Inhoud blog
  • Twee dagen met moeder...
  • Blogs... en blogs...
  • Voor MARINA
  • Spreuken/gezegden
  • 'Goodbye'
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    ! Dag en veel groetjes !
    Siobhan

    30-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.! Sport ! ? Sport ?
    Net het laatavondjournaal bekeken en wat blijkt nu ? De Amerikaanse co- wereldrecordhouder op de 100 m, Justin Gatlin, is ook betrapt op een veel te hoog 'testosterongehalte' (in april ll.) MAAR net als Landis valt ie kompleet uit de lucht én 'weet van niets, niemendal'. Waar zijn we toch mee bezig in deze materiële Westerse maatschappij ? Het draait voor zoveel mensen nog alleen om te presteren, maar vooral om 'de beste te zijn'. Ik denk dat de opvoeding vanaf de prille jeugd ermee te maken heeft. Worden onze kleine mensjes nog wel opgevoed ? Leren ze als kind nog de échte waarden ? Doen de jonge ouders en ook de school nog aan echte opvoeding én leren ze hen het verschil tussen 'hebben' en 'zijn' ? Begin er sterk aan te twijfelen. Volgens mij bestaat de taak van ouders en andere opvoeders erin aan hun kinderen te leren wat LIEFDE is, HOUDEN VAN, niet alleen KRIJGEN maar ook GEVEN en MEEDELEN. Als een jong en nog onschuldig kind zich gewenst én geliefd voelt, is het veel beter bestand tegen tegenslag en soms NIET DE BESTE TE ZIJN... Want daar gaat het niet om; je goed voelen in je vel en je geliefd weten zijn de grootste waarborg om een goed en liefdevol mens te worden/zijn. Voor de amateur-en topsporters wens ik alleen dit: geniet van je kunde en sport met volle overtuiging maar... a.u.b. voor uw eigen welzijn: blijf clean en hou u ver van om het even welke doping. Sport kan oh zo mooi zijn als...

    30-07-2006 om 00:58 geschreven door loewej  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Potverdorie nog eens aan toe zeg...
    Bijna al mijn Tour-genieten allemaal voor NIKS, NIEMENDAL... ! Nu is Landis toch weer betrokken bij een 'Testosteron'-schandaal zeker ??? Het is me daar een zootje én nog véél meer... Laat de wielrenners die niet gebruiken met rust en laat ze koersen MAAR voor alle anderen: GEEN PARDON !!! ERUIT !!! Als ook uit de tegenexpertise blijkt dat Landis gefraudeerd heeft, gaat de eindzege van deze Tour naar Pereiro. Daar ga 'k volledig mee akkoord. Zoals altijd blijkt dat het 'kwaad' vroeg of laat wordt bestraft, en zo moet het ook !

    28-07-2006 om 11:07 geschreven door loewej  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lieven's vakantie
    Hoera !!! roept mijn zoon Lieven. En daar is een goede reden voor; hij vertrekt namelijk morgenavond met enkele vrienden op vakantie in Toscane. Ze zijn hier een hele tijd aan 't trainen geweest om daar in de bergen te kunnen fietsen. 't Gaat hen er niet om de rapste te zijn of om zoveel mogelijk kilometers te malen... Neen, ze wisselen het sportieve af met cultuur en gaan zeker het wondermooie Firenze en Siena bezoeken. Ik heb hen de raad gegeven zeker en vast ook de zoveel typische kleine dorpjes (zoals b.v. Sangnaro en ook Lucca) niet te vergeten; ze blijven daar lang genoeg om de ganse streek 'uit te kammen'. Waar is de tijd gebleven dat 'k met mijn nog heel jonge dochter Karen Toscane bezocht en we alles, maar dan ook alles aandachtig bekeken en 'onderstebovenzette' ! Karen vond het allemaal even mooi, net als ik. Nu verblijft ons Karen met haar Wout en de vier 'pagadders' al twee weken in de Dordogne en ze blijven er nog zeker een tiental dagen. Ben héél benieuwd wat ons Hannah en onze Mathijs daarover te vertellen hebben als ze weer terug zijn ! Dus mijn zoon: goede reis en aan iedereen: een veilige thuiskomst !

