voor 4 personenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
8 paprika's (rood of geel of allebei)
1,5 l kippenfond of kippenbouillon
0,5 l room
2 uien
olijfolie
200 gr. mosterdspek (of gerookt spek)
peper en zout
Zo maak je het
- Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika's en snij het vruchtvlees in stukjes;
- snij de uien in fijne blokjes. Verhit een grillpan en rooster de stukjes paprika in olijfolie tot ze gaar zijn;
- stoof de ui tot ze glazig is. Voeg de ui bij de paprika. Giet de kippenfond bij de groenten en laat alles een 30-tal minuten trekken. Voeg de room toe en mix de soep glad;
- roer de soep door een zeef en kruid met peper en zout;
- snij nu het mosterdspek in reepjes en strooi het spek over de soep
- serveer de soep heet, maar kook ze niet meer vanaf het moment dat de room is toegevoegd.
|