Inhoud blog
  • Eindelijk
  • 28 juli 2012
  • 17 juni 2011
  • Maandag 12 juli 2010
  • Vrijdag 11 juni 2010
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Monchou = Lissa
    Mijn dagboek
    Dagboek van een Griekse opvanghond!
    19-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag 19 februari
    Tralaliere, tralala, dada!!! Hier is Monchou Lisa! (mijn eerste gedicht!)
     
    Vanochtend naar de puppyklas geweest!  Er werden 2 groepjes gemaakt, omdat we met zovelen waren.
     
    Ik zat met een kleine labrador van 3 maanden, een franse buldog van 6 maanden, een jack russell van 3 maanden en één van 8 weken (die had heel veel praat  voor zo'n klein onderdeurtje!) en een zwarte herdershond (familie van Urko. De hond dan, niet het baasje!) van 3 maanden.
     
    En weet je wat? Telkens als de instructrice iets wilde voordoen, zei ze: 'Mag ik Lissa efkes om het voor te doen?' Ahum! Ahum! En dan nam ze de leiband van mijn vrouwtje over en toonde ik de anderen hoe het moest!!!  Dat komt natuurlijk omdat ze met mij een goede indruk kan maken: ik spring niet  tegen haar benen, ik wikkel haar niet in de leiband, ik snak de koekjes niet uit haar hand en ik kijk naar haar als ze 'Lissa' zegt.  Dat doen die andere baby's niet, hoor!  Die hangen de clown uit in de les,dat hoort toch niet!!!
     
    Die 'oefeningetjes' die ik moest voortdoen, zijn écht poepsimpel.  Ze leggen bv een versleten beddenvering op de grond en daar moeten we dan met het baasje rustig over lopen zonder bang te zijn.  Echt niks aan!  Ik had niet eens GEZIEN dat dat er lag, want de instructrice had een stukje VLEES vast en dat zou vroeg of laat het mijne worden wist ik.
     
    Maar veel andere pups durfden niet, probeerden errond te lopen of draaiden gewoon terug!  Geen plantrekkers hoor!
    En daarna legden ze die vering op oude autobanden en moesten we dus een klein sprongetje maken op erop te geraken en er weer af.  Ik mocht het weer voordoen, haha, weer een extra stukje vlees!!  Ik ga ervoor pleiten dat ze het hele terrein vol beddenveringen leggen.  Dan spring ik lustig van de ene naar de andere en passeer telkens langs de VLEESKASSA voor mijn beloning. Mijn vrouwtje geeft me nooit eten voor we naar de puppyklas gaan, want na de les heb ik mijn buikje vol!
     
    En tussen de oefeningetjes was het dus weer spelen geblazen (pfff!).  Mijn vrouwtje heeft nu zo'n soort caoutchouc spinnenkop gekocht met een touw aan.  En als je daarop bijt, piept die.  Dat zie ik al meer zitten dan die stomme bal, maar ik blijf het uitsloverij vinden.  Ik kijk liever naar de atleten, die op de wei ernaast 'agility' doen.  Dat iemand zich opzettelijk zo moe wil maken, dat gaat er bij mij niet in!  Ze springen ergens op en als ze dan eindelijk boven zijn, genieten ze geen seconde van het uitzicht, maar springen er zo snel mogelijk weer af!  En dat wordt dan aangemoedigd!  Dat is daar tieren en roepen en handen klappen!  Niks voor Grieken, heb ik allang gezien!
     
    En dan doet een Griekse pup dus al die moeite in de les om de oefeningetjes voor te doen en goed op te letten!  En weet je wat die instructrice dan tegen mijn vrouwtje zegt als we van het plein gaan? ' 'tIs wel een slome, hè, ons Lisa!'  Awel merci!  De volgende keer zal mijn wraak zoet zijn!
     