    26-07-2006 om 21:11 geschreven door loewej  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terrasje
    Gisteravond, toen de zon onderging, eindelijk wat frisse lucht op m'n terrasje. Met drank, pen en papier, rookgerief en lectuur me daar goed geïnstalleerd met de bedoeling er uren gezellig door te brengen. En dat gebeurde ook, maar niet zoals gepland. Veel buren hadden hetzelfde idee en waren ook buiten. Wat bleek ? In één van de buurhuizen zijn net nieuwe (jonge) mensen komen wonen , een echtpaar (zij een Vlaamse, hij een echte Griek) en hun dochtertje Sofia van 1,5 j. Dat werd dus met ons allen een heel gezellige kennismaking die uuuuuren duurde, tot laat in de nacht. We 'kletsten' erop los, iedereen kwam met hapjes of drank (vooral wijn) op de proppen en ook allemaal ons verhaal vertellen én veel gemoedelijke heen en weer-praat. Dat was echt genieten. Zoals in zoveel buurten komen er op dagen (met hoge temperaruren overdag) veel mensen buiten laat op de avond; buren die je anders bijna nooit ziet... De TV lieten we voor wat ie is maar we speelden wél beurtelings mooie achtergrondmuziek. Daardoor kom je ook nog eens te weten van welk soort muziek ze houden. En ik en de anderen vroegen ons af: 'Gebeurt dit overal in alle buurten of zijn we één van de weinigen ?' Nu, het is +/- 23 uur op dinsdag, kom even terug naar binnen om dit vlug te typen, want buiten wordt er weer druk gepraat en wordt er ook veel gelachen. Heel prettig !!! Dus... zo snel mogelijk weer op m'n terrasje want we herhalen gezellig gisteravond. Mijn buren en ik...allemaal zo verschillend en toch vormen we een goed clubje.

    25-07-2006 om 00:00 geschreven door loewej  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbecue bij Lieven
    Lieven had vorige zaterdag helemaal alleen alles klaargemaakt voor een barbecue voor al zijn vrienden en vriendinnen én daarmee was hij uuuuuuuuren zoet geweest. Hij kan goed koken (én ook bakken) en had een grote hoeveelheid voedsel (van vlees, vis, allerlei soorten groenten, sausjes t.e.m. fruit ) gekocht en klaargemaakt. Het weer kon niet beter en zijn bbq was een groot succes. Helaas was het zo warm dat z'n maten weinig hongerig waren én het ergst van al... na korte tijd kwamen er veel vliegen en ander ongedierte op het voedsel af, zodat hij alles moest bedekken met folie. Nadat de laatste vriend opstapte bleek het vele eten dat overbleef niet meer geschikt voor consumptie. Jammer ! Mijn zoon heeft dan maar alles in de vuilnisbak gekieperd maar hij was er niet blij om ! Toch hebben ze zich goed geamuseerd en dat is het belangrijkste.

    24-07-2006 om 18:35 geschreven door loewej  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smeltpunt
    Puf, puf, puf,... Het 'smeltpunt' van m'n lichaam is bijna bereikt. Rond 14 uur: de thermometer in de living geeft 34°C aan ! Ondanks alle hulpmiddelen om die hitte wat buiten te houden is het nu écht niet meer te doen ! Zoveel mogelijk afkoeling proberen te maken helpt nu evenmin: 's nachts alle ramen boven en onder open, alle screens naar beneden en de overgordijnen dicht, de ventilator op volle kracht, 5 a 6-maal douchen... Het helpt geen sikkepit... We kunnen nu wel eerlijk zeggen: 'Nu is het zomer'. Kan nochthans goed tegen warm/heet weer, maar... wonen we nu in België of in Botswana ? Denk dat er niet zo'n groot verschil meer is. Deze zomer doet me terug denken aan die van 1976, toen we allemaal de matrassen van ons bed haalden en gewoon op de (koele) vloer in de living legden om toch een beetje nachtrust te hebben. Toch niet blijven klagen, proberen te genieten van iedere zonnige dag.

