Inhoud blog
  • Koning nodigt uit
  • Pinksterfeest
  • Jezus belooft terug te keren
  • Een plaats voor ons bereid
  • Lazarus
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Categorieën
  • Bidden (14)
  • Bijbel/inleiding (4)
  • Gescheiden (11)
  • Glasramen Karel Dupré (23)
  • homilie (8)
  • India (31)
  • Jezus bevrijdt (15)
  • Oude Testament (25)
  • Overleden medebroeders (0)
  • Schoolse belevenissen (17)
  • Skivakanties (18)
  • Tongerlo (18)
  • Verhalen (24)
  • voorschrift en bedoeling (10)
  • Eerste Communie

    Categorieën
  • Bidden (14)
  • Bijbel/inleiding (4)
  • Gescheiden (11)
  • Glasramen Karel Dupré (23)
  • homilie (8)
  • India (31)
  • Jezus bevrijdt (15)
  • Oude Testament (25)
  • Overleden medebroeders (0)
  • Schoolse belevenissen (17)
  • Skivakanties (18)
  • Tongerlo (18)
  • Verhalen (24)
  • voorschrift en bedoeling (10)
  • Geloof en leven

    15-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning nodigt uit

    28ste zondag A-jaar                          Mt.22,1-14

    De genodigden voor het bruiloftsfeest wilden niet komen en de koning nodigt dan iedereen uit. Met de eerste genodigden zijn zeker de Joden bedoeld en de anderen zijn dan alle volkeren.

    Daar is een man bij zonder een bruiloftskleed. Hij wordt buiten geworpen. Het betekent dat wij  aan de verwachtingen van Jezus moeten voldoen.

    Het is niet voldoende de tien geboden en de voorschriften van de Kerk stipt na te volgen. Als het daarbij blijft, zijn wij niet beter dan de Farizeeën. Jezus verlangt dat wij God liefhebben.

    Is liefde op een afstand mogelijk ?

    Hans heeft mij een bericht gestuurd. In 1973 was ik zijn klastitularis. Hij schrijft dat ik hem bijlessen heb gegeven. Ik kan mij dat niet herinneren maar nu zoekt hij contact met mij. Dat is echte waardering en een teken van ware vriendschap. 

    God staat altijd op wacht voor een teken van onze vriendschap voor Hem.

    Alles kan ons helpen om contact op te nemen met God.

    Zo komt de bijbel altijd bij God uit. Koning Kores van Babylon laat de Joden na veertig jaar ballingschap weer naar Israël gaan. Wij zouden hem een fijne mens noemen. De bijbel zegt dat God hem die gedachte had ingegeven.

    Guido Gezelle blijft ook niet bij de natuur stil staan. Hij ziet een waterkever over het water lopen en vraagt: 'Wat schrijft ge toch de hele dag ?' Het antwoord was: de heilige naam van God.

    De natuur geeft ons een kans om bij God uit te komen. Als wij foto's van het heelal zien, kunnen wij er voor in bewondering staan maar ook dankbare gedachten naar God richten, die alles geschapen heeft. Ook bloemen kunnen ons blij maken en wij kunnen dan God bedanken om deze vreugde.

    Een gebeurtenis kan onze gedachten tot bij God brengen, bij voorbeeld een geboorte. Wij hebben allemaal twee ouders, vier grootouders en ik weet niet hoeveel voorouders. Al die voorouders hebben hongersnood, de pest en alle oorlogen overleefd. De kans dat wij zouden geboren worden is enorm klein en toch zijn wij er. Het is een reden te meer om God voor ons leven eens te danken. 

    Elke mens is een uitnodiging van Jezus om heel liefdevol tegenover hem te staan, ook tegenover de meest vervelende gast, die nooit vriendschap en liefde heeft ondervonden Dat is niet zo gemakkelijk. Wij kunnen God om een dieper geloof en een sterkere liefde vragen.

    Zo kan de onzichtbare God een echte vriend worden en ons hart verwarmen.  

    15-10-2023 om 16:00 geschreven door Herman Dupré

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:homilie
    >> Reageer (0)
    24-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinksterfeest

    Een geest is ook werkzaam in het normale leven.

