Inhoud blog
  • Eindelijk
  • 28 juli 2012
  • 17 juni 2011
  • Maandag 12 juli 2010
  • Vrijdag 11 juni 2010
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Monchou = Lissa
    Mijn dagboek
    Dagboek van een Griekse opvanghond!
    08-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 8 juli 2006
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Hier zie je mij in mijn meest actieve vorm: klaar om naar een balletje te 'springen' (hm hm: ik noem dat 'springen', maar hier noemen ze dat 'hossen').  De andere foto's sturen we niet,want daar LIG ik overal op.
     
    Op de hondenwei hebben we een oplossing gevonden voor mijn 'eenzame' staat op de tweede wei:  de teefjes komen allemaal bij mij en de reuen blijven op de eerste wei.  Ik ben wel niet weg te slààn van de draad, want ik zie die reutjes momenteel gewèldig graag!!!
     
    Ik ben ook mijn laatste spuitje gaan halen  bij de dierenarts en daar ben ik gewogen:  houd u vast: 35 kg.  Mijn vrouwtje vroeg aan de dokter: weeg Lissa eens, asjeblieft.  En de dokter keek naar mij en zei:  Dat zal een kilo of 27 zijn!
    Die schrok nogal, hoor!  Amai, zei ze, dat zou je ook niet zeggen, want die hond is helemaal niet dik!  Ja, dat zijn natuurlijk mijn ongelooflijke spieren hè, omdat ik zo actief ben (hihi!)  Ik mocht daar los lopen van de dierenarts, omdat ik zo rustig ben.  Mijn vrouwtje vroeg of het normaal was dat een hond van nog geen 9 maanden zo extreem rustig is (alsof ik abnormaal zou zijn, zeg héééééé!).  En de dokter vertelde dat er nu in het asiel in Antwerpen (waar zij ook de dierenarts is) ook honden zitten uit Roemenië en Griekenland en dat die allemaal opvallend rustig zijn.  Ze denkt dat dat komt omdat die hondjes de eerste 8 weken zoveel indrukken te verwerken krijgen, dat ze eigenlijk bijna nergens meer opgewonden over geraken.  Voilà: ze noemde mij zelfs een 'ideale huishond'.
     
    Maandagavond vertrekken we naar Dranouter.  Ik ben 's benieuwd.  Eerst gingen we morgen vertrekken, maar er is een moeder van een collega van mijn baasjes gestorven en die wordt maandag begraven en mijn baasjes moeten daar teksten lezen.  Dus we vertrekken pas daarna!
     
    Hebben jullie het gelezen?  Ik heb een briefje van mijn broertje Tilton gekregen op mijn blog!!!  Zijn vrouwtje vindt dat hij erg op mij lijkt van karakter!  Dan hebben ze daar veel geluk, zou ik zeggen, met hun 'ideale huishond'.  Jaja, wij zijn van een goeie familie: rustig, welopgevoed, gedistingeerd en ook bijzonder knap!!!
     
    Morgen ga ik niet naar de hondenwei 's morgens, want dan is het ook les in de voormiddag en dan zijn er veel te veel reutjes.  Wij gaan 's namiddags, dan hebben we waarschijnlijk de 2 weien voor ons alleen.
     
    Als ik terug ben uit Dranouter (mijn vrouwtje heeft geïnformeerd en de buren hebben alleen maar teefjes!), ga ik jullie een uitgebreid verslag van mijn eerste 'vakantie' uitbrengen.
     
    Tot dan, ik oefen nu eventjes mijn Westvlaams:  Dah, mensjen, ek ha up vakaaanse no Dranoeter!!! Daaaaahhhh!!
     
    LISSA MONCHOU 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 05 juli 2006
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Hallo iedereen,
     
    Op de foto zie je mij in mijn uppie op de hondenwei wandelen, want ik ben loops en moet bij de reutjes vandaan blijven.  Spijtig, ik heb er anders wel zin in...  Ik ga aan de afspanning staan piepen tot zij (zij zijn op de aangrenzende wei, waar ik anders ook ben) afkomen en dan zetten wij onze poten op de draad en kunnen we mekaar toch een paar zoenen geven.
     
    Man, man, wat heb ik het warm gehad de afgelopen dagen.  En wij wonen nochtans in een koel appartement.  De tuin is een oven, maar de woning is vrij fris.  Als we naar de wei gingen, was ik al na een kwartiertje steendood en ging gezellig in de schaduw liggen achter de stoelen waar onze baasjes op zitten. En dan speelden we al liggend voort.  Maar nu loop ik dus in mijn eentje. 
     
    Gelukkig vertrekken we zondag naar Dranouter. Dat is echt 'den boerenbuiten' en daar is het voor honden de hemel op aarde.  Ik ga daar kennismaken met de hondjes Siska en Shiva, dat zijn de buurhonden links en rechts.  Die kwamen altijd spelen met Kwibbe of Kwibbe ging bij hun spelen.   Dat zal ik ook wel fijn vinden!
     
    Ik oogst veel bekijks met mijn maanoog.  Daardoor heb ik een heel 'serieus' uiterlijk en de mensen zijn op het eerste gezicht wat bang van mij, hihi!  Ze vragen dan aan mijn vrouwtje: 'is hij gevaarlijk?'  en dat vind ik gewèldig!!!  In de hondenschool weten ze wel beter, ik doe nog geen vlieg kwaad, dus daar pakt de truuk van 'serieus kijken' niet meer.  Maar vreemde mensen in het park of zo, die lopen er altijd in.
     
    Ik ben ook al groter dan Kwibbe, ik ben de grootste hond die ze hier al gehad hebben. Maar ook de rustigste: naast eten is slapen zèker ook een geweldige hobby van me.  Mijn vrouwtje gaat 's avonds - als de grootste hitte weg is - nog een avondwandeling met mij maken.  Pffffffffffffff...... voor mij moet dat niet echt, hoor.  Ik ben altijd blij als we onderweg stoppen om iets te drinken.  Dàt vind ik leuk: liggen en kijken hoe andere mensen (en honden) wandelen, joggen, fietsen, enfin zich uitsloven.
     
    Ik slaap met die hitte ook niet meer in mijn grote bed, maar ernaast op de koele vloer.  De deur van de tuin is in de slaapkamer en die staat de hele nacht open, da's  lekker fris.  En als er dieven zouden durven binnenkomen, dan GRIJP ik ze!!! 
    Ik ben wel een goeie waker: als er gebeld wordt, begin ik te blaffen tot ik weet wie er is.  Maar ik begin ook heel goed  te luisteren.  Bv: het raam staat in de living de hele dag open, ik zou gemakkelijk naar buiten kunnen springen en ervandoor gaan.  Maar dat doe ik dus NIET: ik zit braaf op mijn poepje op de vensterbank en kijk naar iedereen die passeert. Want ik weet dat ik niet door het venster mag springen, dus doe ik het ook niet.  Braaf, hè?
     
    Zo, nu ga ik een middagslaapje doen.  Mijn vrouwtje heeft een koude natte handdoek over mij heen gelegd en dat doet écht goed.
     
    Tot binnenkort, dan vertel ik jullie over mijn Dranouterse avonturen!
     
    Dikke knuffels,
     
    LISSA MONCHOU
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    03-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 03 juni 2006
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Een fantàstisch fijne dag!
     
    Vandaag heb ik het enorm naar mijn zin gehad, hoor!  Omdat het lekker warm weer was (alleen een beetje bewolkt), zijn we deze voormiddag al vroeg naar de hondenwei gegaan om met de vriendjes te spelen.  En we waren met velen, ah ja, een zaterdag (iedereen vrij!) en dan nog mooi weer.  Onze baasjes hebben tuinstoelen op de wei gezet en daar zitten ze gezellig te kletsen, terwijl wij rondcrossen, spelen, elkaars stokken afpakken en af en toe eens komen drinken van de emmer vers water. 
    Als we dan om 11 u naar huis gaan, plof ik neer in de jeep (na erin gezet te zijn natuurlijk, hihi) en thuis in de zetel.  Daar blijf ik liggen tot het eten op tafel komt, want daarna is het aan mij om te eten.  En weet je wat er gebeurd is?  Ik heb mijn pot maar half opgegeten!!!  Je ziet wel dat ik toch niet zo'n schrokker ben, hè! 
     
