kegelbanen zijn, er was op dat moment blijkbaar een wedstrijd aan de gang van plaatselijke verenigingen. We hebben op het terras gegeten. Om een indicatie te geven van de prijzen. We hadden beiden een grote grillplatte met 5 soorten vlees, aardappels en sla, ik een flesje sinaasappelsap en water en Otto 2 sinas en dat alles voor €20.00. Dan was dat ook nog het duurste wat we gegeten hebben.

    Dag 4

    Vandaag zijn we naar onze kennissen geweest, waar we het huisje van gehuurd hebben. Zij hebben nl ook nog een appartement op het eiland Vir aan de kust, een 3 uur rijden van het huisje. Via een mooie bergtour kwamen daar aan. Het was heel gezellig bij Gejo we werden onthaald met koffie en wat lekkers erbij en Barbara had ook nog gekookt voor ons, Goulash met rijst. Hoewel het daar goed toeven was, was ik toch heel blij dat we in het huisje zaten en niet op het eiland bij hun. Ik ben toch meer een natuurmens en geen kudde dier.

    dag 5

    We hadden vanmorgen de bakker aan huis, het bleek dat hij elke dag komt, maar dat wisten we te laat, maar goed vanaf die dag dus elke morgen verse broodjes gehaald. Het is erg lekker brood, maar als het een dag oud is, is de sjeu er wel van af, dus vandaar dat we elke dag nieuwe kochten.
    Na het ontbijt gingen we richting Slunj. We wilden eigenlijk naar de Plitvicemeren, maar dat werd ons door onze kennissen afgeraden, omdat je daar trappetjes ed moest lopen. Maar hij gaf ons de tip om naar Slunj te gaan, dat noemen ze klein Plitvice en dat bleek ook zo te zijn, al moet je niet helemaal naar Slunj rijden, maar er er net iets voor. het is daar werkelijk schitterend, diverse watervallen en leuke oude huisjes. We hebben daar uiteraard pauze gehouden, een plekje op het water. een echte aanrader ook nu weer.
    Via een andere route keerden we weer naar huis. Deze keer hebben gegeten in een klein dorpje iets verder van Ozalj af, ik cevapcici, hoop dat ik het goed schrijf en Otto schnitzel Zagreb, een soort cordon bleu, maar dan met schnitzel.

    dag 6

    Weer een mooie vakantiedag, de laatste in Kroatië, we begonnen uiteraard weer met een ontbijt op het terras en kregen gratis een koekoekconcert. ddaarna vast wat koffers ingepakt en opgeruimd. Na het dagelijkse telefoontje met mama hebben we een mooie bergtour gemaakt, verre uitzichten, leuke natuur, veel wijnbouw.
    Ook zijn we even bij het kasteel van Ozalj geweest, helaas konden we er niet in, omdat het te steil was voor scooty en ik kon Otto het niet aandoen om mij naar boven te duwen, maar we hebben een leuke impressie gekregen.
    's Middag hebben we lekker rustig aan gedaan en een spelletje Yathzee gedaan en ik heb wat geschreven.
    De laatste avond hebben we gegeten in het zelfde dorpje als gisteren, maar nu bij een visrestaurantje, dat wilde Otto graag. Het was eigenlijk hoog op het water en Otto zei dan gaan we wel binnen zitten,maar wat schetste onze verbazing, we mochten via de bar en dus geen trappen en geen drempels. Wat een service. Er werd ook nog een lam aan spit gaar gegrild op open vuur, dat vond ik dan weer ludiek.

    dag 7

    Na een hartelijk afscheid, we kregen zelfs nog kleine kadootjes mee zoals sap en ingemaakte paprika togen we rond 8 uur weer richting huis. Een hele mooie tocht gereden door Slovenië. We hadden nl een andere route uitgestippeld omdat we onze kennissen in Kirchberg, waar we elk jaar heen gaan verrassen en dat is ons ook gelukt. Ze vond het erg leuk en was blij verrast en meteen werd de koffie op tafel gezet en de hele familie kwam voorbij. Omdat we in Kroatië geen souvenirwinkels konden vinden hebben we in Kirchberg onze slag geslagen.
    We hebben ook nu weer in hetzelfde bb geslapen en gegeten bij Geisselwind.

