Maandthema 2024-09
Inhoud blog
  • 06 - Marsje
  • 05 - Roland1946
  • 04 - Griffel
  • 03 - Marsje
  • 01 - Roland1946 Joker
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Themafoto's september 2024
    09-09-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.01 - Roland1946

    Beste Roland


    Je stuurde je eerste bijdrage voor het Maandthema : September.


    Zelf omschreef je het als volgt : Strooi afgevallen bladeren tussen de planten in de border. Zo’n laag blad – maximaal 10 centimeter dik! – geeft onkruid minder kans en isoleert de bodem tegen de komende winterkou. Naarmate het blad vergaat, maakt het de bodem ook rijker en voedzamer.
    Opgelet: Spaar bij het uitstrooien wel de wintergroene planten. Als er blad op blijft liggen, is het risico op schimmelvorming groot.
    Net zoals tussen de vaste planten kun je ook een laag bladeren onder bomen en struiken strooien. Werk ze met een tuinklauw voorzichtig een beetje in, zodat ze niet wegwaaien én sneller vergaan.


    Dit is inderdaad een scène die perfect past bij de maand september met de aankomende herfst. En met de tips voor de groene vingers onder ons komen we ook wel een heel stuk verder.

    Onze commentaar :


    Het eerste wat me opvalt is dat het wel iets overbelicht is. De fijne takjes van het centrale/voorste gedeelte lijken daardoor bijna wit.

    Dit voorste deel neemt ook wel veel plaats in is volgens mij niet interessant, zeker ook omdat een deel door de scherpte/diepte sterk geblurd is. Het interessantste deel van de foto wordt zo zowel letterlijk als figuurlijk naar de achtergrond verwezen. Een tikje meer ruimte boven de achterste bloemen zou ook welkom zijn.


    Dus ik zou zeggen weg er mee zodat de aandacht volledig op de plantenpartij en de grote bruine bladeren. Belichting iets verminderen en een tikje meer contrast.


    Daar een groot deel van de foto wegvalt kunnen we proberen om even wat meer diepte te creëren. Zoals we eerder al eens aanhaalden moet je proberen 3 niveau’s te bekomen.
    We hebben al het derde niveau door de muur met klimplant met voldoende blur. Probeer nu een extra centraal niveau te krijgen door te werken met contrastverschil. Neem wat saturatie weg op de achterste planten en je zal zien dat je extra diepte krijgt.


    Dus de voornaamste opmerking is : concentreer je op het interessante deel van de foto en laat de niet interessante stukken vallen. De foto wordt zo veel interessanter







    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 16/09-22/09 2024
  • 09/09-15/09 2024
  • 12/08-18/08 2024

    ;

    ;

    ;

    ;

    ;

    ;



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!