    21-07-2006 om 00:00 geschreven door loewej  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude rillingen...
    Koude rillingen... ondanks de hittegolf, bij het herbekijken van 'Pelle de Veroveraar' op TV. Heel raar... heb de film jarenlang geleden gezien en verschillende scenes wist ik me zo te herinneren: vader en zoon, het water, de sneeuw, het ijs, de boten, de hereboer en zijn vrouw én wat er o.a. daar en daarmee gebeurde... Eigenlijk akelig dicht nabij. Dacht ook direct aan 'Die Blechtrommel'. Zouden er nu ook nog andere regisseurs bestaan die films maken die je 'door hart en ziel gaan '? Ondanks het nabijkomende onweer (en wat een schrik heb ik van de bliksem !) toch blijven kijken met oordopjes in. Ik was wel heel bang maar wilde deze film kostte wat het kost helemaal uitzien. Op zo'n momenten wil een mens weleens iets zeggen maar als je alleen leeft kan dat moeilijk/niet. Ga morgenvroeg mijn zoon Lieven bellen; bijna zeker dat hij ook heeft gekeken én dan kunnen we wat gedachten uitwisselen over Pelle (prachtig vertolkt door Pelle Hvenegaard) en zijn vader Lasse (een vertolking om U tegen te zeggen van Max Von Sydow). Ben blij dat 'k deze uitmuntende film nog eens terugzag.

    20-07-2006 om 04:39 geschreven door loewej  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.! Binnen 30eC !
    Vandaag ondanks de hittegolf met binnen een temperatuur van 30°C (ook al zijn alle screens naar beneden én de ventilator de ganse dag full-speed aan) thuis gebleven i.p.v. naar het bos of het water te vluchten voor wat koelte. Toch heb 'k me dat niet beklaagd; op Sporza de lange 16-de Tourrit gevolgd in de prachtige Alpen. De uitzending startte al om 11.40 en duurde tot +/- 18 uur, onderbroken door het 13-uurjournaal. De natuur was natuurlijk weer fantastisch mooi maar deze lange rit duurde uuuuuuren vooraleer ze uitspatte in een grandioos sportief evenement. De winnaar: de frele Deen Rasmussen (na een vlucht van +/- 160 km); kende hem niet maar heb enorm genoten van zijn overwinning. Bovendien werd de rangschikking totaal overhoop gegooid. Michel Wuyts sprak van 'een MENSELIJKE tour' en dat kan 'k zeker beamen. De laatste Tourdagen liefst nog van dat ! En Robbie McEwen heeft zijn groene trui al lang gewonnen. Sport van de 'bovenste plank'. Ben eens benieuwd of ons mema deze rit ook volgde bij mijn zus (daar is het huis compleet verduisterd tegen de hitte). Ik heb niet zoveel last van hoge temperaturen; als 't me teveel wordt spring ik onder de douche. Ben heel benieuwd hoe het morgen in de laatste Alpenrit zal verlopen.

    19-07-2006 om 18:27 geschreven door loewej  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoera ! Belastingen !
    HOERA !!! Een meevaller gehad en dan nog wel van de inkomstenbelasting ! Wie had DAT ooit gedacht ? Ben er zeer blij mee, heb terug internet én kan weer alle 'ditjes en datjes' kwijt op m'n blog. Bovendien kan 'k weer gezellig én curieus rondsnuffelen in de mooie en interessante blogs die ik ken en... dat zijn blogs mét klasse !

    18-07-2006 om 18:56 geschreven door loewej  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per maand
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 11-2005
  • 10-2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lilcaessens
    blog.seniorennet.be/lilcaes


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!