    En toen ben ik als een blok in slaap gevallen.  Ik moest wel een goeie dut doen, want mijn vrouwtje was om half drie afgesproken met haar petekind, Kaat, en haar honden Joe en Tucky.  En om met Joe te kunnen spelen, moet je goed uitgerust zijn!  Maar toen ze er eindelijk waren, was ik juist wakker en er helemaal klaar voor.
    We zijn dan nog een paar uren naar de hondenwei gegaan.  't Was ook les, maar ik heb lekker gebrost om met mijn neef te kunnen spelen.  En gespeeld hebben we!  Kaat was wat ongerust,  want Joe had in de voormiddag een doos slakkenvergif gepikt.  En eer ze het afgepakt had, had ie er al wat van naar binnen gespeeld.
    Maar buiten een paar 'blauwe hoopjes'  was hij zijn eigen sterke, zotte zelf.  En toen we alletwee geen pap meer konden zeggen, zijn ze nog mee naar ons gekomen... Pfff!  Ik wilde mij lekker in mijn zetel leggen om te rusten, maar dat was buiten Joe gerekend!  Die sprong mee in de zetel en wou gewoon verder spelen, zoals je op de foto's kan zien!  Vermoeiend ventje, hoor!
    En nu hebben ze mij hier - sinds ze naar huis zijn - niet meer gehoord.  Ik heb lekker gegeten, kleine stukje pizza geschooid en nu lig ik  te slapen en mijn pootjes bewegen en ik maak gekke geluidjes, omdat ik in mijn droom samen met Joe fantastische avonturen beleef!
     
    Morgen weer een fijne dag!  En bijna grote vakantie, dan is 't alle dagen feest!
    Dàààg allemaal, dikke zoenen van
     
    Lissa Monchou
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 29 mei 2006
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Joepiejoepie!
     
    Hier ben ik nog eens!  De internetverbinding was hier meer dan een week stuk.  Vandaag zijn er wat stukken vervangen en voilà: ik kan weer schrijven!
     
    Amai, als je zo eventjes eens niet op je blog kan gaan kijken, dan schrik je nogal!  Een berichtje van mijn broertje Tilton en van mijn zusje Jentel!  Die gaan alletwee onder 't mes: onze Tilton is al gecastreerd en onze Jentel wordt in juni gesteriliseerd.  En dan nog een berichtje van mijn opvangmama Rita!  Zeg mama Rita, mijn vrouwtje wist helemaal niet dat het beter is om gesteriliseerd te worden voor je loops geweest bent!  Moest je dat nu verklapppen?  Nu zal ik binnenkort ook wel naar de dokter vliegen!
     
    Mijn liefste hobby is nog altijd eten, maar ik weet wèl dat ik niet aan de tafel mag bedelen: dat is ongemanierd, wisten jullie dat?  Pas op, ik krijg échte stadsmanieren hoor!  Als de tafel gedekt wordt, ga ik mooi in mijn zetel liggen (van daar kan ik al 's kijken wat er allemaal op tafel komt en of het de moeite is om naar uit te kijken!) en daar blijf ik tot mijn baasjes de tafel afruimen.  Ik ben dan meestal ook heel moe van de hele voormiddag te spelen op de hondenwei, maar slàpen doe ik niet, ik kijk te graag naar het eten!  En als de borden naar de keuken verhuisd zijn, verhuis ik mee en ga languit op de keukenvloer liggen om te  controleren hoe mijn vrouwtje mijn pot met eten klaarmaakt.  Ik lust àlles en het liefst eet ik mee van de tafel!  Je kan niet geloven wat ze in België allemaal eten: kip, biefstuk, blinde vinken, worst, koteletten, boontjes, erwtjes, worteltjes, witlof, broccoli (mjam!), rijst, wokgroenten, deegwaren, lekkere bouillonsoep met heerlijk vlees... enfin, 't is teveel om op te noemen!  Maar ik speel het allemaal naar binnen, ik lik mijn pot uit tot er geen snippertje meer inzit.  Ik weeg dan ook al 28 kg en mijn vrouwtje heeft mijn halsband al 2 x groter moeten maken, zo'n dikke nek heb ik gekregen (hihi!). 
     
    In de jeep  spring ik gewoon NIET!  Ik vind het leuk om lekker te gaan doorhangen als mijn vrouwtje mijn 28 kg erin moet tillen.  Nu gooit ze er eerst een stukje vlees in, ZO dat ik het héél goed gezien heb!   En dan ben ik het natuurlijk aan mijzelf verplicht om 's te gaan kijken waar het heen gevlogen is en dus zet ik mijn voorste pootjes op de kofferbak.  En dan tilt ze er gauw mijn poepje in!  Dat is natuurlijk slim van mijn vrouwtje, maar ik heb dan toch mijn vleesbrokje!
     
    Naar de les ben ik nog maar 1 keer terug geweest, want mijn vrouwtje moet nu met de examens op haar school hard werken, en dan wil ze de vrije momenten liever met me gaan spelen op de hondenwei dan weer aan de leiband in de hondenschool!  Maar Jos (van Urko) heeft al gezegd dat we in juli en augustus serieus beginnen te  trainen (ik en Urko).  Mijn vriend Urko weegt al 42 kg en trekt zijn baasje Jos gewoon omver.  En dat gaan we in juli afleren en ik ga leren direct te luisteren als ze mij roepen en niet nog eerst een paar (of veel) toertjes te doen voor ik écht kom.  Hihi, we zullen nog wel zien, als 't kop tegen kop moet: ik heb een harde, hoor!
     
    O, ik heb ook een nieuwe vriend op de hondenwei: Daron!  Dat is een kruising van vanalles en nog wat (zoals ik!) en hij is 9 maanden en héél lief.  Een beetje groter dan ik en héél wild.  Zijn baasje Jef heeft hem 2 maanden geleden 's nachts op straat gevonden toen Daron uit een auto gegooid werd.  Gelukkig heeft hij een chip, maar zijn baasjes wilden hem niet terug, dus nu is hij helemaal verliefd op zijn nieuwe baasje Jef.  Hij wijkt voor geen meter van zijn zijde en als er een andere hond te dicht bij Jef komt, begint hij te grommen (de hond, hè, niet Jef).  Niet tegen mij, hoor, ik ben zijn liefje, maar tegen vreemde honden die ook komen spelen.  En Urko is lekker jaloers als ik met Daron speel: dan probeert hij Daron weg te jagen.  Da's wel fijn, zo'n twee knappe aanbidders!  En als mijn vrouwtje een emmer water gaat halen aan het kraantje van de hondenschool en die op de wei zet, wil ik altijd eerst drinken en als Daron of Urko me dan willen wegduwen, zet ik gewoon mijn poot op hun kop.  Ik heb ook al 's mijn poot in de emmer gestoken en de hele emmer omgetrokken.  Dat hebben ze gesnapt hoor: ik niet eerst drinken? Dan niemand drinken!  En die twee gentlemen wachten geduldig tot ik klaar ben.
     
    Zo, lieve schatten, ik ben zojuist nog een avondwandeling naar het park gaan maken (weer veel opmerkingen over mijn mooie maanoogje!), maar het was te koud om op het grote terras iets te gaan drinken.  Dat kan ik nochtans héél keurig!  Jaja, ik begin echt goeie manieren te krijgen!   Als ik nog een beetje meer stijl gekregen heb, mogen jullie heel eerbiedig mijn pootje kussen!
     
    Kusjes van
     
    Lady Lissa Monchou
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 08/05/2006
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Goeienavond vriendjes, broer en zus en iedereen!
     
    Ik weeg 26 kg!!!  Maar toch ben ik niet dik, hoor,wel lekker gespierd.
     
    Ik ben nu zo gezond en sterk geworden dat, als we meer dan een uur gaan wandelen, ik thuis nog ettelijke rondjes cross rond het tuinhuisje.  We spelen dan een spelletje, ik ga kwispelend voor mijn vrouwtje staan en zij moet dan zeggen: ' Ik ga u pakken, hè!' en dan koers ik weg en dan loopt zij achter mij.  Dat vind ik een gewèldig spelletje en als ik het beu ben, loop ik rap naar binnen en plons in de zetel voor een dutje.
     
