Inhoud blog
  • Twee dagen met moeder...
  • Blogs... en blogs...
  • Voor MARINA
  • Spreuken/gezegden
  • 'Goodbye'
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    ! Dag en veel groetjes !
    Siobhan

    27-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.! TV op zijn best !
    Zaterdag 27/05: TV van de bovenste plank gezien vandaag én zeer genoten van Sporza met eerst de wielerrit in de Ronde van België met deskundig kommentaar van o.a. Michel Wuyts én daarna de voorlaatste zeer genietbare bergrit in de Giro met eveneens deskundige en humoristische kommentaar van o.a. Mark Uytterhoeven (deze rit gewonnen door een oppermachtige Basso die zonder pech morgen de Ronde van Italië wint met grote voorsprong). 's Avonds nog eens genoten van de herhaling van 'Cold Feet' op Canvas én vooral van de QI-kwis op BBC2 o.l.v. de fantastische Stephen Fry en in het panel o.a. Rich Hall en vooral die grote humorist én knuffelbeer Alan Davies. Dit alles was echt televisie waar ik héél erg van geniet, ook al zijn er herhalingen bij. Morgen zijn de Ronde van België en de Giro gedaan maar dan begint weeral Roland Garros... en dat is ook weer uren genieten. Daarna (eind juni /begin juli ???) de Tour ! Heel veel sportliefhebbers worden nu toch écht verwend... Als nu het weer nog verbetert is alles O.K.

    27-05-2006 om 00:00 geschreven door loewej  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hannah's 1-ste Communie
    Wat was het gisteren (ondanks het rotweer) een prachtige dag om nooit meer te vergeten. Mijn prinsesje Hannah deed haar 1-ste Communie. Ik zat al een uur te vroeg in de kerk (kan alleen helemaal achteraan gaan zitten om desnoods vlug, vlug buiten te zijn) maar heb een aangenaam gesprek gehad met een onbekende oma uit Hasselt; dus.. dat uur was vlug voorbij. Toen kwam er een héél mooi en lief moment: alle 64 kinderen kwamen via de achterdeur in één rij de kerk binnen en ieder kindje droeg één witte roos. Ons Hannah stond vooraan in die rij (ze is nog zo jong en héél fijn en klein) en ze kreeg mij en Mathijs direkt in de gaten. Ze lachtte zo schattig en lief en ging 'zo fier als een gieter' naar het altaar toe !!! Echt een moment om NOOIT meer te vergeten !!! Het was een échte kindermis zonder blabla maar eenvoudig en mooi... Enkele kinderen mochten een klein stukje lezen in de micro en de 'Voorbeden' mocht ons pruts allemaal zelf lezen. Zo fijn , dat bekende, fijne stemmetje in die grote kerk vol mensen ! ==>> Voorbeden: 1) Voor onze papa en mama die zo goed voor ons zorgen. Laten wij bidden. 2) Voor onze juffrouwen en meesters die ons in de klas over Jou leren. Laten wij bidden. 3) Voor al mijn vriendjes, dat wij samen nog vele, blije dingen zouden doen. Laten wij bidden. 4) Voor onze familie en voor iedereen die met ons blij is op deze mooie dag. Laten wij bidden. Na de Mis hadden Karen en Wout een écht gezellig 'familiefeest' georganiseerd. Lekkere hapjes bij het aperitief; alles zelf gekookt en/of gebakken; er waren zelfs mini-pizza's die Wout had gemaakt (heel lekker). Na 't uitpakken van Hannah's pakjes gekeuveld met de anderen voor we aan tafel gingen voor een uitgebreid feestmaal (ook alles gemaakt door Karen en Wout ==>> ? waar halen ze toch de tijd om dit alles te doen mét vier kleine kinderen erbij ?). Lekker gegeten en gedronken. En toen zei Lieven me heel onverwacht dat ie een huis gekocht heeft... OEF !!! Ben er zo blij mee; hij was al maaaanden op zoek en heeft het nu gelukkig gevonden !!! 't Werd stilaan merkbaar dat verschillende genodigden (nogal) diep in 't glas hadden gekeken (ook nonkel Emiel, meneer pastoor)... We (Hannah, Mathijs, Noor en Lukas) hebben samen wat gespeeld maar ze amuseerden zich toch vooral met de andere klein mannen die mee vierden. Weer eens zo'n dag om met een glimlach aan terug te denken... Héél fijn...

