Kastanjeroomsoep met selder. ------------------------------- 40 kastanjes,luchtdicht verpakt,400 g knolselder,75 cl volle melk,2 blokjes kippenbouillon,75 cl water,1 sneetje gandaham,1/2 cm dik ,zout en peper uit de molen,kervelblaadjes
Los de blokjes bouillon op in het water.Voeg de melk toe,breng aan de kook. Was en hakt de selder. Voeg toe aan de bouillon,samen met de kastanjes:hou 6 kastanjes opzij. Laat 30 min.op een zacht vuurtje sudderen,draai door de mixer en bren g op smaak met peper en zout. Snij de ham in kleine stukjes,hak de 6 apart gehouden kastanjes en laat alles samen eventjes schroeien in een braadpan. Serveer de soep in warme borden,besprenkel met de ham en kastanjes,garneer met enkele blaadjes kervel.
Een tip:U kan,net voor het opdienen,15 cl room aan de soep toevoegen.
Oesters met amandelen ------------------------ 24 grote oesters,150 gr boter,1 gehakte sjalot,100 g geraspte amandelen,1 gehakt teentje knoflook,1 boeketje peterselie,1 kg grof zout,peper en zout.
Schik de oesters op een laag grof zout in een ovenschotel.Bestrooi met de amandelen en garneer elke oester met een klontje kruidenboter.Verwarm de oven op 220° en schuif de schotel 3 tot 4 min.onder de grill. Schik de oesters op de borden,op een bedje grof zout.Serveer met oesterbrood.
Mini-papilotten met zalm en mozarella ------------------------------------- 10 vellen brickdeeg,1 ei,200 gb mozarella,200 g gerookte zalm,40 takjes bieslook,1 bokaal forel of zalmeitjes,peper en zout
Snij 2 cirkels in elk velletje brickdeeg.Verwarm de oven op 160°.Plet de mozarella,voeg wat peper en zout toe,meng met het ei,20 gehakte takjes bieslook,de in reepjes gesneden zalm en de viseitjes. Bevochtig lichtjes de deegcirkels,smeer ze in met het kaasmengsel,en maak dicht met een koordje.Bak 15 min. in de oven.Serveer lauw,en vervang net voor het opdienen het koordje door een bieslooktakje
Mocchito met champagne --------------------------- 1 maat witte rum,1maat rietsuikerlikeur, 1 takje munt,gekakt, 1 maat limoensap 4 maten champagne ijsblokjes schijfjes limoen voor het garneren
Giet de rum,de rietsuikerlikeur,het limoensap en de muntblaadjes in glazen.Meng en vul de glazen op met champagne.Garneer met de schijfjes limoen en wat muntblaadjes.
1,5 dl ananassap 10 ml passievruchtensiroop 10 ml aardbeiensiroop 10 ml verse room
De ingrediënten met 5-6 ijsblokjes door elkaar schudden in de shaker en door de barzeef in een longdrinkglas met 3 ijsblokjes schenken.Garneren met babyananas en een kers.
Chocoladetruffels ------------------ 200 ml slagroom 300 g pure chocolade ,fijngehakt
afwerking
200 g pure of witte chocolade gesmolten 50 g goede cacaopoeder,gezeefd
een spuutzak met een 1 cm gladde spuitmond
meerder bakplaten bekleed met bakpapier of vetvrij papier
VOOR 50 STUKS
1.Breng de room in een steelpan langzaam aan de kook.Haal hem van het vuur en laat hem enkele minuten afkoelen.
Doe de gehakte cocolade in een vuurvaste kom en schenk de hete room erop*. Laat het mengsel enkele minuten afkoelen.
2.Roer voorzichtig tot er een glad mengsel ontstaat.Roer in dit stadium niet te lang.Laat het mengsel afkoelen.
Klop het afgekoelde,maar niet harde mengsel stevig met een houten lepel tot het heel dik en veel lichter van kleur en samenstelling is.
Opmerking Als u alcohol wilt gebruiken,doe dit dan voordat u de room toevoegt.Geschikt zijn Drambuie,bruine rum,cognac,Tia Maria of sinaasappellikeur.Voeg hier 3 eetlepels van toe.