    Ik ben ook een geweldige sorteerder: alle dozen en doosjes die hier bij het papier gegooid worden, haal ik er weer uit en bijt ze in kleine stukjes.  Veel netter! en meer plaats in papierdoos!
     
    Elke eerste week van de maand kan je op mijn hondenschoolexamen doen: dus elke dinsdagavond, zaterdagmiddag of zondagochtend van de eerste week.  Dus zondag heb ik 's meegedaan!  Zeer overmoedig van mij, want ik ben nog maar 2 keer naar de les geweest.  Ik maakte een prachtige volgoefening (in een achtje lopen mooi naast het vrouwtje zonder vleesbrokjes!!!).
     
    En toen de 'standjes':  'zit' ging prima, 'af'(lig) ging ook prima, maar 'recht', dat heb ik lekker fout gedaan.  't Was zo warm, ik ging gewoon liggen!  Dus boem!  Ik lag er al uit!  En dan had ik nog niet 'tandjes laten zien' gedaan: dan moet het vrouwtje je lippen opzij en vooraan opheffen, zodat de trainer je tandjes (Griekse reuzentanden!) kan zien.  Nou moe, daar ben ik niet dol op, hoor, ik bijt van me af zoveel ik kan!  Dat ze maar 's proberen  zo ongegeneerd aan mijn bekje te zitten!  De eerste week van juni zal ik hun hand er 's afbijten, zie!
     
    Dus, dames en heren, geflest!!!  Mijn vrouwtje vindt het helemaal niet erg (ze wist het eigenlijk op voorhand) en ik al helemaal niet.  Er waren er trouwens maar 4 door van de 8, die meededen.  Maar ik was wel de eerste afvaller, dus toch nog ergens de eerste in!
     
    Ik vind dat mooie weer fantàstisch!  Alleen ga ik niet graag wandelen als het zo heet is: mijn tong wordt dan heel lang en ik loop te puffen alsof ik al uren onderweg ben.  Gisterenmiddag (zondag) was ik alléén thuis met het vrouwtje, baasje moest werken.  Wij zijn de hele namiddag naar het park geweest (in de voormiddag mijn buis gaan halen op school)!  En daar is een prachtig kasteel, dat ze verbouwd hebben tot hotel, restaurant, taverne.  En daar hebben we op een heel druk terras gezeten (ik niet op een stoel natuurlijk, maar eronder, hihi!) en ik ben ongelooflijk braaf geweest.  Daar was zoveel te zien, zoveel mensen, kindjes, honden, fietsen, zwanen, eendjes, noem maar op, ik keek mijn maanoogje(s) uit!!!  Ik kreeg ook een bakje met fris water en alle ijsblokjes uit mijn vrouwtje haar schweppes.  Daar speel ik dan een tijdje mee en dan verdwijnen die plots!!!  Een heel raar verschijnsel!  De mensen rond ons zaten allemaal te lachen met mijn verbazing!  Ik geloof dat er een grote goochelaar in mij zit! Die truuk van mij met die ijsblokjes is écht super en lukt altijd!
     
    Zo, lieverds allemaal, ik ga nog 's een tukje doen.  'k Heb net rijst met een rauw eitje eronder (mjam!) en kip met erwtjes gegeten.  En ik heb gezien dat er nog genoeg was voor morgen ook!  Mmmmmmmmm!!!!!!!
     
    Slaap lekker, allemaal, en lekker snurken, hoor, dan kunnen je baasjes niet slapen!
     
    Dikke kusjes van knappe Lissa Monchou, de goochelaar in wording!
     
    LISSA MONCHOU
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    26-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 26 april 2006
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Hallo vriendjes groot en klein!
     
    Hier is weer wat nieuws van grote, sterke Lissa!  We hebben al heel wat afgefeest!  Op 15 april ben ik een half jaar geworden en heb ik veel lekkers gekregen, mjam, mjam!
     
    En twee dagen later verjaarde mijn vrouwtje!  Weer feest!  En juist daartussen was het ook nog Pasen! Met chocolade eitjes waar ik NIKS van gekregen heb!!!!!!!  (Maar wel een lekkere hondensnoepstok, waar ik uuuuuuren zoet mee geweest ben!)
     
    Op straat ben ik gestopt met naar iedereen toe te lopen, daar doe ik niet meer aan mee!  Ik kijk nog wel, maar als ze naar me toe willen komen, begin ik te blaffen.  Respéct wil ik,  geen lieve woordjes en aaitjes, die krijg ik thuis al genoeg.  Ik wil gevààrlijk zijn en indruk maken en daar oefen ik heel hard op. Alleen op de hondenschool ga ik nog naar iedereen toe, maar ja, al die baasjes zijn ook mijn vriendjes hè! En al die vreemde mensen op straat ken ik tenslotte van haar noch pluim, die moeten niet denken dat ze zomaar dichter mogen komen!!!!  Ik bescherm mijn vrouwtje, of ze dat nu wil of niet!!!
     
    Maar als mijn vrouwtje meegaat tot bij de vreemde mensen, kom ik wel schoorvoetend mee dichter.  Ze krijgen van mijn vrouwtje dat een koekje om aan mij te geven en ja, jullie kennen mij, hè, dan ben ik meteen verkocht!
     
    Ik kan nog altijd niet IN de jeep springen...  Soms zet ik er mijn voorste pootjes (poten) al in, zodat mijn vrouwtje alleen mijn poepje (zeg maar: poep) nog erin moet tillen.  Maar meestal laat ik mij er uitgebreid in hijsen en ik wèèèèg hoor!  Maar omdat ik veel losloop op de hondenwei, ben ik lekker gespierd en helemaal niet dik!
     
    Ik zit ondertussen dus ook in klas D (eerste leerjaar) en doe flink mijn best!  Ze werken daar nog altijd met voedsel als beloning en dan ik de beste leerling!  Er zitten daar stouteriken hoor, die totaal niet luisteren!  Ik ken al 'zit' en 'af' (da's liggen, wisten jullie dat?) en leer nu 'recht'.  Ik moet ook 'voor en achter 't front' lopen: dan staan alle andere hondjes op een rij met het baasje en moet ik daar voorbij met het vrouwtje.  Je mag dan als hond niet naar de andere honden kijken, maar alléén naar het vrouwtje.  Maar da's een makkie, want als je 't goed doet, mogen de baasjes je onderweg al een paar keer belonen, dus de stukjes worst vliégen werkelijk mijn richting uit.  En als je geen enkele keer je blik van je vrouwtje hebt weggeslagen, krijg je de ''jackpot': dat zijn 5 (vijf!!!) stukjes worst achter mekaar.  Nou, ik win geregeld hoor! Mjammiedemjammie!  En na de les gaan we dan nog een half uur dollen met de andere klasgenootjes!  We rollebollen en leveren schijngevechten en koersen achter elkaar!  Doodop ben ik daarna!  Maar leuk dat het is, leuk!
     
    Zaterdag kan ik niet naar school, want dan ga ik mee naar het verjaardagsfeestje van Kaat, het petekind van mijn vrouwtje.  Jaja, die met de honden Joe en Tucky!!  Die woont in een groot bos en dan kunnen we fijn spelen!
    En zondag is er geen les, want zondag en maandag is het grote nationale agilitywedstrijd in mijn  school en er zijn 593 inschrijvingen!  Dus ze hebben alle pleinen nodig!  Wij gaan wel 's kijken naar al die uitslovers!  Want daar kan ik met mijn Griekse verstand niet bij, hè, dat er honden zijn die dat LEUK vinden!  Zo inspannend!  Altijd maar overal op en afspringen, door buizen kruipen, op een wip balanceren.... Pfffff!  Als ik daarnaar kijk, ga ik altijd liggen, want daar word ik plaatsvervangend moe van!
     