    26-05-2006 om 00:00 geschreven door loewej  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poetsen, poetsen,...
    Hoe kan dat nu ? 't Is wééral mijn beurt om de ramen, de lift, de hal (2), de twee gangen, de garagepoort én de lange, lange stoep te poetsen. Dit werk morgen in 'gedeelten' doen ==>> ben achteraf telkens ontzettend moe en heb veel pijn... Maar het moet helaas gebeuren, pijn of geen pijn. Ga me achteraf eens goed verwennen zodat enkel 't positieve overblijft. Lieven komt straks of morgen; moet hem eens vragen of ik volgende donderdag met hem mee naar het feest kan rijden; is véél gemakkelijker dan alleen (parkeerproblemen !!!).

    19-05-2006 om 00:00 geschreven door loewej  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederdag
    Daarstraks een 'dwingende' telefoon van ons mema gekregen. Ik MOET morgen bij haar op bezoek want het is moederdag (ben 58 nota bene !). Als 'k opmerk dat ikzelf ook moeder ben én mijn kinderen ook bij mij (kunnen) komen weet ze niet goed hoe te reageren... Mijn oudste zus heeft vier kinderen (mét aanhang), dus zij wordt door m'n moeder 'geëxcuseerd' en m'n jongere zus gaat bootje varen (op de Leie ?), mijn broer zal wellicht wel op bezoek komen evenals mijn jongste zus (die dat op andere zondagen nooit doet). Als je op zoiets commercieel en artificieel als moederdag 'present' MOET zijn, hoeft het voor mij helemaal niet. En dan +/- gedwongen bent door haarzelf om haar te bezoeken en 'bezig te houden' doe ik niet meer aan mee. Of Lieven en/of Karen bij mij komen weet 'k helemaal niet; ze zijn ALTIJD WELKOM maar ik zal nooit mijn kinderen dwingen om te komen. Zoja, hoera !, zoneen, vind 'k wel iets om mezelf 'bezig te houden'. Ons mema kan het haar kinderen soms oh zo moeilijk maken... En dat wordt met ouder worden helemaal niet beter, integendeel.

    13-05-2006 om 23:23 geschreven door loewej  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hannah's Communielijstje
    Kreeg daarnet een mail van Wout én wat een fijne verrassing !!! Hij mailde ook het ZELFGESCHREVEN lijstje van ons lieve Hannah erbij. Het is zo mooi én 'aandoenlijk' om haar verlangpakjes te lezen, vooral omdat er zo'n schattige schrijffouten in voorkomen. Ik typ haar lijstje exact na, mét de fouten (de schat zit pas sinds september '05 in het eerste studiejaar en wat doet ze toch haar best !). Lijstje: fiets, snoep, kim en tom van leesboek, de deevdees van wingjs (???), voor mijn kaamer, een knufel poes, bloemen (???), een pop, kompjoeter spelen, spelen, van hannah, voor mijn kommunie, fiets en een ring Dit vind ik zalig om te lezen, en wat valt er op ? Het eerste én ook laatste wat Hannah vraagt is een fiets. Dan moeten we met enkele familieleden geld bij mekaar doen om aan haar grootste wens te voldoen... Ook +/- goed nieuws van m'n nichtje Vicky; zij en haar twee kinderen wonen weer thuis bij haar man/vader. Hoop dat het hen allen HEEL GOED gaat !!! Vanavond op VT4: BRUCE ==>> liveconcert mét de E-streetband in Barcelona (2002) ==>> Lieven verwittigen én zelf ook kijken/luisteren !