    dag 8

    de laatste dag alweer, ik heb altijd dat de heen en terugreis ook een vakantiedag is, dus we genieten dan ook altijd volop en ook nu was het weer een mooie rit. We hebben oa een helikopter van de politie op een aanhanger gezien en uiteraard ook weer de mooie omgeving. Wie zegt dat autobaan rijden saai is, vergist zich, als je er oog voor hebt, dan is het werkelijk schitterend. Voor mij was het super bijzonder, omdat ik voor het eerst zonder verrekijker kijken kon en ik zag soms eerder dingen dan Otto dat vond ik dus echt geweldig. Waar een netvliesscheuring al niet goed voor is..... We hebben echt geluk gehad met het verkeer, de heen en terugweg geen enkele file gehad en op de Sloveense en Kroatische autobanen is helemaal niets te bekennen. Nu zijn dat ook tolwegen, daar zal het wel aan liggen, maar we voelden ons soms echt remi, alleen op de wereld.
    Om half vier waren we weer thuis, gezellig met mama bijgekletst en verder wat aangerommeld, onze kat was heel blij dat we er weer waren.
    Moe maar voldaan weer heerlijk in ons eigen bed geslapen.

    Het was echt een supervakantie, mocht je geinteresseerd zijn, dan kan ik het je echt aanraden, kijk op http://www.gejoonline.nl/ozalj/. Daar kun je ook zien wat de prijzen zijn, echt spotgoedkoop, vonden wij.















    23-06-2015 om 19:35 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jubileumfeest

    Verslag van ons feestje,

    We hebben dit jaar een groot feest gevierd, aanleiding was dat we in één jaar tijdsbestek 25 jaar samen zijn, 12.5 jaar getrouwd en ik word over een paar weken ook nog eens 50. Dit leek ons reden genoeg voor een feestje. Dus hebben we de koppen bij elkaar gestoken en een leuk programa uitgedacht.

    Afgelopen december kregen onze gasten al een kerstgroet met de aankondiging dat het feest aanstaande was, dan kon men er rekening mee houden, het is nl niet leuk als je een heel programma in elkaar draait, er geld voor uitgeeft en er dan een heleboel afzeggingen komen, vandaar dus zo vlot. Gelukkig zijn er maar een paar afgevallen omdat ze wat anders hadden.

    De afgelopen maanden zijn leuke maanden geweest, ik zeg altijd dat de voorpret het halve feest is. Dus kaarten gemaakt, placemats voor het eten, dessertbakjes beplakt, een quiz in elkaar gezet en alle voorbereidingen daarvoor getroffen. Mijn moeder had de catering in handen, althans een groot deel ervan. Dus daar had ik niet zoveel mee van doen, alleen ideeën over en weer spuien.

    Het werd juni en de spanning steeg, het weer was tot dan toe bagger, net als nu en iedereen vreesde voor het weer, behalve mama en ik, wij waren optimistisch en we hebben weer gelijk gehad, het was prachtig weer.

    Donderdags werden we verrast door de buren die het een en ander versierd hadden, er was een mooie boog waar iedereen iets voor gemaakt had. De coniferen zaten vol met crepepapierrozen in de kleuren van de Portugese vlag, waar Otto en ik verkering kregen, verder veel slingers en vlaggetjes, zelfs de veranda hing helemaal vol. Ook die waren zelf gemaakt van a4'tjes en op elk vlaggetje stond 1 van de drie jubileagetallen. Dus we waren helemaal overdonderd, Otto had gelukkig iets eerder vrij gekregen, dus ook hij kon er bij zijn. Zoals het een traditie hier in de Achterhoek betaamd wordt dat beloond met een lekkere borrel, bij ons bier en fris en een bbq. Die we overigens weer van mijn ouders aangeboden kregen.

    Vrijdag werden de laatste dingetjes gedaan en had ik min of meer een rustdag. 's avonds lekker vroeg het bed in en dan maar hopen dat de slaap kwam. Helaas het kind in mij was te groot, dus ik heb het tot een uur of half 3 volgehouden en toen elke keer in stukjes, maar gelukkig was ik uitgerust genoeg om een leuk feest mee te maken en een leuk feest werd het!

    Zaterdagmorgen waren de eerste hulptroepen al heel vlot aanwezig. Want ja als je een groot feest geeft kun je dat natuurlijk niet alleen. Dus werd er om 9 uur al potten koffie gezet, tenten opgebouwd, stoelen klaargezet etc. Want om 11 uur zouden de gasten komen. Ik werd mooi versierd met een sjerp met sara erop en het werd al een gezellige boel.