    Dat wordt dus weer een fijn weekend, ik kijk er al naar uit!  Ook het zonnetje van de laatste dagen vind ik prima!  Als ik niet op pad ben met mijn vrouwtje, kan je mij vinden in de tuin, alwaar ik putten graaf, boompjes molesteer, bloemetjes pluk en oude botten opgraaf, die ik vervolgens met slijk en al op het tapijt voor de voeten van mijn baasjes leg.
     
    Dag luitjes, dikke poot en zoen van
     
    LISSA MONCHOU
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag 12 april 2006
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Jodelahiti!!!!  Dag allemaal!
     
    Nog effe wat nieuws van mij: 't is dus paasvakantie en ik heb de grootste lol!  't Is nog wel koud, maar het regent niet, dus we kunnen véééééél buiten.
     
    Eergisteren heb ik... een duif gevangen.  In de tuin.  En toen mijn baasjes het merkten omdat ik het beest driftig heen en weer aan het slaan was, was de duif al dood...  En toen moest ik ze toch wel loslaten en afgeven zeker!  Nu, dat was ik niet van plan!  'k Had ze toch zelf gevangen!  En toen is mijn vrouwtje mijn leiband gaan halen en die kreeg ik aan.  En toen hield ze mijn arme kopje omhoog, zodat ik de duif niet terug kon oprapen als ik ze uiteindelijk liet vallen.  Dat was een leuk wedstrijdje, want ik klemde mijn tanden op elkaar en ging er helemààl voor.  Maar ja, ik ben maar een kleine, arme pup en zij zijn sterk en slim en voilà: ik heb mijn prooi laten vallen en zij hadden gewonnen!
     
    Maar 't zit hier vol duiven, dus ik moet me de volgende keer gewoon beter verstoppen met mijn vangst.
     
    Met die twee konijnen van baasje junior mag ik ook al niet spelen!  En ik bijt zo  graag in die wollige lijfjes!  En ze rennen zo leuk voor me weg!  Maar ook dat mag dus niet!  Ze zijn hier héél streng, hoor, je mag hier absoluut NIKS doodbijten!
     
    Deze morgen waren we met 7 honden op de hondenwei!  Da's zeker 3 meer dan gewoonlijk!  Veel knappe gasten ook!  En rennen dat die kunnen!  Ik hobbel er zo'n beetje achteraan, maar ik ben écht niet van plan me daar dood te lopen, hoor!
     
    Mijn vrouwtje kan me haast niet meer in de jeep tillen.  Die is nog altijd te hoog om er zelf in te springen (hihi!), ik kan er wel alleen uit.  Dus word ik erin gedragen als een prinsesje!  Ik laat me dan zoveel mogelijk hangen, zodat ik extra zwaar word!
     
    's Nachts slaap ik  op het voeteneinde van mijn grote bed en mijn baasjes mogen  er mee in.  Maar mijn baasje vindt dat ik het begrip 'voeteneinde' wel héél ruim interpreteer, want hij valt er bijna uit.  Ik ga dan ook in de loop van de nacht  l a n g u i t   liggen en duw zijn voeten alsmaar meer opzij.  Slim hè?
     
    Volgend weekend (Pasen!) ga ik naar klas D (het eerste leerjaar, zeg maar), want dan word ik 6 maanden en moet ik uit de puppyklas.  Vind ik niks geen erg, want ik kan alle oefeningetjes met mijn ogen dicht!  Er zijn al veel vriendjes uit de puppyklas naar klas D verdwenen, dus dat wordt een fijn weerzien!  Alleen mijn vriendinnetje Mido (je weet wel, de pronkrug met haar punkmanieren!) zal ik effe moeten missen, want die is nog maar 4 maanden (kleine baby eigenlijk nog!).  Maar daar kan ik geweldig mee spelen voor en na de les op de hondenwei!  Da's een hele wilde meid, maar nog kleiner dan ik en ik zet mijn gewicht in, natuurlijk!
     
    Mijn baasje junior, Seppe, heeft een heel verhaal rondom mij gefantaseerd: dat ik in Griekenland een dappere krijger was, die gedeserteerd is en naar België gevlucht in een vrachtwagen, omdat ik gewond geraakt ben aan mijn oog!  Als hij daarover zit te vertellen, voel ik mijn ego wel groter worden, ook al is er niks van aan.  Ze zijn hier allemaal wel een beetje gek, hoor, en als ze het écht te bont maken, kijk ik eens heel serieus en streng en dat helpt!
     
    Nu lig ik dus weer een slaapje te doen, na een heerlijke maaltijd waarbij ik bijna de pot ook opgegeten had!  En mijn pootjes bewegen de hele tijd in mijn slaap en mijn oogjes rollen heen en weer!  Dat komt door mijn droom:  ik ben een dappere krijger en heb een geweldig harnas aan en een grote speer in mijn poot.  Urko is mijn paard: daar zit ik bovenop en beveel hem zo snel mogelijk te rennen naar rondvliegende duiven, die ik dan aan mijn speer probeer te rijgen!  We hebben een grote mand bij om onze prooien in te werpen, maar die is helaas voorlopig nog leeg!
     
    Seffens ga ik nog een avondwandeling maken!  't Is nu al licht tot bijna 21 u, da's leuk, want ik ben niet zo dol op het donker!
     
    Daaaaaggggggg lieve vriendjes allemaal, veel paaseitjes voor zondag en denk dit weekend aan mij in mijn eerste leerjaar!
     
    Lissa Monchou 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 3/4/06
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Dag lieve luitjes,
     
    Hier ben ik nog eens, gezond en wel!  't Is paasvakantie en mijn baasjes zijn nu de hele dag thuis!  Feest dus voor mij!
     
    Dit weekend zijn we met de honden uit onze familie de hele namiddag naar de hondenwei geweest: met mijn neef Joe, de australian cattle dog en mijn nichtje Tuckie, iets poedelachtigs...  Joe is groot en sterk en ook nog maar 11 maanden, maar ik kan 'm er toch onder krijgen!!!  En als we samen dezelfde stok willen (altijd dus), dan delen we hem broederlijk.
     
    Ook met Urko, mijn grote zwarte Duitse herdershondvriend, speel ik mij alle dagen te pletter!  Ik ben nu al groot en sterk (23 kg!!!) en ik laat de kaas niet van mijn brood eten.
     
    Leuk, hè, dat ik mijn broertje Tilton en mijn zusje Yentel gevonden heb?  Ik vind dat Yentel wat op mij lijkt, alleen veel donkerder, maar onze Tilton is een heel andere!
     
    Zo, ik ga nu een wandeling maken met mijn vrouwtje.  Dat is leuk, want ik heb hier al veel hondenvriendjes in de buurt en dan spelen we wat met mekaar.
     
    Dikke knuffels, likjes en kusjes van
     
    LISSA MONCHOU
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Briefje van ons broertje (S)Tilton
    Hallo Monchou hier je grote broer Tilton.Wat leuk dat ik weer wat van je
    hoor! Ik ben al een hele grote knul aan het worden hoor,want het vrouwtje
    zegt dat ze me hoort groeien!!!!!!!!. Ook ik ga naar de hondenschool en dat
    vind ik best spannend,want ik kan sommige dingen ook eng vinden! Mijn
    vrouwtje heeft haast geen stem omdat ze is geopereerd en ze heeft een
    keelstoma voor een tijdje,dus dan kan ik net doen of ik haar niet hoor! Maar
    dat doe ik wel hoor, maar dan heb ik gewoon geen zin!!Iedere ochtend gaan we
    naar het bos,want ze hebben een uitlaatservice. Dus dan zijn we aan het
    spelen joh, en ben ik de rest van de dag best wel moe. De foto zal ik van de
    week opsturen want het vrouwtje is daar niet zo bijdehand in,dus moet mijn
    baas dat doen. Je ziet er op de foto goed uit hoor. Nou ik hoop dat we contakt
    houden,want dat vind ik wel erg leuk. Heel veel liefs van mij en ook de
    groetjes van mijn vrouwtje Georgina.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag broer!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Hallo Tilton Stilton,
     
    Hier een briefje van je zusje Monchou.  Ik woon in Antwerpen (België) en heet nu Lissa Monchou.  Ik heb het mailadres van je baasjes gekregen van Rian, je opvangmoeder.  Ook met onze andere zus, Manchouri (die nu Yentel heet) heb ik ondertussen al een paar mailtjes uitgewisseld en zo is de idee ontstaan ook onze broer (jou dus) op te sporen.  Eén broertje is bij onze mama gebleven in Griekenland en ééntje is in Griekenland geadopteerd.
     