    Na de les weer met de andere puppies gespeeld op de wei!  Vooral met een pitbull uit de andere groep puppies.  Dat vond mijn vrouwtje niet zo fijn, want die is een beetje bang van pitbulls.  Maar ik niet hoor!  Deze had net zo'n roze neus als mijn pluchen konijntje uit de  Pinte en ook die heb ik eraf proberen te bijten!  Hier hebben we helaas geen foto's van, want mijn vrouwtje was vergeten de batterijen van de camera op te laden!  Jammer, anders zouden jullie 's kunnen zien hoe dapper ik ben!  Mijn vrouwtje zou  willen dat ik met de pups van mijn leeftijd speel (die baby's!), maar ik ga voor de labradors van 6 maanden en de pitbull en de herdershonden van 5 of 6 maanden!  Die lopen mij wel geregeld omver, maar die hebben ook baasjes die mij geweldig lief vinden en mij daarom trakteren op allerlei lekkers.  Ik moet maar een hand in een zak zien gaan, of ik zit al op mijn poepje.  En dat vinden ze zooooooo lief!
     
    Ik hoef er niet bij te zeggen dat ik daarna aan een stevige dut toe was!  En om 15 u zijn we nog 's naar de wei gegaan en daar lag een grote kapotte voetbal!  Daar heb ik eventjes een kleine Gilles De Bilde-demonstratie mee gegeven!  Die act is nog niet helemaal klaar voor het grote publiek, eerst nog wat trainen, maar ik ben wel een natuurtalent!
     
    Mijn baasjes moeten nog 1 weekje werken en dan begint er iets dat 'krokusvakantie' heet!  Zou dat eetbaar zijn?
    Zij doen er in ieder geval erg enthousiast over!
     
    Nu ben ik weer in dromenland, waar ik uitgeroepen wordt tot stervoetballer van de hondenschool!  En die instructrice komt een handtekening vragen en ik bijt haar pen stuk! En de pitbull is mijn grootste fan en doet àlles voor mij!
    En mijn fans op de voetbaltribune gooien stukjes kip, kalkoen, biefstuk en worst omdat ik zo goed speel! Wat een droom!  Ik begin er al lichtjes van te snurken!
     
    DAG ALLEMAAL!  VANDAAG BEN IK HIER VEERTIEN DAGEN EN MIJN ANTWERPS IS ER AL FLINK OP VOORUIT GEGAAN! ME DRINKE OEP DE KROUKUSVAKAANSE EN DA ME ZE NOG LAANK MEUGE MEUGE!'
     
    LISSA MONCHOU, ALIAS DE SLOME!
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    18-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag 18 februari
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Hallo!
     
    Ik wil jullie effe een foto sturen van mijn techniek om op de grote tafel te springen: eerst op de stoel en dan hopla!  OP DE TAFEL!  Helaas stond er vandaag niks eetbaars op!
     
    Ik kom net terug van de hondenwei, maar voor de puppyklas (kwart voor drie) was ik wel te laat, wegens te lang gemaft... Ik heb gespeeld met een bull mastif van 14 maanden.  Die was groot!!! Die woog meer dan 60 kg!  Maar hij was héél lief.  Zo lief dat hij heel mijn rugje volkwijlde! En hij was héél voorzichtig met mij!
     
    Er waren heel veel hondjes, want vlak na de puppyklas komen die allemaal spelen.  Dus nu ben ik weer moe en doe  een slaapje in de zetel.
     
    Ze lachen mij hier uit, omdat ik blaf tegen de spiegel.  Maar ik denk dat ze hier blind zijn, want zij zien precies niet dat IN die spiegel een hond zit! En in de spiegel van de kastdeur ernaast zit er ook nog één!  Dan grom ik  en zet mijn haar overeind, want het is hier MIJN huis!  Het rare is dat die twee honden juist hetzelfde vrouwtje hebben als ik...  Die woont ook in die spiegel!  Amai, er woont hier veel meer volk dan ik eerst dacht!
     
    Dag allemaal, een fijne zondag met koffie en warme pistolets voor de baasjes en lekkere zondagse hapjes voor mijn hondenvriendjes!
     
    Kusje, kusje, kusje,
     
    LISSA MONCHOU
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    17-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijdag 17/02/2006
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Hier ben ik weer, beste vrienden!  Net terug van de hondenwei!  Ik heb wéér een nieuwe vriend: Wodan, een schnauzer van 11 maanden.  Maar wild!  En onopgevoed!  Ik kom tenminste als mijn vrouwtje roept, maar Wodan! Die durft hoor!  Die loopt gewoon weg!
     