    Om 11 uur kwamen de gasten, we werden overladen met kado's en enveloppen die in een speciaal daarvoor gemaakte giftbox gestopt werd. De gasten kregen eerst koffie met een soesje. Dat was nl onze bruidstaart geweest, een soezentaart in de vorm van een hart. het was nl mijn bedoeling om deze 3 jubilea terug te laten komen in deze dag.

    Na het welkomstwoord heb ik uitgelegd wat ongeveer de bedoeling was, ik verdeelde de groepen dmv lootjes en we liepen naar voren voor de 1e verrassing, een huifkar. We zaten dus met 35 man, volwassenen en kinderen in één grote huifkar. Ik had een route uitgestippeld die ik normaal met scooty rijdt, met een kleine aanpassing want de huifkar was te groot om over de groene grens te gaan.

    Onderweg dus vragen gesteld over ons en bij de 4 stops moesten ze opdrachtjes uitvoeren. Tegen 1 uur kwamen we aan op de picknickplaats, mijn ouders en een paar vrienden hebben daar een heuse picknick verzorgt, met diverse broodjes, verschillende dranken, fruit, kinderbroodjes etc. Met onze bruiloft hebben we dat laten doen en nu heeft mama dat dus gedaan. Een doorslaand succes, want zefs de huifkarbestuurder vroeg of hij foto's mocht maken, want dit had hij nog nooit gezien. Dus een supercompliment voor mama en de helpers.

    Tegen 3 uur kwamen we weer op de camping. Daar wachten voor de kinderen een springkussen en een midgetgolfbaan met 8 elementen. De volwassenen konden eindelijk hun welverdiende biertje, borrel etc drinken. Nadat we de antwoorden hadden nagekeken heb ik de prijsjes uitgereikt en het was leuk hoe fanatiek er werd gepuzzeld en gedaan.

    Om half 5 begonnen we met het eten, ons bruiloftsmaal hebben we ook nu weer gedaan, dus mama had lekkere groentesoep gekookt ala oma, er kwam een heuse pannenkoekenbakker, waar men onbeperkt pannenkoeken kon eten. Wat overigens een aanrader is. Voor €9.00 per persoon kun je dus onbeperkt kiezen uit 3 soorten pannenkoek en je hebt geen afwas, want dat regelen zij allemaal. Super nietwaar.....?

    Ons dessertbuffet werd verzorgt door Talu, een kennis van ons, ze had maar liefst 15 soorten, ik heb daar dan ook heerlijk van gesmuld en gelukkig de gasten ook.

    Tegen 7 uur was de koek bij mij op en heb ik een dankwoord gesproken en ben ik naar bed gegaan, want de volgende dag gingen we op vakantie.

    We kunnen met recht terug kijken op een superdag, het weer was goed, de gasten deden met alles leuk mee, de kinderen waren super in hun sas. Het allerleukste compliment kreeg ik van een achterneefje, die ons eigenlijk nog niet zo heel vaak had gezien. hij zei "Jacqueline ik kom volgend jaar weer als je jarig bent" Nu dat is toch een teken dat we iets goed gedaan hebben....

    Zaterdag doen we het nog eens dunnetjes over met een bedankfeestje voor alle helpers van die dag.















    23-06-2015 om 19:30 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (0)
    16-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.afscheid

    Dag lieve lezers en lezeressen, 

    tot mijn spijt moet ik alweer afscheid van jullie nemen, a gaat het met mijn gezondheid nog niet zo als ik het wil, ik kan dus dit jaar ook geen tochtjes meer maken en beleef verder ook niet echt veel om een leuk blogje te schrijven. B Ik moet mijn energie op dit moment heel erg goed verdelen en ik zit er zelfs over te denken om een half jaar zonder internet te functioneren. 

    Ik wil alle lezers en vooral Leonie, Lia, Gerda en Ria Rose bedanken omdat ze altijd trouw een berichtje achter lieten.  Het heeft maar kort geduurd, maar we moeten maar denken kort maar krachtig.