    12-05-2006 om 00:00 geschreven door loewej  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lieven volop aan 't trainen
    Lieven mailde dat ie de ganse dag 'stevig' getraind heeft in het Hageland als voorbereiding op zijn reis door Toscane. En die fietstraining heeft hij wel nodig om 'gemakkelijker' lange afstanden met bergen te kunnen doen. Dat ondervond hij nog vorig jaar toen hij (onervaren én ongetraind) de Mont Ventoux beklom. En dan nog langs de moeilijkste kant (de wielrenners in de Tour doen die beklimming via de gemakkelijkste kant). Toch kwam mijn sportieve zoon al op de top na +/- 2 uur en dat vind ik een geweldige prestatie. Maar nu heeft hij écht veel kilometers in de benen nodig om dagenlang in Italië rond te koersen. Hij kan echt héél goed en hard fietsen; zie hem nog als kleuter/peuter op twee wielen de bochten nemen om naar bompa te fietsen... en dat met zijn 'fietsmachien' (een heel speciale kinderfiets op drie dikke banden; heb nooit nog ergens zo'n exemplaar gezien, zelfs niet aan onze kust; we kochten dat 'fietsmachien' op Texel en Lieven heeft er jarenlang veel plezier aan beleefd). Waar is die tijd gebleven ??? Zou zo graag met hem door Toscane trekken... 't is daar oh zo mooi !!! Ons mema vandaag weer viermaal (en héél lang) aan de telefoon. De vierde keer zeg ik haar duidelijk dat 'k naar een TV-serie kijk die erg mooi is en die ik niet wil missen. Zeg haar dat ze morgen maar moet terugbellen als er iets speciaal of dringend is. Ben het beu altijd gestoord te worden voor een 'niemendal'. Madam verveelt zich en belt dan stad en land af, zich niet afvragend of ze iemand na 21 uur stoort. Moet er ALTIJD voor haar zijn én me dan nog verantwoorden als 'k eens afwezig ben. Van mij mag Belgacom zijn dure tarieven weer invoeren, ben ik eens een avond gerust.

    06-05-2006 om 00:00 geschreven door loewej  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vicky's naaiatelier
    Goed nieuws gehad vandaag (dond.) én op zo'n droge, humorvolle manier, van mijn nichtje Vicky. In haar 'naaiatelier' (haha) heeft ze een patroon getekend voor mijn zomerrokken én erbij berekend dat ze 4m stof van 1,4m breed per rok nodig heeft. Alleen al de manier waarop ze me dat doormailt en belt is echt de moeite waard. Zij kan zoals geen ander humoristisch over alles en nog wat praten en schrijven. Die rokken die ze gaat maken voor mij (op mijn vraag) is een uitdaging ; ze heeft zoiets nog nooit gedaan MAAR dat lijkt voor haar geen enkel bezwaar te zijn. Vanmiddag ons mema hier geweest... én ik heb me een 'kriek' gelachen ! Nu heeft dat oude besje van 88 jaar een zonnebril van 5 Euro gekocht in Het Kruidvat. Niet te doen... zo lachwekkend... het brilletje is geschikt voor een jong meisje van +/- 12 a 15 jaar. Als ik haar dat vertel is ze sprakeloos... 't Is écht niet om aan te zien !!! Ons mema doet de laatste tijd de gekste dingen maar zij is zich van geen kwaad bewust. Ze moet eigenlijk beschermd worden tegen zichzelf, maar het is een 'taaie' én héél koppig bovendien. Van geen enkel mens noch van één van haar vijf kinderen luistert ze naar echt goedbedoelde raad. Die koppigheid heb ik helaas ook van haar geërfd; 't zit in onze genen... Ben eens benieuwd of mijn moeder de volgende keer dat brilletje nog gebruikt (ben 99% zeker van wel). Al enkele dagen prachtig, zonnig en warm lente/zomerweer gekregen; dat mag gerust zo blijven...

    05-05-2006 om 00:51 geschreven door loewej  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stralend weer
    Vandaag écht zonnig en warm (+/- 22°C) weer en dat doet zo'n DEUGD... Ben bij Vicky geweest; 'k had haar gisteren gevraagd om twee eenvoudige zomerrokken te maken. Blijkbaar ziet zij dat wel 'zitten' want ze nam mijn maten; één probleempje ==>> ze heeft geen patroon, daarom gaat ze dat zelf maken én berekent de hoeveelheid stof die er nodig is (daar kan 'k mee naar de stoffenwinkel). Ik hoop dat Vicky dat kan fiksen (ben er eigenlijk zeker van); ik zou er enorm blij mee zijn. Heb ook allerlei boodschappen gedaan, o.a. die DURE rekening betaald (appartement ==>> jaarafrekening) van +/- 314 Euro,alhoewel er maandelijks al 55 Euro betaald was. Dus: totale jaarlijkse bijkomende kosten: 660 Euro + 314 Euro <==>974 Euro. Rekening mee houden voor volgend jaar !!! Nu zolang mogelijk GENIETEN van dit prachtig weer !!!

    03-05-2006 om 18:28 geschreven door loewej  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 11-2005
  • 10-2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vanhissenhoven
    blog.seniorennet.be/vanhiss


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!