    Een plaatselijke voetbalploeg speelde sterk in de tweede hoogste afdeling van het land.Op het einde van het seizoen had een andere ploeg evenveel punten behaald. Beide ploegen hadden evenveel wedstrijden gewonnen en hadden hetzelfde aantal doelpunten gemaakt. Een testwedstrijd moest beslissen welke ploeg er naar de hoogste afdeling zou overgaan.

    De plaatselijke ploeg verloor de wedstrijd met 0 - 1. Dan is de ruzie begonnen. In de volgende wedstrijden was er geen samenspel meer. Drie groepen stonden er op het veld. Wie de bal aan de voet had, speelde hem alleen door naar een speler van dezelfde groep. Twee jaar na elkaar zakte de ploeg naar een lagere afdeling. De fut was er uit.

    Na de dood van Jezus bleven de leerlingen de psalmen bidden en bleven zij lezen in de heilige schrift. Zo ontdekten zij dat Jezus toch de Messias was en verkondigden hem met grote vurigheid. De hogepriester verbood hen nog over Jezus te spreken maar zij antwoordden  dat zij over Jezus niet konden zwijgen.

    De eerste christenen verkochten hun eigendommen en brachten het geld naar de apostelen om het aan de armen te geven. Op een bijbelavond reageerde een man dat zo iets niet mogelijk was. Hij oordeelde niet vanuit het enthousiasme van de eerste leerlingen maar vanuit zijn eigen geloofsbeleving.

    God werkte sterk in de eerste christenen. Marcus schrijft daarover dat de Heer met hen meewerkte. Lucas haalt beelden uit het Oude Testament om het enthousiasme van de eerste leerlingen te beschrijven. Vurige tongen zweefden boven hun hoofd.  Dit beeld haalt hij uit de uittocht uit Egypte want een vuurzuil verlichtte de Joden in de nacht. Zij konden vreemde talen spreken in tegenstelling met het verhaal van de toren van Babel, waarin mensen elkaar niet meer begrepen. De liefde is inderdaad de taal, die iedereen verstaat.

    De Geest werkt altijd maar het resultaat hangt ook van ons af.                         

    Ik zie in onze kerk van vandaag geen enthousiasme meer. Priesters en leken doen wat van hen verwacht wordt maar het brengt geen aarde aan de dijk.  En toch is het mogelijk, alleen moeten wij meer durven.

    Werenfried van Staeten had opgemerkt dat na de oorlog verdreven Duitsers vooral in protestantse gebieden terecht gekomen waren en geen geestelijk steun kregen. Ook hadden zij veel te kort. Hij predikte in vele kerken dat een ware christen geen vijanden heeft maar mensen in nood verder helpt. Zijn slogan was: haat kan alleen overwonnen worden door de liefde. Zijn inzet heeft bisschoppen, kloosters en gelovigen erg geholpen. Zijn actie had ook nog een andere uitwerking: in zijn tijd zijn er vele jongeren ingetreden in Tongerlo.

    Onze kerk heeft nu enthousiaste geestelijken en enthousiaste gelovigen nodig. 

           

    Bijlagen:
    Pinksteren.jpg (32.2 KB)   

    24-05-2023 om 20:58 geschreven door Herman Dupré

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:homilie
    >> Reageer (2)
    10-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jezus belooft terug te keren

    6 Paaszondag A         14 mei 2023             Jo.14,15-21

    Jezus zegt:'Als ge mij lief hebt, zult ge mijn geboden onderhouden.' In de vier evangelies staan er geen geboden van Jezus. Wel staan er zaligsprekingen in en wensen maar geen verplichtingen. Ook begint deze zin met de woorden 'Als ge mij lief hebt'. Wel geeft Jezus in het laatste avondmaal één gebod mee:'Dit is mijn gebod, dat gij elkaar lief hebt.' en nog wel zoals hij ons lief heeft. Alleen menselijke liefde is voor Jezus niet genoeg.

    Het woord 'waarheid' heeft bij de evangelist Johannes twee bekennissen. Als de Samaritaanse vrouw zegt dat zij geen man heeft, antwoordt Jezus dat zij de waarheid heeft gesproken.De diepere waarheid voor Johannes is dat Jezus de ware Messias is, ook al beantwoordt hij niet aan menselijke verwachtingen. 