    Ik wens jullie een hele mooie toekomst met veel liefde en geluk, groetjes Lientje

    16-09-2014 om 19:46 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (5)
    31-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    verslag Kirchberg:

    Eindelijk kan ik jullie dan het verslag van onze vakantie in Kirchberg laten lezen, ik wil jullie bedanken voor jullie geduld.

    Dag 1 dinsdag 29 juli, de heenreis:

    Om 5 uur ben ik opgestaan, deze keer was het iets eerder, omdat we Mark nog moesten ophalen en we willen altijd rond 7 uur de 1e grens over zijn.
    Ik heb de laatste dingen gedaan en afscheid van Otto genomen
    De 1e pauze, zo rond half tien was ergens in het Sauerland, waar we ontbeten hebben. We lunchen altijd in Geisselwind, daar kennen we Petra de serveerster, maar helaas ze had nachtdienst gehad, dus was er niet, gelukkig hebben we haar de terugweg wel gezien.
    De reis verliep voorspoedig, ik heb onderweg nog wel wat gedommeld, maar verder genoten van de omgeving.
    Rond 5 uur waren we in Kirchberg, waar we warm ontvangen werden door Leni, gastvrouw van Pension Schwaigermühle. Daar wat spullen uitgepakt en gegeten bij Mc Hansi.
    Gerard had voor het eerst zijn laptop meegenomen en ik kon dus even kijken op fb, waar ik blij verrast was met de leuke felicitaties, ik was immers jarig.

    Dag 2 woensdag 30 juli:

    Na een heerlijke nachtrust hebben we ontbeten, Leni kwam even gezellig bij ons zitten en ook haar kleinzoon Markus kwam er even bij.
    Daarna zijn w het stadje gaan bezoeken, het regende, maar dat deerde ons niet. Eerst bij de NKD geweest, een kledingwarenhuis en ik heb daar 2 broeken gekocht, samen voor €15.00. Ook zijn we even bij ons souvenirwinkeltje geweest, ze hebben er meerdere, maar er is er maar eentje die wij leuk vinden en Josefine herkent ons ook altijd meteen en we worden ook hier altijd warm welkom geheten. Kirchberg heeft zijn eigen gelukspoppetjes en die heb ik gekocht voor onze kattenverzorgster.

    's Middags moesten we naar de garage, want we hadden wat problemen met de remmen en ja in de bergen is dat behoorlijk lastig. Dus gingen we naar Hopfgarten, door ons gekscherend huppeltuin genoemd. Daar hadden we een Hyundaigarage gezien en die zou ons helpen. Gelukkig kregen we een leenauto, dus konden we tich wat doen.

    Daar was ook een NKD en ook die hadden opruiming en dus een grote slag geslagen.
    Na een rustig middagslaapje gegeten bij Kalswirt, daar verwelkomt door Thomas en Carmen. Het is een heel leuk stel en je kunt er heerlijk eten, zowel de tiroolse keuken als de westerse keuken.

    Dag 3 Donderdag 31 juli

    Na het ontbijt gingen we even terug naar de winkel, want we hadden per ongeluk de verkeerde maat genomen, dat heb je als je niet goed uitkijkt en dus even geruild en met de goede maat weer naar buiten gegaan.
    Daarna zijn we richting Mittersill gereden, we wilden nl naar de Krimmlwaserfalle en Gerlos gaan. Helaas dat zou anders lopen....
    Onderweg zagen we al redelijke overstromingen door het vele water wat gevallen was de afgelopen dagen en bij Neukirchen konden we helaas niet verder, want de straten waren overstroomt. Dat was voor ons een hele unieke ervaring en hoe gek het ook klinkt, het was heel indrukwekkend, dan pas zie je hoe krachtig water is, hele hooibalen werden meesgesleurd, brokken hout, boomstammen etc. Voor de bevolking natuurlijk vreselijk, maar wij vonden het echt heel apart om eens mee te maken.





    Dus zijn we maar terguggegaan via Sankt Johann, wat ook een mooie route is hoor. Tijdens de lunch werden we gebeld dat onze bus weer klaar was, dus togen we weer richting Hopfgarten. €700 euro armer, maar met een gemaakte bus konden we weer verder.

    Dag 4 Vrijdag 1 augustus:

    Toen ik vanmorgen wakker werd en ik naar buiten keek scheen de zon, dus ik was meteen vrolijk. We hadden nl het plan geopperd om een boottocht over de Wolfgangsee te maken en ja dan is het wel handig als het mooi weer is.
    Via een hele mooie tocht togen we dus richting de Wolfgangsee. Daarna een heerlijke tocht van 2.5 uur op het meer gevaren. De Achensee hadden we al eens gedaan, maar dit was nog weer mooier.