    Deze voormiddag heeft het gegoooooooten, maar mijn vrouwtje moet toch werken de vrijdagvoormiddag, dus dat gaf niet.  Ik heb gespeeld met het roze pluchen konijn, dat ik meegekregen heb van mijn pleegmama Rita.  Die harde roze neus heb ik er bijna af, die staat al vol puppytanden!  Ook had ik een grote kartonnen doos gekregen en die heb ik helemaal in stukken gebeten: je ziet, ik ben een grote hulp in de huishouding!
     
    O ja, ik ben heel fier, want op de hondenwei staat een soort 'troon' en daar kan ik alléén op en af!  Dan zit je hoog, joh, dan ben je precies de baas van de hondenwei!  Ik ga er altijd vlug opstaan, als één van mijn vrienden te wild wordt.
    En ik ben wéér een half uur alléén thuis gebleven gisterenavond.  Ik vind dat zelf niet zo speciaal, maar hier doen ze altijd zooooo wild enthousiast als ze thuiskomen, dat ik denk dat ik een soort olympisch record gebroken heb!  En de vleesbrokjes zijn natuurlijk mooi meegenomen!
     
    Mijn vrouwtje zegt dat mijn liefde door mijn maagje gaat en dat is ook wel een beetje zo.  Gisteren was ze aan de tafel gehaktballetjes aan het rollen en toen ze eventjes naar de keuken was, ben ik eerst op haar stoel geklommen en dan op de tafel.  Dat was leuk!  Ik heb wel niet van de reeds gerolde gehaktballetjes gegeten, alleen een goeie hap genomen uit het gehakt dat nog niet gerold was.
    Ik schrok niet eens toen het vrouwtje ineens terug was: wist ik veel dat dat ook alweer 'foei' is!!!
    En vanmiddag heb ik een klein boterhammetje met eiwit gekregen, ik weet niet wat ik het lekkerste vind van al wat ik al geproefd heb!  Ik schrok alles werkelijk naar binnen: ze moesten zich eens bedenken en het zèlf opeten!
     
    Morgen begint het weekend en dan ga ik weer naar school. Met dat gele doosje van Pedigree... Weet je nog?  Ik lig nu te slapen en ik droom dat dat doosje vanzelf openvliegt en àl die  vleesbrokjes recht in mijn bekje vliegen.  En dat de deur van de koelkast openvliegt en die héle worst mijn richting uitkomt!  Wat een droom!
     
    Maar helaas, beste vriendjes, dromen zijn bedrog en ik zal tot morgen moeten wachten om dat gele doosje nog 's te zien opengaan...
     
    Daàààààg allemaal, vele likjes van de modderpup (gespeeld in een héél vuile, héééél leuke, héééééééééél grote plas!),
     
    Lady Lissa Monchou
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 februari
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo!  Dit is mijn eerste dag van mijn vijfde maand!
     
    Gisteren ben ik verjaard, neen, 'vermaand'.  Ik ben geboren op 15 oktober, dus ben ik 4 maanden geworden!  Ik heb voor mijn verjaardag een beetje hutsepot gekregen, dwz: worteltjes, selder, Chinese kool en het vetvrije vlees van een gekookt ribbetje.
    Dat was rapper verdwenen dan ik voor mogelijk had gehouden en het smaakte naar nog!
     
    Gisterenochtend was het héél nat weer en dus zijn we pas in de namiddag naar de hondenwei gegaan.  Mijn gebruikelijke wei was bezet, dus zijn we naar de andere omheinde wei gegaan, waar de begroeiïng ruwer is.  Man, wat een diepe konijnenpijpen! En bosjes om u in te verstoppen! En braamstruiken en netels en vogeltjes om achteraan te hollen: ik vind deze wei veel avontuurlijker, omdat mijn vrouwtje niet altijd kan zien waar ik uithang (hihi!).
     
    En toen kwam er nog een nieuwe vriend, Korfu, een Duitse herder, ook een goeie vriend van Kwibbe.  Ik heb hem verteld dat HIJ misschien wel naar een Grieks eiland genoemd is, maar dat IK een authentieke Griekse babe ben! We hebben samen gespeeld, maar hij speelt ook erg graag met een bal! Zo kinderachtig voor zo'n grote vent!  Ik heb hem die bal dan maar afgepakt en dat vond hij niet eens erg!  Mijn vrouwtje zei dat hij een echte gentleman was, maar ik vond het nogal een mouwveger.
     