    Hoe gaat het met je, broertje?  Ik heb gehoord dat je bij hele lieve mensen terecht bent gekomen.  Dat is leuk, want ook Yentel en ik hebben een fijn gezin gevonden.
     
    Ik schrijf ook geregeld verslagjes van mijn leventje hier naar mijn opvangouders uit Gent, Kris en Rita.  En die hebben met die dagboekfragmentjes een eigen webblog gemaakt voor mij!  Sjiek hè!  Daarop staan ook al vele foto's, ook van onze tijd in Griekenland bij onze mama!  Je moet maar 's ingeven op 'google': monchou lissa.  Dan kom je er automatisch op terecht en kan je 's naar jezelf kijken als kleine pup in Griekenland!
     
    Yentel en ikzelf zijn wel 's benieuwd hoe het met jou gaat...  Onze Yentel volgt les bij Martin Gaus en woont in Rotterdam.  En ik ga naar de hondenschool en zit in de puppyklas, waar ik flink mijn best doe.  Je kan het allemaal 's lezen op mijn blog!
     
    Als je zin hebt om 's terug te mailen, graag hoor!!!!  Ook met een foto zou ik hééééél blij zijn, want je zal ook al wel een flinke kerel geworden zijn!
     
    Dag Tilton!  Misschien tot mails???
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag Yentel
    Dag Yentel, kusje, kusje voor mijn zusje!!!
     
    Wat was ik blij met je briefje!  En wat ben jij een knapperd, zeg!  Jij zal de reutjes wel niet van je mooie lijfje kunnen houden!  Maar uitkijken, hè zus, veilig vrijen, hoor!
     
    Ik heb een Engels briefje gekregen van de mensen van Sosstrays uit Griekenland, waarin ze vertelden dat onze mama 15 pups gekregen heeft.  Maar ze hebben er maar 5 van in leven gelaten, want teveel is teveel, nietwaar?  En daar zijn wij er twee van.  Onze mama is heel mooi: helemaal zwart en heel lief, denk ik!  De mensen van Sosstrays hebben haar ondertussen gesteriliseerd, dus zal ze nu best een rustig leventje hebben.  Ze woont bij een oude dame, die de hond houdt omdat hij de vossen van haar erf verjaagt.  Dat is dapper van onze mama, hè!
     
    Ik weeg ook 20 kg en eten is zonder twijfel mijn grootste hobby.  Ik ga naar de hondenschool, maar dat is bij ons in groep.  Ik heb de indruk dat jij een soort privéles krijgt, helemaal alleen dus!  Sjiek, hoor!
     
    Ik heb dat zo niet, dat ik onzeker ben!  Ik loop naar alles en iedereen, vooral andere honden vind ik fantastisch!  Maar bij het allereerste contact, bv op de hondenwei, wacht ik wel eventjes rustig af wat voor vlees ik in de kuip heb, natuurlijk!  En dan durf ik mijn haar wel 's omhoog te zetten, maar dat is altijd direct over.
     
    Ik stond wel op de site van Sosstrays, hoor!  Maar eerst was ik gereserveerd, en toen weer niet meer, en toen heeft mijn huidige vrouwtje mij geadopteerd.  Ik zat in een pleeggezin bij Gent (België) bij mama Rita en papa Kris!  Ik ben de enige die naar België gegaan is en daar heb ik geen spijt van!  Zowel in Gent als hier in Antwerpen heb ik het geweldig naar mijn zin!
    Wel ben ik onmiddellijk van de site verwijderd, terwijl er bij de andere pups nog een tijdje 'geadopteerd' vermeld stond.  Bij mij niet, dus, ik was ineens weg!
     
    Mijn meest opvallende eigenschap (buiten mijn fantastische talent om te eten!) is dat ik zo rustig ben!  Op de hondenschool ben ik zelfs al 's een 'slome' genoemd, omdat ik zo'n brave, rustige pup ben!  Dan doe je al 's je best!
     
    Bij alle 'nieuwe' dingen die we doen, ben ik ook de eerste minuten wat op mijn hoede, maar mijn nieuwsgierigheid wint het altijd van mijn achterdocht!
     
    Ik heb mijn vrouwtje in haar hand gebeten, omdat ze mijn bot wilde pakken.  Daar lag ik net zo lekker op te knabbelen, maar zij wilde zien wat ik lag te eten.  Hap! deed ik en toen mijn vrouwtje loste, heb ik nog met ontblote tanden (grrrrrr) naar haar gegromd!  Nou, dat was mijn beste dag niet!  Ik heb het dan ook geen tweede keer geriskeerd en laat me nu rustig alles afpakken: ik krijg het toch onmiddellijk terug!
     
    Op mijn webblog kan je foto's zien vanuit Griekenland.  Gewoon 'monchou lissa' intypen op Google  en dan scrollen tot je foto's ziet van een zwarte hond met pups: dat zijn wij!
     
    Dikke knuffels en geniet maar van onze mooie foto's!  Mijn pleegpapa uit Gent, Kris, maakt die webblog.  Ik moet alleen mijn dagboekfragmenten met foto's doorsturen en hij doet dan al het werk!  Knap hè!  Misschien zet hij jouw briefje met je mooie foto's er ook wel op! 
     
    Ik heb ook een oproep gedaan of er iemand nog meer nieuws voor ons had over onze familie.  Je weet maar nooit!
     
    Lieve knuffels, likjes, hapjes, en zo verder van je zusje,
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 22 maart 2006
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo allemaal!
     
    Kijk 's wat ik gekregen heb: een briefje van mijn zusje Yentel Manchouri met 2 fotootjes.  Knappe griet, nietwaar!!!! Duidelijk familie, hè, met die maanoogjes....
     
    Ze heeft blijkbaar toch wel een beetje een ander karakter dan ik, want ik doe niks liever dan vreemde honden of mensen ontmoeten.  Mij moeten ze tegenhouden, want ik ren naar iedereen!!!  Maar zij is blijkbaar meer op haar hoede en gromt...  Ze heeft groot gelijk: als ze niet op haar gemak is, moet ze het laten horen!!!
     
    Ze eet NATUURVOEDING!!! Dat klinkt FANTASTISCH lekker!  Dat zou ik ook wel 's willen proeven!!!
     
    Hier volgt een oproep van ons Yentel en van mezelf: weet er iemand iets van onze Stilton?  En van die 2 andere pups die op de foto's uit Griekenland staan?  Klopt het dat die Griekse mevrouw 1 broertje van ons zelf gehouden heeft?  Vele raadsels, waarop wij geen antwoord weten.
    En met al die teeveeprogramma's waarbij geadopteerde kinderen op zoek gaan naar hun 'roots', kunnen wij toch niet achterblijven!!!
     
    Dus: alle nieuws over onze familie is welkom!
     
    Dikke kussen, ook van mijn zusje, voor iedereen,
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Yentel
    Hoi Lissa Monchou,

    Dat oogje van mij nou daar heb ik erg veel sjans mee dat klopt hahahhihih.
    Ik ben erg lief voor mijn bazen .Wel heb ik  2 keertjes op het mooie tapijt
    van mijn baas gepoept terwijl ik net uit was geweest. Maar ja ik moest
    gewoon erg nodig binnen en buiten niet dus ja...

    Heb jij je baasje gebeten? Jeetje dat durf ik niet hoor(hoopt mijn
    baas hihihih)Hoe kwam dat dan?

    Ik weeg ongeveer 19 kilo nu ik krijg al echt van die ronde vrouwelijke
    vormen: brede heupen enzo je kent het wel...