    We hebben uiteraard hotel Zum Weissen Rössl gezien, dat kennen jullie vast wel van de film, je kunt daar ook aanleggen en op het teraas zitten, maar dat hebben we niet gedaan. Mijn ouders waren daar al eens geweest en het is er peperduur. Ik vond het bekijken ook al erg leuk. Ook een aantal gebouwen gezien die gebruikt zijn voor de opnames van de Sound of Music, bij de oudere generatie zeer zeker ook bekend.
    Na de boottocht even op het terras nagenoten, daar zagen we deze boot van Franz Jozef aankomen

    en de terugreis aanvaard. we waren rond 7 uur weer in het pension.

    Dag 5 Zaterdag 2 augustus:

    De laatste dag Oostenrijk en dat is bijna standaard Rattenberg en het Zilltertal. We gaan dan nl altijd even bij Trachtenwelt kijken in Rattenberg en dus in Zillertal en ook in Rattenberg kennen we een dame, maar helaas ook zij was er niet, ze had vakantie. Maar we hebben enkele souvenirs gekocht, oa een hele mooie vaas gegraveerd met edelweiss. Bij Trachtenwelt in Zillertal heb ik schoenen gekocht voor Otto, een super aanbieding leren schoenen voor €20.00 die kon ik echt niet laten liggen.

    Daarna over de Gerlospas terug gegaan

    Gerlos staat bekend om zijn loslopende koeien en deze keer hadden we ontzettend veel geluk, we hebben er meedereen gezien op verschillende plekken.

    Bij de Gerlospas kon je nog behoorlijk wat sneeuw zien, niet op de Gerlospas zelf, maar als je keek richting Krimml.
    Bij de goudmijn hebben we geluncht, helaas was de mijn niet geschikt voor rolstoelers, dus we konden er niet in.
    .De Krimmlwatervallen waren heel goed te zien ook omdat er veel meer water als anders naar beneden viel.

    Bij Neukirchen konden we nu goed zien hoe verwoestend water kan zijn, het was grotendeels weggetrokken, maar een boel modder en puin achterlatend. De spoorbaan konden ze denk ik dagen niet gebruiken.

    Ons laatste dinertje verliep gezellig en we kregen van Thomas een extraatje, ik een alcoholvrije cocktail, mama een ijsje en Gerard en Mark een pilsje.

    dag 6 zondag 3 augustus:

    Helaas aan alles komt een eind dus ook aan deze vakantie, aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant ook weer fijn slapen in mijn eigen bedje, toen wist ik niet wat ik nu weet dat het eigwenlijk teveel was, maar niettemin heb ik een heerlijke tijd gehad en jullie hoop ik met dit verslag.

    groetjes Lientje

    31-08-2014 om 20:06 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (4)
    27-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.update 2

    Hallo Lieve lezers, eindelijk goed nieuws, we zijn weer bijna de oude en het weer is vandaag ook nog super wat wil ik nog meer. voor het reisverslag vraag ik jullie nog even geduld, omdat ik eerst nog wat achterstallige dingen moet doen, maar ik hoop vrijdag of zaterdag eindelijk het verslag te kunnen laten lezen. Bedankt voor alle lieve reacties die ik van een aantal van jullie gekregen heb, deed me erg goed. groetjes Lientje

    27-08-2014 om 11:50 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (0)
    18-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.update

    Hallo lieve lezers, even een kleine update.

    Ik ben naar de dokter geweest, omdat het me nu wel heel erg lang duurt en ik ook nog hartkloppingen heb. Volgens de plaatsvervangenden arts, de onze is op vakantie, komt het allemaal door mijn tripje naar oostenrijk en de weersomstandigheden. Moet het gewoon uitzieken en als het na een paar dagen nog geen verbeteringen heeft terug komen. Dus mijn dag bestat nu uit slapen, slapen en nog eens slapen, ben gemiddeld 16 uur in bed of op de bank en de rest eet ik wat en kijk mijn mailtjes na.