    Deze voormiddag moest mijn vrouwtje werken, dus was ik alleen met mijn baasje en samen hebben we in de tuin gewerkt.  Hij heeft wat gesnoeid en ik heb putten gemaakt om dat snoeisel in te gooien.  En toen gebruikte hij mijn putten niet eens, maar gooide alles in een groene container!  Zo ondankbaar!  Mijn snoet hing helemaal vol aarde, de modder zat tussen mijn puppypoten, en alles voor niks!!!
     
    O ja, gisteravond ben ik dus een half uur (volle dertig minuten!!!!!!) alleen thuis gebleven!  En braaf dat ik geweest ben!  Ik werd dan ook de hemel ingeprezen, toen het vrouwtje om 20.30 u thuiskwam.  En ik heb het al door: als ik braaf geweest ben, krijg ik een stukje vlees van een worst die speciaal voor mij gekocht is!
     
    Nu doe ik mijn gebruikelijke middagdut: languit in de driezit.  Toen ik hier pas was, bezette IK één volledige plaats in de driezit als ik mij languit rekte.  Nu al anderhalve zetel...
    Mijn vrouwtje zegt dat, als ik zo groot word dat ik de hele driezit vul (!), ze een zadel voor mij gaat kopen en bovenop mij gaat zitten.  En zo gaan we dan naar de hondenwei. Maar dan zal ze me nog  wel véél hutsepot, biefstuk, worst, kip en ander lekkers moeten voeren...
     
    Seffens, als ik wakker ben, gaan we naar de wei.  De zon schijnt en mijn vrouwtje moet pas om 18 u gaan werken..  En dan nemen we dat gele doosje van Pedigree  met de vleesbrokjes weer mee.  Mjammie!
     
    Zo, beste vrienden, dit was het weer voor vandaag!  Ik zou zeggen: zorg goed voor jezelf.  Ik bedoel: goed eten, veel slapen, lekker spelen en .... Af en toe eens iets doen dat EIGENLIJK niet mag (ssttttt...)!
     
    Dikke kusjes van de deugniet
     
    LISSA MONCHOU
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Valentijntjes!
     
    Vandaag maar een kort bericht, want de dagen beginnen hier nu wel wat op elkaar te lijken:  in de voormiddag naar de hondenwei om te spelen met mijn vrienden Urko (heel wild!) en Ushi (heel kalm...).  Ik speel al een beetje de baas over Urko en hij voelt al goed wanneer ik genoeg heb van zijn dolle streken. O ja, ik heb in Jos (baasje Urko) zijn vinger gebeten dat het bloed eruit kwam:  hij had een koekje verstopt in zijn hand met een klein zichtbaar puntje tussen duim en wijsvinger.  En ik wilde dat koekje absoluut hebben, dus zet ik mijn naaldscherpe puppytanden in dat kleine zichtbare stukje (dacht ik), maar 't was Jos zijn duim.  Dwars erdoor!  Hij zei dat nu hij eindelijk verlost is van de puppytanden van Urko (die is al bijna 7 maanden),  ik nu weer begin!  Hij noemde mij 'een franke tik'.  't Klonk als een compliment, dus zal ik het zo maar begrijpen.
     
    Daarna eet ik lekker en doe een zeer uitgebreid middagdutje.  En seffens gaan we wandelen in het park: dan kom ik veel soortgenoten tegen, daar begin ik ook aardig aan te wennen.
     
    Vanavond om 18.15 u gaat mijn vrouwtje werken (baasje is al weg) en dan komt de buurvrouw.
    Deze week gaan ze proberen om mij 's effe alleen te laten: de buurvrouw gaat terug naar huis om 22 u en mijn vrouwtje komt om 22.30 u thuis.  Pffff, ik ga dat perfect doen, want ik slaap dan toch.
     
    Vandaag hebben mijn smaakpapillen kennisgemaakt  met biefstuk!  Ik wilde ook wel een friet, maar dat mocht niet van 't vrouwtje.  Ik heb tijdens de afwas de hele tijd in de keuken gezeten, in de hoop dat er nog biefstuk mijn kant uit zou komen, maar 't was een heel lekker, maar kort feest!
     
    Tot morgen! En geniet van Valentijn!
     