    De apostelen zijn Jezus gevolgd om een postje te bekomen in zijn koninkrijk. Daar hebben zij nogal ruzie over gemaakt. Jezus is gekruisigd. Hun menselijke droom is vervlogen. Er zijn zelfs leerlingen teruggekeerd naar huis.

    Door het bidden van de psalmen en het lezen in de heilige schrift raken zij overtuigd dat Jezus toch de verwachte Messias is. Alleen moeten zij hun al te menselijke opvattting over zijn koninkrijk bijsturen.

    Voor Jezus heen gaat, geeft hij de apostelen en de leerlingen nog een bemoediging. Hij zal terugkeren. De eerste christenen waren ervan overtuigd dat Jezus spoedig terug komt en alles ten goede zal keren. Zij verkochten  zelfs eigendommen en brachten het geld naar de apostelen om het aan de armen te geven. Maar ook deze menselijke opvatting zullen zij moeten bijsturen. Jezus is geen tovenaar, die alles oplost.

    De wereld begrijpt Jezus niet en als wij denken zoals de wereld begrijpen wij Jezus ook niet. Als wij voor Jezus open staan, zal hij ons de kracht geven om onze taak in de wereld op te nemen. 

    10-05-2023 om 00:00 geschreven door Herman Dupré

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:homilie
    >> Reageer (0)
    07-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een plaats voor ons bereid

    5 Paaszondag A       Jo.14,1-12                           7/5/23

    Jezus heeft voor ons een plaats bereid. Na deze viering gaan wij weer naar huis maar dat is slechts een voorlopige thuis. Onze echte thuis is in de heerlijkheid van de Vader, samen met Jezus, met Maria, met alle heiligen en met al onze overledenen. In onze gedachten en in ons hart zouden wij meer rekening moeten houden met onze definitieve thuis.

    Jezus is de weg. Zijn manier van leven vinden wij in het evangelie.

    Jezus gaat op zoek naar mensen, die de maatschappij verafschuwt zoals de Samaritaanse vrouw en Zacheus. In de bergrede prijst hij de zachtmoedige, de barmhartige mensen en de vredebrengers.

    Interessant is ook zijn uitleg na de zaligsprekingen. Als wij liefhebben, die ons liefhebben wat voor bijzonders doen wij dan. Dan handelen wij juist zoals de tollenaars. Als wij alleen onze broeders groeten, dan zijn wij niet beter dan de heidenen.

    Jezus verwacht van ons dat wij in liefde boven de anderen uitsteken. De kerk heeft zulke liefde nodig om uit het dal te geraken.

    In onze kerkgeschiedenis hebben vrouwen en mannen het geloof omhoog gestuwd.

    Franciscus liet de rijkdom van  zijn ouders voor wat zij was. Hij omarmde de armoede en vele Franciscanessen en Franciscanen zijn hem daarin gevolgd.

    Iemand beweerde dat de verhalen over Norbertus niet kloppen. Waar haalde hij  het geld vandaan om al die kloosters te bouwen  ? Hij hoefde geen kloosters te bouwen. Hij bracht vernieuwing door de nadruk te leggen op gebed en studie. Vele kloosterlingen merkten die vooruitgang op en werden ook Norbertijn.

    Pater Damiaan werd verkozen tot belangrijkste persoon in ons land boven alle werelkampioenen. Men probeerde hem nog van de eerste plaats te verwijderen maar dat is niet gelukt. Onze mensen waarderen wat hij voor de melaatsen heeft gedaan.

    In Calcutta hebben Moslims een spandoek opgehangen om hun spijt uit te drukken dat Moeder Teresa overleden was. Kritikasters hebben haar verweten dat zij geen structuren heeft veranderd. Die kritikasters hebben ook geen structuren veranderd en hebben geen hart getoond en Moeder Teressa wel.

    Wie de liefde van Jezus ter harte neemt kan veel bereiken.

