Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
Dit is een foto van onze hond Cara. Ze is een Golden Retriever en al 12 jaar oud. Ze is heel lief en doet geen vlieg kwaad. Ze geeft graag pootjes voor een brokje.
Alleen maar leuke dingen
Welkom! Hartelijk welkom op mijn blog.
Koken, bridgen, reizen, wandelen, lezen en knutselen zijn mijn favoriete bezigheden. Op mijn blog bied ik regelmatig zelfgevonden of zelf aangepaste eenvoudige en toch lekkere recepten aan. Een bridgeverhaal of een reisverslag zal er in de toekomst ook wel op te vinden zijn.
Veel leesgenot en graag tot in mijn gastenboek!
Liljana
02-08-2008
Soep van gegrilde paprika's met mosterdspek
voor 4 personen
8 paprika's (rood of geel of allebei)
1,5 l kippenfond of kippenbouillon
0,5 l room
2 uien
olijfolie
200 gr. mosterdspek (of gerookt spek)
peper en zout
Zo maak je het
-Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika's en snij het vruchtvlees in stukjes;
-snij de uien in fijne blokjes. Verhit een grillpan en rooster de stukjes paprika in olijfolie tot ze gaar zijn;
-stoof de ui tot ze glazig is. Voeg de ui bij de paprika. Giet de kippenfond bij de groenten en laat alles een 30-tal minuten trekken. Voeg de room toe en mix de soep glad;
-roer de soep door een zeef en kruid met peper en zout;
-snij nu het mosterdspek in reepjes en strooi het spek over de soep
-serveer de soep heet, maar kook ze niet meer vanaf het moment dat de room is toegevoegd.
Dit is een recept uit één van de kookboeken van Jamie Oliver. Je kunt alles op voorhand klaarzetten en het hoeft enkel nog in de oven als je bezoek er is. Succes verzekerd. Voor 4 personen
4 gekuiste forellen
2 handen vol verse tijm (vooral de blaadjes, geen te harde stukken),
zeezout, zwarte peper
3 eetlepels olijfolie
2 citroenen (of limoenen)
4 laurierblaadjes.
Zo maak je het
-Oven voorverwarmen op de hoogste temperatuur;
-De ontdooide forellen nog eens goed afspoelen en droogdeppen;
-Tijm, 1 theelepel zeezout, peper en olijfolie fijn wrijven. Met dit mengsel de forellen inwrijven - ook de buikholte;
-De citroenen middendoor snijden en het uiteinde afsnijden zodat ze kunnen staan. Maak een insnijding in het vruchtvlees van de citroen en steek er een blaadje laurier in;
-Leg forellen en citroenen in de braadslee of in ovenvaste schotel (inwrijven met olijfolie) en bak ong. 15 min;
-Geef er gebakken aardappelen (of frietjes) en een frisse groene sla bij.
De 'Begijnenvijvers' liggen op de grens van Hechtel en Peer, in Limburg. We wandelden door dit unieke natuurgebied, langs de visvijvers en door het bos. Het is erg leuk om te doen, ook met kinderen. Ze maken er op een speelse en leerrijke manier kennis met de natuur. Regelmatig kom je verrassende hoekjes tegen. Ik heb er mijn nieuw digitaal fototoestel geprobeerd. Je kunt ook eens een kijkje nemen bij http//www.hechtel.be/paginas/bezienswaardigheden.htm