    Dus jullie moeten nog even geduld hebben met mijn blogje, gelukkig heb ik het reisverslag in de vakantie al geschreven anders zou ik de helft vergeten zijn......

    groetjes en o snel Lientje

    18-08-2014 om 12:45 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (4)
    10-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.noig steeds geen verslag

    Hallo beste lezers, jullie zullen wel denken waar blijft het verslag van Lientje, maar helaas mijn lichaam wil nog niet hard meewerken, zal een combi zijn van vakantienaweeén en het weer. In elk geval kan ik nog geen lange periodes achter de pc zitten, heb inmiddels wel de foto's op de pc staat. Dus ik vraag julliie nog voor een klein beetje geduld. groetjes Lientje

    10-08-2014 om 18:09 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (2)
    28-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de laatste dag

    Hallo lezers, ik had jullie nog zo graag een boel willen vertellen, van de voorbereidingen, de oldtimerdag die ik gisteren had enz enz, maar helaas de tijd en de puf ontbreekt, de oldtimerdag houden jullie te goed, dat was te leuk om niet met jullie te delen, maar voor de rest helaas.....

    Morgen om 5 uur gaat de wekker en dan is het Haalo Östereich! Ik wens jullie een mooie week en tot volgende week, Lientje

    28-07-2014 om 17:12 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (1)
    24-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eibergen

    Vandaag zijn we naar Eibergen geweest, we zijn mijn moeder, Oz en ik. We hebben de laatste boodschappen gehaald voor de vakantie van volgende week. Waaronder medicatie, puzzelboekjes en omdat het bij kruidvat opruiming was, heel veel kleine kadootjes voor onze kleinkids en kindervrienden. Op de 1e foto heb je een kleine impressie van het plein in Eibergen als is de foto niet zuperduidelijk zie ik. Er komen vast nog wel meer foto's van Eibergen in de toekomst.





    Daarna hebben we heerlijk op een terrasje gezeten en geluncht en een lekker ijsje op de hand genomen.

    Vanmiddag hadden we een verjaarsfeest en dat was erg gezellig. Morgen heb ik een rustdag ingelast, dus waarschijnlijk ook geen blogje. Dus tot zaterdag, fijne vrijdag allemaal

    24-07-2014 om 21:36 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (4)
    23-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in de voetsporen van Frederik Hendrik

    Hallo lieve lezers, ik had u mijn ritje van gisteren beloofd.

    Ik heb de route gereden in de voetsporen van Frederik Hendrik. In de 17e eeuw speelde Groenlo een grote rol in de geschiedenis. Groenlo was nl ingenomen door de Spanjaarden en Frederik Hendrik en zijn leger wilde dat terug veroveren. Dus hebben ze rond Groenlo een aantal schansen opgebouwd, oa een Franse, Engelse en Hollandse en dat alles rond Groenlo en daarnaast ook nog een kampement. Langs deze schansen is nu een route uitgezet, hij is 27 km lang. Ze hebben de schansen eigenlijk ontdekt door vliegtuigopnames, omdat ze Groen afstaken in de Maisvelden. Tot zover een kleine inleiding. Wil je meer weten over de schansen in Groenlo kijk dan op http://www.engelseschans.nl/, hier vindt u heel veel informatie en foto's.





    Als 1e kwam ik bij de Engelse schans, helaas kon ik daar niet langs, want daar wordt vanaf morgen de Zwarte cross gehouden, ik vertelde daar al eens over. Hier ziet u een deel van de camping, reken er maar op dat hij morgen tjokvol zit, want ik meen dat hij in een kwartier tijd al uitverkocht was. Zo populair is dit festival. Elke keer verzinnen ze iets nieuws en deze keer hebben ze een boek uitgebracht, een heus kinderboek in het achterhoeks omdat ze vinden dat deze taal niet verloren mag gaan en ik ben het met ze eens, kijk maar hier http://www.zwartecross.nl/pagina/nl/170/142/pers-zwarte-cross-lanceert-achterhoeks-kinderboek.html.



    Gelukkig kende ik de omgeving een beetje, dus de route kon ik weer oppikken en ik kwam daarna in Lievelde, dat is een dorp tussen Groenlo en Lichtenvoorde, maar het heeft weinig te bieden, wel heeft het een station. Wat ook uniek is is het jaarlijkse wolcorso, de meeste corso's in de Achterhoek zijn gemaakt van Bloemen en dan specifiek Dahlia's. maar Lievelde maakt de wagens geheel van draadjes wol. Heel apart om te zien. Op deze foto ziet u een mooi oud huisje op het Koningsplein.