    Op paus, kardinalen, bisschoppen, priesters, kloosterlingen maar ook op de gewone gelovigen rust de taak om onze kerkgemeenschap door een bijzondere liefde weer aantrekkelijk te maken.

    07-05-2023 om 16:17 geschreven door Herman Dupré

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:homilie
    >> Reageer (0)
    17-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lazarus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vijfde zondag van de vastentijd in het A-jaar    26/3/23

    Als ge een tekst van de evangelist Johannes letterlijk neemt, dan legt hij u sterk in de luren.

    Jezus zegt tot de Samaritaanse vrouw: 'Als ge wist wie ik ben, dan zoudt gij water vragen aan mij en ik bezorg u levend water.' Daarbij kunnen wij aan het doopsel denken, niet zozeer aan het gebaar maar vooral aan het geloof in Jezus. Johannes geeft ook een aanwijzing om zijn tekst niet letterlijk op te vatten. De vrouw kwam drinkwater halen maar laat haar kruik achter omdat zij tot geloof in Jezus is gekomen.

    In het verhaal van Lazarus geeft Johannes ook een verwijzing: na vier dagen is het lichaam van Lazarus al in een staat van ontbinding. Een terugkeer naar een gewoon bestaan is niet mogelijk. Johannes bedoelt een leven na de dood.

    Niemand kan bewijzen dat er leven is na de dood maar er zijn wel gebeurtenissen, die in die richting wijzen.

    Moeder kreeg in de kliniek een hartstilstand. Dokters hebben haar gered. Moeder vertelde dat zij in een lichtblauwe, heel aantrekkelijke gang terecht kwam. Zo een zalig gevoel had zij nooit in haar leven ondervonden. Moeder stond altijd met haar twee voeten op de grond en mij wilde zij zeker geen fabeltje wijs maken.  Andere mensen spreken op dezelfde manier over hun bijna-doodservaring. 

    De bijbel verhaalt dat het gezicht van Mozes na de ontmoeting met God zo sterk straalde dat de Joden die glans niet konden verdragen.

    Bij de gedaanteverandering straalde het gelaat van Jezus en zijn klederen werden schitterend wit. Voor zijn lijden mocht hij de liefde van God voelen, ervaren.

    God heeft aan drie mensen uit ons volk deze gunst ook verleend: Beatrijs, Hadewych en Jan Ruusbroeck. Zij hebben deze gebeurtenissen zo goed mogelijk beschreven.

    Ik geloof in een sterk totaal anders, diep gelukkig leven na de dood en ik wil u allen meenemen in dit vertrouwen.

    17-03-2023 om 18:05 geschreven door Herman Dupré

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:homilie
    >> Reageer (0)
    05-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bekoring van Jezus Mt.4,1-11

    Als Jezus in de woestijn honger kreeg, spoorde de duivel hem aan om van de stenen brood te maken. Jezus antwoordde:' Niet van brood alleen leeft de mens maar van het woord van God.

    Dezelfde gedachte steekt ook in het verhaal van Jezus bij de waterput in Samaria. De leerlingen zijn in het dorp eten gaan kopen en zetten Jezus aan om wat te eten. Jezus zegt dat hij al eten heeft, dat zij niet kennen. Jezus moet iedere dag eten, juist zoals wij.  Maar dat voedsel vult zijn leven niet. Hij geeft zin aan zijn leven door de wens van zijn hemelse Vader te vervullen.

    Als ik mensen gade sla, dan zie ik hoe sterk zij zich inzetten om in het leven vooruit te komen. Een man verdient veel geld. Het werk zet hem zwaar onder druk, vooral in de laatste week van de maand. Hij geeft toe dat hij dan erg prikkelbaar is. Ik heb hem gewaarschuwd dat hij teveel hooi op zijn vork neemt. Hij antwoordde dat hij sterk genoeg is. Ja, ja, ik weet dat zijn relatie op het springen staat.

    Op zondag leggen sportieve fietsers heel wat kilometers af. Zij houden halt aan een drankgelegenheid maar fietsen elke kerkdeur voorbij. Zij zijn meer begaan met hun lichamelijke dan met hun geestelijke gezondheid.