    Ik eet 2 a 3 keer in de week royal canin en de rest van de week krijg ik
    natuurmix. Dat heeft een dierenwinkel hier in de buurt verzonnen ofzo. Dat
    is allerlei vlees en dat kan mijn baasje invriezen. Als zij het klaar maakt
    gaat ze het lekker prakken en een beetje warm water bij doen hmhmhmhmmmmmmm
    zaaaaaalig vind ik dat moet jij ook eens proberen.Dus jou baasje wilde eerst
    mij hebben ach ja ik ben ook niet te weerstaan he!!! Dat blaffen dat valt
    reuze mee. Ik ben wel al wat waaks maar dat vind mijn baasje wel fijn ik
    blaf niet om niks zeg maar,ja  tegen de kat of als ik wat vreemds hoor.
    Volgens mij vind mijn baasje dat ik ook wel een hele diepe blaf heb alsof ik
    al 55 kilo weeg i.p.v 19.

    Ik heb alleen nog wel een vraagje zus dat moest ik van mijn bazin vragen.
    Ben jij ook onzeker en deemoedig? Ik namelijk wel ik: ik ben al wel opgeknapt
    sinds de tijd dat ik in Hoogvliet ben en dat onzekere zal ik ook altijd wel
    blijven houden maar... Als ik bijvoorbeeld ergens binnen kom en ik overzie
    het niet te druk of te kleine ruimte ofzo of er komt iemand hond/mens te
    dicht bij mij dan ga ik grommen. Niet naar mijn bazen maar naar vreemde
    hond/mens. De trainster van de cursus zei dat mijn bazen daar respect voor
    moeten hebben en haar dan een eigen plekje moeten geven bv met visite of
    als het in een winkel erg ruk is of klein(dierenwinkel in hoogvliet) dan
    kan ik daar beter maar niet in als er nog een andere hond is. Wij hebben
    natuurlijk wel het een en ander meegemaakt en dat zal altijd blijven.Ik
    moest ook overal letterlijk doorheen gesleurd worden: ik ging gewoon zitten
    en dan hoopte ik dat mijn baasje dan de andere kant op ging of dat mijn
    halsband afging wat met het trainen ook 1 keer gebeurde. Toen zei de trainster
    tegen mijn baas dat wij een andere riem moesten kopen: een tuigje zodat mijn
    baas mij mee kan trekken. Ik moet namelijk volledige leiding hebben en
    iemand die weet wat ie doet anders dan ga ik niet . Ik moet zeg maar over
    mijn grenzen heen geholpen worden. Heb jij deze ingewikkelde dingen  ook? Ik
    zal even een foto van mijzelf sturen kan je zien hoe mooi ik al ben . Waar
    heeft jou baasje jou dan vandaan want jij stond toch niet op de sosstrays
    site? Ik zat samen met stilton bij een mevrouw in Goes een hele lieverd. Hij
    is geloof ik naar Berkel en Rodenrijs niet zo heel ver van Hoogvliet
    vandaan. En er was toch nog een broertje of zusje een zwarte of niet. Weet
    jij wat over onze geschiedenis in griekenland welke plaats en wat er gebeurt
    is etc?

    Nou de groetjes van mijn bazinnen Cyrina en Dieny (cyrina is geloof ik de
    dochter van de mevrouw waar ik bij woon en die heet dus Dieny) (Cyrina
    traint met mij  en is volgens mij helemaal verliefd op moi) en een dikke
    vette lik van mij Yentel
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag zusje
    Hallo zusje!
     
    Dus jij zit in Nederland!  Stellen de mensen op straat daar ook zoveel vragen over je 'maanoogje'?  Want ik herinner mij dat jij echt wel 2 totaal verschillende oogjes had!  Daar was ik altijd stikjaloers op!
     
    En mijn vrouwtje heeft mij verteld dat ze eigenlijk eerst jou wilden kiezen... juist omwille van die schattige oogjes!  Hoe vind je dat?
    Maar omdat er op de site over jou  stond 'blaft naar vreemden, mogelijk waakzaam', hebben ze het niet gedaan.  Ze wonen nl in een appartement en als de hond veel blaft, protesteren de buren misschien...  Niet dat ik mij daar veel van aantrek, hoor zus: ik heb een hele diepe blaf en geneer me niet om die te gebruiken!
     
    Ik ben heel fier dat jij al een écht diploma hebt!  Bravo!  En ik heb gelezen dat jij nog een hondenvriend hebt!  En 2 poezenvrienden!  Wat een luxe!  Natuurlijk moet je dan ook alles delen, hè, daar ben ik eerlijk gezegd niet zo goed in!
     
    Ik vind mijn eigen nieuwe naam, Lissa, wel mooi, maar Yentel vind ik toch ook prachtig!  Toch beter dan al die kazen, niet?
     
    Ga je de groetjes doen aan Cyrina en zeggen dat ze je veel eten moet geven?  Hoeveel weeg je al?  En wat lust je graag?  En wat is het stoutste dat je al gedaan hebt?  (IK heb mijn vrouwtje eens gebeten, menens hoor!  Dat was het stoutste dat IK gedaan heb!)
     
    Dag Yentel Manchouri  (ik heb zelf ook gewoon mijn eerste naam, Monchou, als familienaam aangenomen: ik vind dat dat heel sjiek klinkt!)
     
    Vele dikke zoenen, knuffels en likjes van je zus,
     
    Lissa Monchou
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag 17 maart 2006
    Dag vriendjes allemaal!
     
    Amai!  Wat is er veel gebeurd de afgelopen twee dagen!
     
    Ik heb foto's van mijn mama en mijn broertjes en zusjes gekregen uit Griekenland.  Ze staan op mijn blog tussen de andere foto's: je kan mij er gemakkelijk uithalen: die kleine bruine met haar maanoogje!  Wat een knappe mama heb ik, hè, nu weten jullie meteen van wie ik het heb!
    Ze is nu gelukkig gesteriliseerd, want (en dat wist ik zelf niet!) wij waren met 15 (!!!) pups!  Die arme mama!  Gelukkig heeft ze er maar vijf moeten grootbrengen: dat was al werk genoeg!  En natuurlijk hebben ze de slimste, de knapste, de liefste en de rapste vijf gekozen (hum, hum!).
     
    Ik heb ook een briefje gekregen van mijn zusje Manchouri.  Die heet nu Yentel en woont in Rotterdam bij hele lieve mensen.  Ze heeft zelfs al een diploma gehaald!  Jaja, wij zijn een slimme familie!
     
    Met mij gaat het ook opperbest: ik zou natuurlijk ook allang een diploma hebben als ze in die stomme puppyklas examens zouden afnemen.  Maar nee, daar vinden ze ons nog te klein voor: wij mogen daar onze oefeningetjes doen tot we 6 maanden zijn en dan vliegen we naar de 'grote hondenschool', klas D, waar je dan wèl examen moet (mag) doen!  Morgen ga ik weer naar school, ik ga er nog 's een flinke lap opgeven!  Nog 4 weekjes en dan mag ik naar de échte school!  Hoera!  De nieuwe kampioen komt er aan!!!
     
    Likjes en kusjes, speciaal voor mijn mooie, lieve mama (mama, ik heb een superfijn leven en ons Manchouri ook!) en al mijn broertjes en zusjes!  En natuurlijk voor al mijn vriendjes ook!
     
    Dààààààg!
     
    LISSA MONCHOU
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.From Greece!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    The mother lives on a junkyard place where an old  woman dressed in black has a few chickens and 2 goats and she likes dogs to keep the foxes away ..all dogs have arrived alone to her and she feeds them what she can...i spend hours beeing nice to her so she would let me improve the life of her dogs (from her also came Lieke and Tain,they came to you in september)..the big black dog had 15 pups (i remember telling you about them ) and it took me a lot of convincing to put 10 to sleep as she wanted to let the dod raise them all and then put them all "somewhere nice so they would be adopted"...the tipical attitude here....and we wonder where all the strays come from....anyway she wanted to keep the biggest boy and now that i had the mum fixed they really do not have a too bad life (for greek standard)..that is all really....Evelien has a wonderful picture of the black dog with the black woman ,i hope to get that for you too.. ...all for now      ..kisses natascha.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 15 maart 2006
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    5  MAANDEN!!!
     
    Vandaag is het zover: ik ben 5 maanden geworden.  En ik weeg 19,8 kg!!!  Hier zijn ze bang dat ik een kruising ben met een paard!
     