    Daarna kom je langs Erve Kots, dit is niet alleen een pannenkoekenboerderij, maar ook een openlucht museum, had vandaag te weinig tijd, maar ik zal er eens voor jullie heen gaan, om wat impressiefoto's te laten zien. Ook brouwen ze daar een eigen biertje, ben de naam even vergeten. Naast Erve Kots, of eigenlijk er tegenopver is Kaasboerderij Weenink, zij hebben het boerengolf zo ongeveer uitgevonden. Ook een leuk spel, golven met een klomp aan een steelt en dat tussen de koeien, erg leuk dus.



    Aan de andere kant van Groenlo kom je langs dit kunstwerk en geloof het of niet, het is een kunstwerk van oude metalen, als je goed kijkt, zie je er zelf een hele tractor tussen. het symbolsieerde ook nog wat, maar ik kon niet bij het sokkeltje komen en ik ben vergeten wat de symboliek hier achter zat.

    Het was een erg mooie route weer, veel wegen kende ik al wel, maar door de informatie die bij het boekje zat heb ik toch heel veel geleerd. Zo heb ik oa geleerd dat Prins Maurits door een kogel is vermoord tijdens deze slag.



    Tot zover deze dag. Vandaag heb ik een beetje met de tuin gespeeld, UItgebloeide plantjes weggehaald en basilicum gepot. Ik krijg van de week ook nog boerenkoolplantjes van een kennis van mij, dus de bakken al voorbereid. Verder was het te warm om iets te doen. Ik heb ook de eerste boontjes geoogst en dat heerlijk opgegeten.

    Groetjes en tot morgen, Lientje

    23-07-2014 om 22:19 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (2)
    22-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooie tocht gemaakt

    Heb toch nog voor mijn vakantie een mooie toch kunnen maken, maar ik ben nu te moe om het verhaal leuk te kunnen vertellen, dat wordt dus morgen ergens. groetjes Lientje

    22-07-2014 om 21:50 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (1)
    21-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de rit van zaterdag

    Daar ben ik dan eindelijk weer. Ik had gisteren een feestje, zoals ik al meldde, waar we overigens erg veel geluk gehad hebben. We hadden nl een bbq bij Berkelpalace in Borculo en net toen iedereen uitgegeten was, begon het daar toch te hozen en heel gek toen ik een half uurtje later thuis kwam was daar geen druppel gevallen, heel vreemde gewaarwording.

    Vandaag heerlijk buiten gezeten onder de veranda, het klinkt gek, maar ik vond het heerlijk, de regen tikte gestaag op het dak, de temperatuur was zeer aangenaam en ik zat heerlijk in mijn boek verzonken. heb de trilogie van Marijke nu uit, ik vond het nog leuker dan Joop ter Heul. Nu kijken of Cissy van Marxveld nog meer boeken geschreven heeft en of die ook nog te krijgen zijn.

    Maar nu dan de tocht van zaterdag:

    Ik heb het laatste deel van de scholtengoerderentocht gereden. De andere delen staan al elders vermeld. Ik zal beginnen met uitleggen wat een scholtegoed is. Scholten waren vroeger de rijke boeren in de Achterhoek die nog het een en ander te zeggen hadden, ze hadden kleine keuterboertjes onder zich die maar moesten knikken en doen wat de scholteboer hun opdroegen en uiteraard was de grootste deel van de oogst ook voor deze scholteboer. In Groningen heb je de Heereboer, net zoiets dus. In de Achterhoek zijn deze "boerderijen" heel goed te herkennen, wat je ziet eerst een statig herenhuis en daarachter is de boerderij dan gebouwd. het domme is dat ik vergeten heb om een foto van deze scholtengoederen te maken, maar als je interesse hebt, http://www.marline.nl/hereboer.html hier kun je meer lezen over dit onderwerp.

    Dus ik ben weer begonnen bij boerderij de Neeth, heb uiteraard even gekeken hoe het met het kalfje was, maar helaas kon ik het niet meer vinden, waarschijnlijk was ze met haar moeder elders verplaatst, aldus een buurman. het was wel sneu, want er was helemaal niemand daar, ook niet in de speeltuin, men vond het te warm.