    LISSA MONCHOU
     
    PS: In het clubblaadje van de hondenschool staat een waarschuwing: die natte doekjes van Swiffer zouden antivries bevatten en twee honden van de hondenschool zijn gestorven door aan een pas gedweilde vloer te likken.  Ze vragen ons om het zo veel mogelijk door te vertellen,dus...
     
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Dag lieve vrienden,
     
    Vandaag heb ik op de hondenwei in de sneeuw gespeeld.  Eerst sneeuwvoetbal met mijn vrouwtje: zij schopte de sneeuw mijn richting uit en ik probeerde hem te vangen.  Dat lukte heel goed, maar het gekke was dat, als ik de gevangen sneeuw wilde bekijken, die elke keer weg was...
    En eventjes later, toen mijn Duitse herdersvriend Urko er was, heb ik nog heel wild gespeeld met hem. Ik heb verscheidene keren een koprol gemaakt in de sneeuw, maar ik laat me niet doen, ho maar!
     
    Daarna lekker gemaft.   's Namiddags kwam de poetsvrouw en heb ik die wat gepest: op de pas gepoetste vloer gelopen, de stofzuiger aangevallen (gewonnen!),  dweilen ingepikt!  En terwijl ik mij daar heel goed mee amuseerde, moest ik toch met mijn vrouwtje nog eens naar de hondenwei.  De sneeuw was toen al bijna weg, jammer!  Maar ik heb zodanig geravot, dat ik daarna de poetsvrouw helemaal met rust gelaten heb en in een diepe slaap ben gevallen.
     
    O ja, kent iemand van jullie spaghetti bolognese?  Ik heb daarvan mogen proeven vandaag!  Wat zijn er toch lekkere dingen op de wereld!  Mijn vrouwtje had mij nog nooit zo zien schrokken!
     
    En daarnet heb ik mogen proeven van de gehaktbal, die mijn baasje zat te eten. Zàààààààlig!  Ik vergeet er gewoon op te bijten, zo lekker vind ik het.
     
    Vanavond ben ik nog een wandelingetje op straat gaan maken,om aan het donker en aan het verkeer te wennen.  Bang ben ik allang niet meer, maar nog altijd zeer verwonderd over vele dingen: keitjes, lege zakjes chips, een leeg blikje: ik probeer het allemaal mee naar huis te slepen, maar mijn bekje is nog te klein (en ik heb niet de indruk dat mijn vrouwtje dat zo'n goed idee vindt...).
    En ik wil lief voor haar zijn, want ik ben dol op haar: als ze 's avonds in de (MIJN) zetel komt zitten, kruip ik rap op haar schoot, bijt wat met mijn puppytanden in haar trui, haar vingers, haar haar en val daarna boem bovenop haar in slaap. 
     
    Zo, dat was mijn tweede maandag in mijn nieuwe thuis.  'k Ben het hier al echt goed gewoon, ik woon hier precies al jàààààren.
    Dikke kusjes en knuffels en likjes van
     
    LISSA MONCHOU
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 20/01-26/01 2014
  • 23/07-29/07 2012
  • 13/06-19/06 2011
  • 12/07-18/07 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 02/11-08/11 2009
  • 27/10-02/11 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 04/06-10/06 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006

    Gastenboek Lissa
  • Goeie morgen blogmaatje
  • Goedemiddag vanuit Waterland
  • Even een bezoekje op je gezellig blogje
  • Fyne dag, groetejs
  • lissa

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek! Dank!


    Laatste commentaren
  • Een vraag (elly)
        op 17 juni 2011
  • mevr. (Dagny)
        op Maandag 12 juli 2010
  • hey (nikkitje)
        op Maandag 12 juli 2010
  • ik mis je (nikki)
        op Maandag 08/05/2006
  • groetjes uit Spanje (Rita)
        op 30 oktober 2008
  • Tilton (georgina)
        op 04 juni 2007
  • Lissa (Tilton)
        op Donderdag 12 oktober 2006
  • mijn zusje (Tilton)
        op Zaterdag 22 juli 2006
  • mijn zusje (Tilton)
        op Zaterdag 22 juli 2006
  • zomaar (georgina/Tilton)
        op Woensdag 05 juli 2006
  • Aanbevolen!
  • Over ons in Spanje
  • Nog over ons
  • SOS STRAYS

  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jhasmine
    blog.seniorennet.be/jhasmin
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!