    De duivel vraagt Jezus om van de tempel naar beneden te springen, want God zal voor hem zorgen. Jezus wil God niet op de proef stellen. In een uitzending van een eucharistieviering werd een voorbede geformuleerd om de genezing van een ongeneeslijke ziekte. Ik vind het een vooruitgang dat vele mensen zo niet meer tot God bidden. Wij vragen aan God beter om voldoende kracht om meer en meer op Jezus te gelijken. Dat helpt de mensen en de wereld beter vooruit.

    De duivel biedt Jezus alle koninkrijken van de wereld aan, als Jezus hem wil aanbidden. Jezus gaat er niet op in. Zijn koninkrijk steunt niet op macht en heerschappij maar op de liefde om God in de medemens te dienen.

    In de eucharistie geeft Jezus zich weer helemaal aan ons weg.Zijn liefde voor alle mensen gaat tot de dood op het kruis. Zetten wij ons hart voor hem open om te groeien in liefde en om boven de gang van de wereld uit te stijgen.

     

    05-03-2023 om 00:00 geschreven door Herman Dupré

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:homilie
    >> Reageer (0)
    20-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosterdzaadje (Lk.17,5-510)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wie van u zegt tot een boom, die in de weg staat:' Verplant u naar het bos ?' Niemand doet dat en ik ook niet. Daar geloven wij niet in en ook voor iemand, die dat wel zou geloven, blijft die boom ter plaatse staan.

    Een protestants echtpaar behoort tot mijn vriendenkring. Wij hebben veel respect voor elkaar. Zij zijn echte God-zoekers. Zij geloven sterk dat Jezus mensen heeft genezen en lezen in de schrift dat ook Paulus een verlamde man terug liet lopen. (Hand.14,8-10)

    Zij zagen dat ik bij het lopen mank en ze vroegen of ze mij de handen mochten opleggen en voor mij bidden. Graag gedaan maar ik ben wel blijven manken.

    Ik geloof ook in lichamelijke genezingen door Jezus maar ik vind ze niet zo belangrijk. God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om geneesheren en apothekers overbodig te maken.

    Jezus geeft ook andere wonderen verricht en daar geloof ik sterker in. Zacheus was belastingontvanger en inde geld voor de bezettende Romeinen. Hij rekende ook goed door voor zichzelf. Hij was niet graag gezien door de mensen. Jezus vraagt hem of hij die avond bij hem kan eten. Zacheus had nooit vriendschap of liefde gekend en nu toont Jezus belangstelling voor hem en vraagt hem om een gunst. Dat verandert hem helemaal en hij geeft viervoudig terug wat hij teveel had gevraagd. Uit zulke wonderen kunnen wij veel leren.

    De bijbel komt altijd bij God uit.

    Als de Joden wegvluchten uit Egypte kunnen zij dank zij een sterke oostenwind doorheen de Rietzee. De bijbel schrijft dat God die oostenwind liet waaien.

    De bijbel zegt dat God koning Keros heeft ingegeven om de Joden uit hun ballingschap te laten terugkeren. 

    Ook Guido Gezelle blijft niet stilstaan bij de natuur en laat het schrijverke antwoorden: 'Wij schrijven en schrijven nog de heilige naam van God'.

    Op dezelfde manier kunnen wij ons altijd tot Jezus richten. Hij spreekt tot ons langs de natuur, lans gebeurtenisssen in ons leven en door elke medemens. Wij moeten alleen met ons hart leren luisteren.

    Echt geloven is zich door Jezus laten veranderen. Bij alles wat wij doen kunnen wij Jezus vragen wat hij van ons verwacht. Het is echt niet moeilijk om te weten wat hij wenst. Wij kunnen ons daarin oefenen en zo ontdekken dat wij dank zij Jezus groeien in geloof en liefde. Zo wordt hij voor ons een echte vriend. 

    Dat wens ik u van harte toe.

    20-09-2022 om 11:56 geschreven door Herman Dupré

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:homilie
    >> Reageer (1)
    25-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Laatste Avondmaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een kopie van het Laatste Avondmaal van Leonardo Da Vinci bevindt zich in de abdij van Tongerlo.

    Voor het ogenblik wordt het schilderij in de abdij gerestaureerd.