    Deze voormiddag heb ik met mijn zwarte herdershondvriend Urko strijd gevoerd om de troon op de hondenwei!  Die grote zwarte macho is al bijna 8 maanden en durft daar nog niet op!  Maar kleine puppies van 5 maanden omver duwen: dat durft hij wel!  Dus nu heb ik de volgende truuk ontwikkeld: als ik hem zie komen, ga ik snel op de troon staan!  Dan ben ik groter dan hij en kan hij mij niet omduwen!  Je ziet: door naar school te gaan, word ik alsmaar slimmer!
     
    Als we samen schijngevechtje spelen, mag ik geregeld 'winnen' van Urko.  Dan gaat hij op zijn rug op de grond liggen en ik ga er bovenop liggen en bijt hem waar ik hem grijpen kan!!!  Maar daarna is het natuurlijk aan hem en hij weegt wel 33 kg!!!  Dan bijt ik gewoon in zijn wang en trek héél hard: dan gaat hij wel lopen.  Ook onder bomen met lage takken verstop ik mij soms voor hem.  Daar kan hij me lekker niet pakken! 
     
    Het zonnetje begint al flink te schijnen en het is fantastisch leuk op de hondenwei!  Ook in de tuin help ik natuurlijk flink mee: ik kijk niet op een put meer of minder!  En straks komt de buurvrouw, want mijn vrouwtje gaat werken.  Die zal waarschijnlijk ook wel iets in de tuin gaan doen: dan ben ik ook weer van de partij om schopjes te verstoppen,  takjes af te bijten, opgebonden bloemen te verpletteren, rond het tuinhuisje te crossen, enfin, ik zal mijn pootjes weer vol hebben!
     
    Eet maar allemaal grote stukken taart voor mijn verjaardag!  Wij eten kriekenvla en ik heb 1 kriek mogen proeven en dat was zùùùùùùùùr!  Maar ik heb ze toch opgegeten, want als mijn baasjes het eten, kan het niet anders dan lekker zijn!
     
    Dikke knuffels van de koningin van de hondenwei,
     
    LISSA MONCHOU
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag 12 maart 2006
    Puppyklasnieuws!!!
     
    Weet je wat er vandaag in de puppyklas gebeurd is?
     
    We moesten een volgoefening doen.  De juf had oude autobanden in een grote kring gelegd en daar moesten wij met ons vrouwtje rond lopen en goed volgen.  De baasjes mochten onze aandacht vasthouden met een stukje vlees (hoor je me al komen?)....
     
    De juf zegt tegen mijn vrouwtje:  Zou Lissa weglopen of met de andere pups beginnen spelen als je de leiband af zou doen?
    Mijn vrouwtje: Ik denk het niet, maar ik weet het niet zeker...
    De juf:  Lissa zal de oefening dan 's voordoen met haar vrouwtje en ze mag haar leiband afdoen!
     
    Ahum! Ahum!   Ik dacht: ik ga fijn de beest uithangen en weglopen en met de andere puppies spelen.  Maar toen haalde mijn vrouwtje het gele doosje met de vleesbrokjes boven!!!!!!! Onmiddellijk was ik één en al aandacht.  Ik heb gevolgd of mijn leven ervan afhing,want   de juf had gezegd  dat de baasjes onderweg een paar keer mochten stoppen om ons te belonen met een... vleesbrokje!!!  Ik heb mijn vrouwtje geen moment meer uit het oog verloren, ben 4 vleesbrokjes rijker geworden en kreeg applaus van de andere puppybaasjes!!!!
     
    De juf zei: Kijk, mensen, dat hondje heeft een goeie band met haar baasje en dat vraagt veel inspanning en moeite.  Maar dan ziet je hondje alléén nog maar het baasje, en let niet meer op de andere honden.
     
    (Vertaald in het Grieks):  Dat hondje heeft een goeie band met de vleesbrokjes van haar baasje en het kost veel aandacht om die af te luizen.  Maar dan ziet het hondje alléén nog maar de vleesbrokjes en let niet meer op de andere honden.
     
    Enfin, mijn baasjes zijn allebei leraars toneel,dus ze gaan me nu leren groeten.  Als ik nog 's applaus krijg, zal ik elegant buigen, glimlachen en gracieus alle bloemen oprapen die mijn fans naar mij gooien (vleesbrokjes uiteraard ook zeer welkom!).
     
    Dikke kusjes van de beste leerling van de puppyklas,
     
    ACTRICE LISSA MONCHOU, ALIAS DE VLEESBROKFANAAT
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    11-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 11 maart 2006
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Hallo iedereen!!!
     
    Da's lang geleden, hè!  Ik heb het dan ook érg druk gehad met eten, slapen, eten, spelen, eten, slapen,wandelen, slapen, etc...  Ik ben dan ook al flink gegroeid, maar ja, ik leer hier ook de lekkerste dingen kennen!  Volle platte kaas: al  van gehoord?  Dat is het éinde!  Dat krijg ik elke ochtend en als de pot bijna leeg is, mag ik hem uitlikken. Het volgende ken ik al erg goed en dat heb ik toch niet in de hondenschool geleerd: als mijn baasjes eten, mag ik wel naast het vrouwtje liggen, maar ik mag niet bedelen (pfff!) en zeker niet mijn voorpootjes op haar schoot zetten!  Ze zegt dat ik een profiteurtje ben!!! Begrijpt ze dan niet dat het pure liefde is (voor het eten weliswaar, maar daar is toch niks mis mee?)? 
     
     Volgens mijn baasjes heb ik  2 hele grote hobby's : eten op nummer 1 en slapen op nummer 2.
    Als we in de voormiddag naar de hondenwei gaan spelen, dan moet mijn vrouwtje mijn leiband aandoen  terwijl ik nog in de zetel lig.  En dan word ik zo stilletjes aan de leiband uit de zetel getrokken, terwijl ze de hele tijd zegt: Ga je mee, Lissa, ga je mee? 
     
    Als ik dan uit de zetel geploft ben, loop ik wel snel de gang in, want ik wil natuurlijk wel graag mijn hondenvriendjes terugzien!  Ik heb er nu al zoveel, dat er altijd wel iemand is om mee te spelen en ik zie ze allemaal even graag.  Wèl ga ik altijd een beetje aan de kant staan, als het wat wild wordt.  Daar ben ik niet zo dol op!  Het liefst ren ik achter een hond, die een stok heeft!  Dat vind ik superfijn: ik neem stiekem binnenwegen om hem de pas af te snijden.  Maar het is me tot nu toe niet gelukt om  een  stok af te pakken.  Wacht maar!  Mijn tijd komt nog!
    Wèl weet ik beter dan elke andere hond welke baasjes koekjes in hun zak hebben.  Daar kan ik zooooo verliefd naar kijken en meestal werkt mijn strategie. En als een andere hond zijn koekje per ongeluk laat vallen, kan hij er ook naar fluiten!!!
     
    Slapen kan ik ook als geen ander!  Daar haal ik vast nog 's een titel mee: meester in de slaapkunst of zoiets!  In de zetel, op het tapijt, in het zonnetje op het terras, in mijn grote bed: het maakt niet uit!  Alleen in mijn hondennest slaap ik NOOIT.  't Is nochtans een mooi nest met een lekker mals kussen en daarover nog een fleece!  Maar mijn baasjes slapen toch ook in de zetel of in het bed, dus...  Die heb ik ook nog nooit in die nest zien liggen!
     
    Het leukst van al mijn speelgoed vind ik de 'piepdingen': soms moeten ze de tv hier luider zetten om nog iets te kunnen horen, zo hard ga ik op in mijn piepspel!  En mijn leiband en de straat ben ik ook al helemaal gewoon.  Wèl heb ik altijd zin om achter iedere fietser te lopen en dan is die leiband wel een sta-in-de-weg, natuurlijk!
     