    Als eerste kwam ik 2 herinneringsuitingen tegen. De eerste was een herdenkingssteen van oorlogsslachtoffers die daar gevallen waren. De andere is een kunstwerk ter ere van de Mariaboom, die daar ooit gestaan had en dat een ontmoetingsplaats was, zeg maar wat je nu een hangjongerenplek zou noemen. Beide staan in Barlo, het 1e staat bij het huis van Willem te Molder van Boh Foi Toch, een Achterhoekse band, wat overigens een scholteboerderij is en het kunstwerk staat op de hoek als je de kern van Barlo inrijdt, vlakbij de school.



    Daarna kwam ik terecht in Bredevoort, dit is echt al een heel oud stadje, ja ook dit heeft heuse stadsrechten. Hier kun je zeggen dat de tijd heeft stilgestaan, zeker in de kern van het stadje. Smalle straatjes met vele monumenten. Bredevoort is al een paar jaar Boekenstad en bijna elk huis of winkeltje verkoopt wel boeken, ook is er elke maand een boekenmarkt op zaterdag en eens per jaar een internationale boekenmarkt.







    Vroeger stond het ook bekend om de gondelvaart, maar dat hebben ze, helaas, afgeschaft, nu hebben ze in september een weekend  evenement, ik meen dat het heet Bredevoort Schittert, dan is het hele stadje versierd met waxinelichtjes, zijn er veel eetkraampjes en andere activiteiten en omdat de lantaarns dan uit zijn, is het net of je echt een paar eeuwen terug bent in de tijd.



    Bredevoort had ook een heel beroemde inwoonster, nl Hendrikje Stoffels, zij was na Marijke de geliefde van Rembrandt van Rijn. Ze is daar als schoonmaakster heen gegaan, of zoals dat toen heette in betrekking en Rembrandt heeft haar ten huwelijk genomen.

    In Miste, Buurtschap van Winterswijk, kwam ik deze lindenarboretum tegen, helaas was het met scooty niet zo makkelijk om te rijden, dus ik heb alleen even naar binnen gegluurd.



    Als laatste kwam ik langs watermolen Dern Helder, waarom hij zo heet weet ik niet, maar misschien wel omdat erachter vroeger een blekerij zat. Ik heb de molen niet gefotografeerd, ondat a het rad weg was gehaald en het huis een foeilelijke lilakleur had gekregen, terwijl het in mijn kinderjaren mooi wit geverfd was. Wel heb ik de bootjes gefotografeerd. Zolang ik me kan herinneren kun je hier in de zomer al met een roeibootje varen en zeker in mijn kinderjaren was dit een leuk uitje voor de zondagmiddag. je vaarde dan op de slinge, een heel klein riviertje en kan dus nu blijkbaar nog steeds.

    Tot zover weer mijn relaas, of ik deze week nog een tour ga maken weet ik nog niet, hangt a af van het weer, maar ik ga ook volgende week op vakantie en moet nog het een en ander doen, maar ik probeer wel elke avond een blogje te schrijven.

    Ik zou het ook leuk vinden als jullie een berichtje achter laten, wat jullie er bv van vinden. Een aantal vaste lezers heb ik al die reageren, kijk maar onder mjn blogjes en dan bij reacties. Daar kun jij ook een berichtje achter laten, gewoon op klikken en de rest volgt vanzelf. Het kan wel zijn dat het even duurt voor het ook echt zichtbaar is, waarom dat is weet ik helaas niet.

    Ik wens jullie nog een mooie avond en voor straks slaap lekker of vor morgen een mooie dag, groetjes Lientje

    21-07-2014 om 22:29 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (2)
    19-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag en zondag

    Hallo lieve lezers, ik heb weer een heerlijke tocht gehad, maar ik had ook een fesstje en morgen heb ik er ook eentje, dus ik denk dat ik pas maandag mijn rithe op de blog kan zetten, sorry, eventjes geduld nog, fijne zondag en tot maandag, liefs Lientje

    19-07-2014 om 21:40 geschreven door lientje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:dagblogje
    >> Reageer (2)


    Archief per week
  • 18/09-24/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 05/12-11/12 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 06/12-12/12 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 21/09-27/09 2020
  • 02/09-08/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 08/10-14/10 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 09/10-15/10 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 07/12-13/12 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/09-21/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!