    De Belgische Post heeft over het Laatste Avondmaal een postzegel uitgegeven.

    25-02-2022 om 13:07 geschreven door Herman Dupré

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Tongerlo
    >> Reageer (1)
    02-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 januari 2022
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrienden hebben mij deze zelf gekleurde wenskaart toegezonden. Nu gebruik ik dit beeld om uitdrukking te geven aan mijn wensen voor u.

    Alle bloggers wens ik een gezond nieuw jaar, vol vriendschap en diepe vreugde. Vooral wens ik de gelovigen dat zij in 2022 Jezus de kans geven om in hun leven een echte vriend te worden. Ik probeer uit te leggen wat ik bedoel.

    Een leerling schreef op het einde van zijn examen godsdienst: 'Ik vind het zo spijtig dat mijn ouders geen tijd maken voor mij.' Zijn ouders zetten zich enorm in om voor hun zoon een mooie spaarpot samen te stellen. Zij wilden hem na zijn studies heel goed in het leven lanceren. Maar de zoon had meer nood aan hun genegenheid en liefde.

    U, kerkgangers, wens ik van harte geluk omdat gij naar de kerk gekomen zijt. Het is belangrijk dat wij ons geloof samen beleven. Zo vervullen wij onze zondagsplicht. Maar als het daarbij blijft, gelijken wij sterk op de ouders van die jongen. De zoon had meer nood aan een persoonlijke band met hen. Zo hebben ook wij de opdracht om een levendig contact met Jezus te onderhouden.

    Dat lijkt niet gemakkelijk te zijn, want wij kunnen Jezus niet ontmoeten zoals wij met iemand vriendschap kunnen sluiten. Wel kunnen wij ons dikwijls afvragen wat Jezus van ons denkt als wij een medemens ontmoeten of als wij aan een taak beginnen. Het is echt niet moeilijk om te weten wat Jezus van ons verwacht. Als wij de verwachting van Jezus involgen, maken wij een medemens gelukkig en voelen wij een deugdoende warmte in ons hart. Dat hebben wij dan aan Jezus te danken. Hoe meer wij zo handelen, des te meer krijgt Jezus betekenis in ons leven en wordt hij een echte vriend.

    Regelmatig ga ik een vriend bezoeken in een rusthuis. Daar werkt een vrouw uit Roemenië. Wij verstaan elkaar opperbest, niet alleen omdat zij heel goed Nederlands spreekt maar omdat wij zoveel respect hebben voor elkaar. Haar man, ook uit Roemenië, werkt daar ook. Ik wilde hem ontmoeten. Mijn vriend  reageerde sterk dat het niet zou lukken omdat hij zo teruggetrokken leefde. 

    Thuis heb ik tijd gemaakt voor Jezus. Hij was heel duidelijk: Haal al uw mogelijkheden boven om die man te laten voelen dat gij echt om hem geeft en niet opgeven, hé. Ik kijk er naar uit om met die man te spreken.

    Vandaag is het het feest van Driekoningen.                                                   

    De Joden hadden de bijbel, de tien geboden en de profeten om naar God toe te groeien.

    Wij hebben bovendien nog sacamenten,  boeken en uitzendingen om ons godsdienstig leven te voeden.

    De sterrenkundigen uit het Oosten hadden niets van dat alles. Zij waren wel overtuigd dat een bijzondere samenstand van sterren een teken was dat er een grote koning was geboren Zij volgden de ster en hebben Jezus gevonden.

    Zij zijn voor ons een uitdaging om nog meer op zoek te gaan naar Jezus en hem in ons leven een echte vriend te laten worden.

     

    02-01-2022 om 15:00 geschreven door Herman Dupré

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:homilie
    >> Reageer (3)
    20-12-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestdagen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle medewerkers van Seniorennet wens ik van harte fijne feestdagen en een gezond nieuw jaar 2022.

    20-12-2021 om 10:10 geschreven door Herman Dupré

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 09/10-15/10 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 19/09-25/09 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 11/05-17/05 2020
  • 10/06-16/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 12/11-18/11 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 12/12-18/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 17/08-23/08 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be

  • blogtips

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!