    Vandaag ben ik niet naar de puppyklas gegaan omdat.... inderdaad.... ik nog lag te maffen.  Maar we zijn nà de les nog wel met de andere puppies gaan spelen: leuk!  Ik heb gespeeld met een 'pronkrug' van 3,5 maanden.  Die kon ik gemakkelijk de baas!  Eerst dacht ik dat hij boos was op mij, want het haar op zijn kleine rugje stond omhoog.  Maar dat blijkt zo'n ras te zijn: dat haar staat altijd zo'n beetje omhoog!  Ik vind dat wel pocherig ook!  Hoor je MIJ nu zeggen dat ik een 'pronkrug' ben als mijn haar een beetje omhoog staat?  Waarschijnlijk is die kleine naar het kapsalon van mama Rita geweest!  Ik vind het eigenlijk meer een 'punkrug', die heeft daar vast gel in gedaan! Ik zie mijn eigen zachte pelsje veel liever!  Maar hij is wel mijn dikke vriend, want hij gaat véél groter worden dan ik, dus moet ik oppassen met wat ik over hem zeg!
     
    Je ziet het, vriendjes allemaal, met mij gaat het prima! Ik groei en blink en bloei!  En ik kan ook al héél goed waken: als mijn baasje van zijn werk komt en hij heeft zijn pet nog op, dan blaf ik hard tegen hem, omdat ik hem niet herken en  denk: daar!  een dief! vooruit, lissa monchou, dapper zijn en hem wegjagen! 
     
    Maar als ik dan zie wie het is, kwispel ik mijn poepje er bijna af om sorry te zeggen!
     
    Over vier dagen word ik VIJF maanden!  Ik hoop dat ze er hier aan denken en een gigantische party voor mij organiseren met pakjes vol hondenbrokken, dozen vol platte kaas, schaaltjes vol nasi goreng, stukjes worst en noem maar op!  En hopelijk worden al mijn hondenvrienden dan uitgenodigd, die ook allemaal een cadeautje meebrengen...  OOOOOOhhhhh, ik ben ondertussen in slaap gevallen in de zetel en droom van dit grote feest:  alle lekkers staat op tuintafel en IK sta ook op de tuintafel en doe mij tegoed.  De andere honden staan op de grond en af en toe gooi ik een stukje.  Er is een orkestje en dat speelt hele mooie Griekse muziek en ik dans de sirtaki op de tuintafel en iedereen applaudisseert en roept: Bravo! Lissa Monchou! Bis, bis!!! Ooooooooohhhhhhh, ik moet er in mijn slaap heel diep van zuchten!  Hopelijk zijn dromen geen bedrog!
     
    PS: De wijn- en kaasavond was een succes wat mij betreft!  Ik ben superbraaf geweest.  Ik heb wel noppes gekregen van de kaas en de wijn, maar dat heb ik niet gemerkt, want.... ik heb de hele tijd onder de tafel... geslapen.  Dat vond ik nu écht suuuuupergezellig, al die babbelende mensen en ik daartussen onder de tafel!!!  De volgende keer mag ik weer mee!
     
    Dikke plattekaaszoenen (mijn snuitje hangt altijd vol!) van de kleine Zorba,
     
    LISSA MONCHOU
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag 3 maart 2006
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    NIET TE MISSA! NIEUWS VAN LISSA!
     
    Vandaag heb ik écht slecht nieuws gekregen: Bingo, een dikke vriend van mijn voorganger Kwibbe, heeft een hartaanval gekregen vorige maandag.  En hij was nog maar 11 maanden!  Op de foto zie je Kwibbe en Bingo samen op de 'troon' van de hondenwei zitten.  En nu zijn die twee hondjes dood!!!
     
    Mijn vrouwtje heeft  Conny, het vrouwtje van Bingo, verteld over Sosstrays en ze ging zeker eens op de site kijken!  Misschien loopt er straks nog een Griek op onze hondenwei...   Dan kan ik mijn Grieks een beetje onderhouden!  We hebben aan Conny ook onze mooie webblog doorgegeven en ze vindt mij 'een beautyke' (ahum! ahum! hoor je het ook 's van een ander!!!)
     
    Eergisteren ben ik héél stout geweest, amai, ik heb het mogen horen!!!  Ik had van de oma een bot uit haar soep gekregen, maar ze was vergeten dat aan mijn vrouwtje te vertellen.  Dus die hoorde mij knagen en dacht dat ik iets aan het opeten was, dat ik ergens gepakt had (iets verbodens en gevaarlijks...).  En toen ze wou kijken wat ik in mijn bekje had, heb ik haar express gebeten en daarna heel hard naar haar gegromd en mijn tanden getoond!  't Was potverdorie MIJN bot!  Maar kwààd dat ze was!  Ze heeft me bij mijn nekvel gepakt en ze riep heel luid: Foei, Lissa, màg NIET!
    Nou moe, ik schrok wel, hoor!  Ze heeft het bot afgepakt en 1 minuut (het leken wel 3 dagen!) op de kast gelegd, maar ik durfde niet meer echt tegenspreken...  En na 1 minuut kreeg ik het terug, maar zij hield nog efkes het andere eind vast.  Ik heb nog effe gegromd, om mij niet direct gewonnen te geven, maar heb toen maar wijselijk gezwegen.  Oké,  ik had misschien niet mogen  bijten, 't ging allemaal zo rap!  Maar stiekem vind ik toch dat ik het bot eerlijk gekregen had!!!  Als ze nu zou gevraagd hebben: Lissa, mag ik asjeblieft eventjes je bot afpakken?, dan zou ik misschien, misschien.... alhoewel...  Enfn, we zijn ondertussen weer héle dikke vrienden, hoor!  En ik ben sindsdien weer mijn heilige zelf!
     
    En op 1 maart sneeuwde het weer!  Leuk gespeeld met Urko op de hondenwei!  Al de andere schijters waren thuisgebleven voor de kou en de sneeuw.  Huhuh!  Alleen de twee dappere pups, Urko en Lissa, trotseerden het barre weer en waren present!!!
     
    Deze namiddag heb ik gebabysit op de buurvrouw.  Mijn baasjes gingen naar de stad en de buurvrouw zit niet graag alleen, dus heb ik haar uitgenodigd om bij mij een kopje koffie te komen drinken!  We hebben in de tuin gewerkt en natuurlijk heb ik ook een flinke dut gedaan!!!  Ze zei dat ik nog BRAVER ben dan Kwibbe en dus noem ik mezelf voortaan heilig:  Sancta Lissa!
     
    Morgenavond gaan mijn baasjes naar een wijn-en kaasavond en ik mag mee!!!
    Ik beloof dat ik mij zal gedragen, alle kaas die mijn richting uitkomt, beleefd zal accepteren zonder te bijten en een eventueel glaasje rode wijn niet zal uitspugen (mijn vrouwtje zegt dat er geen sprake van kan zijn dat er rode wijn mijn richting uitkomt morgen, maar je weet maar nooit... Ik spreek haar natuurlijk niet luidop tegen,  ik weet ondertussen wel beter, maar ik wacht rustig af...).
     
    Kusje, kusje, kusje (en een klein 'beetje') aan iedereen,
     
    SANCTA LISSA MONCHOU
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 20/01-26/01 2014
  • 23/07-29/07 2012
  • 13/06-19/06 2011
  • 12/07-18/07 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 02/11-08/11 2009
  • 27/10-02/11 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 04/06-10/06 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006

    Gastenboek Lissa
  • Goeie morgen blogmaatje
  • Goedemiddag vanuit Waterland
  • Even een bezoekje op je gezellig blogje
  • Fyne dag, groetejs
  • lissa

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek! Dank!


    Laatste commentaren
  • Een vraag (elly)
        op 17 juni 2011
  • mevr. (Dagny)
        op Maandag 12 juli 2010
  • hey (nikkitje)
        op Maandag 12 juli 2010
  • ik mis je (nikki)
        op Maandag 08/05/2006
  • groetjes uit Spanje (Rita)
        op 30 oktober 2008
  • Tilton (georgina)
        op 04 juni 2007
  • Lissa (Tilton)
        op Donderdag 12 oktober 2006
  • mijn zusje (Tilton)
        op Zaterdag 22 juli 2006
  • mijn zusje (Tilton)
        op Zaterdag 22 juli 2006
  • zomaar (georgina/Tilton)
        op Woensdag 05 juli 2006
  • Aanbevolen!
  • Over ons in Spanje
  • Nog over ons
  • SOS STRAYS

  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    deveebeesvandesselgem
    blog.seniorennet.be/deveebe
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!